פרידה במיתולוגיה

א י ה 1

New member
פרידה במיתולוגיה

שלום לכולם, מישהו מכיר סיפור מיתולוגי העוסק בפרידה בין בני זוג? אשמח לשמוע, איה

לגוטל

New member
במיתולוגיה היוונית

כל הזמן הגיבורים זורקים את האישה שהתאהבה בהם... כמו תזאוס וההיא שעזרה לו למצוא את דרכו בלבירינת שם הרג את המינוטאורוס, גם יאסון זורק את מידיאה בסוף בשביל כוח פוליטי ויש יצירה שמתארת את הסבל שלה שהיא מדברת על מצבה העגום בעולם. במיתולוגיה היוונית רומנטיקה היא דבר נדיר ולא ממש קיים בעצם... גם הלנה חזרה להיות אשתו של מנלאוס לבסוף. אם את מחפשת דוגמא יותר נורמלית לפרידה בין בני זוג, אז פרספונה עם בן זוגה האדס כמה חודשים בתקופה שבה יש את החורף, וחוזרת אל אמא שלה דמטר ואז בגלל זה יש את הקיץ, וככה זה תמיד נמשך. ואיך הצלחתי לשכוח, הסיפור פרידה הכי מפורסם במיתולוגיה היוונית בין בני זוג הוא בין אוריפאוס ואורידיקה, שהוא ירד לשאול בשביל להחזיר אותה לחיים אבל ממלא אחרי ההוראות בדרך החוצה ואז היא נעלמת והם נפרדים לעד.

א י ה 1

New member
המון תודה ועוד שאלה

המון תודה, איפה אני מוצאת את כל סיפורי המיתולוגיה האלו? איה

Y. Welis

New member
באנגלית - יש ברשת לא מעט

כמו שניתן לראות בקישורי הפורום. בעברית - יש בעיקר ספרים. ר' רשימה ביבליוגרפית בטאגליינס.

0Pandemonium0

New member
דווקא יש רומנטיקה במיתולוגיה היוונית, ואנחנו

רואים את זה עם אודיסאוס ואם אני לא טועה, פנלופה. זה שמה, נכון? במשך כל הזמן שבעלה נעדר היא מחכה לו עד שהמחזרים הצובאים על דלתה כבר כמעט מכריחים אותה להתחתן עם אחד מהם בטענה שבעלה כבר מת, ואז אודיסאוס חוזר בדרמטיות ומוכיח שהוא עוד חי, ואשתו עדיין אשתו.
בקשר לסיפור תזאוס והמינוטאור, כמה שאלות: איך קוראים לבחורה שעזרה לו? היא הייתה בתו של מינוס, מלך כרתים, נכון? זה התרחש בכרתים? או שאני טועה ומשלחת הנערים שהיו אמורים למות הגיעה מכרתים, ותזאוס הוא בנו של מינוס?

לגוטל

New member
סיפור אחד זה לא רומנטיקה

ברוב הסיפורים באופן ברור רוב הגיבורים מחליפים מספר נשים וגם לוקחים כמה גברים על הדרך פה ושם. הבחורה שעזרה לו קוראים לה אריאדנה, אכן היא הבת של מינוס ובדרך חזרה לאתונה הוא נטש אותה על איזה אי, אבל האלים ריחמו עליה ודיוניסוס נשא אותה לאישה בסוף. הסיפור התרחש בכריתים, אח"כ תזאוס התחתן התחתן עם עוד הבת השלישית של מינוס פאיידרה, והיה לו עוד אישה שהייתה מלכת האמזונות היפוליטה שמתה לפני או אחרי, לא זוכר. הם היו משלחת נערים ונערים (היה מספר מדוייק לכל מין, לא זוכר כבר) שהיו אמורים להיות כהקרבה ותזאוס שהיה הבן של מלך אתונה איגאוס, הצטרף למסע בשביל להרוג את המינוטאור, ואבא שלו אמר לו שאם הוא חוזר בשלום שישים לספינה מפרש לבן או שחור, כבר לא זוכר, וככה הוא ידע שהוא בחיים. קיצר תזאוס הורג את המינוטאור ומוצא דרכו החוצה בעזרת הבת של מינוס, נוטש אותה, ושמגיע הביתה שוכח להחליף מפרש ואז אבא שלו חושב שהוא מת ומתאבד על ידי קפיצה לים, ומאז לפי האגדה הים קרוי על שמו, הים האגאי.

