פרוק לגורמים

Geralt of Rivia

New member
יש כאן שני דברים שונים לדעתי

מצד אחד, יש את הטרנד של לפרק מנה מוכרת לגורמיה, שזה דבר לא ברור שתמיד מעורר בי רושם שנעשה בעיקר כדי שזה ייראה פחות כמו האוכל הפשוט והמוכר ויותר כמו משהו "של שף". כי כולם יודעים כמה סביח, למשל, אמור לעלות בתצורתו בשגרתית, אבל כשהפיתה נעלמת והחציל והביצה יושבים בנפרד על הצלחת עם איזו נגיעה של קציפת טחינה, אפשר לגבות מחיר כפול. לא אוהב את האופנה הזו.

דבר אחר הוא מנות שיש בהן הרבה מרכיבים, טפטופים, אבקות, שבבים, מריחות, פירורים וכו'. לפעמים זו באמת מנה מוכרת שגרסו אותה למרכיביה ולא תמיד ברור למה, אבל לאו דווקא. גם אצל אותו שף וגם אצל אחרים אפשר למצוא מנות כאלה שלא לוקחות מאכל קלאסי ומקשקשות אותו, אלא עומדות בפני עצמן ויש בהן את ההנאה שלהן. לי כיף לפעמים לגלות את הטעמים והמרקמים השונים והמובחנים שמסתתרים בצלחת ולשלב ביניהם אחרת בכל ביס. זו חוויה אחרת מלקבל הכל קומפלט, לאו דווקא טובה או רעה יותר אלא שונה. כשזה טוב - המנה ה"מפורקת" היא חווייתית ומעוררת עניין והמנה ה"שלמה" מדגישה שילוב טעמים מנצח. כשזה רע - המנה ה"מפורקת" היא קשקוש לא מובן שאין דרך לחבר והמנה ה"שלמה" היא משעממת ונטולת עומק. הכל כתלות בכשרונו של יוצר המנה.
 

dfl

New member
לא מצליח להבין מה הבעיה

אנחנו בעידן של שפע שמאפשר חקירה והתנסות בכל מני כוונים. חלקם מופרכים לטעמך, חלקם מופרכים לטעמו של מישהו אחר. טבחים מנסים לחדש מתכונים ישנים, להמציא מתכונים חדשים, לערבב, להפריד, לאחד ניגודים, לחבר חיבורים אקראיים... אין לזה סוף, זה חלק מהרפתקה ענקית שמתרחשת סביבנו.
זה כמו שבפורום סקי אפשר למצוא תלונות על מדריכים לא מקצועיים או על אתרים לא מושקעים, אבל טרם זכיתי לראות שם קובלנה על שכל כך קר על ההר... מי שסובל בקור, לא הולך לגלוש, עד כדי כך פשוט. הבעיה שלך הרי אינה רמת הביצוע, אלא עצם הז'אנר, אז מה אכפת לך מה קורה במסעדות שמתמחות בז'אנר שאינו לרוחך?
 

החתולית

New member
אני חושבת שהעניין הוא שהז'נר נלקח לקצה

הז'נר לא השתנה, אבל הוא אקסטרימי משהו.
 

הגרגרן

New member
הבעיה איננה רק שלי

היא של כל מי שקורא את התפריט ואינו יכול לנחש שזה מה שהוא הולך לקבל, במיוחד, אם הוא כבר אכל במסעדה הזו המון פעמים ולא נתקל בהקצנה כזו.
כמי שהמסעדה הזו מוערכת על ידו והיה רוצה לחזור ולאכול בה, חשוב היה לי להביע את המשוב הזה. גם כך, כמות המסעדות, שאני יכול לבחור בהן לארועים מיוחדים, הולכת ומצטמצמת.

ואגב תפריט, באתר הופיע תפריט אחד, שהיו בו מנות שמאוד ענינו אותי.
בטלפון, כשהזמנתי מקום, נאמר לי שהתפריט הוחלף ושלחו לי את התפריט החדש,.
במסעדה עצמה היה תפריט שלישי, שבו שתים מתוך 7 המנות הוחלפו באחרות, פחות אטרקטיביות בעיני.
 

gastro101

New member
זה דבר שמרגיז במיוחד וקרה לי לא פעם בזמן האחרון

יש תפריט באתר ובפועל יש תפריט אחר . אני חושבת שבפרסום תפריט יש סוג של חוזה- אני מזמינה מקום ואגיע עםכרטיס האשראי שלי ואתם תגישו את מה שפרסמתם כתפריט
 

trilliane

Well-known member
מנהל
או שמגישים במסעדה תפריט שבו שונו/הוחלפו/הוחסרו מנות

ואין שום מדבקה או סימן לכך והמלצרים לא מתריעים מראש... אחרי שעברתי בעיון על האפשרויות, "נדלקתי" על מנה וביקשתי להזמין נאלצתי לחשב מסלול מחדש
(המקרה המרגיז אפילו יותר הוא שאני מגלה את השינויים רק כשהצלחת מולי).
 

הגרגרן

New member
במקרה הזה, פרטי כרטיס האשראי נלקחים עוד בעת ההזמנה

ואתם תחויבו בסכום מסוים אם לא תגיעו, או לא תבטלו עד 11:00 ביום הארוחה.
וכעת מה תעשו, כשאתם מופתעים עם תפריט שונה, אפילו ביחס לזה שנשלח אליך במייל, כתפריט עדכני ?
 

gastro101

New member
עד היום על כועסת על עצמי שלא קמנו בפרונטו והלכנו

כשהתברר עוד לפני הזמנת מנה ראשונה שטארט לימון- עילת הבקור כבר לא מוגש
להבא- מבטיחה לעשות זאת ולדווח
 

pix37

New member
זה קורה המון - אבל לי זה פחות מפריע

אני מעדיף שהטבחים שלי יהיו עסוקים בלבשל ולא בעדכון אתרי אינטרנט.
 

bob68

New member
ייתכן שאני מפספס משהו

כמה מסעדות סטייל כתית יש בארץ ?
אני גם מתקשה להיזכר במנות "מפורקות" במסעדות אחרות בישראל.
סביר להניח שיש מנות כאלו אבל לדעתי אין מדובר במגמה או בסוגה נפוצה לפחות לא במקומות שאני מכיר.
 

הגרגרן

New member
אני מקווה שאתה צודק

אך בינתיים ראיתי את המגמה הזו בתחרויות בישול למיניהן (ישראליות וזרות) ואיך השופטים מתמוגגים למראה "המצאת המנה מחדש". וזה מביא אותי לחשוש שאולי התפתחה כאן מגמה.
כשמסעדת צמרת הולכת אחרי קו זה, מהר מאוד גם כל החייקנים יעשו זאת.
 
למעלה