פרסומת שתומכת בהטרדה מינית.

FreakOnALeash

New member
בדיוק.

אני לא מקבל את המשוורה של אישה=פגיעה, גבר=חסין, והמון אנשים גם לא עושים את החלוקה שאני עשיתי לפי גבר-אישה אלא לפי זכר-נקבה. אתה זכר? יופי הכל סבבה לך. את נקבה? They're out to get you.

ליטל ו

New member
היי...

מסכימה עם חלק ממה שנאמר, אבל גם - בלי קשר למגדר - *כשזה בהסכמה* זה יכול להיות בהחלט כיף ושמח לכל. וברור שרק כשזה בהסכמה, וכשהיא אמיתית וכו'.

גיל494

New member
היום שמעתי את הפרסומת הזאת לESC

והבנתי על מה אתם מדברים. נראה לי שזה יותר בקטע הפרודי. כלומר לחשוב שבחור באמת יגיד דבר כזה?!?!? לא נראה לי..., וכן זה מוכר. למה? כי גברים רוצים מאוד שיתייחסו אליהם "כמו גוש בשר". גבר שמחפש בחורות במסיבות לא מחפש קשר עמוק ומשמעותי לחיים. הוא מחפש זיון, סקס, סטוץ. אז לשמוע בפרסומת "היו שם המון בנות בבקיני והרגשתי כמו גוש בשר" (אל תתפסו אותי במילה) זה מושך לגברים. זה נשמע כמו מקום טוב לתפוס סטוץ. (וזה נשמע כמו פנטזיה לא מהעולם הזה). אם הרמתם גבה (או לא) לגבי למה גברים רוצים שבנות יתפסו אותן כ"גוש בשר" (ככל שאני משתמש יותר במושג הזה אני קולט כמה הוא מפגר) אז זה בגלל שגברים מאוד רוצים להיות "שפוטים" של נשים, בקטע המיני. היחס של גברים לסקס הוא פיסי. ולכן הסיכויים שגבר ירגיש כמו אובייקט מיני הם קלושים. (אף גבר לא רוצה שישחקו ברגשות שלו, אבל להפגע מכך שאישה ראתה בו כאובייקט מיני, או כסטוץ חד-פעמי זה מאוד רחוק מזה). עד לכאן "תובנות על איך גברים חושבים"
לא מזמן הגעתי למסקנה שנראה לי שרוב הנשים הרבה יותר אינטילגנטיות מגברים, ברמה הבסיסית. אני לא יודע להסביר את זה... זה יותר מין תחושה מאשר משהו בדוק.

DarlingAdam

New member
אנחנו יודעים,

שזה אמור להיות פרודיה, וכיף, ומסיבה נהדרת שבה אפשר להזדיין. זה לא הופך את זה לפחות מגעיל, האמת.

אורי 0

New member
ואשה שמחפשת בחורים במסיבות...

