פרסומות בעיתון להורים

פרסומות בעיתון להורים

אני מנויה על עיתון להורים (ולא אציין את שמו). בעיתון יש פרסומות של נשים לא לבושות. בעיתון אמרו לי שמבחינה חוקית הכל בסדר. אי אפשר להוריד כזו פירסומת, היא לא הסתה או משהו כזה. ולי זה עדיין מפריע. מרגיז אותי לראות את הפרסומת הזו, קשה לי להראות את העיתון לבעלי וגם לבנות שלי. מה דעתכם??

יונית ש

New member
אם זה מפריע לך, אז כנראה זה מפריע

גם לנשים אחרות. וחבל שכך. לצערינו כל מה שנכון חוקית תאורטית נכון בכלל. למרות שלא תמיד זה כך. אבל ידינו כבולות בעניין. עצה קטנה, הרי חבל שבני ביתך לא יקראו את העיתון. אז תלשי את הדף, והגישי להם את שאר העיתון לקריאה. ובפעם הבאה עשי מנוי לעיתון המתחרה. יונית

אני מסכימה עם העיתון

ברגע שזהו עיתון שמיועד לציבור החילוני בניגוד למגזין הורים אחר המיועד לציבור הדתי הם לא יכולים לפסול פרסומות על סמך עירום. אם את לא רוצה שהילדים יחשפו לעירום את חופשייה לקרוע את הדף ואף אחד לא מחייב אותך להסתכל עליו. את לא צופה שבוייה כמו בקולנוע שיותר קשה לקום וללכת את יכולה לא להסתכל, להפסיק לקנות את העיתון, להעביר עמוד וכדומה. אני בטוחה שיש פרסומות אחרות שמפריעות לאנשים אחרים השאלה היא מה הגבול ואיפה אנחנו נכנסים "למדרון תלול" שלא נדע לעצור. האם פרסומת שמכילה עירום (ודרך אגב לא ממש רואים שם כלום) יותר לגיטימי להוריד מאשר פרסומת אחרת שיכולה להפחיד (בהמשך לדיון היה על הפרסומת של זהירות במעבר החצייה).

שישיר

New member
מסכימה מאוד.

עיתון, הוא עניין של בחירה, אפשר לקרוא עיתון אחר, אפשר לקרוע את הדף, אפשר לעשות הרבה דברים. לא יתכן מצב שיורידו פרסומות בגלל עירות או לבוש תחתון, מי שלא מעניין בעיתון עם כאלה פרסומות - מוזמן לקרוא עיתון אחר... בניגוד לטלויזיה - ששם זה קצת יותר בעייתי.. אין טלויזיה מיועדת לציבור הדתי ולציבור החילוני, הטלויזיה היא משותפת, לכן יש לכבד יותר ולשים דגש יותר על שני הצדדים..

נכון שעיתון הוא עניין של בחירה

וכשדיברתי עם נציגי שירות לקוחות הסברתי שאני צפוייה לבטל את המנוי (בצער רב..). ואמרתי להם שיתכן ולא רק אני רואה את הדברים כך. אם אני לא היחידה ונשים נוספות יאמרו שזה מפריע להם, הם יכולים לומר לחברה המפרסמת שהם לא מוכנים לפרסם דברים כאלו - צרכנות נכונה לא רק שלי, מבחינת מה שמתאים לי, אלא גם "צרכנות נכונה" של העיתון, שלא רוצה ש(אולי) מנויים יבטלו את העיתון. חוץ מזה, אני לא חושבת שזה רק עניין דתי. נראה לי בעייתי להתשמש בפרסומות בגוף של אישה למטרות רווח (ע"ע הפרסומת של פוקס שהיתה דוגמא קיצונית לעניין)

כמישהי שעובדת בתחום השיווק

אני חייבת לגלות לך סוד קטן, הם עושים ה ר ב ה יותר כסף מפרסום מאשר ממנויים. מנויים זה הכסף הקטן ואם מישהו היה מגביל לי את הפרסום שאני רוצה לעשות לא הייתי עובדת יותר עם העיתון הזה ואני בטח לא היחידה.

