פרסומת שתומכת בהטרדה מינית.

DarlingAdam

New member
פרסומת שתומכת בהטרדה מינית.

תארו לכם פרסומת שבה יושבת בחורה ומספרת על מסיבה שבה התחככו בה גברים מכל עבר, התייחסו אליה כאובייקט, הציקו לה ונגעו בה. הפרסומת מיועדת לעודד אנשים להגיע למסיבה הזו, והכוונה בנאומה של הבחורה היא שמאוד נהנים במסיבות כאלה. מי חוץ ממני מתחלחל? עכשיו שנו קצת. הדובר הוא גבר, והתלונות על הנגיעות וההתייחסות "כמו אל גוש בשר" מדברות על קבוצת בחורות בביקיני. מצחיק. הומוריסטי. מאאאאאגניב. בחילה, פשוט יש לי בחילה. עיר המשהו זה או אחר באילת, ESC, כיף חיים, אין דבר יותר מסיבתי מהטרדה מינית. וכן, נראה לי שזה קשור למגדר, גם אם לא ישירות לעניינים טרנסיים.

יו.

בדיוק עכשיו, כשהייתי בדרך הביתה, שמעתי ברדיו פרסומת שמוציאה אותי מדעתי כל פעם מחדש, ותהיתי ביני לבין עצמי היכן אני יכול לפרוק את המועקה, כי זה לא כל כך טרנסי, רק מגדרי, ואוי, המון תודה שעשית לי פתח קטן, בלי לדעת אפילו. אז הפרסומת הזו הולכת בערך כך: "שישים שניות על איך תמנעי את סגירת חשבון הבנק שלך בלה בלה בלה" (עזבו את העובדה שזו פרסומת שמתחפשת לידיעה רגילה, כמו שעושים לפעמים בעיתון, יש פינה כזו בגל"צ, שישים שניות על...), הרעיון הוא שעד איזשהו תאריך באוגוסט צריך לגשת לבנק ולומר מי מטפל לך בחשבון, כי אחרת יסגרו אותו. זו פעולה מאוד נחמדה, שנעשית על מנת לנסות למגר הלבנות הון. א ב ל מה, מה שמשתמע מהפרסומת זה ש: א. מאחר שגברים מטפלים היטב בחשבונות שלהם, אין צורך להפנות תזכורת זו אליהם. ב. מאחר שגברים מטפלים בחשבונות של הנשים שלהן, יש צורך להזכיר להן לומר זאת לבנק. יאק. אדם, מזדהה. אה, וגם פרסומת מעלת סעיף שכן קשורה לטרנסיוUת- בין קניון עזריאלי לקירייה בתל אביב משתרך לו קיר ארוך שיופלה לקחו עליו חסות ועיצבו משהו תחת השם "רחוב החלונות האדומים", קצת אירוני (מהסוג הכואב) שהדראג קווין והאישה השחורה מהפרסומות המשודרות בטלוויזיה, מופיעות ברחוב ששואב את השראתו מאיזורי זנות ברחבי העולם. (אני יודע שיש שם גם כמה פירות מקפצים, וגם את ההוא עם הלשון, אבל עדיין, אני לא מצליח להתייחס לזה בקלות ראש).

אורי 0

New member
מישהו זוכר את הפרסומת לטמפקס

שהלכה לפני ארבע שנים בערך והציגה נשים אינפנטיליות שמחכות שאיזה "גיניקולוגים בכירים" יגידו להם שאפר לשים טמפון כל הלילה? עשתה לי טראומה. ו"קוקולידה - בא לי בין שנים" מלפני שנתיים... (עוד סיבה להחרים נסטלי) מאז אין לי טלויזיה (חוץ מפה) ואני מאושר. אבל גם פה יש פרסומת מזויעה במטרו של בחורה אנורקטית לבושה מעין חזיה ותחתונים מאותיות מתכת שמרכיבות את המלה "מכירה!" וזו אמורה להיות פרסומת לחנות בגדים! שנשים צריכות לקנות! ובאשר ללבוש, בספריה הלאומית יש על הדלת של שרותים דמויות של "אשה" ו"גבר" - האשה לבושה מיני...

FreakOnALeash

New member
בחיים לא ראית דלת של שירותים? ../images/Emo4.gif

ומה אתה רוצה שיעשו בקשר לטמפונים, שיתנו ללקוחות לבחון בעצמן את ההשלכות הבריאותיות?

אורי 0

New member
לא אמרתי רע

אמרתי שלרישום של האשה בשרותים של "האח הגדול" (הכינוי שלי לספריה הלאומית החדשה בפריס) יש מיני קצרצר. מן הצהרה על כך שזה הלבוש הראוי לנשים, אולי. באמת מאוד פופולרי פה -כל כך קצר שזה נראה בכלל כמו מכנסיים קצרים אם לא שמים לב שזה חתיכה אחת. בקשר לטמפקס, מידע הוא דבר נחוץ אבל אופן הצגתו... את זוכרת את הפרסומת?

81נמסטה

New member
אתה באמת חושב שהגבר הזה

במידה והיה אמיתי ולא יציר של משרד פרסום דלוח, היה מתייחס לזה כאלה טרדה מינית? כי אני לא בטוחה. וזה מה שהומוריסטי (נניח) בפרסומת, כי ברור לרוב האנשים(אולי בגלל סטריאוטיפ, אבל לדעתי לא רק) שגבר היה דווקא מרוצה. אין טעם להשוות בין שני המקרים, כי המשמעות של נגיעות המוניות והתייחסות "כמו אל גוש בשר" שונה אצל גברים מאשר אצל נשים, כי המשמעות של להיות גבר בחברה שלנו שונה מהמשמעות של להיות אישה. במסיבות של הומואים, נניח, זה תיאור נאמן למדי של מה שקורה, והם די נהנים שם כך מספרת השמועה.

FreakOnALeash

New member
...

אנשים לא צריכים ולא רוצים להרגיש כמו גוש בשר. גם אני פעם חשבתי שרמיזות הומוריסטיות כאלה הן נורא נחמדות, אבל לרצות להראות 'אותו הדבר רק הפוך', זה לא פמיניזם אלא איזשהו זלזול בסיסי במגדר השני. בזה שאת אומרת שגבר אמור להנות ממופקרות מינית, את מציגה גם את מערך הציפיות שלך מגברים, ואם רוב האוכלוסיה לא היתה חושבת כמוך, לא היו מקרים של גברים ונערים שממהרים למיטה אם מישהי שרק פגשו כדי 'לשחק אותה' בעיני מה שהחברה מייצגת או כהנה וכהנה. כמובן יש לי עוד ואני שותק. ניפ.

FreakOnALeash

New member
זה לא יצא כמו שרציתי

זה פאקינג יצא כאילו קישרתי את מה שאדם אמר על הטרדה מינית כמופקרות ולא התכוונתי לקשר הזה, התכוונתי שאת מציעה שההבניה החברתית היא שגברים הם sluts by defualt

barak001

New member
הבעייה היא בחוסר המודעות

כיום הרבה נשים נהנות להרגיש גוש בשר, או במילים עדינות יותר - אובייקטים למשיכת גברים. חלק מהן חסרות מודעות לדיכוי שהנושא הזה כולל (שמתבטא בסופו של דבר באפליה).הפרסומות רק משקפות את הלך הרוח הזה. אם 50% מהאוכלוסיה היתה מדכאת 50% אחרים מהאוכלוסיה, כאשר ברור לשני הצדדים שנעשה פה דבר רע, זה לא היה מצליח להמשך כל כך הרבה זמן. נראה שבכל הפעילות הזו יש אינטרסים הדדיים (לרוע המזל...).