תמיד מחפשת קשר עמוק ומשמעותי? איכשהו לא נראה לי. ויש גם גברים שמחפשים קשר עמוק. אבל כן, אני מבין את הענין של לרצות להיות אובייקט (למה אני מתלבש, אתם חושבים?). אני פשוט חושב שאם יתייחסו אליך כמו אובייקט 70% מהזמן נניח, זה יתחיל להימאס גם עליך. אני גם חושב לפעמים במונחים כאלה: 1. בדרך כלל זה עובד (או עבד, אל תשכחו את פערי הגילים ביננו) ככה? האשה מונחית "למשוך". הגבר אמור "להימשך" וליזום. 2. התוצאה היא שהאשה מקבלת יוזמות שהיא רוצה בהן. וכאלה שלא. באופן טבעי -יותר כאלה שלא מכאלה שכן. 3. חלק מהגברים לא קולטים, או לא רוצים לקלוט, שהאשה לא רוצה בהן. 4. כלומר כמעט כל אשה נמצאת, ולא פעם אחת, במצב שגבר שהיא לא רוצה בו (או לא רוצה בו עכשיו) מנסה ליצור איתה קשר ואילו. 5. בגלל 1-3, לגברים זה כמעט לא קורה בין השאר משום ש... 6. נשים עוד פחות נוטות ליזום קשרים עם גברים שהן לא מכירות, כדי להגן על עצמן מסיטואציות מסוג 4... 7. ולכן השערה: גבר מחפש זיון במסיבה - הוא לא יראה אם אשה נמשכת אליו, מבחינתו הסיטואציה של "גוש בשר" היא פנטזיה שמעולם לא התקיימה במציאות. ואילו. 8. מבחינת האשה, "גוש בשר" שוה 4: זה קורה לה הרבה פעמים, ונושא בחובו את האיום הסמוי של "ארבע בריבוע": גבר-שרוצה-זיון-עכשיו-ולא-מעניין-אותו, או בקיצור "אונס". כשבאמצע נוצרות כל מיני סיטואציות של תקיפה מינית "קלה" (יד מתחת לחולצה למשל) שכמעט כל אשה עוברת. ולכן: 9. הסיטואציה המסיבתית הזאת היא דבר בכלל לא מצחיק עבור אשה.

גיל494

New member
לא אמרתי בשום שלב

שמה שכתבתי עבור גברים נכון גם לגבי נשים. אני אפילו יכול לומר כמעט בוודאות שלא (הכמעט זה רק בגלל שאני גבר). ועוד פעם, לכן בפרסומת שומעים גבר ולא אישה. כי אם זה היה אישה זה לא היה מושך אף אחד לשם (אולי מספר גברים טיפשים. וכולם יודעים שאין מסיבה יותר מבאסת עבור גברים, ממסיבה ללא נשים(ודווקא הפוך זה לא נכון)). אני חייב לציין שלא כל-כך הבנתי למה רשמת את מה שרשמת למעלה. SORRY...

FreakOnALeash

New member
בחייך...

*האם נראה לך שאנחנו לא מודעים למה נשים מצפות מגברים, מה גברים מצפים מנשים, 'גברים ממאדים ונשים מנוגה' וכל זה? רק אמרנו שזה עצוב וחבל ומרתיע, ושמה שמתאים לגבר אחד לא מתאים בכלל לכולם (למשל, כשכתבת גברים, התכוונת לגברים שרוצים נשים, רווקים, חילונים, בעלי בטחון עצמי וכיוב'), ולפרסומות יש תפקיד חשוב בהבניה חברתית והן מחזקות ומקבעות סטריאוטיפים. *יש סקס שהוא רק סקס והוא לשם הנאה (אגב, נשים לא מחפשות סקס בלי קשר? מאוד יהיר), ויש תקיפה כשהצד השני לא מעונין. לאונס ותקיפה, והטרדה 'מינית' לא צריכות להיות קונוטציות מיניות בכלל מכיוון שמדובר במעשה אלימות. בזכות אופן הצגת הדברים נשמעות תגובות המזדהות עם הרעיון ש'גברים נהנים מהטרדה מינית', למרות שמקרים בהם גברים אכן מוטרדים מינית (וזה קורה) מוכיחים את ההפך.

גיל494

New member
../images/Emo5.gif ממש הוצאת לי את האויר מהריאות

אני יודע שלא חידשתי לכם (כמעט?) שום דבר וחלק ממה שכתבתי הוא די מכליל... אני בסה"כ מנסה להציג גם את הצד השני של המטבע (שמושמע פה לעיתים די רחוקות). לפעמים יש לי הרגשה שחלק מהתגובות כאן די מתחסדות ( זה בסה"כ פרסומת - לא סרט תעודה, לא מסמך ממשלתי, לא כתבה של 20 עמודים בעיתון מרכזי בארץ).

FreakOnALeash

New member
בסה"כ פרסומת

לצערנו אנשים יקשיבו יותר לפרסומות מאשר לסרטי תעודה, כתבות תחקיר, או מסמכים פוליטיים\חברתיים. גם מה שכתבת לא נכתב בתוך העמקב טגיבוש עמדה אלא מאיך שאתה חווה את הדברים.

