פרסייה גאה מאוד

דוטקצי

New member
פרסייה גאה מאוד

וואאוו, עשיתם לי את השבת.,,,אני ממש שמחה על קיומכם ומצטרפת בשמחה, הכינוי שלי: דוטקצ'י, שיש לו פירוש בפרסית,,,מי יודע מה הוא? אספר קצת על עצמי:אני ילידת הארץ,ההורים מאספאהן, אני כל כך צמאה וסקרנית לדעת עוד ועוד על התרבות, שלאחרונה הבאתי לחוג הרצאות שלנו את הנושא:"סיור וירטואלי באיראן",ההרצאה היתה אצלי בבית,כל אנשי החוג התמוגגו מהנאה ואני מלאת התפעלות מהאומנות,הארכיטקטורה,היצרתיות והתרבות הכל כך מרתקת,,, אני נשואה לבעל מקסים מארגנטינה ,שהתחבר בצורה טוטאלית לשירה,לריקודים ,למאכלים העסיסיים,של העדה הפרסית, בעלי הרכיב אנטנה לווינית רק כדי לקלוט את איראן,הוא ממש נהנה מהמוסיקה, שנינו לא מבינים את פירוש המילים, אך הוא פותח וקורא לי:"דוטקצ'י:דאס , דאס!!!!" כולו חיוכים ורוקד ורוקד, בארועים המשפחתיים הוא הראשון שמרקד על רחבת הריקודים בהנאה מלאה למשע המוסיקה הפרסית,ולעינהם המשתאות של המשפחה הפרסית ,שתוהה על הזר הכל כך מחובר,,,ושואלים:"הוא מאיראן?!?"

niya

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה דוטקצ'י

בצל פורומנו...
את מוזמנת כמובן להתערות בפורום, ללמוד פרסית מבית מדרשם של פרויז וחתלתול היחידה, שהוכתרו לא מכבר כיקירי הפורום... כמובן של בעלך מוזמן אלינו - פרסי או לא, אנחנו כבר בעדו
וכמובן את מוזמנת להפיץ את שמועת קיומנו בקרב מכרייך השונים ולהזמין גם אותם להצטרף. גם אני, כמוך, לא מבינה מספיק פרסית, ועל מנת לחסוך מעצמי פדיחות (כמו שכבר עשיתי כאן בעבר) עם תרגומים של מילים בפרסית,לא אנסה לתרגם (אם כי יש לי ניחוש לפחות לחלק מהשם) אני בטוחה שפרויז תכיף יסביר לנו מה המשמעות של שמך.

דוטקצי

New member
niya -תודה!!!

niya -תודה!!! לעונג לי להצטרף ולשתף אתכם בהומור המשפחתי שנוצר מהבדלי המנטליות,,, בעיקר נולדו שלושה ילדים מיוחדים-שיהיו בריאים,,,השילוב והמיזוג יוצר זן מיוחד.

פרויז1

New member
דו=2 טק=פרט צ'י=לשם חיבה אליך.

סתאאאם ! לא מתמצא ברזי הניב האספהאנית, לצערי, אבל אנסה מניפולציה : היות והיית כנראה ילדה שובבה מלאת חן, אז ייחסו לך, מה שאנחנו ייחסנו לבתנו שהיתה קטנטנה : דו=2 למרות שאת פּרֵט. פרט ציק או פרט לה' תוספת של חיבה לשם הכינוי שכנראה היית ראויה לו. מניפולציה שניה : אם זה ציטוט מדויק של בעלך (עוד אחזור אליו), הרי יתכן שזה שיבוש לשוני של המילה : דוֹחתַּרצ'י = ילדה צ'י (= קטנצ'יקית). בת זקונים? ועתה לתכניתנו : גילוי מלא:
אליך, דוטקצ'י ! פרויז.

דוטקצי

New member
דוטקצ'י-אפרוח קטנטן

אני אכן בת זקונים, אך תמיד הבנתי שדוטקצ'י פירושו:אפרוח קטן וחמוד, האם טעיתי?!?ונכון, הייתי אהובת המשפחה, צברית ראשונה,שמעיזה ואומרת כל אשר על ליבה,,,

פרויז1

New member
../images/Emo13.gifאנ'חייב פקולטה לאספהאנית.../images/Emo140.gif

אז: יש לי קשר ארגנטינאי : אהם.. בתיכון היה לי חבר ארגנטינאי. נפגשים במפגשי המחזור. שמו קאצ'ו (משה) טבחוביץ. ואחד מהחבר'ה כינה אותו :
אשפזוביץ.
כמובן שהממציא היה אספהאני וכיום גר בירושלים. מתגעתע לקאצ'ו. בחור מוכשר! למד ראיית חשבון ויצא לטיול קצרצר לחו"ל לפני כעשר שנים. הוא יחזור בקרוב מאוד...
מטבע הדברים, אני מכיר כמה קללות בארגנטינאית וגם כמה מילים יפות.
תביאי את הקאצ'ו הפרטי שלך לפה.
שמתי שירים בפרסית. נבחן את התגובות שלו..
פרויז.

