פרס: "ככה לא מנהלים משא ומתן"

mean girl 16

New member
פרס: "ככה לא מנהלים משא ומתן" ../images/Emo41.gif

"ככה לא מנהלים משא ומתן" מס' 2 בקדימה, שמעון פרס, מבקר את ניהול המו"מ של היו"ר אולמרט מול העבודה. "זו מכירת חיסול" בן כספית, מעריב 24/4/2006 7:32 גובר המרי הפנימי בקדימה בעקבות ההסכם בין אהוד אולמרט לעמיר פרץ: לביקורת שמטיחים באולמרט בשיחות סגורות אישים כשאול מופז, אוריאל רייכמן, מאיר שטרית ואחרים, מצטרף לא אחר מאשר שמעון פרס. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/076/819.html

surfEU

New member
שום הסכם קואליציוני עדיין לא נחתם

לדעתי כל המפלגות כולל קדימה מפריחות לתקשורת כל מיני ידיעות כדי לקבל קצת יותר במשא ומתן הקואליציוני אני אפילו לא אתפלא עם אולמרט ביקש מפרס לעשות זאת או אפילו הוציא לתקשורת ידיעות לגבי מספר השרים שפרץ דורש בפוליטיקה הכל יכול להיות, ואני בטוח שבשבוע הבא כאשר תהיה ממשלה, היא תראה קצת אחרת ממה שפורסם כאן

טשאפק

New member
עובדתית, זה לא נכון

המחיר לא היה מופרז. לעבודה יש שני שליש ח"כים מלקדימה. זו שותפה בכירה. מה מוגזם בתיק הבטחון, תיק החינוך ועוד תיקים שוליים? קדימה, עם 29 מנדטים, מקבלת את ראש הממשלה, שניים משלושה תיקים בכירים, וכן תיקי הפנים והתמ"ת החשובים ותיק המשפטים היוקרתי.

תיק התשתיות אינו פחות חשוב מתיק

התמ"ת והוא ודאי אינו תיק שולי. גם תיק החקלאות אינו תיק שולי. מה שמוגזם אינו תיק הבטחון ותיק החינוך, אלא גודל הממשלה הנגזר מהדרישה של עמיר פרץ לשבעה שרים (שבעה שרים בשונה משבעה תיקים). אם אתה עושה חישובי יחס בין מפלגות, אז מהדרישה הזו של פרץ נגזרים: 10-11 שרים לקדימה 4-5 שרים לש"ס 4 שרים לישראל ביתנו ו 2-3 שרים לגמלאים. יחד: בין 27 ל 30 שרים. זה מה שמופרז, מופרז מאוד. גם אם ש"ס ושראל ביתנו יסתפקו רק בשלושה כ"א, הגמלאים ב-2 וקדימה ב-10, ביחד מדובר ב-25 שרים. לשם מה צריך ממשלה כה גדולה? רק בשביל שאיתן כבל יהיה שר ויהי מה?

bhnadav

New member
אבל ידוע מה היה קורה אם לא זה.

אולמרט היה מתעקש עם פרץ על מצב בלתי נסבל מבחינה מפלגתית לפרץ, 5 תיקים, ובכל זאת היה נכנס לממשלה בלחץ אותם 5 שהיו רוצים להיכנס, וכך הייתה נכנסת מפלגת עבודה פגועה, הרוסה, נקמנית ולא מרוצה. אני חושב שזה לא האינטרס של קדימה.

האינטרס צריך להיות קודם כל האינטרס

המדינה, לא אינטרס של מפלגות. אבל כנראה שאתה צודק - כנראה בעיני אולמרט ופרץ האינטרס של קדימה ושל מפלגת העבודה (בהתאמה) חשובים הרבה יותר מהאינטרס של המדינה. זה אכן לקח שיש ללמוד מהתנהלות שני האישים הללו. מה זה משנה מה חשוב למדינה, העיקר שכבל, הירשזון ושטרית או איציק יהיו שרים... זה גם מסביר את הויתור המהיר של אולמרט על רייכמן, מכיוון שלזה אין ניסיון, גייסות וכוח פוליטים המאיימים על אולמרט. קדימה לפוליטיקה הקטנה, האגוצנטרית והישנה.

ד"א, לגבי סגני השרים כבר התחילו

לומר היום בתקשורת, שאמנם כרגע לא ימונו כאלה, אבל החוק לא ישונה ובעוד חודשיים-שלושה יתחילו למנותם טיפין-טיפין. כלומר: עוד תרגיל כלפי חוץ בגלל הביקורת הציבורית ולא כוונה אמיתית או דאגה למינהל תקין, חס וחלילה...

bhnadav

New member
אחרי שעמיר פרץ יצטרך אדם שיעזור לו,

אז למה שלא יתנו לו סגן שר ביטחון? האם תתנגד לזה, רק כדי להשמיץ את הממשלה על שהיא לא הוציאה את סגני השרים מחוץ לחוק ושהבזבוז ממשיך לחגוג?

אתה צודק - זה בדיוק מה שאני אומר:

הויתור על סגני השרים בגלל האינפלציה במספר השרים לא ענייני. ויתרו על מה שכן צריך אבל לא ויתרו על שרים בלי תיק המיותרים לחלוטין.

bhnadav

New member
וגם מלכיאור עושה בעיות.

