פרילנסר, שכר ותמלוגים

מצב
הנושא נעול.

yuval911

New member
פרילנסר, שכר ותמלוגים

פרילנסר, שכר ותמלוגים
שלום. בעלת מקצוע המתעסקת בתחום מסוים פנתה אלי בכדי שאכתוב חלק ממסמך מעמיק שהיא מתכוונת להוציא לאור בעתיד (ככל הנראה בצורה של ספר). העבודה על המסמך אורכת זמן רב (חודשים רבים), ובינתיים לא הושג בינינו סיכום כספי כלשהו באשר לעתיד. עד כה השקעתי זמן יקר בפרוייקט, והוא מצוי בשלביו הראשוניים המתקדמים. האם מקובל יהיה לבקש ממנה תשלום על מה שעשיתי עד עכשיו? אם כן- כיצד נהוג לעשות זאת (תשלום פר שעה, תשלום גלובלי וכו')? האם בקשת התשלום כאמור לא תגרע ממני בעתיד זכות לבקש תמלוגים (כיוון שע"י התשלום היא כביכול "קנתה" ממני את הזכות להשתמש בחומר כראות עיניה)? אשמח לדעת כיצד נהוג לבצע חוזי עבודה בעניינים הכרוכים בתמלוגים. האם אני צריך לדרוש שכר פחות ממה שהייתי זכאי לו בכדי להשאיר לעצמי את הזכות לתמלוגים במידה והספר יצא לאור? האם עלי לסכם את כל העניינים הכספיים (כולל ענייני התמלוגים) בפרוטרוט ובכתב, עוד כאשר הפרוייקט מצוי במצב ראשוני, כלומר- כעת? הבעיה נעוצה בעובדה שכרגע לא ברור לאן הפרוייקט יתפתח. כלומר, הכיוון נראה חיובי, אך קשה ליצור חוזה מפורט שכזה על מוצר שלא ברור בינתיים מה תהיה צורתו הסופית. כפי שאתם מבינים אני זקוק לעצות רבות ומועילות בנושא, ואני אשמח לכל טיפ אפשרי. תודה מראש!

צכיוון שהנך פרילנסרית - הרי שחוקי

פרילנסר, שכר ותמלוגים
שלום. בעלת מקצוע המתעסקת בתחום מסוים פנתה אלי בכדי שאכתוב חלק ממסמך מעמיק שהיא מתכוונת להוציא לאור בעתיד (ככל הנראה בצורה של ספר). העבודה על המסמך אורכת זמן רב (חודשים רבים), ובינתיים לא הושג בינינו סיכום כספי כלשהו באשר לעתיד. עד כה השקעתי זמן יקר בפרוייקט, והוא מצוי בשלביו הראשוניים המתקדמים. האם מקובל יהיה לבקש ממנה תשלום על מה שעשיתי עד עכשיו? אם כן- כיצד נהוג לעשות זאת (תשלום פר שעה, תשלום גלובלי וכו')? האם בקשת התשלום כאמור לא תגרע ממני בעתיד זכות לבקש תמלוגים (כיוון שע"י התשלום היא כביכול "קנתה" ממני את הזכות להשתמש בחומר כראות עיניה)? אשמח לדעת כיצד נהוג לבצע חוזי עבודה בעניינים הכרוכים בתמלוגים. האם אני צריך לדרוש שכר פחות ממה שהייתי זכאי לו בכדי להשאיר לעצמי את הזכות לתמלוגים במידה והספר יצא לאור? האם עלי לסכם את כל העניינים הכספיים (כולל ענייני התמלוגים) בפרוטרוט ובכתב, עוד כאשר הפרוייקט מצוי במצב ראשוני, כלומר- כעת? הבעיה נעוצה בעובדה שכרגע לא ברור לאן הפרוייקט יתפתח. כלומר, הכיוון נראה חיובי, אך קשה ליצור חוזה מפורט שכזה על מוצר שלא ברור בינתיים מה תהיה צורתו הסופית. כפי שאתם מבינים אני זקוק לעצות רבות ומועילות בנושא, ואני אשמח לכל טיפ אפשרי. תודה מראש!
צכיוון שהנך פרילנסרית - הרי שחוקי
העבודה אינם חלים במקרה שלך. בהחלט רצוי מאוד לנסח חוזה מתאים, שיסדיר גם את התשלום על העבודה שאת עושה ושיכלול בתוכו גם את נושא התמלוגים. ממליצה לך לפנות לבעלת העסק שמבקשת את שירותיך בדרישה לחתום על חוזה בניכן. בכדי שהחוזה יהיה תקין ממליצה שתיפנו לעורך דין.

שיר ורד

New member
מאחר ולא מדובר במסמך שלם שאתה כותב

פרילנסר, שכר ותמלוגים
מאחר ולא מדובר במסמך שלם שאתה כותב
אלא רק בחלק ממנו, חשוב להבטיח מראש בעיקר את נושא התגמולים. אם וכאשר ישולמו התגמולים, יהיה קשה משפטית לקבוע איזה חלק מהתגמולים מגיע לך ואיזה לגורמים אחרים שכתבו את המסמך. פתרון אפשרי לחלוקת השכר בין שכר עבודה לבין תגמולים, הוא לקבוע שיש לך חלק בזכויות היוצרים של המסמך ובגין זה מגיעים לך תמלוגים באחוז מסוים . בשלבי העבודה ישולמו לך מקדמות על חשבון התמלוגיםאשר לא יוחזרו בשום מקרה, אך ינוכו מהתמלוגים הראשונים המגיעים לך. בצורה כזו, יכול השכר להיות קטן רק במקצת מהשכר המלא אותו היית מקבל לו ויתרת לחלוטין על תמלוגים. צריך לזכור שפרילאנסר(עצמאי) המקבל שכר עבודה, צריך לקבל תשלום גבוה יותר מזה שמקבל שכיר באותו עיסוק כדי לפצות על הפסד ההטבות השונות שמקבל שכיר (חופשות,דמי מחלה , ימי הבראה, פצויי פיטורים, הפרשות המעסיק לביטוח לאומי ותנאים נלוים נוספים המקובלים בענף). מאחר ומדובר בחוזה לא שגרתי, בהחלט חשוב להעזר בעו"ד בניסוח החוזה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה