פריפטס: תגובה נוספת:

Zack DA

New member
פריפטס: תגובה נוספת:

כשבני לעתיד יוולד (או בתי...) - הוא רק יראה כמוני ? מדוע הגנים שאני מוריש לו מוגבלים למראה בלבד ?

פריפטס

New member
אתה מנסה להתווכח בתחום שאתה לא מבין

בו... בנך לעתיד יירש ממך תכונות נוספות, בנוסך למראה. חלק מהתכונות אפילו לא חלות עליך (עניין של גנים רצסיביים, גנים דומיננטים... לא נכנס לזה כרגע). בכל מקרה, תכונות של "תפיסה מהירה", "איי קיו גבוה" וכו' זה לא דברים שקשורים בגנים, ובטח לא דברים שיש בגנטיקה של עם אחד ואין לעם אחר. ניסו לבדוק כאלו דברים בעבר- כל נסיון להוכיח שעם אחד מוכשר יותר מאחר בגלל הגנטיקה התברר כשטויות חסרות כל בסיס גם סטטיסטי וגם מדעי.

Zack DA

New member
אני חוזר על טענתי מלמטה ../images/Emo13.gif

"אבל בעתיד יראו את זה - כי כמו שהערבי בעל מראה ערבי - הוא בעל מאפיינים נוספים - לא רק מראה. אין שום סיבה הגיונית להניח שההבדלים בין העמים הן בגדר מראה בלבד !!! לכן, טענתי הגיונית יותר מההפוכה לה." הרי תפיסה מהירה נובעת בין השאר גם מהגנים. לא רק מהחינוך... ועד היום, אין לנו מספיק ידע בתחום המדעי מכדי בכלל לדעת מה אנו "מחפשים" - ולכן באמת אין טעם לגשת היום לניסוי מדעי שכזה. אי טוען שליהודים פוטנציאל גבוה יותר במספר תחומים מאשר העמים האחרים. אולי אני טועה, אך אי אפשר להוכיח אחרת. אם היום אין זה כך, זה בגלל החינוך שלא מממש את הפוטנציאל הזה.

פריפטס

New member
אתה טוען דבר שאין לו שום הוכחה

אפילו לא סטטיסטית- היהודים לא מצליחים יותר מאף עם אחר להגיע להישגים בשום תחום. בתחומים שכן- נמצאו הסברים אחרים הגיוניים שנבדקו והוכחו כנכונים- לדוגמה חינוך. ההבדלים בין עמים הם לא בגדר מראה בלבד אלא גם בגדר יכולת הסתגלות לתנאים שונים ועוד סממנים. אך כולם חיצוניים בלבד. ה"הבדלים" הללו בין עמים נוצרו במאות אלפי שנות אבולוציה. לאבולוציה לא היה שום טעם "להחכים" עם אחד ולהשאיר עם אחר טיפש. מה גם, שאם כבר אנחנו בעניין עמים- היהודים הם בין העמים היחידים שכמעט ואין דברים המאפיינים אותם- יש יהודים שנראים מזרח אירופאים לכל דבר, ויש יהודים שאם ילבשו כאפייה נחשוב שהם ערבים. אם אפילו בסממנים החיצוניים היהודים לא דומים אחד לשני, למה שידמו בדברים אחרים שאפילו עמים שדומים בינם לבין עצמם בחיצוניות לא דומים בהם?

Zack DA

New member
כאן בדיוק אני טוען שאין קשר בין

...שוני פיזי לשוני פנימי. קבעת קביעה: "אך כולם חיצוניים בלבד". לפי מה אתה קובע את זה ?

פריפטס

New member
לפי...

מחקרים שנעשו במשך שנים ולהתווכח עליהם יהיה דבר מטופש ביותר.

פריפטס

New member
מה זאת אומרת לא גילינו בו כלום?

אתה שם לב שאתה אומר דברים חסרי משמעות? נכון, עוד לא הגענו לכל האמת- אבל אנחנו כן יודעים משהו- אנחנו יודעים את מה שחקרו. ואם עשרות מחקרים אומרים דבר אחד- אני לא חושב שעל ידי זה שתגיד שזה "תחום שלא גילינו בו כלום" תצליח לבטל אותו.

Zack DA

New member
המחקרים לא רלוונטים, זו הפואנטה שלי

בוא נעזוב את זה.

פריפטס

New member
אני לא עוזב

למה לא רלוונטים? הם מדעיים מדי? לא לפי ההלכה? מה הפעם?

Zack DA

New member
איך אני אסביר לך...

זה כמו שאני עושה עכשיו מחקרים בתחום שעוד לא גילו בו כלום. אין לי שום ידע לדעת מה הביא לתוצאות שקבלתי ואילו גורמים שיחקו תפקיד בתוצאות הללו. זה כמו שפעם, לא ידעו שחשמל מפרק מים. עשו מחקרים - ולא הצליחו לפרק אותם ! וכולם היו בטוחים שהמים הם יסוד !! אתה מבין את כוונתי ? יש שינויים בין העמים. זה תפקיד שלך להוכיח לי מעבר לכל ספק שהשינוים הללו במראה בלבד. אני טוען: אין שום סיבה שהם יהיו במראה בלבד.

פריפטס

New member
בעצם

אתה פוסל לגמרי את המדע ככלי שממנו אפשר להסיק מסקנות. נכון, חשבו שהמים הם יסוד- והיום יודעים שלא. ואולי עוד 10 שנים יגלו שהם בעצם כן ושהחשמל שפירק אותם זה כי בכלל אפשר לפרק יסודות... לך תדע! אבל אנחנו יכולים להסתמך על מה שאנחנו יודעים היום- כי זה מה יש. מה גם, שזה לא תחום ש"לא גילו בו כלום"- זה לא תחום חדש לגמרי ויודעים עליו כבר הרבה שנים הרבה מאוד אינפורמציה והאינפורמציה שיש לנו מוכיחה מעבר לכל ספק שהשינויים לא מתבטאים בכשרונות וברמת אינטליגנציה שיש לעם אחד ומועדפת על פני אלה של עם אחר.

Zack DA

New member
לא מקבל !

דווקא היו לי שיחות עם מומחים, כלומר אנשים שעסקו בחקר הגנום או ממש התעסקו שנים בגנטיקה. ומה שאנחנו יודעים היום זה אמנם משהו שלא ידענו הרבה שנים. אבל אנחנו עדיין לא יודעים אחוז בודד ממה שנדע בעתיד הקרוב.

פריפטס

New member
סבבה

אבל אתה מגבש דעה על סמך משהו שעדיין לא הוכח. ואם דיברת עם כל כך הרבה "מומחים"- למה שלא תשאל אותם בקשר לעניין הכישורים והשכל בגנטיקה? או שאתה מפחד שלא תאהב את התשובה?

Zack DA

New member
דווקא שאלתי אותם.

הם אמרו לי שהתאוריה שלי אפשרית, אם כי אין כיום שום כלי להוכיח אותה.

Zack DA

New member
כלומר, אין שום הוכחה שאני צודק

יתכן שאני מקשקש. אבל, אי אפשר להוכיח אחרת, והתאוריה שלי היא הגיונית.

פריפטס

New member
זה שהתאוריה שלך הגיונית

לא אומר שלא הוכיחו אחרת. כבר היו מחקרים בנושא- ושוב, נכון, אנחנו לא יודעים הכל- אבל אנחנו צריכים להסתמך על מה שאנחנו יודעים כרגע, כי להמציא תאוריות בלי הוכחה זה אמנם דבר כיפי, אבל דבילי.

למעלה