פרידה ממרעישה

פרידה ממרעישה

החלום הכי גדול של הנשים באובדן הוא להגיע לפורום הזה.
הפחד הכי גדול של הנשים בפורום הזה הוא להגיע שוב לפורום אובדן.

נשבר לי הלב שהצ'יפ של מרעישה חזר לא תקין.
גרידה בשבוע הבא.
כל כך הרבה שנים של מאבק עיקש, עם מבט ריאלי ומפוכח אל תוך המציאות והסטטיסטיקה, אינסוף פרוצדורות פולשניות, המון תקווה, המון ייאוש, המון אומץ.

"7 בום" היא כותבת, וזו תמצית הסטורית הילודה שלה עד כה. 7 הריונות. 1 ילדה.
עצב שקשה ללכוד במילים.

נורא.

פשוט נורא.
אין מלים לתאר את העצב.
כל כך קיוויתי עבורה, כשסוף סוף הדופק פועם, והשליש הראשון הסתיים.
פשוט נורא.

snoopy96

New member
עצב גדול

כתבת כל כך נכון, כל כך קשה בכלל לאזור אומץ לכתוב בפורום הזה מהחשש הכבד לעזוב אותו בטרם עת. אבל ועצב קשה :(

מיקה 00

New member
הדבר היחיד שיש להגיד זה שתחבקי את הבת שלך חזק חזק

זה ממש לא פייר ויש פה חוסר צדק מרושע ואני לא יכולה להכנס לנפש שלך ורק את יכולה להבין מה שאת עוברת ומרגישה אבל כן הייתי רוצה שתדעי שיש לך ילדה שאת העולם שלה שאני בטוחה שהיא אוהבת אותך הכי בעולם ותדעי שכמו שהיא צריכה אותך ושגם את יכולה להעזר בה בתקופה כזו.... אני חלילה לא נותנת עצה או דעה למה שתעשי בהמשך אבל תדעי שאני מכירה כמה חברות שלי שהן בנות יחידות והן בסדר גמור והן מאושרות בחייהן רק שתזכרי את זה שלא משנה מה ככה או ככה זה בסדר הבת שלך תיהיה בסדר.....

אני מנסה להבין האם הגן הזה שעובר ב50 אחוז , ואצלך באופן נוראי עבר 3 פעמים רצוף האם לא ניתן לעשות הפריה שלמעשה מונעת את זה?

אפשר, מרעישה ובעלה עברו גם PGD

אצלם הטיפולים היו מאד קשים. מיעוט קיצוני של ביציות ושל עוברים מופרים גרמו להם לזנוח את המסלול. ברור שהיא תחבק את הבת שלה. לתחושתי זו נחמה מועטה עד אפסית בשלב הזה, אחרי כל כך הרבה אובדנים רצופים. התקווה היתה עצומה. האין כל כך גדול ומוחלט.

מיקה, לא כתבתי זאת סתם.

אולי - רק אולי - כשאת בסוף הזמן של הילודה - ולא בת 32 - ואחרי שעשית כל, כ-ל מה שאת יכולה - כולל טיפולי פוריות כואבים ולא מוצלחים - ואולי אחרי שהפסקת הריונות באופן יזום - גם בגרידה וגם בלידה שקטה - ואולי עוד כמה שיקולים כמו המערך המשפחתי ודברים אישיים נוספים - אולי (אולי) - כשתגיעי לאובדן השישי (!) שלך - מישהי שקרובה אלייך ואוהבת אותך מאד תכתוב בשמך שלחבק את הבת שלך זה פשוט לא מספיק, שלא לומר לא עוזר בכלל - וזה יהיה כל כך נכון וכל כך עצוב. כן, בהרבה מקרים אני מציעה לנשים שונות לנסות ולמצוא נחמה בילד/ים הקיים/קיימים. אבל לא לכל אחת. לא לספרקית. לא לויקטור. לא למיק ניק. לא לסימון. יסלחו לי אלה שאיני זוכרת כרגע. ואף פעם לא "על אוטומט". כי לפעמים אין בכך נחמה. ובדיוק מאותה הסיבה אני לא ממליצה לכל אחת שחוותה אובדן לנסות להיכנס להריון. ואני לא מפנה כל אחת שמתקשה בהשגת הריון לטיפולים. אני מכירה את הנשים פה. קראתי אותן וכתבתי להן עשרות פעמים. אני שוקלת את מילותיי ובוררת אותן.

