פרץ,אולמרט וחלוץ אחרי צ'רלס טיילור

NOAMI4U

New member
פרץ,אולמרט וחלוץ אחרי צ'רלס טיילור

השבוע הוסגר לבית הדין הבינלאומי בהאג צ'רלס טיילור, שליטה לשעבר של ליבריה, שם הוא יעמוד לדין על ביצוע פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות. צ'רלס טיילור יתיישב על כסא הנאשמים בבית הדין בהאג עליו ישב לא מזמן מילובאן מילושביץ, שליטה של סרביה-מונטנגרו לשעבר, שבחר לשים קץ לחייו ולא להמתין להכרעת הדין בענין פשעי המלחמה והפשעים נגד האנושות שביצע במלחמת הבלקן. הבה נקווה כולנו שלא ירחק היום ויהיו אלו האדונים הלא-מכובדים: אולמרט, פרץ, חלוץ, יעלון ומופז שיוסגרו אף הם לבית הדין בהאג כדי לתת את הדין על פשעי המלחמה שלהם בענין רצח פלשתינים חפים מפשע, גזל אדמותיהם, והרס חייהם. בהזדמנות זאת לא נשכח לאחל רפואה שלמה ואריכות ימים גם לאריאל שרון, כדי שגם הוא יוכל בבוא היום להתייצב מול בית הדין בהאג כדי ליתן את הדין על פשעיו נגד העם הפלשתיני !!!

וואו

ברשותך עברתי בקצרה בדקות האחרונות על הבלוג שלך. אתה רשמת: אני מקבל לרוב מקוראים את התגובה הרווחת להודעות שלי בפורומים השונים שעיקרה : " למה אתה ממשיך לכתוב על אקטואליה ופוליטיקה בישראל, והרי אתה כבר עזבת את ישראל לפני למעלה מ-11 שנים , ויתרת על אזרחותך הישראלית והפכת לאזרח פורטוגל ובהתאם לכך גם לאזרח האיחוד האירופי, אז מה יש לך עדיין עם ישראל ? ". ואני שואל, למה באמת? תעשה טובה לכולנו ותתעסק בענייני הפנים של פורטוגל ותעזוב אותנו בשקט. (ציטוט מדבריך): "לא תאמינו בישראל שהיא לא רק מדינת אפרהייד גזענית אלא גם מדינה מיליטריסטית חמושה עד השיניים" יש לי מספר חברים שחושבים כמוך ואני מוכן להקשיב להם. אבל אתה ויתרת על כל זכות להביע דיעה. אז תעשה טובה, אל תתערב בעייני הפנים שלך מדינת ישראל הריבונית.

NOAMI4U

New member
לו קראת היטב בבלוג שלי..!!!

אז היית רואה שניתנת שם גם התשובה למה אני ממשיך להתעסק " בעיניני ישראל" ופרט לכך אחרי מלחמת העולם השניה, והשואה - גזענות, מדיניות אפרטהייד, פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות - לעולם לא ייחשבו יותר " ענין פנימי" של מדינה כלשהי. אני מניח שבאותה גחמה שבה אתה טוען שאין לי או לעולם זכות להתערב בפשעים שישראל מעוללת בגדה המערבית ובעזה, אתה טוען גם למה העולם לא התערב ברצח העם היהודי בשואה. ובכן לאחר מלחמת העולם השניה - אין יותר "ענין פנימי" בבוא היום גם פושעי המלחמה של ישראל ייעמדו לדין בבית הדין הבינלאומי

a e q u i t a s

New member
אני מוחה על דבריך

אני מסכים איתך רק על דבר אחד בלבד!, שבאמת בפשעים נגד האנושות ופשעי מלחמה, איננה עוד נחלתה הפנימי של מדינה, אלא סוגיה מוסרית בעלת עניין עולמי... אם זאת, אני מתנגד בנחרצות, מסתייג מדבריך ומגנה כל רעיון שבו מדינה ריבונית לא תשמור על זכותה להגן על אזרחיה מפני תוקפנות אגרסיבית של אירגוני טרור וגרילה, כלומר לוחמים שאינם נמנים על הכוחות המזוינים. שזה בעצם הגדרה משפטית של דיני מלחמה מאמנת זנווה 1949, והתיקון שהתווסף ב1977 שבו יש אפשרות להגדיר אירגון טרור כטרום צבאי וזאת רק עם מדינה ריבונית הודיעה לצד הסכסכוך השני על הכוונתה זו, דבר שמעולם לא בוצע על ידי הרשות הפלסטינית, מה גם שמעמדה של הרשות הפלסטינית היא כמשקיף ולא כמדינה ריבונית... פרוטקול הראשון של אמנת ז'נבה (תיקון 1977) אוסר על פעולות כנגד אוכלוסיה אזרחית וגם הסתתרות לוחמים בקרבתה,סייגים שארגוני הטרור הפלסטינים אינם מקיימים, אך בסופו של דבר הגנה על אוכלוסיה אזרחית קיבלה עדיפות,על פני שמירת האינטרסים של "לוחמי החרות", שאינם נמנים עם הכוחות המזוינים. אגב ישראל, ארה"ב, בריטניה ועוד כמה מדינות מעולם לא אישררו את הפרוקטול הראשון שכן הוא מכשיר ונותן לגיטמציה לפעולות אלימים של יחידים ובעצם מתייגם כלוחמים לכל דבר, אף על פי שעושים זאת ללא סמכות של מדינה ריבונית - אשר מותקפת וטוענת להגנה עצמית. (הדבר הנותן למעשה לגטימיציה לארה"ב להמשיך לתפעל את מתקן המעצר גווטמאלו בקובה). אם כבר מדברים על החוק הבינלאומי ודיני מלחמה, אני באמת חושב שיש צורך לשנות את אמנת ז'נבה הישנה, שכן המלחמות של התקופה הפוסט מודרנית איננה עוד צבא סדיר כנגד צבא סדיר, החיילים ואינם עוד מותקפים ונהרגים, אלא אזרחים תמימים שהופכים להיות קורבנות בשדה הקרב שהם בעצם הרחובות, העיירות והקהילות. באמנת האו"ם ישנה התייחסות מאוד מועטה ל"הגנה עצמית אקטיבית" תחת הדוקרטינה של קרוליין, אירוע בהיסטוריה שבריטניה סיכלה הברחת נשק וטענה שזה לצורך הגנה עצמית, מיידי ואינה ניתנת לפתירה באמצעים מו"מ ושלום. כל הנושא הזה הוא מסובך, מקפל בתוכו הרבה מאוד סייגים, כותבי האמנות השונות, בכוונה תחילה לא רשמו סעיפים ברורים, אלא עירפלו אותם דבר הנותן יכולת פרשנות לכל מדינה לפי ראיית צרכיה. בשורה התחתונה, פגיעה בטרוריסטים תוך התחשבות בצורך צבאי,פרופורציונליות,נזק סביבתי ופתירת הבעיה בדרכי שלום מכשירים פגיעה בטרוריסטים, אומנם חל איסור על מדינה להרוג טרוריסט על פעולותיו בעבר כי זהו למעשה שיפוט ומעשה ענישה,אך יש אישור למדינה להפעיל כוח במקרה של סכנה מיידית - שכולל 1. מהווה איום אמיתי וממשי, 2. הפעילות תהיה הכרחית ובעלת מידתיות יחסית לאירוע המדובר, 3. שכנוע שפעילות הרסנית אכן נמצאת בתהליכי תכנון. אומנם אמנת ז'נבה אוסרת על "סיכול ממוקד" מחד, אך מאידך הסייגים מכשירים את הפגיעה במחבלים אשר מוגדרים אצלו כפצצת זמן. והדבר האחרון, ארגוני טרור מוגדרים בחוק הבינלאומי,כלוחמים בלתי חוקיים ולכן הם אינם זכאים למעמד של שבויי לחימה, וזה בניגוד להגדרה הראשונה של פורטקול הראשון שמגדיר אמות מידה להגדרה שונה מלוחמי חירות. כל האמור לעיל בעצם אומר, שמפקדי הצבא, מנהיגים ופוליטיקאים של מדינה ריבונית, אינם יכולים להישפט על ידי טריבונל בינלאומי בגין פשעים שכלאורה אתה מייחס להם.

