לא רואה סיבה שלא
הנהלת הפורומים החליטה להעזיב את אחת המנהלות פורום המחנה החילוני-לאומי מסיבה עלומה כלשהי (אולי הייתה אבל אני לא יודע אותה), וב
שרשור הדומה לזה בפורום ההוא, אחת המנהלות האחרות בתפוז כתבה שהמניע פוליטי ושהנהלת הפורומים זה "
חונטה סמאלנית". לאחר שגם היא הודחה מניהול הפורום, פניתי להנהלת הפורומים בטענה שאין ממש סיבה לכל הטיהורים האלה, ומוטב היה אם כולם היו יורדים מהעץ וחוזרים יום אחד אחורה (ואני מניח שרובכם יודעים שקשה להאשים אותי בימניות יתר). בתגובה קיבלתי טלפון נזעם מתפוז, ומנהלת אשכול הלימודים הקריאה לי את גזר הדין. אני עדיין חושב שמישהו שם ברמת גן צריך לשתות כמה כוסות מים ואולי מחר הם יבינו שככה לא באמת מתנהגים אל מול אנשים שמביאים את פרנסתם, הרי כל מה שמחזיק את תפוז זה מערכת הפורומים שלה, והמנהלים שמתחזקים את מאות הפורומים
בהתנדבות. נכון שאנחנו לפעמים נתפסים כ"מייצגים של תפוז", אבל אנחנו לא, אנחנו אנשים כשאר בני האדם, אין לנו שום עניין בתפוז, שום הפסד או רווח ממנה, ובטח ובטח שום סיבה שבעולם לסתום את הפה רק כדי שצבע הכינוי על המסך יהיה כחול ולא שחור. בסופו של דבר הקמתי את הפורום הזה בתור תחביב כי אני אוהב את התחום וקיוויתי ליצור פה קהילה של אנשים שמתעניים בתחום הזה בצורה קצת יותר מעמיקה מפתרון ממ"נים והמבחן הבא בתואר, ומכיוון שזה ממילא לא ממש קורה - אז גם לא ממש איכפת לי אם אני אמשיך לנהל את הפורום או לא. אולי אנסה שוב להקים קהילה כזאת במקום אחר, וכמו שאמרתי - אזמין את כולכם להצטרף. בינתיים אני לא רואה סיבה מיוחדת להמשיך לקיים את הפורום הזה במילא, חצי מהזמן אני מבלה בלנתב אנשים לפורומים רלוונטיים יותר לשאלותיהם, ואני מניח שזה לא יהיה הפורום היחיד שיסגר בקרוב בתפוז.