שירהד1

Member
מנהל
אני בטוחה שכוונת כולן פה היא טובה-

אף אחת לא אמורה לנחש מה הדבר שהכי נכון לכתוב למישהי כזו או אחרת, גם לא למרעישה בשקט היקרה לכולנו.
לכן, אגב, בגלל שאינני יודעת מה לכתוב, כתבתי את מה שכתבתי בפורום השני.

אני יודעת לומר בוודאות לגבי עצמי (ואך ורק לגבי עצמי), שהילדים שלי היצילו אותי יום יום במשך השנים שחוויתי את ההפלות, ובלעדיהם- מצבי היה רע פי כמה וכמה.

אני יודעת גם שכוונת כולן פה היא לטובה. לא תמיד אנחנו מצליחות לכתוב את מה שהשנייה זקוקה לו, מעצם היותנו שונות האחת מהשנייה, שלא לדבר על כך שלכל אחת סיפור אחר, עמדות שונות ומחשבות ורגשות משל עצמה.

אני מבקשת לנסות ולכבד האחת את דברי השנייה, גם אם אנחנו לא מסכימות.

כולנו אוהבת את מרעישה בשקט ומכבדות אותה, וכולנו כל כך קיווינו עבורה. האבל שלה הוא גם במידה מסויימת האבל שלנו.
ובאמת לא תמיד אנחנו יכולות למצוא את המילים הנכונות.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

כמובן שכוונת כולן פה היא טובה

אין על כך שום מחלוקת וחלילה לא רמזתי אחרת. לפעמים יש תהומות שגם ילד, או ילדים, לא יכולים למלא. זו תמצית דבריי ואני עומדת מאחורי כל מילה.

מיקה 00

New member
זה נכון שכוונת כולנו היא טובה ואין ספק שגם של אין אריות

ואולי בגלל שאין לי עדין ילדים עדיין אז אני לא מבינה עד הסוף את מה שאתן מרגישות.... במיוחד שאני ממש לא מהבנות האלה שמגיל צעיר חלמו להיות אמא... מבחינתי ילד הוא תוספת לחיים ולא החיים עצמם.... אז הגישה שלי היא להגיד תודה שיש ילדה בריאה אחת שזה המון ( מכירה סיפורים על ילדים חולים או אוטיסטים ודברים באמת קשים) ואני לא מזלזלת שיכול להיות שלמרעישה מאוד קשה שיש לה ילדה אחת אבל היה לי חשוב לציין שזה תלוי איך מסתכלים על החיים ולפעמים התרבות צריכת ילדים שיש בישראל משפיעה באופן חמור מבחינה מחשבתית על מצב כמו שלה....

אני כן אציין בהערת אגב אין אריות שאת משתמשת במושגים מאוד בומבסטים כמו " האין הוא מוחלט" או "תהומות".... אני אישית וזה רק אישית יכולה להגיד שאם היה קורה לי מקרה קשה והייתי קוראת מילים כאלה זה היה מוריד אותי למטה ומדכא אותי...שוב אני מציינת שזה רק לגביי....זו הסיבה שהיה קשה לי לקרוא שכתבת שהנחמה מהילדה היא כאפסית והייתי חייבת לתקן זאת... שוב מציינת שבטוחה שכוונתך היא טובה

תודה לכולן על המחשבות והכוונות הטובות

מנסה לנסח את עצמי בהרבה מילים ובתמונה אחת.