DarlingAdam

New member
זו רק פרסומת,

וזה עושה לי בחילה. מה מתחסד בזה? זו תגובת בטן רגשית. אל תיקח את זה אישית. אם זה היה מסמך ממשלתי, זה היה מפחיד אותי, לא מגעיל אותי. תגובות שונות לרצינות שונה.

יסמין 28

New member
רק פרסומת

גיל החמוד, זאת לא רק פרסומת. זו שטיפת מוח. המסרים הללו מופיעים בכל פרסומת, שיר, לוח, מודעות, ספר, תכנית טלויזיה וכו' שאתה רק רוצה להעלות על דעתך. הנה דוגמה שמופיעה בעמוד זה ממש, בימים אלה ממש. שתי פרסומות מקבילות, לגבר ולאשה. הגבר מדבר עם חבר: "אחי, איטליה, מלצרית, לילה, פעמיים". תרגום: הדובר הכיר מלצרית איטלקיה בטיול בחו"ל וזיין אותה פעמיים בלילה. האשה מדברת עם אמא שלה: "אמא, ג'יימס, ברוקר, טבעת". תרגום: הדוברת הכירה בחור בטיול ללונדון והם מתחתנים. כמובן שמצויין מפורשות שהבחור הוא ברקור כי כאלה אנחנו, הבנות, רק גברים עם כסף מעניינים אותנו. זונות שכמונו. אז אני שואלת למה? למה?? למה??? למה הוא מזיין והיא מתחתנת? למה זה מה שילדי ישראל הרכים והתמימים נחשפים אליו יום יום שעה שעה ובאין מפריע? למה אין איש שעוצר את הזוועה, ששוטפת את מוחותיהם ומקבעת בהם דפוסים איומים שכאלה?!?!??! כי כל פעם שפונים למשרד פרסום בתלונה, הם עונים: "זאת רק פרסומת"...

גיל494

New member
עולם מושלם

אז אנחנו לא חיים בעולם מושלם. וילדי ישראל הרכים והתמימים נחשפים יום יום שעה שעה למגוון פרסומות, תוכניות, סרטים, ספרים (לפעמים אפילו ספרי לימוד) רוויים בתכנים סקסיטיים, אלימים, מלאי דעות קדומות ושלל צרות שכאילו. אבל זה חלק מחיים, זה חלק מלגדול... על חלק זה משפיע. על הרוב לא. כשעושים רעש מכל גבר שמכה את אישתו אנחנו נוטים לשכוח את כל הבעלים שאוהבים את הנשים שלהן ומתייחסים אליהן כמו שצריך. וגם אנחנו מושפעים ולאט לאט יש לנו איזה תמונה בראש של גברים = מכים. אז להפסיק לפרסם גם את זה??? (והדעות הקדומות רק מתעצמות כשמדברים על אוכלוסיה שלא מכירים אותה במציאות - כמו החרדים לדוגמא). ואגב פרסומות, מה הפרסומאים מנסים לעשות? לפנות אלינו, לגעת בצופה כדי לשכנע אותו לקנות מוצר מסויים. לעיתים קרובות (מדי) הם משתמשים בסקס, לעיתים הם פונים להיגיון שלנו, ולפעמים הם פונים להומור. הומור נשען על סטריאוטיפים (ע"ע מרוקאים, פולנים, בלונדיניות ומה לא) כמשהו מגוחך מלכתחילה. זה לא עושה את זה האמת המוחלטת, ולכולם ברור שמדובר במשהו שאינו מציאותי. (ועכשיו לפואנטה) לכל מי שרואה את הפרסומות שדיברת/י עליהם ברור שמדובר במצב שאינו מתאר את המציאות: אף אחד לא מדבר ככה בפלפון שלו, אף גבר לא נפגע מהסיטאוציה שמתוארת בפרסומת. (כן כן, אני יודע שזה לא נכון לגבי חלק מהגברים..). ולכן אני אומר שזה רק פרסומת.