חבר הכנסת מיכאל מלכיאור, אמר במהלך ישיבת סיעת העבודה כי הוא מתנגד לביטול תפקידי סגני השרים. הרב מלכיאור ציין כי בין העבודה למימד יש הסכם, לפיו הוא ימונה לסגן שר בכל ממשלה שתקום ושבה העבודה היא חלק מהקואליציה. מלכיאור אמר כי הוא דורש שההסכם יקויים. זה מביא אותנו למסקנה שהרעיון המקורי, לוותר על השרים ללא תיק, היה הרבה יותר אפקטיבי מאשר עניין הסגנים. חבל שזה לא הגיע לידי מעשה.

bhnadav

New member
../images/Emo4.gif

מאיפה הבאת את זה מהדברים שלי? הרי ידוע לך שאולמרט ניסה לשכנע את עמיר פרץ לוותר על השרים ללא תיק כשפרץ הוא המתנגד היחיד לדבר, ובסוף סוכם על פשרה לגבי הורדת הסגנים. הרי ידוע לך שאם יש בעייה בנוגע למספר השרים - היא טמונה ספציפית במפלגת העבודה. למה לאולמרט יש אינטרס "מפלגתי" לתת למפלגת העבודה 7 תיקים? האם מפלגת העבודה כל כך חשובה לו?
ככל הנראה לא, הוא פשוט הבין שלא תיתכן אפשרות אחרת! ומכאן קרא את הודעתי שוב. אתה רוצה - תכניס מפלגת עבודה פצועה ונקמנית שתוך שנה תפרוש מהקואליציה על עאלק משבר כלכלי, כשבתכל'ס זה יהיה בגלל העובדה שהיא לא מרוצה מהמעמד שלה ושהאישים הבכירים בה לא קיבלו את מבוקשם. ממשלה קטנה היא לא ערובה לממשלה יציבה וטובה, וראינו זאת אצל בנימין נתניהו שגם ההישג שלו בהשמה של רק 18 שרים לא עזרה לו. אם 27 שרים יבטיחו ממשלה יציבה שהשותפות בה מרוצות ומוכנות ללכת יחד ל-4 שנים של עשייה, האם זה לא עדיף?

bhnadav

New member
ושלא תבין אותי לא נכון -

אני לא חושב שממשלה של 27 שרים זה דבר טוב. זה דבר רע מאוד. אני חושב ששני התיקים שהולכת לקבל העבודה הם מיותרים ואני אהיה מאוד מרוצה אם בסופו של דבר הם יירדו מהעניין, וכנ"ל לגבי קדימה שכבר הביעה נכונות לוותר עליהם (באותו יחס, אני מאמין), אבל אם בסופו של דבר יקרה מצב שבו אולמרט וצוות המו"מ של קדימה יבינו שאין סיכוי להביא למצב כזה, ושאין סיכוי להכניס את העבודה לקואליציה בלי הנתון הזה, אני מאוד אצטער אבל גם אבין ואנסה למצוא גם בזה צדדים חיוביים. בסך הכל - הלוואי והיה אפשרי שהעבודה תרד ל-5 וכנ"ל לגבי קדימה ושאר המפלגות שהביעו נכונות. הלוואי שתהיה הפתעה ושזה גם יקרה.

טלמ

New member
זה מה שקורה שאין מפלגה חזקה

בהרבה מאחרות. אם קדימה הייתה מקבל 35-40, כמו בסקרים. המצב היה הרבה יותר טוב והממשלה הייתה יכולה להיות קטנה יותר. כי לא כל מפלגה דורשת תיקים ובתוך מפלגה אפשר לעשות רוטציה או לחלק תפקידים אחרים. אני מקווה שהציבור ילמד מזה שמנדטים למפלגות קטנות אמנם חשובים אבל הגמלאים לא היו צריכים לעלות על 4-5 מנדטים. 2 מנדטים לקדימה לא היו מזיקים

לא רלוונטי - כל עוגה אפשר לחלק

באופן יחסי לפי גודל העוגה. הגודל היחסי של כל חלק לא צריך לקבוע את גודל העוגה בכללותה.

לא. כאשר ממנים כל כך הרבה שרים

בלי-תיק מנימוקים לא ענייניים אלא כסאולוגיים, כאשר מוותרים באופן גורף על סגני שרים בגלל אותו מספר של שרים, מבלי לבחון האם אין צורך בסגן שר כזה או אחר (למשל במשרד הבטחון, שם כנראה דווקא יש צורך), אז מראש מדובר בממשלה קלוקלת. אני לא כתבתי שצריך להשפיל את מפלגת העבודה, אבל יש עוגה מסויימת וכל אחד צריך לקבל באותה עוגה את החלק היחסי (הן כמותית והן איכותית) שמגיע לו. השיטה של הגדלת העוגה על-חשבון הציבור על-מנת לפתור בעיות מפלגתיות היא קלוקלת. כוחם של 5 שרים בממשלה בת 19-20 שרים אינו פחות מזה של 7 שרים בממשלה בת 27-28 שרים. מלבד זאת שכפי שרואים, הן בקדימה והן בעבודה, גם 27 שרים עדיין לא משביעים את אנשי שתי המפלגות הללו שבשתיהן יש התמרמרות על ביטול סגני השרים, כך שהפציעות והנקמנות תהיה בכל מקרה, ותחייב בסופו של דבר למנות גם סגני שרים.

bhnadav

New member
כן, כתבתי על הידיעות בדיוק עכשיו.

מה שבטוח - אתה ואני יודעים שלאולמרט אין שום אינטרס אישי לכיסאולוגיה של מפלגת העבודה. לא הוא צריך לרצות את איתן כבל, ומן הצד השני הוא זה שצריך להיות ראש ממשלה של 27 שרים עם השולחן החדש שירדוף אותו. אני רוצה לקוות ולהאמין שיימצא פיתרון ובכל זאת לא נגיע למספר הזה, אבל גם אם נגיע - זה לא ייפול עליי מהשמיים מבחינת הגורמים למהלך כזה.

למעלה