פרק סיום העונה וענייני צנזורה

nimrodharel

New member
פרק סיום העונה וענייני צנזורה

רבותיי, הגענו כמעט לסוף העונה. ביום שני הקרוב ישודר הפרק הגנוז מהעונה הקודמת (ההוא עם ההכשת נחש) שאני חושב שאתם הולכים לאהוב, כיון שכולו עוסק בחרדות ופחדים ויצא פרק די מלחיץ (ובזכות לוסטיג גם קצת מצחיק). לאחר מכן ישודר פרק מאחורי הקלעים של העונה וכאן מגיעות החדשות הרעות: הרשות השניה (לא להתבלבל עם ערוץ 2) פסלה לנו אתמול חצי מהפרק הנ"ל והורידה ממנו את הקטעים שאנחנו מראים את מאחורי הקלעים של הנהיגה עיוורת ותפיסת הכדור של לוסטיג (כולל חשיפות מעניינות). שוב, בטענה מגוחכת שההדגמות הללו מסוכנות מדי לצופים (הדגמות שנעשו כבר אינספור פעמים בכל ערוצי הטלויזיה בחו"ל). אני מזמין את מי שהצנזורה המגוחכת הזאת מרגיזה אותו או מעליבה אותו (אותי היא בפרוש מעליבה, אני מוצא בצנזורה מעין זו זילזול בשכל הישר של הצופים. לפי השיטה הזאת הודיני היה גומר את חייו בעילום שם) שיכתוב לרשות השניה ויגיד לה את דעתו המפורשת. אני כבר אמרתי להם את דעתי, אבל אולי אם יראו שיש הרבה אנשים שרוצים לראות הדגמות קסמים ומנטליזם בטלויזיה ברמה שלא מביישת את חו"ל אז ייכנס להם קצת שכל לקודקוד. ואם נשתוק אז בשלב הבא לא נוכל לראות אפילו לוליין הולך בקרקס על חבל מחשש שאיזה רפה שכל ינסה לחקות אותו, ואולי גם אסור לקוסם לחתוך בחורה לשניים מחשש שגם את זה ינסו "על אמת". אני מזכיר שוב: נהיגה עיוורת ותפיסת קליע אקדח הן מהדגמות המנטליזם המפורסמות בעולם ורק בישראל (מכל העולם כולו!) מוצאים לנכון לאסור את שידורן בטלויזיה. אני אומר את זה שוב: מדינת ישראל היא המדינה היחידה בעולם בה אסור להראות הדגמות מנטליזם מסוכנות בטלויזיה. היחידה בעולם. ביזיון. מצטער על הנימה הכועסת אבל כאמור היום התבשרתי שאני צריך לזרוק לפח חצי מהפרק שהוא אולי הכי מהנה וכיפי העונה. ורק לידע: הרשות השניה קנסה אתמול את ערוץ 10 על כך ששידר את פרק תפיסת הכדור של לוסטיג למרות שאסרה עליו. אשכרה ברית המועצות של שנות ה-70 נהיה פה. ביזיון כבר אמרתי? מי ששותק דג. נמרוד נ.ב. ולא לשכוח להצביע ללוסטיג השבת. וכן, הם גם פסלו היום את הקטע שלו בגמר של היורש (שוב בתואנה שהוא מסוכן מדי) ויש לו פחות מיומיים לחשוב על קטע חדש, אבל הוא יסתדר. זה לוסטיג.

nimrodharel

New member
כתובת פניות הציבור של הרשות השניה

http://www.rashut2.org.il/public_complain.asp

איך הם מעיזים?../images/Emo46.gif

איזה חוצפה. לא נוותר להם נמרודוש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

michaeler

New member
אולי מה שיעזור במקרה הזה זה עצומה?

אני די משוכנע שמכתב אחד ברמה עם מאות חתימות יזיז משהו אצל החבר'ה ההם, יותר מפניות בודדות מגולשים מסויימים.

