פרלינים בטבילה

ofri442

New member
פרלינים בטבילה

שלום לכולם,

בהנחה שלא כולכם קניתם את הכלים המתאימים לפרלינים בטבילה (גם מרובעים וגם עגולים),
רציתי לשאול באיזה כלים מאולתרים אתם משתמשים?

תודה!
עופרי
 
טבילה

הי,
אני לא עובדת הרבה בטבילה ולכן משתמשת פשוט במזלגות רגילים, מאפשרת לפרלין לצוף מעט מעל המזלג מרימה מנערת מעט ומניחה לייבוש
בקשר לספר לי יש את המהדורה הישנה האנגלית לא מאוד מתוחכמת אבל יש יחסית הרבה מילים מקצועיות
מכיוון והן מילים חוזרות אחרי 2-3 מתכונים שבדקתי השלמתי את אוצר המילים הנדרש
בהצלחה
 
אני לא יודע למה הכוונה

ב"כלים לפרלינים בטבילה". ברמת העקרון לא צריך שום כלי מיוחד -- אפשר להשתמש במזלג קטן רגיל בשביל הטבילה עצמה, ואם יש בהישג יד מזלג שהשיניים שלו כמה-שיותר-צרות ומרווחות, יותר טוב.
 

ofri442

New member
הכוונה

מכינה שני כלים:
כלי בצורת ספירלה עגולה שמאפשר לטבול גנאשים מגולגלים לעיגולים (השוקולד מטפטף מבין הספירלה והכלי מאפשר לשמור על צורת הפרלין העגולה).
מזלג עם שיניים דקות ומרווחות, כפי שאמרת.

עשיתי עם מזלג רגיל אבל נוצרים משקעים על הפרלינים שהורסים קצת.
 
מה שצריך לעשות

זה לפני שחותכים את הגנאש, לעשות "פרה-אורבג'" - כלומר למרוח שכבה דקה של שוקולד על צד אחד של הגנאש, לתת לו להתקשות, ולחתוך. ואז, כשטובלים את הפרלין, שמים את הצד עם השוקולד למטה, כך המזלג לא משאיר סימנים. טריק נוסף הוא מיד כשמניחים את החתיכה אחרי שעברה טבילה זה להזיז אותה מעט.

בקשר לדבר השני - אני לא מכיר כלי כזה, אבל כדי לטבול עיגולי גנאש (בדר"כ קוראים לזה טראפלים), אני פשוט שם כפפות לטקס כאלה, שם קצת שוקולד מטומפרר בכף היד, ומגלגל את הטראפל עד שהכל מכוסה. שם בצד ונותן להתקשות, ואז (לא חובה) חוזר על התהליך שוב.
 
למעלה