NOAMI4U

New member
אין "טירור פלשתיני" - !!!!!!!!!!!

אין " טירור פלשתיני" !! - יש מאבק פלשתיני מוצדק לשחרור לאומי !!! . גם אם שיטותיו של המאבק הזה מגונות לעיתים ביננו , זה עדיין "מאבק לשיחרור לאומי " - ובתוקף היותו שכזה הוא מוצדק. !! כל הנסיון שלך לחסות תחת הפאשיזציה שמנהיגה ארה"ב בענין הזה של "טירור" לא תיצלח !!! גם הציטוט שלך מאמנת ז'נבה הוא סלקטיבי ביותר. האם לא זכורה לך התוספת ה-4 לאמנת ז'נבה (שגם ממשלת ישראל חתומה עליה כבר משנות ה-50 של המאה הקודמת ) האוסרת העברת אוכלוסין ממדינה כובשת לשטח כבוש !!! - שמשמעותה היא אחת שכל מפעל ההתנחלויות ( שקדם למה שאתה מכנה "טירור " ..) הוא פשע מלחמה והפרה של החוק הבינלאומי !!!! האם נשכחה ממך החלטת עצרת האומות המאוחדות שאימצה את החלטת בית הדין בהאג שקבעה שחומת ההפרדה הגזענית היא פשע מלחמה " שמתכנניו, ומקימיו דינם להיות מוסגרים לבית הדין הבינלאומי .." !!! רצח פלשתינים חפים מפשע, גירושם מעל אדמתם, גזל אדמותיהם לצורך הקמת התנחלויות לא חוקיות ( וכל ההתנחלויות ללא יוצא מן הכלל - הן לא-חוקיות !! ), הריסת שדותיהם, פרדסיהם, גזילת משאבי הטבע שלהם - כל אלה הם פשעים נגד האנושות ( ולא "פשעים לכאורה" בלשון המכובסת שלך ) שבבוא היום , ונקווה שהוא לא ירחק, מתכנניו ומבצעיו , יתנו על כך את הדין בבית הדין הבינלאומי בהאג !!

התפוצצות על אזרחים, התפוצצות

מכוונות של מחבל מתאבד היא תמיד טרור, תהא הסיבה אשר תהא, היא תמיד תירוץ. החוק הבילאומי כבר לא רלוונטי, גם אמנת ז'נבה כבר לא שווה את הנייר שחתמו עליה. בכל מקרה אתה נשמע כמו איש חמאס או אל קעידה, אותה סמנקיטה, לך תעבוד בתור קופירייטר אצל הג'יהאד העולמי. אתה מדבר על שטח כבוש? טכנית, רוב המדינה הזאת כבושה, בתחילת המאה הקודמת לא היה לנו כלום!, לא היה חוק הבינלאומי, לא היה או"ם ולא הכירו באנו בכלל, ב47' נתנו לנו שטח עלוב, אמרנו כן וכל העולם הערבי נכנס באנו, ניצחנו, השפלנו אותם, 600 אלף ברחו/הוברחו וגם אז כבשנו, כבשנו ערים, כבשנו אדמות, כבשנו כפרים, כולה פעולה טכנית, מבחינתי לקחנו את מה ששלנו, לא רואה בזה משהו רע, החוק הבינלאומי אוסר? שיאסור עד מאחר, האו"ם גם אומר שישראל צריכה למלא אחר החלטה 194, אז אמר!, הצפת הארץ עם מיליוני פלשתינים בשם זכות דימיונית? אז האו"ם אימץ את הבית הדין הבינלאומי בהאג?, אז?, שיכריח אותנו!

