פרלינים חגיגיים לפסח - רעיונות?

wranger

New member
פרלינים חגיגיים לפסח - רעיונות?

מילוי בטעם מצה עם שוקולד? כזה שמכיל פירורי מצה ועושה איכשהו שימוש בשוקולד "השחר"?

ואולי פרלין במילוי חרוסת (לאו דווקא אותה חרוסת של ליל הסדר, אבל אולי איזו אינטרפרטציה סמלית)?

או שוקולד לבן עם קוקוס, לסמל את עוגיות החנק של פסח...?


אשמח לרעיונות, ואם אפשר גם מתכונים. תודה וחג שמח.
 

revavonet

New member
נו, אם הרעיונות שלך מוצאים חן בעינייך, תממש..

תפורר מצה ותערבב עם שוקולד השחר עם קצת שמנת מתוקה, ותמלא פירמידה.
אני דווקא מילאתי בחרוסת בשנה שעברה, הלך מצויין.
תכין תערובת של קוקוס עם מעט שמנת מתוקה ושוקולד לבן ותמלא פרלין.
לא הבנתי מה הבעיה.
ואפשר גם למלא בגנאש עם חמאת בוטנים בשביל עוגיות הבוטנים, ותערבב עם צימקאו כדי שיהיה אותנטי
 

wranger

New member
לא אמרתי שיש בעיה, רק ביקשתי רעיונות ומתכונים

אני אוהב את הרעיון של חמאת הבוטנים. לאו דווקא לפסח, אני סתם אוהב בוטנים.
 
לפני כמה שנים מליאתי פרלין בגנאש חרוסת

היה מאוד מוצלח ואורחי הסדר שמחו לזלול אותו..
ופרמידות של גנאש פיסטוק בשנה אחרת (מצרפת תמונה)
אולי תכין משהו עם קצת מרור..בכל זאת סמלים מחיי העם היהודי
 

wranger

New member
נראה נהדר. איך עשית את גנאש החרוסת?

אגב, שאלה לגבי הפיסטוק - הייתי השבוע בחנות מתמחה וראיתי שיש מחית פיסטוק בצבע ירוק כמו שבתמונה שלך ויש מחית פיסטוק בצבע חום. חום? למה חום?
 
למה חום..

הגנאש הזה נעשה לפני כמה שנים עם מחית ירוקה זרחנית שהיא ממש לא מחית פיסטוק אלא מחית- "כמו פיסטוק" עם מלא צבע וגם טעם שיותר דומה לשקדים מאשר לפיסטוק
...מאוד לא מומלץ!
לשמחתי כבר מזמן אני עברתי למחית טהורה וטעימה וצבעה אכן אינו ירוק אלא חום-ירקרק שזהו הצבע הטבעי של הפיסטוק, יש לה טעם נפלא של פיסטוק אך אין יותר צבע ירוק שכזה, אם חשובה לך הירוקת אז צבע בצבע מאכל.

החרוסת..וואו זה היה ממש מזמן וזה היה הכי אילתור (כמו שאני אוהבת...) היתה חרוסת קלסית (אלכוהולית ומתובלת) ששילבתי בשוקולד לבן ושמנת , האורחים מאוד אהבו.
 

etzd

New member
אם את עושה פרלינים במילוי מצה עם שוקולד

אני רוצה לטעום!
:)
לדעתי (ואני לא מבין גדול בתחום), בפסח, הכי טעים זה פרילינים במילויים של קוקוס, פירות מענייינים וכו'
דברים "סתווים" כאלו:)
חג שמח!
 
למעלה