התמונה שהכי משקפת אותי ביומיים האחרונים, זו התמונה של קתלין סטארק מפרק החתונה האדומה של משחקי הכס.
התהום והאין אכן מוחלטים בימים האלה והמילים שהשתמשתי בהן בעצמי גם באובדנים הקודמים, לא יכולות להפחיד אותי יותר ממה שהמציאות מפחידה אותי.

ברור שאני שמחה שיש לי את הבת שלי שהיא האור שלי חיי ונשמת אפי והסיבה היחידה (היחידה!) שבגללה אני קמה בבוקר. היא מצילה אותי כל הזמן, והיא בכלל לא יודעת את זה.
ובכל זאת, במקום שבו אני נמצאת כרגע (הפסקת הריון יזומה שלישית בתוך 3 שנים, הפלה שלישית בתוך שנה), אני לא מבינה למה זה אמור לנחם אותי שיש לי אותה.
האם אני אמורה להתנחם גם בעובדה שיש רכב בבעלותי שאיפשר לי להגיע לביה"ח ולקבל את התוצאות הרשמיות 20 דקות אחרי שיחת הטלפון? שיש לי בעל מסור ואוהב שהולך איתי באש ובמים? שאני מתגוררת בעיר שיש בה 3 בתי חולים ציבוריים ולפחות בי"ח אחד פרטי ושיש לי אפשרות בחירה איפה לעבור את הגרידה היזומה? שיש לי מספיק כסף כדי לעבור את הגרידה הזו אצל רופא פרטי שאני סומכת עליו? שאני חיה במדינה שמאפשרת לנשים זכות על גופן?
כל הדברים הללו חשובים מאוד ותורמים ומנחמים, אבל 48 שעות אחרי שקיבלתי את הבשורה, אני לא מתנחמת בכלום. אפילו לא בבת שלי.
48 שעות אחרי שקיבלתי את הבשורה, אני לא יודעת איך ממשיכים הלאה, אני לא יודעת איך אגיע למסיבת סיום השנה בגן עם בטן ריקה, אני לא יודעת איך להכין את הבת שלי למה שיהיה מחר ובהמשך השבוע.
48 שעות אחרי שקיבלתי את הבשורה, אני לא מבינה איך הלכתי שולל אחרי כל הנשים כאן ובמציאות שניסו (והצליחו) לגרום לי להיות אופטימית - כי "תפסיקי לחשוב מחשבות רעות" ו"למה בכלל את מדברת על גרידה, הרי יש סיכוי טוב שהכל יהיה בסדר" ו"עכשיו את צריכה להיות רגועה".
מזכירה לעצמי שוב ושוב שבמקרה שלי עדיף לשמור על פסימיות ולהיות מופתעת לטובה, מאשר להיות אופטימית וליפול ממרומי השמיים הורודים אל התהום העמוקה והשחורה של האובדן.

לא חלמתי מגיל צעיר להיות אמא. למעשה עד גיל 34 בערך, לא רציתי להיות אמא.
מהרגע שהחלטתי להיות אמא, היה לי ברור שאני רוצה לפחות 2 ילדים. קצת לחוץ מבחינת הגיל, אבל לגמרי אפשרי וריאלי.
אין לי דבר וחצי דבר נגד ילדים יחידים. האיש שאיתו אני חולקת את חיי הוא בן יחיד, והוא גם יתום.
ואני יודעת שלמרות שבתור ילד הוא אהב להיות בן יחיד, היום כשהוא אדם מבוגר ואבא, הוא כואב את היותו בן יחיד והוא מרגיש שחסר לו.

