פרק ראשון עונה 4 - Genesis

גלבטרון

New member
זה לא שהם דומים לנאצים...

המפיקים של העונה הרביעית פשוט השתמשו במדים של נאצים כדי לחסוך עלויות. הרי בכמעט כל סידרה בידיונית יש איזה חייזרים שהם נראים ומתנהגים כמו נאצים (ראו: סדרות מסע בין כוכבים למיניהם) כאן זה פשוט היה בולט יותר מידי. והכל מעשה מכיוון שהמפיקים הנוכחיים לא אהבו את הצורה שבה הציג טרייסי טרומ'ה (יוצר הסידרה) את הקרומגס בעונה השנייה ולכן הם שינו אותם.

עופר8

New member
אז רגע, לא נראה יותר את וויד ?

פשוט העלימו אותה . איזה גועל נפש. בתחילת הפרק קצת דיברו וחיפשו אותה ולקראת סוף הפרק המשימה היא למצוא את אח של קווין ולמצוא דרך לחסל את הקרומגס. מה עם וויד??

CoolBoy 17

New member
../images/Emo58.gifלא נגמר הסיפור שלה

עוד יזכירו אותה ויהיה פרק שמוקדש לה בעונה 4 שהם מוצאים מישהי שהכירה אותה ובעונה 5 יש פרק על וויד שהם מוצאים את וויד עצמה

rocket

New member
../images/Emo58.gif לעונה 5

רק שהשחקנית שמשחקת אותה שם זאת בכלל לא סברינה. אם אני זוכרת נכון, סברינה תרמה רק את הקול שלה לפרק הזה ...

CoolBoy 17

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo45.gif

זאת בטוח לא היא אבל גם הקול נראה לי שהוא לא שלה....זה היה הפרק הכי עצוב בסדרה חבל שלא עשו באמת פרק עם וויד האמיתית או החזירו את קווין בעונה 5

גלבטרון

New member
מענה../images/Emo58.gif לעונה 5

סברינה לויד כן תרמה את קולה לפרק בו נסגר הטיפול בדמותה, ווייד וולס. היא עשתה זאת בעיקר לאור בקשות האוהדים הרבות להחזיר את ווייד שהיוו לחץ גדול על המפיקים. בנגוע לג'רי אוקונל, כבר ציינתי מדוע הוא ואחיו לא חזרו לעונה 5 באחת מתגובותי הראשונות - אני אכתוב את ההסבר שוב ברגע שישודר הפרק הראשון של עונה 5.

Th3onE

New member
טוב.. לדעתי צודקים..

הם נראים יותר מאיימים ככה.. לא שאני בן 6 או משהו, זה פשוט יוצר קונוטציה שלילית ומאיים יותר לדעתי.. היום לא היה שום משהו מאיים בחזות שלהם, כי המגס הרגיילם בקושי דיברו או לקחו חלק.. רק הגנרל הזה.. היו קטעים שהם פשוט נדחפו בקלות ע"י השבוים, וה"יודנראט" כלומר הבני אדם שעובדים אצלהם, לקחו פיקוד ויותר שלטו בעניינים.

הערות קטנות על הפרק הזה

למה רמברנט גילח את השפם שלו ? ואיך זה שוייד עבדה בתור מלצרית בבית מלון ורמי שר שמה ? הרי העבודה המקורית של וייד זה בחנות מחשבים , וגם בעונה ה2 באחד הפרקים הם גלשו לעולם מקביל שדומה לעולם הבית שלהם , ווייד פירסמה את היומנים שלה וקיבלה עבור זה מליון דולר , אז למה היא לא עשתה את זה בעולם אליו הם גלשו , ולגבי רמברנט מה הוא ניהיה זמר בבית מלון ? הרי הוא היה צריך לעשות קאמבק עם הלהקה שלו ולעשות סיבוב הופעות בכל העולם , הרי זה מה שהוא עשה בעונה ה2 באחד הפרקים שאחד העולמות המקבילים היה דומה לעולם הבית שלו , אז זה ממש לא מסתדר שהם עבדו במלון צ'נדלר בתור מלצרית וזמר המלון

CoolBoy 17

New member
נראה לי שיש לה יותר זמן פנוי מלרוב

האנשים שצובעים את השיער...

G othiC A nGeL

New member
../images/Emo14.gif היא וקווין גלשו לבד 3 חודשים

אני בטוחה שבשלושה חודשים האלה היא מצאה שעתיים-שלוש לצבוע ולהחליק

CoolBoy 17

New member
עונה 4!

