כואב מאוד... ועצוב.
מרגיש לי בבטן שיש פה עניין גדול יותר וכאוב יותר, והוא התנפצות הציפיות של אם מאמצת שנכספה לילדים. היא פשוט רצתה ילדים. והאופציה היחידה עבורה הייתה אימוץ חו"ל. בשבילה זו הייתה ברירת המחדל. אבל אני לא רואה את התמונה כפי שאריאנה רואה אותה. בעיניי, אימוץ הוא לא רק דרך להורות. הוא גם מסע שיקומי וטיפולי שמאפשר לילד להגיע למלוא הפוטנציאל הרגשי, פיזי והתפתחותי שלו. כפי שאני רואה זאת, המטרה של אימוץ היא לא לתת מענה להורה (אף שבוודאי שבאופן טבעי הוא נותן... אך בעיניי לא זו המטרה הגדולה שלו) אלא לתת מענה לילד. ובוודאי שאינו הורות רגילה.
אנחנו משפחת אומנה ולא משפחה מאמצת, אך ההכנה שקיבלנו הייתה מאוד מאוד מפורטת... סיפרו לנו על המאפיינים של הילדים שמגיעים לאומנה, על המאפיינים של הוריהם הביולוגיים, על הסיבות שילדים מגיעים לאומנה, ועל הקשיים והאתגרים שבגידול ילד באומנה.
סיפרו לנו כמובן!!! על תסמונת האלכוהול העוברית, ולא רק עליה. הסבירו לנו על כל מיני מצבים רפואיים, רגשיים והתפתחותיים שעשויים להיות לילד האומנה. דיברו גם על מצבים פסיכיאטריים קשים. לא הציגו לי תמונה יפה וורודה, המסר היה "זאת התמונה. רוצה? גם אנחנו. לא? זה בסדר. הכי חשוב שתעשי מה שמתאים לך, ומה שמתאים למשפחתך". לתחושתי, לא הסתירו דבר. למעלה מכך - אמרו גם שיהיו הפתעות. שרב הנסתר על הגלוי. שגם הם לא יודעים הכול על מצבו של הילד.
הייתי מוכנה לזה, אולי לא רגשית, אבל בוודאי ששכלית.
אני לא יודעת איך זה לאמץ ילד מרוסיה, אך מאמינה שילדים שמגיעים לבית ילדים ברוסיה לא כ"כ שונים מילדים שמגיעים לאומנה. אולי המאפיינים מעט שונים, אך אני מאמינה שבדיוק כמו באומנה, יש קשיים - ולעתים קשיים משמעותיים, שמשפיעים על כל תחומי החיים. אני מתארת לעצמי שממש כמו באומנה, רקע ההורים לא פשוט, תחילת החיים היא קשה, כמו כן יש חסכים שונים מהשהות בבית הילדים.
זה לא אומר שכל ילד יביא איתו את הקשיים הללו, וזה לא אומר שהחיים של כל ההורים המאמצים ייראו כמו החיים של אריאנה. זה לא אומר כלום, בעצם. כי מספיק הורה אחד לילד אחד שיחווה מציאות אחרת, וזה לא יאמר כלום לאותו הורה. אבל יש הורים רבים שחווים את הדברים הללו, וצריך ליידע אותם שכאלה הם פני הדברים. אני לא שופטת את אריאנה, כי כל אמא מתמודדת כמיטב יכולתה. אני גם מעריכה אותה על כך שמעלה את המודעות לתסמונת האלכוהול העוברית. אבל ההפתעה שלה לגבי המצב הרפואי של ילדיה גורמת לי לשאול, האם תהליך האימוץ בחו"ל מכיל בתוכו את ההסברים שאני קיבלתי, את ההכנה הרבה הזו? ואם הוא לא נתן הכנה פעם, האם הוא נותן הכנה היום?
כי אם לא אז הרי שהורים רבים נכנסים להורות המורכבת והלא שגרתית הזו ללא ידע, וזו הנקודה הכואבת בעיניי.
אני יכולה להגיד שנכנסתי לאומנה מתוך ידיעה שאני משנה את אורח החיים שלי לחלוטין... והוא אכן השתנה. פתאום השגרה שלי מלאה בבדיקות, טיפולים, פחדים, ריצות לרופאים, קשיים, אתגרים, אך גם המון סיפוק ושמחה ויופי. יש מצבים לא קלים ואתגרים רבים בהורות. יש מצבים רפואיים לא פשוטים. אבל לרגע לא הרגשתי ששיקרו לי, שהסתירו ממני, אפילו שהיו פרטים רבים על מצבו של הילד שלא היו יידועים לא לי ולא לעו"סים שלו לפני שהגיע אליי. הבנתי שיהיו הפתעות. ידעתי ששכבות יתקלפו לאט לאט. ואני שמחה ומאושרת להיות אמא לילד הזה, ולעולם - לעולם - לא אדבר עליו בצורה שבה דיברו בתוכנית הזו.