פרילנסר

מצב
הנושא נעול.

d a f u k

New member
פרילנסר

פרילנסר
תהיתי עם משהו יכול לעזור לי. אני עובד בתפקיד קופאי כחצי שנה(לא משרה מלאה) ומקום העבודה שלי מגדיר אותי בתור פרילנסר (כנראה) על מנת להתחמק מתשלום ביטוח לאומי וזכויות נוספות המגיעות לעובד שכיר כך שלמשל כאשר אני משתכר ב1000 ש"ח בחודש אני נאלץ לשלם 171 ש"ח ביטוח לאומי ומס בריאות האם זה יכול ליהיות חוקי??? ביקשתי שאני יוגדר שכיר אך מעסיקי סרבו בתוקף והתחבאו מאחורי תרוצים דפוקים

כאשר קיימת מחלוקת בעניין קיום יחסי

פרילנסר
תהיתי עם משהו יכול לעזור לי. אני עובד בתפקיד קופאי כחצי שנה(לא משרה מלאה) ומקום העבודה שלי מגדיר אותי בתור פרילנסר (כנראה) על מנת להתחמק מתשלום ביטוח לאומי וזכויות נוספות המגיעות לעובד שכיר כך שלמשל כאשר אני משתכר ב1000 ש"ח בחודש אני נאלץ לשלם 171 ש"ח ביטוח לאומי ומס בריאות האם זה יכול ליהיות חוקי??? ביקשתי שאני יוגדר שכיר אך מעסיקי סרבו בתוקף והתחבאו מאחורי תרוצים דפוקים
כאשר קיימת מחלוקת בעניין קיום יחסי
עובד מעביד, ביה"ד לעבודה הוא זה שמכריע. בפסיקה נקבעו מבחנים שעל פיהם מכריע ביה"ד האם אכן התקיימו יחסים כאלה. מבחנים כגון: מבחן הפיקוח והשליטה, מבחן ההשתלבות ומבחן הקשר האישי. בכדי לקבל הכרעה בעניין תאלץ לפנות בתביעה לביה"ד שיקבע. באם תחליט לתבוע, אמליץ לך לפנות לעורך דין ולא לעשות זאת לבד מכיוון שכרוכות בכך שאלות משפטיות סבוכות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה