פרס: "ככה לא מנהלים משא ומתן"

אבל יש לו אינטרס לכיסאולוגיה של

קדימה, ולכן גם אין לי ספק שבמוקדם או במאוחר הוא יתחיל למנות סגני שרים (כאלה שצריך וגם כאלה שלא צריך). גם המינוי הצפוי של הירשזון לתפקיד שר אוצר, או מינוי של מופז לתפקיד זה הוא מעשה של כיסאולוגיה. בא אתן לך אפשרות למינויים שמבחינת כישורים, לדעתי הרבה יותר מתאימה ממה שאולמרט הולך לעשות: שר חוץ - פרס (חוסך את המשרד המיותר לגמרי של פיתוח הנגב והגליל) שרת אוצר - לבני (בעלת כישורים מתאימים יותר ממופז וגם יותר מהירשזון) שר לבטחון פנים - מופז (לדיכטר לא יזיק קצת ללמוד פרלמנטריזם) שר משפטים - מרידור (אז מה אם אינו ח"כ?) שר פנים - רמון (פנים ולא משפטים) שר תמ"ת - שטרית או הירשזון (לא בראון, מכיוון שאשתו עובדת באותו משרד) אבל לא - כי כישורים אינם שיקול חשוב, יותר חשוב "שקט מפלגתי". אז מופז אולי יהיה שר אוצר. דווקא יכול להיות מעניין - שר בטחון הדורש לקצץ בתקציב הבטחון ושר אוצר המסרב לקצץ בתקציב הבטחון. מה שבטוח - יהיה משעשע.

טשאפק

New member
שו שולחן חדש?

מה עשו עם השולחן של ממשלת הענק של שרון מ 2001? 30 שרים, 12 סגנים?

הוא זרוק באיזה קצה מסדרון נידח

לא יודע אם ישתמשו בו או לא. אולי חשבו שלעולם לא יצטרכו אותו שוב והתייחסו אליו בהתאם
.

טשאפק

New member
ב 2003 גם היו לא מעט שרים

אם זכרוני אינו מטעני. לקראת סוף הקדנציה היה אפשר להסתפק בשולחנון.

טשאפק

New member
מי קבע שמוכרח להיות מפתח אחיד?

האמן לי שפרץ היה מסתפק בחמישה משרדים, אילו האוצר נכלל ביניהם.

על סמך מה שאאמין לך? אם האוצר היה

נכלל, אז לא היו בעיות פרסונליות? אז לא היה צריך לרצות את איתן כבל ואת שלום שמחון? אז לא היה צורך ב"שקט מפלגתי"?

טשאפק

New member
כל הבעיות האלה היו בטלות

לנוכח האפשרות להשפיע דרך האוצר. יש לך ספק שפרץ העדיף את האוצר?

אין לי ספק שפרץ העדיף את האוצר

אבל יש לי ספק גדול אם פרץ היה מוותר על איתן כבל כשר.

והסאגה ממשיכה:

החרדים מאיימים: "לא בטוח שנשב בממשלה" ישיבתנו בממשלה כבר לא כל כך בטוחה. אנו פחות אופטימיים מאשר בתחילת הדרך". כך הבהירו הערב (יום ג') גורמים בסיעת ש"ס. לדברי בכיר במפלגה, "ההתנהלות החובבנית של אולמרט מול מפלגת העבודה יצרה מצב שבאופן אובייקטיבי הפך לכמעט בלתי אפשרי עבורנו. תוך 24 שעות תתבהר התמונה, לכאן או לכאן". ההתנהלות החובבנית של אולמרט מול מפלגת העבודה...

טשאפק

New member
יהיה קשה, אך נתגבר

שים לב שהדרישה לבטל את הקיצוץ בקיצבאות הילדים עולה כמו כמה מאות שרים. בנוסף על הנזק לטווח ארוך, כתוצאה מעידוד הילודה אצל משפחות עניות.

טשאפק

New member
הבנתי שהם הסכימו להקפאת המצב

הקיים, שהיה אמור להיות זמני. כזכור הקיצוץ בקיצבאות נפרש (בצדק רב) על פני מספר שנים. נכון ל 2005 קיצבת ילד חמישי היא 400 ש"ח. הבנתי שהוסכם להשאיר את המצב הזה, ואף להפחית עוד את קיצבאות הילד הראשון והשני. החרדים דורשים יותר כמובן.