נעה גל

New member
אני לא מסכימה איתך... כלומר אני כן,

אבל לא בהכל. עיתון, עם כל הכבוד, יוצא עבור המנויים שלו ולא עבור המפרסמים. כי אם יום אחד יעזבו רוב המנויים את העיתון... אף אחד לא ירצה לפרסם בו. ולחץ ציבורי כן משפיע! כאן בתפוז היתה תקופה מסוימת פרסומת שהפריעה להרבה גולשים. אחרי שכולם התלוננו הפרסומת ירדה! כלומר, לצרכנים יש מילה בענין זה. ולאימא של בנות... מפריע לך? תכתבי מכתב למערכת העיתון. תקווי שהם יפרסמו את המכתב הזה בגליון הבא. אם עוד נשים זה מפריע להן - אולי זה יהיה הכוח שיתן להן להרים את קולן ולהצטרף אליך. ואולי בסופו של דבר, הפרסומת גם תרד. מפרסמים צריכים לדעת ולהבין שהם לא יכולים לעשות כל מה שהם רוצים תוך כדי דריכה על הצרכנים. ולי אגב... לא מפריעות נשים ערומות, רק מפרסמים!

נכון ולא נכון

אני מסכימה שעיתון יוצא קודם כל בשביל המינויים שלו אבל אנחנו גם מכירות את הצרכן הישראלי ואת זה שהוא לא עזב את תנובה בגלל סיליקון בחלב אז חרם צרכנים בגלל מודעה בעיתון... לא ממש ריאלי ולכן האיומים האלה לא ממש מטרידים לדעתי את מערכת העיתון. את גם לא יכולה להשוות פרסום באינטרנט שהוא הרבה יותר זול, עדיין בקשיי חדירה ונמדד על פי מספר כניסות לבאנר של הפרסום לפרסום בעיתון שנמכר על פי תוכן העיתון. עוד דבר, היא כתבה מכתב לעיתון לפני 2-3 חודשים בערך והמכתב התפרסם עם תגובה ושום דבר לא קרה ונראה לי שהיא גם עדיין לא ביטלה את המנוי למרות ההפרעה כי האמת חבל להפסיד עיתון טוב על פרסומת שלא מופיעה כל פעם.

נעה גל

New member
את צודקת... וזה כל כך חבל לי...

אני דווקא מאוד בעד חרם ציבורי על מוצרים. יש לי כל מיני חרמים אישיים שאני עושה: אני באמת לא קונה חלב של תנובה, אבל לא בגלל הסיליקון, אלא בגלל שתמיד, התאריכים על החלב שלהם פחות טובים מאלה של אחרים (המנצחים הם יטבתה למי שזה מענין אותו). אני לא קונה ביצים רגילות אלא רק ביצי חופש, למרות המחיר השערוריתי שלהם. לפני שאני קונה מוצרי קוסמטיקה אני בודקת אם יש תו של "לא נערכו ניסויים על בע"ח " ועוד כל מיני כאלה... מה שמזכיר לי, ראית את הסיפור על קרובת משפחה שלי בדנמרק והאגיס? (אפרופו כח של חרם צרכני)

לאה_מ

New member
לגבי התאריכים על החלב של תנובה...

(ואני אומרת בתור אחת שגם קונה רק ביצי חופש, גם לא קונה מוצרים קוסמטיים שאין עליהם תג שלא נערכו ניסויים בבעלי חיים וגם עושה חרם על שני העיתונים היומיים הגדולים במדינה), קראתי בזמנו ידיעה שעסקה בתאריכים המודפסים על מוצרי החלב, ומתברר שאפשר להדפיס תאריכים שונים על מוצרים שיוצרו בעצם באותו זמן (תלוי אם הכוונה לתאריך אחרון לשיווק או תאריך תפוגה וכיוצ"ב), וזה לא בהכרח ניתן להשוואה אחד לאחד.

blue raphsody

New member
חרם ציבורי

אני מאד בעד חרם ציבורי, מכיוון שאני במגמה ירוקה אני לא קונה מוצרים עם CFC וקופסאות טונה ללא הסימון של הדולפין עליהן. אבל, וזה אבל גדול, לגבי מוצרים קוסמטיים ש"לא ערכו ניסויים בבע"ח" זה בולשיט כל חומר בתעשייה שמשתמשים בבני אדם נוסה ע"י בע"ח, אם לא ע"י חברת הקוסמטיקה אז ע"י חברה אחרת כי אם יקרה משהו לאנשים יהיו הרבה תביעות וחוץ מזה זה בניגוד לחוק. חברות הקומטיקה ואנשים המבצעים מחקרים רפואיים היו רוצים לא להשתמש בבע"ח או להפחית את המספר של בע"ח המנוסים מכיוון 1. זה עולה המון כסף. 2. גם החוקרים אוהבים חיות. אין לי מושג מה היה בדנמרק?

limori

New member
נעה לפני כחודשיים כתבה אמא דתייה

מכתב להורים וילדים לגבי הפרסומת של תחבושות או טמפונם שבפרסומת מוצגת אישה ערומה והם לא נענו לבקשתה כמה חבל לדעתי בהחלט רצוי להענות לדרישה הזאת כל עוד מדובר בעיתון להורים ולא בשילטי חוצות.