מממ...

לא משנה כמה סימני קריאה תשים, זה לא יהפוך את הדברים שלך לנכונים או צודקים יותר. שים לב- שתיים כפול שתיים שווה שלוש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

עברתי ברפרוף על הודעתך הארוכה,

אך בלטו בה באופן מיוחד מספר דברים משונים - לאור העובדה שהיצגת עצמך כאיש שמאל. אתה מציג את ישראל כצד המתגונן?! לא בלבלת משהו? אנשי שמאל, מן הסתם, אמורים לזכור מיהו בעצם הצד הכובש, המדכא והגוזל את אדמותיו של הצד השני. לא כך? גם בנוגע לגואנטנמו דבריך תמוהים למדי, וזו בלשון המעטה. ארה"ב ופקיסטן העלו את הטליבן לשלטון באפגניסטן, וטבעו את מטבע הלשון העיתונאית "הברית הצפונית" - עבור הממשלה החוקית והנבחרת של אפגניסטן, שהמשיכה לשלוט במספר אזורים בצפון המדינה (אם כי גם ה"לוחמים הצפוניים" לא היו ממש מאוחדים). ואז, ממשלת הטליבן - שהוכרה דה-פקטו ע"י ארה"ב שהעלתה אותה לשלטון - נתנה מקלט למבצעי הפיגועים בארה"ב וסירבה להסגירם לידיה. הדבר סיפק עילה לארה"ב לפלוש לאפגניסטן, פלישה שבנסיבות הנוכחיות הוצדקה ע"י רוב ארצות תבל אם לא כולן. אם זאת, החיילים הטליבניים ה"סדירים", שלא היה להם שום קשר לאל-קעידה זולת זה שהארגון חסה בצל ממשלתם, נלקחו בשבי בהמוניהם ומוחזקים בתנאים תת-אנושיים ללא משפט בבסיס צבאי בשטח כבוש במדינה זרה. לזה אתה קורה "התגוננות"?

enzim

New member
אל תשכח להזמין גם את הנייה

ושאר החברים שלו מהרש(ע)ות הפלסטינית (כן, גם את אבו מאזן). זכותה של ישראל להגן על עצמה מפני הטרור הפלסטיני שהחל עוד לפני הקמת המדינה (היה אז כיבוש או שתמצא תירוץ אחר להצדיק אותו?). "פשעיו" של אריאל שרון נגד העם הפלסטיני בטלים בשישים לעומת פשעיו נגד העם היהודי. את עונשו הוא קיבל מיד שמיים. לא נשכח לאחל את ברכת "ברוך שפטרנו" מעונשו של נועם, המהווה דוגמא מאלפת לנפולת הנמושות, שבכל מדינה מתוקנת היו מעמידים לדין על פגיעה בביטחון המדינה.

NOAMI4U

New member
אין סימטריה בין כובש לנכבש !!!

ואין "טירור פלשתיני " - מה שיש הוא מאבק לשחרור לאומי פלשתיני , שגם אם לעיתים שיטותיו מגונות בעיננו, עדיין מהותו לא משתנה והוא - מאבק צודק לשחרור לאומי. מכיוון שהקמת ההתנחלויות הישראליות כולן ללא יוצא מן הכלל היו והינן - פשע ועבירה עפ"י החוק הבינלאומי ( התוספת ה-4 לטאמנת ז'נבה ) - הרי שהריסתם של ההתנחלויות - היאתיקונו של מעשה נפשע ולא פשע . !! הטענה המתחסדת של הימין בישראל כאילו סילוק המתנחבלים הוא " גירוש ופשע" - היא העמדת החוק הבינלאומי על ראשו !!!