Flagg1

New member
נמרוד, אתה טועה בחלק מהדברים

"אני מזכיר שוב: נהיגה עיוורת ותפיסת קליע אקדח הן מהדגמות המנטליזם המפורסמות בעולם ורק בישראל (מכל העולם כולו!) מוצאים לנכון לאסור את שידורן בטלויזיה. אני אומר את זה שוב: מדינת ישראל היא המדינה היחידה בעולם בה אסור להראות הדגמות מנטליזם מסוכנות בטלויזיה. היחידה בעולם. ביזיון." זה לא מדויק, כי בארה"ב אסרו לשידור את הפרק של כריס אנג'ל שעשה בדיוק את אותו אפקט של ה-bullet catch. גם פסלו לשידור את הפרק שמראה אותו עושה לורטה רוסית, בטענה שזה גם לא ראוי לצפיה. בשני המקרים רשת הטלויזיה עצמה עשתה את הצנזורה. עד כמה שאני יודע אפילו לא הסכימו שישימו את זה ב-DVD לאחר מכן, כי זה גם נחשב מסוכן בשבילם. גם לדרן בראון עשו צרות כשהוא רצה לעשות לורטה רוסית בתוכנית שלו והרבה אנשים רצו לפסול את השידור של זה בסופו של דבר. אז הצנזורה של דברים "מסוכנים" כאלה קיימת גם בשאר העולם, במיוחד כשמדובר במה שקשור באקדחים. אז זה ממש לא הוגן להגיד שאנחנו המדינה היחידה בעולם שעושה את זה. אני לא אומר שאני מסכים עם כל הצנזורה הזאת, אבל אלה העובדות.

Flagg1

New member
ועוד תוספת קטנה

אולי אם הייתם מגדירים את כל זה מההתחלה בתור האשליה הכי מגניבה/מסוכנת בעולם, במקום האתגר הכי מסוכן בעולם, אז היו איכשהו מוותרים לכם. רוב האנשים ששומעים את המלה אתגר חושבים שזה משהו אמיתי, והקשר לזה וה-bullet catch הוא מקרי בהחלט. הייתם צריכים קצת ללמוד מאנג'ל שעשה הכל בשביל שיחשבו שזה אמיתי, ותראה מה קרה בסוף.

nimrodharel

New member
תדייק

הדגמת תפיסת הקליע של אנג'ל הורדה משידור ידי הרשת A&E ולא על ידי הצנזור של ארה"ב. אם ערוץ 10 היה בוחר שלא לשדר את פרק תפיסת הקליע של לוסטיג הייתי כועס אבל שותק, זאת לא צנזורה כיון שהפרק שייך לערוץ וזכותו לעשות איתו מה שהוא רוצה (הוא קנה אותו). אבל במקרה שלפנינו הערוץ רוצה לשדר את ההדגמה והרשות השניה מסרבת - לזה קוראים צנזורה. כמו כן יש לציין שהדגמת תפיסת הקליע כן מותרת לשידור בטלויזיה בארה"ב ובוצעה על ידי מנטליסטים וקוסמים רבים מספור שהאחרונים והידועים שבהם הם פן וטלר. ועוד אציין שהתוכנית של כריס משודרת בשעה מוקדמת יחסית. כמו כן יש לזכור שיש הבדל בין ארה"ב לישראל (בארה"ב בכל בית שני יש אקדח ומקרי ירי על ידי נערים הם שכיחים) וחשוב מזה: הדגמת תפיסת הכדור של כריס אינה רגילה - הוא מציע דרך פרקטית לעשות זאת (קערית מתכת בין השיניים) מה שעלול באמת לגרום לאנשים לנסות (מישהו חושב שההדגמה שלוסטיג עשה תגרום לילדים לנסות אותה בבית???). ועדיין אין הדבר גורר איסור על שידורה. ושוב: הדגמת תפיסת הכדור מותרת לשידור בארה"ב ובאנגליה. העובדה שרשת מסחרית מסויימת החליטה שלא לשדר תפיסת כדור על ידי קוסם מסויים אינה אומרת שקיים איסור על שידור הדגמות מסכנות חיים בטלויזיה (וגם לא איסור על ההדגמה הזאת ספציפית), ומי כמוך יודע בודאי שכריס אנג'ל ביצע אינספור הדגמות מסכנות חיים בתוכניותיו (אותן במרבית הפעמים לא הציג כקסמים כלל וכלל. ואגב: הוא ביצע גם את הדגמת הנהיגה העיוורת), כך שאני חוזר על טענתי: ישראל היא המדינה היחידה בעולם בה אסור לשדר הדגמות מנטליזם מסכנות חיים בטלויזיה. ואגב, לא מזמן ישבתי בועדת חינוך בכנסת ושמעתי מחברי הועדה על כוונה לחוקק חוק מדינה האוסר על הדגמות מסכנות חיים בטלויזיה. תתעוררו.