אני לא יודעת אם האמהות תשנה אותך, לא יודעת אם תרגישי שהילדים שלך הם החיים עצמם ולא רק תוספת, לא יודעת אם תרצי לקטוף את הירח והכוכבים למענם.
מבחינתי הבת שלי היא לגמרי החיים עצמם, ואני רוצה ומוכנה לעשות למענה הכל.
אני יודעת שמסכת הייסורים שאני עוברת בשנים האחרונות היא לא רק בשבילי ובשביל בעלי, אלא גם ובעיקר בשביל הבת שלי. לא רק כי היא מבקשת שיהיו לה אחים, אלא כי אנחנו חושבים שהחיים שלה יהיו טובים יותר ושלמים יותר אם היא תחווה אחאות.
ויכול להיות שבסוף, למרות כל המאמצים שלנו, היא תישאר בת יחידה. כי בניגוד לאמירה שמי שמתאמץ מצליח, לצערי לא תמיד משיגים או מקבלים את מה שרוצים, גם אם מתאמצים מאוד וגם אם עושים הכל.

אין לי מושג לגבי העתיד. בשלב זה החלטנו שלא להחליט. קודם צריך לסיים את ההריון הנוכחי, לבדוק אם יש או אין שארית (אני כמובן מתכוננת לכך שתהיה שארית), ואח"כ נחשוב.

שירהד1

Member
מנהל
אוי. תמונה נורא קשה. מציאות כל כך קשה ואכזרית.

כל התחושות שאת מתארת מאוד מאוד מוכרות לי מהתקופה של ההפלות.
נכון, היו לי אז שני ילדים, שזו משאת נפשך. אבל הכמיהה הנוראית הזו לעוד ילד, הכישלונות החוזרים והצורבים, הלב המדמם, הזעקה, הכעס, העצב, הבכי, הלב השבור, הצורך איכשהו להקים עצמי ולהשתתף במסיבות הסיום שבועיים אחרי גרידה חמישית ברצף ושישית בספירה הכללית...הכל מוכר לי. את הכל חוויתי. זה נורא קשה.

שבועיים אחרי הפסקת ההריון בשבוע 16, היתה הופעה של הבת שלי של הסטודיו למחול. הכנתי עצמי. באמת שהכנתי עצמי. אמרתי לעצמי שאהיה עסוקה בלצלם. שאתעסק בה, שאסלק מחשבות רעות. ואי אפשר היה. הלכתי להופעה, וברגע שראיתי אותה, בחסות החשיכה- התחלתי לבכות. ולבכות. ולבכות. הסתכלתי עליה ושמחתי איתה, ובכיתי את נשמתי.
למסיבת הסיום בגן הלכתי, ויידעתי את הגננת במצבי הקשה, והסברתי לה שלחלק של הכיבוד לא אשאר. היא כמובן הבינה. באתי, נהנתי, ישבתי במקום שאוכל לצאת בקלות אם יבוא בכי משמעותי. הכנתי דרכי מילוט. הצלחתי לצלם וזה עזר לי.
הבן שלי היה אז בגן פרטי, אז לקח עוד זמן מסויים עד מסיבת הסיום. גם שם היה לי קשה. נהנתי מאוד ממנו והייתי גאה בו, אבל היה לי מאוד קשה. היו שם שתי אימהות בהריון מתקדם עם ילד שלישי, ואני השתגעתי בתוך תוכי. הן כל הזמן ליטפו את הבטן. היה לי מאוד קשה. אבל הייתי מאוד גאה בעצמי על כך שהלכתי ושלא פספסתי אירוע מרגש וחשוב עבור הבן שלי.

סיפרתי לך קצת לגבי ההתמודדות שלי עם מסיבות היום בנסיבות הקשות של חיי בזמנו.
לא יודעת אם זה עוזר או לא.
בסך הכל רציתי שתדעי שאת לא לבד.