ברור שזה הדדי

ואם לא היה חסר שיוויון שיש היום אולי היו גם מאשימים נשים בהתרדה מינית, כיום זה מוגדר רק ככניעה למצב חברתי נתון וניצול מה שאפשר

יסמין 28

New member
נכון

בגלל זה אני חושבת שתוכניות כמו זאת של ליהי לפיד, שרק מדברת על התחת של הגבר ההוא, והתחת של הגבר ההוא, ושצריך לאלף את הגברים לזרוק את הזבל וכולי, הוא שוביניסטית באותה מידה. והיא גם פועלת לרעת הנשים. אני אתן דוגמה. אם מקובל בארץ מסויימת לקלל שחורים בכינוי "כושי מטומטם". יום אחד כושי אחד יקרא ללבן "לבן מטומטם". לכאורה, הוא יצא החזק. למעשה, הוא רק החליש את עצמו, כי הוא מחזק את התפיסה שצבע, או גזע, הוא משהו שראוי להשפלות בגינו. ומתפיסה כזאת, קר שחורים סובלים...

transman

New member
וזו גם תפיסה שמאדירה את השוני

אפילו ללא ההשפלה, יש כאן מסר שהשוני חייב לחלק אותנו לקבוצות, גם אם יש לנו מן המשותף או המשלים. ברור שחלוקה לקבוצות וסטריאוטיפים - כבודם במקומם מונח. בלעדיהם לא היתה מתאפשרת תפיסה יעילה של העולם. הבעיה היא תמיד בערכים המולבשים על החלוקה הזאת (ובסירוב לעדן את התפיסה, גם כאשר העידון מעשי ונדרש).

FreakOnALeash

New member
מה הכוונה

בסטריאוטיפים ותפיסת עולם, עידון תפיסות וכו'? נשמע כמו משהו בסוציולוגיה אבל אני לא כ"כ מתחבר לשפה

טל קר

New member
לא כל כך מונח P:

בחלוקה לקטיגוריות או הדבקת תוויות, אינפורמציה רלוונטית הולכת לאיבוד כדי להתאים למיטת הסדום. מתבצעות השלמות של נתונים שבכלל לא מן ההכרח נכונים (למשל בשל אפקט ההילה, שאם מישהו בעל תכונה X אז הוא גם בעל תכונה Y, כי התכונות הולכות ביחד), ומחסירים מלתפוס נתונים אחרים כי בכלל לא קשובים אליהם.

טל קר

New member
וואי, בדיוק השבוע מישהו הביא לי

בפורום POST שהתכוון לרדת על גברים בסגנון של כל הגברים הם אינפנטילים וכו'. "זה לא מצחיק אותי פעמיים. פעם אחת , כי סטריאוטיפים והכללות לא ממש עושים לי את זה (שיט, אני אהיה חייבת לפתח חוש הומור ולא להשתמש בבדיחות בלונדיניות P:) פעם שניה, כי אמנם הפעם זה על גברים, אבל זה למעשה נותן לגיטימציה לשימוש בסטריאוטיפים של כל X הם Y. שימוש כזה פוגע בנשים יותר. "

CeruleanCat

New member
מעבר לסטריאוטיפיות

הפרסומת הספציפית הזאת הציגה את הדובר בטון דיבור כאילו בוכה, וזהותו מסווה עם פאה ומשקפיים כמו שעושים כשמראיינים קורבנות שרוצים לשמור על סודיות. וזה נראה להם מתאים כדי לפרסם מסיבה.

DarlingAdam

New member
אני באמת באמת חושב

שישנם גברים רבים שחוששים להתלונן על הטרדה מינית ואפילו על אונס בגלל גישה כזאת. ואני מאוד עצוב בשבילם. ואני חושב שדיון על זה: "כי המשמעות של להיות גבר בחברה שלנו שונה מהמשמעות של להיות אישה" יכול להיות מאוד ארוך דווקא בפורום הזה .

למעלה