Son Gocu

New member
תגיד לי

לפני שישראל לקחה את השליטה על השטחים מי שלט ביהודה ושומרון(כרגע כבר עזה כבר לא בשליטת ישראל....) הפלשסטינאים?! אז למה לא יצאת למאבק לשחרור הכיבוש אדמתם אז? אה.. יפה נפש שכמוך?

NOAMI4U

New member
לפני 1967 היה הגדמ המערבית

ממשל צבאי ירדני. ירדן סיפחה את השטחים הללו אך פרט לאנגליה ופקיסטאן שום מדינה לא הכירה בסיפוח הזה. משום ששטחים אלו יועדו עפ"י תוכנית החלוקה להיות חלק משטחה של המדינה הפלשתינית. פעילי התנגדות פלשתינית החילפו ב-1967 את הכלא הירדני בכלא ישראלי. מה שהיה הוא שנשאר - מאבק לשיחרור לאומי פלשתיני. !!

Son Gocu

New member
אתה לא מבין מה אני מנסה להסביר לך

מה שהיה הוא שנשאר? מה! תגיד מה אתה נלחם מלחמות של עמים, שיוצאים נגד העם שלך?

NOAMI4U

New member
העם שלי הוא העם הפורטוגלי..!!!

אני יוצא נגד הכיבוש הישראלי בפלשתין המאיים על שלום העולם כולו, המייצר את הטירור הגלובלי והמעורר אנטישמיות חדשה נגד יהודים כמוני , שויתרו בשימחה רבה על אזרחותם הישראלית ובחרו שלא לחיות במדינה האפרטהייד הגזענית הקרויה - ישראל !!!

a e q u i t a s

New member
העולם הוא לא שחור ולבן

אני משתדל להגיב באופן ענייני לדבריך, אם זאת רטוריקת הדיבור שלך, השנאה התהומית שלך למדינת ישראל והעובדה שברחת מהאזור למדינה אירופאית אקוזית, שוללת אולי רק מוסרית את רוב הטענות שלך.. אי אפשר להתווכח עם אדם שלא חיי את המציאות המזרח-תיכונית, על מוסר, פוליטיקה אזורית והדנימיקה השולטת באזור, אפשר להתווכח עניינית עם כל ישראל, פלסטיני או אפילו עם אזרחי מדינות ערב, לא חייבים להסכים, אבל עם כל אחד מהם אפשר להתווכח ולו רק שהם ואנו חיים את הסכסוך יום יום שעה שעה. אני מעריך כל אדם וכל דיעה, אומנם לא חייב להסכים. למשל את טלמון סילבר, דעותיו אומנם קיצוניות לטעמי, אך אפשר להיכנס עימו לדיונים וויכוחים, הבנאדם חיי את המציאות היומימית המזרח-תיכונית אומנם הפירוש לאותה מציאות היא שונה מאדם לאדם, אך זכותו של טלמון סילבר לבקר אינסוף את ממשלת ישראל, אבל אתה בחרת חיים לכאורה טובים יותר, שללת את זכותך המוסרית להטיף לנו ואת זכותך החוקית להשפיע בבחירת ממשל חלופי ביום בחירות... אבל איתך, אני לא מוצא טעם להמשיך בוויכוח עקר זה.... מבחינתך - אנו גרועים לא פחות מהאכזריים מגרמניה הנאצית, שוללים, הורגים, טובחים, אונסים ופוגעים באזרחים תמימים חפים מכל פשע... לצערי הרב, אתה רואה את העולם בשחור ולבן, אדם מבוגר כמוך צריך לדעת שהעולם איננו שחור ולבן, אין פה צד מנצח ומפסיד, אין בסכסכוך זה טוב ורע, רק חבל שאתה לא רואה את זה כך, ות'אמת - ממש גם לא איכפת לי..