אורי 0

New member
רגע רגע

קודם כל אתה נשמע לחוץ וכועס. ואני מתוסכל מזה. שנית פרסומת כן חשובה. כי היא קליטה, ומהירה וחוזרת על עצמה. לכן העמדה שהיא מציגה נתפסת כעמדה השלטת. אני לא באמת יכול לבוא בטענות לפרסומאים. הם רוצים להרויח כסף, בדרך הכי קצרה. זו בדיוק הבעיה - אף אחד לא בדיוק אשם. שלישית רשמתי הרבה דברים למעלה. למה (ל' בשוא) אתה רוצה הסבר? ניסיתי להגיד לך מה שפריק אמר, שיש גם נשים שמחפשות מין בלי חוכמות ויש גם גברים שמחפשים רגשות וכולי. ניסיתי להגיד לך שאנני מבין את הרצון להיות אובייקט (אצלך זה לא קשור להתלבשות?) ונסיתי לשער, למה אצל נשים הסיטואציה של "שוק בשר" מרתיעה ואצל גברים זה עשוי להיות פנטזיה. לשער כי אני לא אשה להבנתי, מבחינה זו לפחות. וכן, פרסומות יכולות להיות אחרות. מדליקות, חכמות. אין הרבה כאלה וחבל.

גיל494

New member
איך שאתה מצליח

להעלות לי חיוך על הפרצוף
(וכבר אני יותר רגוע). ברור לי שיש נשים שמחפשות מין בלי חוכמות ושיש גברים שמחפשים רגשות וכו'. אבל מה שאני אומר הוא יותר איזשהו כלל, או עקרון שאפשר לטעון שהוא נכון עבור רוב האוכלוסיה. אני טועה? (בנימה קלה של יהירות). אגב פרסומות מדליקות וחכמות -אתם בטח מכירים את הפרסומות של orange. איזה גישה מבריקה!!

אתה נוראנוראנוראנוראנורא מעצבן אותי ומזכיר לי ייאוש. אממ. אני אנסה: חשיבה גברית חלוקה גסה התייחסות למשהו אחד כאשר העיקר הוא משהו אחר לחלוטין הקלת ראש "עושים רעש מגברים מכים" ועוד.

transman

New member
למיטב הבנתי קלעת בול בהודעה הקודמת

בול = תפיסתי את העולם. בענין האשמה - כאן אני חושב שזה תלוי בגישה לאיך החברה צריכה להיראות: בשוק חופשי באופן מוחלט קיים חופש עיסוק מוחלט, ואף אחד לא יטיל עלי מגבלות בדמות אחריות להשלכות החברתיות של הפרסומות שאני מייצר. אבל בשיטה שבה מותר להטיל מגבלות (למשל מותר לחייב חברות טבק לשים אזהרה על החפיסה, דבר שמכוון לפגוע במכירותיהן) אני חושב שמותר להטיל אחריות ומכאן אשמה (כי תום הלב בענין השפעת הפרסומות חלף כבר מזמן) על המפרסמים (ועל התסריטאים, ועל עורכי התוכניות ובמאי הקליפים גם. לא לשכוח את חלקם הרב של עורכי העיתונים ומהדורות החדשות ברדיו ובטלויזיה).

אורי 0

New member
ושל הצרכניות

שבלעדיהם אף אחד לא היה מרויח כסף. אבל מסובך קצת לא לצרוך. או במלים אחרות, כמו שאמרה מישהי חכמה "קפיטליזם הוא לא מוסד - קפיטליזם הוא יחס". שיטה שבה אנחנו מנצלים ודורכים אחת על השניה. זה לא שאם נעמיד גיליוטינה באיזה מקום ונוריד ראים, בסוף נגידע לראש הנכון. (הארץ הזאת משפיעה עלי...)

למעלה