Flagg1

New member
צנזורה בטלויזיה

כמו שכתבתי, אני יודע שרשת הטלויזיה עצמה פסלה את השידור בארה"ב ולא מישהו אחר. אבל זה עדיין בטח מאוד עיצבן את כריס וההפקה שאסרו את שידור הפרקים של תפיסת הקליע והרולטה הרוסית, במיוחד שכמו שאתה כבר יודע זה לוקח זמן רב ועולה הרבה כסף להפיק כל פרק כזה. לדעתי זה גם נקרא צנזורה, כי הם פוסלים לשידור משהו בניגוד לחופש הביטוי ובניגוד לרצון של כל האנשים שמעורבים בכל ההפקה הענקית שלו. אני לא ממש רואה מה ההבדל בין פסילת תוכנית על ידי רשת הטלויזיה או אנשים אחרים. צנזורה זה צנזורה, במיוחד כשהפרק כבר צולם ומוכן לשידור, ולא מתייחסים לרצון אנשי התוכנית לאשר את זה (וכמו שאתה בטח יודע, יש לו יועצים מכובדים מאוד). אם הם היו פוסלים את הרעיון לפני הצילומים אז זה באמת כבר משהו אחר. וכמו שכתבת, הם פסלו את הכל לא בגלל שמעורב כאן אקדח אלא בגלל שהם עשו את זה בצורה רצינית מדי. בקשר לפן וטלר, הם תמיד מגדירים את עצמם בתור קוסמים ומדגישים שכל מה שהם עושים זה רק אשליה. יש פעמים במהלך ההופעה שהם אפילו אומרים את זה במפורש, ולפעמים גם משתמשים בהומור בזמן דברים רציניים שכאלה. אני חושב שזה בדיוק מה שהייתם צריכים לעשות בתוכנית עצמה. במקום להגדיר את הכל בתור אתגר מסוכן, הייתם צריכים קצת לקחת את הכל קצת פחות ברצינות ולא להגיד שזה בכלל אתגר. אפילו יותר מזה, למה פשוט לא לתת לזה שום הגדרה? לפעמים כל ההגדרות הבומבסטיות האלה רק מוגזמות. נכון שזה מביא יותר צופים, אבל לדעתי יש פעמים מסוימות שצריך להמנע מזה. אין לי מושג אם זה היה משנה משהו, אבל אולי זה היה מקבל קצת פחות תשומת לב מהמצנזרים עצמם. כמו שזה היה עוזר לכריס אם הוא גם לא היה לוקח את האפקט שלו יותר מדי ברצינות. שוב, אני אישית גם נגד צנזורה ומצידי שישדרו כל מה שרוצים בטלויזיה, אני רק מנסה לראות את זה מהצד שלהם ומה הסיבות להחלטות שהם נותנים, ואולי גם קצת לתת כמה טיפים קטנים בקשר לעתיד. הבנתי שהם מסכימים לשדר את התוכנית עם מסלול המכשולים שגם היה מסוכן, אז אולי לפי זה תנסו להבין איפה עובר הגבול, אם בכלל קיים דבר כזה. הדבר החיובי בכל הסיפור זה שלפחות אצלכם המשטרה לא הייתה מעורבת ולא קיבלתם אלפי שיחות זועמות מאנשים, כמו במקרה של דרן והרולטה רוסית/סיאנס. כנראה זה אומר שהבריטים לא הרבה יותר חכמים מאיתנו..

ll191

New member
אבל מה זה משנה

אם קוראים לזה "אתגר", "אשליה", "קסם" או כל דבר אחר. בסופו של דבר תוכן התוכנית זהה וכל בן אדם נורמלי לא ינסה לנהוג עיוור כי הוא ראה מנטליסט עושה את זה בטלוויזיה. לאנשים ברשות השניה שקובעים מה יצונזר ומה לא, לא באמת אכפת אם בתוכנית הציגו את זה בתור אתגר או בתור אשלייה, מה שמשנה להם זה אם ראו מישהו נוהג עיוור או לא ולכן כל שינויי השמות שהצעת מיותרים לדעתי. חוץ מזה אם מישהו טיפש מספיק לנסות את כל הדברים האלה בבית אולי מגיע לו... הרשות השנייה קיבלה את התלונה שלי.

Flagg1

New member
אז למה הם אישרו דברים אחרים?

אין לי מושג איך זה עובד, אבל יש לי הרגשה שאם היו משדרים את הפרק בלי ממש איזכור לאתגר מסוכן, אז הרשות השניה לא הייתה ממש מתייחסת לזה ברצינות. היו לנמרוד כבר מספר אפקטים מסוכנים בתוכנית, כמו מסלול המכשולים למשל שכן אושר לשידור ורולטת החצים שהייתה לא פחות "מסוכנת" מתפיסת הקליע. אם אני זוכר נכון, לא היה שום איזכור לאתגר מסוכן עם הרולטה, וכנראה בגלל זה המצנזרים לא ממש התייחסו לזה ברצינות. בקשר לנהיגה בעיניים עצומות. אני יודע שליאור מנור עשה אותו הדבר לפני די הרבה שנים ואף אחד לא אמר לו כלום. אולי הם יותר נוקשים בקשר לזה עכשיו בגלל כל תאונות הדרכים וסיפורים על נהגים חסרי אחריות. דווקא את זה אני יכול להבין, כי מדובר בנושא די רגיש במדינה שלנו. אני חושב שבחירת הנושאים ודרך הצגתם כן יכול להשפיע בנוגע לזה.