סוף סוף איך שאני אוהב תעונה הזאת...מגי

עופר8

New member
גלבטרון אני חייב לשאול כמה שאלות:

אני רוצה להבין כבר פעם אחת סוף הפרק הראשון בעונה השניה - האם זה העולם המקורי מהפרק הראשון של הסידרה? או בפרק אקסודוס שקווין ומגי מגיעים ומגי לא יכולה לנשום ? פשוט, בפרק אקסודוס השער חרק ובפרק "אל תוך המיסטי" השער תוקן . אז אני כבר מבולבל לגמרי. איזה עולם הוא המקורי כבר???

גלבטרון

New member
למענך עופר אני אסביר שוב

העולם אליו הגיעו הגולשים בסוף הפרק "אל תוך המיסטי", שהיה הפרק הראשון של העונה השנייה, שנכתב ע"י יוצר הסידרה טרייסי טרומ'ה, אכן היה עולם הבית שלהם. כך טרייסי תיכנן וכתב זאת. לפני שהתחילה העונה השלישית של הסידרה, פוקס (בעלי הזכויות לסידרה) רצו יותר שליטה עליה ולכן הם שכרו מפיק ראשי חדש במקום טרייסי על מנת שהוא יעשה מה שהם רוצים (דייויד פקינפה) + צילומי הסידרה הועברו מונקובר שבקנדה ללוס אנג'לס על מנת שצילומי הסידרה יהיו קרובים יותר לאולפנים (בכדי לחסוך עליות בעזרת שימוש בסטים מתוך האולפנים ולהעניק יותר לפוקס יותר שליטה על הסידרה). בעונה השלישית התפקיד של טרייסי היה "יועץ בכיר" אך דייויד והכותבים החדשים לא קיבלו או עשו שימוש כמעט בשום הצעה של טרייסי. טרייסי כתב שני פרקים בעונה זו (הפרק "בגידה" בה הוא הציג את הדמות לוגן על מנת שתהיה מעין יריב חוזר - דבר שלא קרה כי פוקס חשבו שהשחקנית לא סקסית מספיק, הוא הסביר מדוע מעתה הגולשים ינחתו בין ל.א. ל-סאן-פרנסיסקו והוא הציג את דיגס על מנת שיהיה מעין דמות חוזרת כמו שהדמות גומז הייתה בעונות הראשונות. כמו כן הוא כתב את הפרק "השומר" בו הוא הציג את המחלה של ארטורו, שעבורה היה לו תוכניות, שלא יצאו אל הפועל והוא אף נתן רמז לאיזה ארטורו גלש עם הגולשים שלנו). לאחר שהבחין כי מתעלמים מהצעותיו ורעיונותיו החילט טרייסי כי חבל על המאמץ ולמעשה הפסיק להציע רעיונות ולמעשה הוא היה "יועץ" בשם תואר בלבד והוא לא היה מעורב בשאר פרקי העונה. העולם שאליו גלשו קוויין ומגי בפרק "אקסודוס - חלק א' " תוכננן ע"י כותבי העונה שיהיה עולם הבית האמיתי. הם פשוט לא עשו תחקיר טוב וטעו עם השער (יש המשערים שהדבר נעשה במכוון כדי לערער ולהתעלם מסוף הפרק "אל תוך המיסטי" רק מפני שטרייסי כתב אותו) בגלל זה פתאום נודע לנו כי קוויין עזב ביום ההולדת של אימו וכי הוא השאיר לה תליון מתנה. בפרק הראשון של עונה 4 קוויין ומגי מגיעים לעולם שאליו הגיעו ווייד ורמי בסוף העונה השלישית וכאן המצב מתחיל להסתבך. כאשר הסידרה נרכשה ע"י ערוץ SCI FI רצו מנהלי הערוץ שהסידרה תהיה יותר מדע בידיונית (ולא רק מבוססת אקשן זול כפי שהיא הייתה בעונה 3) ולכן הכותבים החדשים החליטו להציג פן חדש לסידרה ומטרה חדשה עבור הגולשים שלנו - למצוא נשק על מנת להביס את הקרומגס. המשך בתגובה הבאה...