המצב נכון להיום הוא כזה:

לגבי ילדים שנולדו מ-1 ביוני 2003 הקצבה שווה לכל ילד (ראשון, שני, שלישי וכו'). (למעט מקבלי הבטחת והשלמת הכנסה - שממילא נמצאים כבר במצב עוני). לגבי ילדים שנולדו לפני כן יש דירוג שהולך ומופחת בהדרגה עד 2009. לכן השארת המצב הקיים, משמעותו שלגבי ילדים שיוולדו בעתיד השוויון נשאר, ולכן טענתך כי זה מעודד עוני, אינה נכונה. לא שאני תומך בביטול ההפחתה המדורגת, אבל רק למען הדיוק.

טשאפק

New member
אני מסופק אם לזו הכוונה

לדעתי הכוונה היא שהקצבאות, לכלל הילדים שנולדו ושעתידים לבוא, יישארו ברמה של הקיצבאות שניתנו ב 2005 לילדים שנולדו לפני הקיצוץ.

bhnadav

New member
ישיבת סיעת העבודה הסתיימה

ישיבת סיעת העבודה הסתיימה; ידרשו לקבל את תפקיד סגן שר הביטחון בישיבת הסיעה הוחלט לדרוש לקבל את תפקיד סגן שר הביטחון. בנוסף, הוסמך צוות המשא ומתן הוסמך עם קדימה במחלוקות בנושא חברות כוח האדם וקצבאות הזקנה. (Nrg)

יש לפרץ בעיה? הפתרון בידיו

פרץ סיכם על ביטול סגני השרים. אם הוא חוזר בו מכך, אז אולמרט יכול לחזור בו ממספר השרים. הפתרון לפרץ - למנות את אחד משני השרים בלי תיק, כשר שני במשרד הבטחון, שישמש עוזר לפרץ (אז זה לא יהיה איתן כבל, אז מה?). גם שני שרים בלי תיק וגם סגן שר בטחון - זו תהיה כניעה מבישה של אולמרט. נראה כיצד אולמרט ינהג.

bhnadav

New member
ברגע שסנה יקבל סגן,

אז מלכיאור יצוץ עם ההסכם בין העבודה למימד, ובקדימה יצוצו להם ואני לא יודע באיפה עוד. ואם זה לא יהיה כבל, זה לא יהיה כנראה
פרץ תמיר פואד פינס בוז'י שמחון סנה המטרה הייתה כבל.

bhnadav

New member
והנה, המבזק מ-Ynet:

חברי כנסת של העבודה אמרו במהלך ישיבת הסיעה בתל אביב כי ישנה חשיבות למלא את תפקיד סגן שר הביטחון. בישיבה עלו הצעות שונות, ביניהן הצעה למנות שר בלי תיק לשר במשרד הביטחון. הצעה אחרת היתה להתעקש על מינוי סגן שר במשרד הביטחון מטעם העבודה, בתמורה לסגן שר במשרד האוצר מטעם קדימה. סגן שר פה וסגן שר שם, ושלום על ישראל.

שים לב:

תראה עד כמה הכל כיסאולוגיה: חברי כנסת של העבודה: דרוש סגן שר ביטחון חברי כנסת של העבודה אמרו במהלך ישיבת הסיעה בתל אביב כי ישנה חשיבות למלא את תפקיד סגן שר הביטחון. בישיבה עלו הצעות שונות, ביניהן הצעה למנות שר בלי תיק לשר במשרד הביטחון. הצעה אחרת היתה להתעקש על מינוי סגן שר במשרד הביטחון מטעם העבודה, בתמורה לסגן שר במשרד האוצר מטעם קדימה. (אטילה שומפלבי) אמנם עלתה ההצעה למנות שר נוסף במשרד הבטחון, אבל שים לב להצעה על הסגני שרים - סגן שר במשרד הבטחון לעבודה ובתמורה - סגן שר לקדימה באוצר. ולשם מה סגן השר באוצר? האם יש בו צורך? ומדוע דווקא לקדימה, כשיש לה באותו משרד שר? הרי העבודה כל כך רצתה את האוצר, אם כבר הייתי מצפה שתציע סגן שר שם מטעמה (ודווקא לקדימה בבטחון, נניח דיכטר). אבל לא - שמור לי ואשמור לך - אנחנו צריכים סגן שר בבטחון, כי לפרץ אין נסיון וכי זה משרד אכן עמוס, אז נאפשר לקדימה סגן שר באוצר. צריך או לא - למי איכפת.... גועליציה בהתגלמותה.

למעלה