BOSS77

New member
אני מסכים איתך במיליון אחוז אחי

ואם כבר מדברים על צנזורה, צינזרו לי את ההודעה שכתבתי פה לפני כמה דקות! בסך הכול כתבתי שזה ביזיון שצינזרו חצי מהפרק הזה ושגם אם יש מדינות שמצנזרים בהן (מה שנמרוד כרגע הפריח) אז לא צריך ללמוד מהם. אה, וגם כתבתי שנמרוד היטיב לבטא זאת כשהוא אמר שנהיה פה ברית המועצות של שנות השבעים. בשביל זה לצנזר אותי? איך הביטלס שרים: Back in U.S.S.R

ortega101

New member
לא הבנתי מה ההגדרה שלהם לסכן חיים?

הרי גם נהיגה עם עיניים מכוסות יכולה להיות הרבה יותר ברת ביצוע מתפיסת קליע בפה. אם בארה"ב יש בכל בית אקדח-אז פה בכל בית (כמעט....) יש מכונית ואני לא מבין לפי מה או מי יותר נכון יושב ומגדיר מה ינסו ומה לא ינסו בבית? כי אם יש איזשהי הגדרה חוקית כתובה ומפרטת למה אסור ומה מותר אז הייתי שמח אם היא הייתה מועלת לפורום ואם אין או שיש הגדרה בנוסח "כל מה שמסכן חיים" אז מי מגדיר את רמות הסיכון שיש בכל תרגיל ומונע את השידור ?

ortega101

New member
ועוד שאלה לנמרוד או למי שמבין

יצא לי להפסיד כמה פרקים מהעונה הנוכחית בגלל שעבדתי לפעמים בשעות האלה ולפעמים הספקתי לראות חלקים מסויימים כי לא הספקתי להגיע הביתה בזמן. ומכאן השאלה שלי היא האם יש איזשהי דרך להשיג את הפרקים? לקנות מערוץ 10 או אם אתם מתכוונים להוציא DVD ? (שאגב לפי דעתי הרבה אנשים יקנו אותו כי בניגוד לתכנית של אורי גלר שמשודרת בשעה וביום שהרבה יותר אנשים נמצאים בבית-מוצ"ש ולכן אני חושב שאם יש או תהיה אפשרות כלשהי לראות את הפרקים המלאים אז הרבה אנשים יתעניינו בכך)

Lord VoIdemort

New member
פשוט חוצפה

פשוט חוצפה מצידם. .להראות קסם שירתק הרבה אנשים למסך- אסור, אבל להראות גופות של אנשים עקב מלחמות- ברור שמותר הכריס אנגל הישראלי יכול להיות בערוץ שלהם והם לא מרשים לו לעשות קסמי רחוב וקסמי מנטליזם. ובקשר ללוסטיג- אני עדיין לא מאמין שהם פסלו לו את הקטע. אבל אין מה לדאוג, הם ינצח בכל מקרה :).

DJ Shaked Nave

New member
לנמרוד ולצוות (בקשר לפרק הקליע)

צוות ההפקה של התוכנית הציג את תפיסת הקליע בפה של לוסטיג כדבר שנעשה לראשונה בטלוויזיה הישראלית. להזכירכם, אם נרוץ קצת לאחור נוכל למצוא תוכנית קסמים בפריים טיים בערוץ 2 (רשת) בשנת 1998 לפי דעתי, ובה היו זוג מנטליסטים שעשו את אותו התרגיל. למה להם זה עבר בשקט ?

MasterCool

New member
אני לא יודע מי יושב שם ברשות השנייה

אבל אני בטוח שזו חבורה של זקנים שחושבים כיום שאנחנו עדיין בשנות ה 60 שכל מעשי הקסמים עדיין לא הוכח , כביכול, ואנשים עלולים לסכן את חייהם בצורה אמיתית ולא בטריקים.. אני מסכים איתך בכל מילה שהרשות השניה חושבת אותנו רפי שכל (ממש ככה, אם היא חושבת שאיזה מישהו יסכן את עצמו, ואם יש אחד כזה, אז זאת בעיה רצינית, כי באנדם הגיוני לא יעשה ולא יחשוב לעשות כזה דבר בצורה אמיתית) ולא יודעים שמאחורי כל "קסם" כזה, עומד צוות שלם ומבצע הקסם היה בהכנות ארוכות..

MasterCool

New member
וכמובן מאחורי קסם טוב

עומד איזשהו טריק מורכב/או לא מורכב..

Sweet Girl7

New member
כי זה היה בשנת 98

אז זה לא כמו היום ... בפניית הציבור במכתב שם צריך לסמן את ערוץ 10 נכון?

למעלה