וברור שאי אפשר ולא צריך לחשוב עכשיו על העתיד. את יודעת היטב מה את צריכה עכשיו ומה אחר כך.
אגב, אל תכעסי על עצמך על האופטימיות שהעזת לחוש. גם אני העזתי לחוש אותה יחד איתך, כי איך אפשר שלא? זה הצד הבריא שלנו. ככה אנחנו בנויים. זה בסדר. אם הבום מגיע, אנחנו הרי בכל מקרה נופלות. אז לפחות עד אז, לנסות ולשמור על שפיות ותקווה. זה כל כך אנושי ובריא בהיבט הרגשי.

את רוצה שאנסה לעזור לך לחשוב לגבי מה לומר לביתך לגבי מחר או שאת כבר פחות או יותר יודעת מה לומר לה?

ואגב, הכי אני מתחברת למה שאת אומרת לגבי הבת שלך ומי היא עבורך.
אני אמנם לא מאלה שאומרות: "חיים שלי", אבל בחיי שהילדים הם החיים שלי. בהן צדק. וגם אני, כמוך, ממש לא ייחלתי להיות אמא. עד שהייתי אמא. עד שהגיע הפלא הזה ושינה אותי לתמיד, לחיוב.

חושבת עלייך.
אני פה בכל עת.

שירה.

שירה דוד
09-7749028

התמונה אכן קשה

מבלי לעשות ספוילר למי שאיכשהו הצליחה לא לראות את הסדרה המצויינת הזו ואת פרק המופת הזה, אני יכולה לומר שהתמונה לגמרי משקפת את הייאוש וההלם והעצב שאני חווה.
מי שכן ראתה את הפרק, אולי יכולה להבין רבדים עמוקים יותר.
ומי שסתם רוצה להנות, יכולה לחפש ביוטיוב סרטונים של אנשים צופים בפרק הזה. חלק מהסרטונים עלולים להכיל ספוילרים.

מבחינת מה לומר לבת שלי, חשבתי שנדבר איתה רק מחר בבוקר. אין סיבה להציף את הלילה שלה בפחדים ודאגות.
אז התוכנית שלי היא להגיד לה שיש לי עוד בדיקה מורכבת יחסית ושאבא ואני נצטרך להיעדר מהבית אחה"צ ובערב ונחזור הרבה אחרי שהיא תלך לישון.
סבתא תאסוף אותה מהגן ותבלה איתה אחה"צ, תהיה איתה בארוחת הערב, תקלח אותה ותשכיב אותה לישון. סבתא תישאר לישון אצלנו כי אנחנו נחזור ממש מאוחר, ולכן סבתא תהיה איתנו גם בבוקר.
בימים שאחרי הבדיקה ייתכן שאני ארגיש פחות טוב, אבל המטרה של הבדיקה היא לעזור לי להרגיש טוב ואני מקווה שעד שבוע הבא אני ארגיש הרבה יותר טוב ואוכל לחזור לעשות דברים שכרגע אסור לי כמו להרים אותה על הידיים.

לאור הדאגה שהיא הפגינה בשבועות האחרונים, אנחנו חושבים שהגיע הזמן להיות יותר שקופים איתה לגבי הנסיונות שלנו ללדת עוד ילדים (אחרי שאתאושש מהגרידה). אין לי עדיין ניסוח ברור, אבל משהו בסגנון "אנחנו מנסים שיהיה לי עובר או עוברית בבטן, ולפעמים זה גורם לי להרגשה לא טובה ולכאבי בטן. לפעמים אני לא מרגישה טוב בלי קשר לנסיונות הללו". חשוב לי להעביר לה שלא כל נסיון להרות ולא כל הריון כרוכים בהרגשה רעה. באופן כללי אני לא מרגישה שלמה עם הניסוח שלי.
אם יש לכן רעיונות בהקשר הזה, אשמח שתשתפו. היא בת רבע לחמש ומאוד חכמה, רגישה ונבונה (אני לגמרי אובייקטיבית
).

