פרידה במיתולוגיה

קרטיסM

New member
פוסידון

היה הסיבה שאודיסאוס נחת על האי. אל הים התנכל לו כדי שלא יוכל לשוב אל מולדתו, ויצר את הסערה שחיסלה את אוניותיו ומלחיו, והטילה אותו על חופה של קליפסו. לבסוף, אחרי כל השנים על האי, אילצו האלים את פוסידון להסכים שאודיסאוס ימשיך את מסעו בים, ויוכל לשבו סוף סוף אל ביתו. והנווד יצא לדרך על גבי רפסודה שבנה. פוסידון התעלל בו עוד קצת, עוד סערה אחת, עוד קצת ייסורים...ואז הניח לו. מקווה שלא טעיתי יותר מדי, הכל מהזיכרון, אבל איזה סיפורים!

Y. Welis

New member
אגב סיפורים, הופיע בעברית ספר חדש על

המיתולוגיה היוונית והרומית - 'אלים וגיבורים', של סופר גרמני בשם שוואב http://www.text.org.il/index.php?book=07040710 שמצטרף לכמות הלא מעטה שיש כבר בעברית. אם אזדמן לחנות ספרים, אדווח עליו יותר לעומק.

Ferma

New member
קראתי את הספר../images/Emo13.gif

אני חייב להזהיר שכל מה שאני עומד להגיד זה הרושם שנשאר לי מהספר, שכן קראתי אותו לפני זמן-מה: השאלתי אותו מהספריה הציבורית בגירסא הזו. מאוד אהבתי את הסדר הפנימי שלו, הסיפורים מתקשרים אחד לשני וכו'. אבל, הוא משמיט כמה סיפורים ידועים, ולוקח הרבה חופש פעולה בסיפור. הוא יכול להסתמך על גרסאות כאלו ואחרות, למרות שאנו יודעים שהיוונים התייחסו אליהם כפרוזה יותר מאשר "הסיפור המקורי" וכיוצ"ב. אבל, מההקדמה מסתבר שאלו אחד הספרים היותר מוכרים בתחום. בסופו של דבר, הייתי אומר שהוא יותר טוב מהספר של המילטון מבחינת היכולת לספר סיפור והפרטים (פחות טוב מבחינת אינדקס, סידור נושאים, ומשמיט כמה סיפורים ידועים); ואני מעדיף אותו על-פניה. אבל, החלטתי לא לקנות אותו ולהסתפק בקריאה שהייתה לי בספריה - לא הספר האולטימטיבי, אך בהחלט הקדמה טובה. אשמח מאוד לשמוע על התרגום לעברית ועל דעתכם (ודעתך, יובל)

למעלה