קרטיסM

New member
את הסיפור הכי "רומנטי"

כבר ציינת - אהבתו של אורפיאוס לאאורידיקה, כשהיה מוכן לרדת להוציא אותה מהשאול. התנאי היה שלא יפנה לאחור ולא יביט בה עד אשר יצאו מהשאול, וכצעד לפני סוף הדרך, התפתה להביט לאחור והיא הוחזרה לשאול לנצח... סיפור שאותי ריתק היה סיפור האהבה בין הרקולס, להיפוליטה מלכת האמזונות, אם זכור לי נכונה, הם נלחמו זה בזו והתאהבו זה בזו תוך כדי לחימה, ברגע שחרבו פילחה את גופה. אהבה קצרה במיוחד ופרידה מיידית... תמיד תהיתי מה הייתה משמעות הסיפור הזה. מקווה שלא טעיתי בדמויות.

Y. Welis

New member
כן, זה אחד היותר רומנטיים, שגם המשיך הלאה

לימי הביניים ולפואמה אנגלית ידועה 'סיר אורפיאו' (ומאוחר יותר גם אופרה ידועה). יש סיפור עתיק נוסף, שאינו חלק מהמיתולוגיה אלא 'חילוני' יותר, בשם 'דפניס וחלואה' מאת לונגינוס. הוא מתאר מערכת יחסים בין בחור צעיר לאשה מבוגרת יותר. אולי אחד הסיפורים היותר 'מודרניים' ומרגשים שבאו מהתקופה, ולדעתי אחד הגילויים המוקדמים של רומנטיקה טראגית אמיתית (למרות שיש שטוענים שזו הומצאה באמצע ימי הביניים ע"י הטרובדורים בדרום צרפת). הסיפור הופיע בעברית (בספרון של סידרת 'תרמיל') בתרגום יפה של ברונובסקי.

Ferma

New member
../images/Emo140.gif תודה! לא ידעתי על הסיפור הזה קודם.

Y. Welis

New member
ועוד אחד שנזכרתי בו אחרי סרט תיעודי על הרקע

המיתולוגי של סדרת סטאר וורז - הפרק הראשון ב'אנאידה' של וורגיליוס, ה'סיקוול' הידוע ל'איליאדה', שמספרת על מסעו של הנסיך שניצל מחורבן טרויה יחד עם אנשיו, לאיטליה. בדרך הם מבקרים בקרתגו ושם המלכה המקומית, דידו (Dido, שנקראת גם אליסה) מתאהבת בו ומבקשת שישאר איתה. הוא נאלץ לסרב ולהמשיך בדרכו והיא נותרת אפופת צער. הסיפור סיפק השראה לאופרה ידועה של פרסל.

קרטיסM

New member
רקע מיתולוגי של סטאר וורז?

הייתי שמחה לראות את התכנית הזו
מאז שהבנים שלי גילו את הסדרה, אין לנו מנוחה, מה גם שאני אשמה - אני גיליתי להם אותה... וגם אני לא הכרתי את הסיפור על דפניס וקלואי, אני אחפש לי אותו בהזדמנות.

Y. Welis

New member
שם לחיפוש:

History Channel Star Wars The Legacy Revealed (כרגע הקלטה ממקור טלויזיה ולא DVD). האמת שחשבתי לסקור אותו לעומק בפורום 'מלחמת הכוכבים', אבל באותה מידה הוא יכול להיות מובא כאן.

קרטיסM

New member
פרידה קורעת לב

באופן חד צדדי, הייתה פרידתה של קליפסו מעל אודיסאוס. הנימפה שהצילה את הלוחם הערום מטביעה בים, ארחה אותו באי שלה והתאהבה בו קשות. 7 או 9 שנים חי איתה, אך כפי שכבר צויין, חזר לבסוף לזרועות אישתו פנלופה. קליפסו הציעה לו חיי נצח, אך משויתר על כך למען החזרה לביתו, אולצה ע"י מועצת האלים לשחרר אותו חזרה אל הים...

Ferma

New member
../images/Emo45.gifעוד סיבה לשנאתו של אל הים,

פוסידון, את אודיסאוס?

למעלה