אני באמת כתבתי מכתב אבל לא לעיתון

אלא לדוא"ל של האחראית על מחלקת צרכנים (או משהו כזה). והם אמרו שהיו להם עוד תלונות בנושא, ובאמת בגליון שעבר לא היתה את הפרסומת הזו ושמחתי. היום ראיתי אותה שוב, ואני מניחה שאם לא אקבל תשובה שתספק אותי זה יהיה סוף הרומן (הקצר) שלי, למרבה הצער. אני מבינה שעיתון ניזון מאוד מפרסומות, אבל אני מניחה שהעיתון הזה לא מפרסם על עצמו שהוא רק למשפחות חילוניות, ולמרות שיש עיתונים "דתיים" להורים, הם בוודאי לא היו רוצים לוותר מראש על פלח השוק הזה... או אולי כן?????

אנחנו באמת עושים חרמים צרכניים

על מילקי, למשל, מאז הפרסומת השערורייתית, וכמובן על מוצרים לא ירוקים. נציגת שירות לקוחות אמרה לי שאין להם הרבה פניות כאלו, ובכלל אני היחידה שהתקשרתי בגלל הפרסומת הזו. אני רוצה להאמין שזה בגלל שרק היום הגיע העיתון. אחרת לא יהיה סיכוי לחרם צרכני

noa_f

New member
לדבי: אם לא חרם צרכנים, אז מה?

הנשק היחיד שנשאר בידי הצרכן הוא "לא לקנות". זה שלפרסומאים אין שום אתיקה, לא אומר שצריך לקבל את זה. נכון שלרוב, הצרכן בארץ הוא פראייר רציני, אבל , אני מניחה שגם אופנת הצרכנות הנכונה תגיע יום אחד לכאן, ומוטב להתחיל בקטן ואישי. כל הכבוד למי שתבטל את המנוי אם יש משהו שאינו מוצא חן בעיניה מבחינה אידיאולוגית. אנחנו פסלנו עשיית מנוי על עיתון "גאדג´טס" (מחשבים וקישקושים) בגלל שהם תמיד שמים "בחורה מפתה" על השער (ומדיון גברי בפורום פאלם, מסתבר שגם להם זה הדבר הראשון שהפריע). אני גם לא רציתי לעשות מנוי על "הורים וילדים" כי הם משיגים אינפורמציה על הורים חדשים בצורה לא חוקית מבתי חולים. אני גם לא קונה מוצרי "נייקי" בגלל מדיניות העלמת העין מניצול של ילדים.. וכו´ וכו´ זו המלחמה הקטנה שלנו. והיא לגיטימית. אני לא אפציץ את המשרדים שלהם. שלא לדבר על המשמעות החינוכית לגבי הילדים שלנו: "אנחנו לא קונים__ כי הם לא בסדר ב____" אנחנו הרי רוצים לגדל את הילדים לעולם טוב יותר ולהיות אנשים טובים ובעלי ערכים ומודעות עצמית וחברתית.

limori

New member
ואני החרמתי את אגד ובהחלט בביקורי

בישראלאויס מתעשרים רוב הנהגים שלאגד לא אדיבים חסרי סבלנות ופבעלי אוצר קללות עשיר מאד כתבתי המון מכתבים לאגד אבל תשובה לא הגיע. כאן אנחנו לעולם לא עולים לאוטובוס מטעמי בטחון ומטעמי אי נוחות. כשאנחנו מגיעים לארץ אני נוסעת עם רואי לתל אביב ובחזרה רק בשביל חויה באוטובוס. והנה כמה פנינים של נהגי אוטובוס. "גברת את יכולה להשתיק את הבן שלך הוא מדבר, שר, רבאק מה הוא בלע רדיו?" ניסינו לרדת מהאוטובוס ומש לא הצלחתי אנשים חזרו מהשוק ודילגתי על שקיות ותיקים כשרואי תלוי עלי. הנהג צעק:" את מזדרזת או שאי סוגר את הדלת?" אמרתי לו רגע קשה לי לעור והאדיוט צעק: " מה את נכה?" ואם במיקרה יש לנו כאן בפורום מבקרים שהם נהגי אוטובוס שתדעו שאני ממש

למעלה