אני לא קוראת לה חיים שלי וגם לא כפרה או מאמי, אבל היא בהחלט החיים שלי. אני יודעת שזה הכי קיטש שאפשר, אבל אין לי מושג איך חייתי לפני שהיא נולדה ואני לא יכולה לדמיין את החיים שלי בלעדיה.
אני מאוהבת בה עד כלות הנשימה ואלך עד קצות תבל למענה.

לגבי המסיבה, אני יודעת שהנושא המרכזי הוא ירושלים. אם הם ישירו את ירושלים של זהב, אני בטוח אבכה. אם הם ישירו דברים אחרים, יש סיכוי שאצליח לשמור את הדמעות ברמת הנצנוץ (בדיוק חצי שנה אחרי מסיבת חנוכה, אם את זוכרת מה היה אז).
שנה רביעית ברציפות שאני מתקרבת למסיבת סיום השנה עם אופטימיות (הריון או טיפולי פוריות), ורגע לפניה נופלת.

שירהד1

Member
מנהל
לבושתי, טרם ראיתי את הסדרה...

לגבי מה לומר לבת שלך מחר בבוקר- נשמע ממש מעולה. אין לי הערות.
(אגב, בגיל זה כבר ממש לא הרמתי את הילדים על הידיים. אני חלשלושה מדי וגם לא היתה סיבה להרים אותם...כך שאת יכולה ממש להרגיש בנוח עם זה).

לגבי מה לומר אחר כך- אני צריכה לחשוב על זה. מצד אחד היא עוד לא בת 5, ומצד שני- נבונה ורגישה ומרגישה כל מיני דברים שליליים שמתרחשים בהקשר אלייך. אז אני כן מבינה את הצורך שלכם לומר משהו, כדי להרגיע.
אני ממש מתלבטת מה לכתוב ומה להציע. אם היתה יותר גדולה, פחות הייתי מתלבטת, כי מגיע שלב, שהם כבר יותר מסוגלים להכיל ולהבין דברים קשים שמתרחשים בעולם, והם יותר חשופים, וכאשר נעשה תיווך על-ידי מבוגר- זה גם בסדר, כי אי אפשר להגן עליהם מצרות העולם לנצח.
אבל היא עדיין קטנה לי מבחינת הגיל. אני לא מדברת כרגע על ההבנה הקוגניטיבית, אלא על ההבנה ברמה הרגשית. כי גם לומר "אמא ואבא מנסים שיהיה עובר בבטן, ולפעמים זה גורם לי לכאבי בטן ולהרגשה לא טובה", עלול להיות משהו מאיים ומפחיד.
אני חושבת תוך כדי כתיבה. ככל שאני חושבת יותר, לא הייתי פותחת את זה בפניה, אלא מדגישה שאמנם לא הרגשת טוב לאחרונה, אבל עכשיו התאוששת ואת יכולה לעשות איתה פעילות משותפת שהיא תבחר.
גם לגבי מחר- תדגישו בפניה שאת תהיי מטופלת על-ידי רופאים מעולים, והם ידאגו שתרגישי טוב עד מהירה, שאת אוהבת אותה ושאת מחכה כבר לפעילות משותפת יחד איתה.
כאמור, אם היתה בת משהו כמו 8, זה היה סיפור אחר. תגני עליה עוד. תנסי לחסוך ממנה את הדאגות. זו המלצתי, אגב, גם כמי שעובדת עם ילדים ומבינה דבר או שניים באשר לשלבי ההתפתחות. אבל אם נראה לך אחרת בתור אמא שלה, אז תזרמי עם עצמך.

