פרטיליזין

אנחנו חוזרים על עצמנו שוב ושוב

קודם כל, גם אני חיפשתי קצת בגוגל- ורוב מה שמצאתי הוא על קיפודי ים. לא הצלחתי למצוא שום התייחסות לשונות תוך מינית. עכשיו: 1) בין עכבר וחולדה מפרידים כ-10 מליון שנים של אבולוציה נפרדת, וכנראה גם סלקציה בין בני כלאיים במשך כל אותו זמן (סלקציה נגד בני כלאיים בתוך הסוג תפעל גם נגד בני כלאיים בין סוגים). 2) שוב- ידוע לנו בוודאות שזה לא המצב! זרע של מין אחד של יונק בדרך כלל יכול להפרות מין קרוב- וליצור צאצאים עקרים מסיבות אחרות. 3) אוגרים חיים באוכלוסיות קטנות. רוב היונקים גם הם חיים באוכלוסיות כאלה. אבולוציה שתתאים את האנטיפרטיליזין של פרט אחד לפרטיליזין של עצמו תגרום לזה שהוא יוכל להפרות את אחותו. 4) כדי שהסלקציה תפעל צריך שונות, לא מוטציות. נכון ששונות נוצרת בהתחלה על ידי מוטציות, אבל בכל אוכלוסיה יש שונות גנטית בכל תכונה אפשרית. כעת, יש לך באוכלוסיה צמד פרטיליזין- אנטיפרטיליזין שפועל ביעילות של 100%, והוא הנפוץ ביותר. יש לך גם אנטיפרטיליזינים נוספים שפועלים ביעילות פחותה עם הפרטיליזין הנפוץ ביותר, ופרטיליזינים נוספחם הפועלים ביעילות פחותה עם האנטיפרטיליזין הנפוץ ביותר. התוצאה היא שרוב ההפריות יהיו באמצעות הצמד היעיל ביותר, אבל הסלציה ברוב הזמנים תהיה סלקציה משמרת- פרטים בעלי פרטי\אנטי (קיצור שלי) נדירים יהיו בעלי מה שנקרא "יתרון הנדיר"בגלל סיבות שונות. באופן כללי ספציאציה אינה תוצאה של הצטברות מוטציות- המודל הניאו דרויניסטי העתיק של השתנות איטית באמצעות מוטציות שאחירהן באה מיד סלקציה כבר מזמן לא רלוונטי. ספציאציה מתרחשת כאשר שינוי סביבתי גורם לסלקציה כיוונית חזקה באוכלוסיה מסויימת. בתנאים כאלה תאבד רוב השונות התוך מינית בתכונות שונות. אם האוכלוסיה שהשתנתה תיפגש עם אוכלוסיה אחרת, שלא השתנתה או שהשתנתה בכיוון אחר יכולים לקרות שני דברים: האחד הוא מיזוג מחדש של שתי האוכלוסיות, אם בן הכלאיים עדיף על הוריו, או סלקציה חזקה נגד בני כלאיים. במקרה השני הסלקציה תפעל כך שהצמד פרטי\אנטי הנפוץ ביותר "יסולק" מהאוכלוסיה וצמדים אחרים יעשו נפוצים יותר ויותר בשתי האוכלוסיות- ויתרה מזו, כעת כל מוטציה שתשנה אחד מהם כך שהסיכוי שביצית של מין אחד תופרה על ידי זרע של המין השני תועדף.
 
אז רק דבר אחד בקיצור

"2) שוב- ידוע לנו בוודאות שזה לא המצב! זרע של מין אחד של יונק בדרך כלל יכול להפרות מין קרוב" ------- אם כך היה ידוע לנו אז לא היתה שאלה. לדעתי ידוע לנו ההפך. הקטע שציטטתי מהקורס "רביית היונקים" פותח בשאלה - "מציאותם של יצורי כלאיים כגון הפרד והפרדה, מעוררת את השאלה, עד כמה ספציפית היא ההיכרות בין הזרעונים של מין מסויים לבין הביציות של אותו מין" - ועל זה מובא ניסוי ב 4 מיני יונקים קרובים ונמצא שאף אחד מהם אינו מסוגל להפרות אף אחד אחר. ואם כן המסקנה היא שדווקא החמור והסוס הם היוצאים מן הכלל.
 
אני תמה איך הגעת למסקנה הזאת

אני מניח שאתה מתייחס לקטע הבא: "מציאותם של יצורי כלאיים כגון הפרד והפרדה, מעוררת את השאלה, עד כמה ספציפית היא ההיכרות בין הזרעונים של מין מסויים לבין הביציות של אותו מין ומה חשיבותה של המעטפת השקופה באותה היכרות? בניסוי שנערך כדי להשיב על השאלה הנ"ל נחשפו ביציות של חולדות, אוגרים, עכברים וחזירי-ים לזרעונים של אוגר (שהוכנו להפריה in vitro) הזרעונים נצמדו למעטפות של כל הביציות, אולם חדרו רק דרך המעטפת השקופה של ביציות האוגרים. בניסוי דומה שנערך בזרעוני חזיר-ים, נצפו גם ההצמדות של הזרעונים למעטפת וגם החדירה דרכה, אך ורק בביציות של חזיר-ים. קודם כל, חולדות, אוגרים, עכברים וחזירי ים אינם "מינים קרובים"- הם ארבעה סוגים שונים בסדרה אחת (לפי גראור, המסתמך על נתונים ביוכימיים, חזיר הים אפילו אינו שייך לסדרת המכרסמים). הניסוי שאתה מתאר כלל בכל מקרה נסיון להפריית ביצית של מין אחד (אוגר או חזיר) בזרעונים של מין אחר ממשפחה אחרת. החריג בשני מיני הסוג סוס במקרה זה הוא שמדובר באמת במינים קרובים. יתרה מזאת- דווקא לגבי זוג המינים הקרובים ביותר, עכבר וחולדה השייכים לאותה משפחה לא הובא שום מידע.
 
אז לפי מה שאתה אומר

לכלב ולזאבה לא יכול להיוולד צאצא משותף, וכנ"ל לגבי חמור וסוסה? כי אתה אומר שלכל מין יש "מנעול ומפתח" משלו >_<
 
אני לא אמרתי

אלא ציטטתי - "ריאקצייה זו היא ספציפית למין...". וציינתי גם שבמקום אחר ראיתי שאף ב*תתי מינים* של קיפודי ים - לכל תת מין "מנעול ומפתח" משלו. משמע אם כן שזו המציאות בגדול. ייתכן בהחלט שיש יוצאים מהכלל, תתי מינים או תתי סוגים, המשמשים באותו מנעול מפתח, אין הם מורידים במאום את גודל הקושייה על כלל המינים כולם.
 

דרר ב

New member
אאוריקה מצאתי

זה קשור למלחמת כרומוזום x ב Y . ידוע שכרומוזום y קטן בהרבה מ x זה כך משום שהגנים בכרומוזומים אלה נלחמים אחד בשני וידו של x על העליונה מכיוון שהוא קיים ביחס של פי 3 ל y (פעמיים בנקבות xx ופעם בזכר xy ) ולכן האבולוציה שלו יותר מהירה והוא מוצא יותר מהר דרכים לשתק ולפגוע ב y , איך זה קשור? ניחוש שלי שהפטיליזין כלומר הגן שלו נמצא על כרומוזום y עם ימצא כרומוזום x דרך לפגוע בו אז לגן מוטנטי שלו תהיה עדיפות על הגן המקורי למרות הירידה ביכולת ההפריה של הזרע.
 
למעלה