NOAMI4U

New member
לענין זכותי לכתוב על הסכסוך

במזרח התיכון ועל מעשי הרשע של ממשלת הכנופיה של ישראל ראה מה שכתבתי בבלוג שלי בתפוז. תש כוחי מלחזור על כך. אומר רק בקצרה - אני מוכן ל"הסכם" שבו אתם בישראל לא תסכנו את שלום העולם בכבוש הארור שלכם, במפעל ההתנחלויות הקלוניאליסטי המטונף שלכם,המייצר טירור גלובלי ומצמיח אנטישמיות חדשה בעולם המאיימת לא רק עליכם בישראל אלא גם על קהילות יהודיות ( ואני בתוכם ) שבחרו לא לחיות בישראל - ואז אני לא אכתוב עליכם. בקיצור הניחו לנו בחו"ל היקרה שלנו - ואנחנו נניח לכם. !! אני חושש שממשלת פושעי המלחמה שלך , לא מסכימה ל"הסכם" כזה ולכן נגזר עלי לכתוב. ואולי לכתוג גם כדי להציל את ישראל, שבה עדיין חיים מכרים וידידים שלי, מידי עצמה !!!

NOAMI4U

New member
ועוד ענין בנאלי משהו....!!!!

לא הכל הוא רלטיביזם מוחלט של פוסט-מודניות. כיבוש הוא כיבוש. נישול הוא נישול. גזל הוא גזל. רצח ילדים הוא רצח ילדים.ופשעי מלחמה הם פשעי מלחמה ומאבק לשיחרור לאומי איננו "טירור". ומעלם לא היתה סימטריה בין כובש לנכבש. ולפחות בענים הזה - יש לבן ויש שחור !!!

מה רצח?, הם רוצחים, לא אנחנו!

נכון נהרגו אזרחים וילדים פלשתינים, לא מעט, מה זה אומר? כלום! זה אומר שהמחבלים נמצאים בקרבת אזרחים, זה אומר שהם יורים בקרבתם, זה אומר שהם משתמשים בהם כמגן אנושי. גם אם אנחנו כובשים הכי נוראים בעולם, יש את תושבי שדרות שסובלים מאד והם לא צריכים לעבור את מה שהם עוברים ואנחנו צריכים לעשות את מה שאנחנו צריכים לעשות, כן, גם אם אנחנו אם אנחנו "מפלצות". זה לא שיחרור לאומי, זו מלחמת חורמה, זה לא קווי 67', זה מהים עד לירדן, זה לא ההתנחלויות, זה גם חיפה, גם יפו וגם עכו, זה לא מדינה פלשתינית, זה גם "זכות השיבה", 4 מיליון פלשתינים. תתחיל להקשיב לפלשתינים, בייחוד לאלה שבשלטון, החמאס, הם יודעים מה הם אומרים.

זה כבר פחדנות

"יש לבן ויש שחור" זה משפט המשמש קיצוניים מכל רחבי העולם ומכל קצוות הקשת הפוליטית-מדינית. משפט זה משמש אותם משום שאותם אנשים מפחדים לשאול עצמם האם הם טועים- האם השחור הוא באמת כזה שחור והאם הלבן הוא באמת כזה לבן? אנשים כמוך סובלים מאגו נפוח מידי שהתנפח על ידי ים השקרים החד גונים שהצפת את עצמך, אתה אוהב לתאר עצמך באופן רומנטי כגיבור על הסוס הלבן הנלחם בכוחות הרשע למען הצדק והאמת המוחלטת. אתה לא מוכן שהבועה הזו תתנפץ, זה לא יכול להיות שאתה טועה- יש שחור ויש לבן ואתה הרי בחרת בלבן אז איך תטעה? פחדן, תתמודד עם האמת ועם העובדה שבני אדם לא מושלמים- אין שלמות, אין אוטופיה, אין שחור ולבן. כל אחד טועה, תלמד להכיר בזה לפני שזה יתנקם בך.

למעלה