דוטקצי

New member
פרויז-הדלקת לבעלי את הפיוז-הוא מפזז ורוקד,,,

פריוז, הראתי לו את הפורום ובעיקר השמעתי לו את השירים, הבחור התחיל לפזז בחדר ,כאילו ויש לו גנים פרסיים, הוא חיבר לרמקולים בעוצמה גבוהה וצלצל לגיסי ובהתלהבות : "איציק!!!! דאס, דאס!!!! איציק איזה מוסיקה, איזה שירים!!!" בקיצור אנחנו בדרך לכרמיאל להשמיע לאחותי ובעלה שירים בפרסית. ,,,,אני חוששת שלחמותי הארגנטינאית היה קטע עם פרסי,,,אחרת אין לי שום הסבר הגיוני איך בעלי מחובר;בצורה אמיתית לתרבות הפרסית?!??

niya

New member
דוטקצ'י

בטאגליינס (מצד שמאל של המסך כשאת בפורום) יש קישורים לכל מיני... וגם לשירים שפרויז ואחרים העלו אתם מוזמנים
אנחנו שמחים ששימחנו לכם את השבת

דוטקצי

New member
החומרים הדרושים ,,,,לחלווה שביקשת

המתכון שביקשת:החומרים הדרושים 4 כוסות אורז 1 קילו סוכר בקבוק מי ורדים חצי ליטר שמן 15 כוסות מים כף זעפרן אופן ההכנה שמים את האורז בבלנדר ומרסקים, מעבירים לסיר ומחממים אותו עד שנוצר צבע חום ואז מטגנים אותו בשמן, מוסיפים מים ונותנים לו להתבשל יחד עם מי ורדים, זעפרן וסוכר. לאחר כחצי שעה כשאין הרבה מים ונוצר תבשיל דייסתי, שמים בקערה ומעבירים למקרר עד שנוצר מרקם של ג'לי. מוגש עם צנוברים וקרמל עליו. בקשר לשירים שביקשתי: האם את מתכוונת למרכז המסך או לצד שמאל? אצלי יש משהו במרכז???

niya

New member
טאגליינס

מצד שמאל של המסך (לא במרכז) שורה בכחול: "עוד בפורום" ומתחת - מאמרים; טאגליינס הכנסתי לשם חלק מהמוסיקה שהוכנסה לפורום.

דוטקצי

New member
מאמרים; טאגליינס-שורה בכחול: "עוד בפורום"-לא

niya יקרה שבוע טוב!!! ממש מוזר אבל לא מופיע אצלי, חיפשתי - מצד שמאל של המסך (לא במרכז) שורה בכחול: "עוד בפורום" ,ואין אצלי דבר כזה, מה זה יכול להיות, ?!? תודה על האיכפתיות וקבלת הפנים שלך. דוטקצ'י

niya

New member
יכול להיות שאת גולשת עדיין

במערכת הישנה? כי אם כן, את צריכה לעבור לחדשה (תפוז מדי פעם מרעננים את המערכת)

פרויז1

New member
איך להגיע לטגליינס בפורום תרבות פרס:

1. תתגלגלתי עם דף הפורום הכי למעלה. עמדי בראש הדף. 2. עכשיו תגלגלי את הדף למטה - כדי מחצית הדף. 3. תסתכלי בשוליים - בשול בצד שמאל של דף הפורום ותראי שם כותרת "עוד פורום". מתחתיו. פרויז.

דוטקצי

New member
גאצ'ו

שבוע טוב ומבורך, מחר בעזרת השם אקח את הלפטופ להורי היקרים ואשמיע להם את השירים,מעניין מה תיהייה תגובתם, אולי התכוונת לגאצ'ו שלי וכן הוא מאוד אוהב את המוסיקה ומבקש אם יש לך -"גולה סאנגאם",,, למחשב הוא פחות מחובר,הוא משאיר לי את העבודה- אבל אבקש ונראה,,,

niya

New member
גולה סאנגאם

במיוחד בשבילך - הישר מהטאגליינס באדיבות אסף הירשברג

אשאיג

New member
דוטקצ'י = פרגית

ומשתמשים בזה בהשאלה לכנות נערות צעירות וקלות דעת (כפרגיות). אחלה כינוי! וכיצד אני יודעת זאת? פעם היינו בחתונה שהתקיימה ביום קר במיוחד באמצע החורף. אחת האורחות, נערה צעירה לבשה בגד חושפני במיוחד (וכמו שאבא אומר "חצי ערומה"). כשתהיתי בקול באזני דודתי ציונה "איך לא קר לה"? ענתה בפשטות "כי היא "דוטקצ'י" ופרשה לי זאת כדלעיל.

פרויז1

New member
מילים ומשמעותן :

למילה מסויימת - יכול שתהיינה מספר משמעויות/קונוטציות. לא סביר שאב אוהב יכנה את בתו הקטנטנה בכינוי שהקונוטציה המתבקשת בנסיבות העניין תהיה מינית. אפרוח - בפרסית זה לא משמעות של פרגית עם הקונוטציה המתקבלת בישראל בקרב בוגרים. ערב טוב, ידידי! פרויז.

למעלה