שירה דוד
09-7749028

כמה עצוב.... וכמה תובנות שלי

מרעישה זה ככ כואב. אין מילים לתאר מה שאת חווה עכשיו. בעיני זה השלב הכי קשה, וזה פשוט תהום. מאחלת לך שלא משנה מה, שתדעי להתעלות מהתהום הזאת.
כואב הלב באמת.
לגבי הבת שלך, ממליצה לך מאוד לקחת אותה לשיחה ולהסביר לה שההריון לא יצליח. לא להזכיר במילה את המילים תינוק, מוות, הפלה.
לצערי, את שני האובדנים שלי עברתי לאחר שהבנות שלי ידעו על ההריון. הגדולה עם השנים פיתחה תיאוריות על עוברים מתים בבטן ועל אחים אבודים.
בכתה לי לפני שבוע על הפחדים שלה ובדרך הזכירה שאם לא היו מתים לי התינוקות בבטן היו לנו עכשיו עוד 2 ילדים (מה שטכנית לא אפשרי בכלל מבחינת זמנים כמובן)
חשוב שהיא תבין שזה מצב רפואי כרגע ולא תינוק שיכול היה לחיות והוא מת.
לא לדבר על ההפלות לידה עם נשים ואנשים. לא לתת לאף אחד לדבר על זה לידה גם שנים קדימה.
שלא ייכנסו לה רעיונות לראש.
להגיד לה שאבא ואמא אוהבים אותה מאוד ושאתם משפחה שלמה ומושלמת.
כמה שזה קשה וכואב, מאחר ולהבנתי את לא תנסי שוב, (או שאני טועה?) תנסי לא להתאבל לידה.
ילדים ישר בטוחים שהם לא בסדר כשהם רואים את אמא בוכה. ישר חושבים שזה בגללם.
זה נשמע אכזרי שאת חייבת להיות גיבורה בשבילה. אבל לצערי מנסיון עגום של שנים של ילדות שדאגו לי ברמה הקלינית והפצעים שזה הותיר...
תהיי חזקה. תבכי המון במקלחת. עם חברות. תוציאי הכל.
חיבוק ענק

כפי שאני מבינה הילדה לא שותפה לדבר ההריון

לא עונה במקום מרעישה כמובן, אבל מקריאת מה שכתבה הפעם ובפעמים הקודמות, נדמה לי שהשיחה היא אחרת - למה אמא ואבא נעלמים, למה אסור לאמא להרים אותה ומה עובר עליהם בקווים כלליים.
ומעבר לכך - כואב הלב וממש תהום, חור שחור.

דייקת את כוונתי

כשכתבתי לפני כמה ימים בשרשור אחר שאני רוצה לספר לה על ההריון, הכוונה היתה אך ורק אם הצ'יפ יחזור תקין.
אני ממש לא מתכוונת לשתף אותה כרגע או בטווח הקרוב לגבי ההפלה הזו וההפלות הקודמות.
ברור לי שבשלב מסויים בחייה, נהיה חייבים לשתף אותה, כי לדברים יש משמעות גם לגבי ענייני הילודה שלה לכשיגיע הזמן.

אחרי שנסיים עם הגרידה ואחרי שאתאושש פיזית ונפשית (נניח. הנפש לא באמת מתאוששת בשנים האחרונות), אני בהחלט רוצה לדבר איתה על מה שעובר עליי במובן הפיזי. אני לא אספר לה שהיו הפלות וגם לא על פרוצדורות ובדיקות פולשניות, אבל אני רוצה שהיא תבין שמה שעובר עליי לא מפחיד ולא מאיים כמו שהיא אולי מדמיינת בראש.

מיקה 00

New member
אני לא חושבת שזה נכון לשתף את הבת שלך לגבי

הנסיונות כניסה להריון שלכם....נראה לי הייתי עושה דבר כזה רק אם הייתה לי בת בגיל ההתבגרות מעל גיל 15 וגם זה בספק רב..... שההורים שלי עוד היו נשואים והם ניסו כמאמץ אחרון להביא עוד ילד ( על מנת לא להתגרש.... כמה דבילי..) אז שהייתי בת 10 הם שיתפו אותי שהם מנסים להכנס להריון ואני זוכרת שכאשר הודיעו לי שהם לא מצליחים מאוד התאכזבתי ..... נראה לי יכלו לחסוך ממני את זה....

למעלה