גלבטרון

New member
המשך - יש ../images/Emo58.gif לעונות 4 ו-5

ע"פ הפרק הראשון של עונה 4 קווין מגלה מאימו כי הוא לא בנה האמיתי וכי הוא בא מיקום מקביל, עולם בו הוריו האמיתיים נילחמו בקרומגס וכי כעת אליו למצוא את אחיו ואת עולם הבית האמיתי שלנו כדי למצוא את הנשק שיכול לעצור את הקרומגס. אבל האם זו באמת הייתה אימו של קווין? התיכנון המקורי היה שלא. אתה רואה, כל הסיפור הזה שקוויין בא מיקום מקביל וכי יש לו אח היה מתוכנן להיות סתם בדיה, מעשה מרמה שתיכננו הקרומגס על מנת להערים על קוויין כדי שהוא יעזור להם למצוא דרך חזרה לעולם הבית שלהם "קרומגס פריים". הכותבים שתלו מס' רמזים במהלך העונה הרביעית כי למעשה קוויין מתומרן ע"י הקרומגס לאורך כל הדרך וכי אחיו, קולין, הוא לא מי שהוא טוען שהוא. בפרק השלישי של העונה אנו מגלים כי משדר המעקב שהונח על/בתוך אחד הגולשים שלנו היה על קוויין ומשמעות הדבר שהקרומגס עקבו אחריו מאז. עכשיו כדי להבין את המקור לכל הרעיון הזה יש להביט מעט אחורה. הרעיון של פולשים מיקום אחר אשר כובשים עולם אחרי עולם ואשר עושים זאת עקב מידע שנתן להם קוויין מיקום מקביל הוצג בקומיקס של גולשים בזמן ב-1996 שהיה מבוסס על רעיון לתסריט לפרק בסידרה של טרייסי טרומ'ה אשר נהפך לקומיקס כי טרייסי חשב כי הוא לא יצליח להפיק את התסריט לפרק. לבסוף, לאחר מאמצים רבים, הצליח טרייסי להפיק את התסריט והוא הפרק "פלישה". בעונה 3 בפרק "הצד האפל של הגלישה" עשו הכותבים שימוש ברעיון מתוך הקומיקס שלא היה חלק מהפרק "פלישה" בכך שזה היה קוויין מיקום מקביל שאיפשר לקרומגס לגלוש בין יקומים. ומכאן ועד מאורעות הפרק הראשון התפתחה תיאוריית הקנוניה של הקרומגס. לפי תיאוריה זו, הקרומגס סולקו מעולם הבית שלהם ע"י בני אדם מעולמם. הקרומגס גילו כבר את הגלישה אך הם יכלו לגלוש רק באופן אקראי. כאשר הם פגשו בקוויין (הכפיל) הוא לימד אותם את הנוסחה שאיפשרה להם לשלוט בגלישה ולבחור את יעדם. בפרק "הפלישה" הם פגשו בקוויין שלנו ומכיוון שהם ידעו כי קוויין אחד כבר עזר להם בעבר הם שמו משדר אחרי קוויין על מנת לעקוב אחריו (יתכן והם שמו משדרים על קוויינים אחרים שהם פגשו בעולמות אחרים אך הדבר לא ידוע). כאשר הם ראו כי לאחר 3+ שנים (מהזמן בו הם פגשו את קוויין הכפיל שנתן להם את הנוסחה) הם לא ממש התקדמו למציאת דרך לחזור לביתם הם החליטו להפעיל את קוויין שלנו על מנת שיעבוד למענם ללא ידיעתו. במקור, הדמות של קולין תוכננה להיות מרגל עבור הקרומגס, שהיה למעשה שיבוט של קוויין מהד.נ.א. שלו שנילקח במהלך הפרק "פלישה". בפרק האחרון של העונה הרביעית שנקרא "התגלות" (Revelations) קוויין והגולשים היו אמורים להגיע לקרומגס-פריים ושם קולין היה צריך להתחיל להתנהג מוזר ובסוף הפרק היה אמור להיות עימות של אח מול אח כאשר ברקע צי הפלישה של הקרומגס החל להגיח מעשרות חורי תועלת . הסיום הזה בוטל לבסוף עקב מס' סיבות: ראשית, ג'רי אוקונול (קוויין) לא היה רק השחקן הראשי באותו זמן אלא הוא היה גם במאי ומפיק ועל כן אחיו צ'ארלי יועד להיות יותר מסתם נבל לעונה אחת במידה ואכן תהיה עונה נוספת + המפיק הראשי דייויד פקינפה לא ממש אהב את הרעיון ולכן הוא השתמש בפרק "ליפשיץ' חי" כדי להפיל את כול הסיפור. שנית, בפרק "ליפשיץ' חי" מופיע כפיל של קולין ודייויד טען כי לא יתכן לשיבוט יהיה כפיל ובגלל סיבה זו והסיבה הקודמת הוחלט לזנוח את הסיור הזה והפרק "התגלות" השתנה. כך שלמעשה יש לנו את כל הרמזים לקנוניה של הקרומגס נגד קוויין אך בסוף לא יוצא ממה דבר. אתה מבין, האמא שפגש קוויין בכלא לא הייתה באמת אימו אלא פשוט כפילה שלה מיקום מקביל שהקרומגס הכריחו אותה להערים על קוויין על מנת שקוויין יתחיל במסע אחר "קרומגס פריים". הרי אימו של קוויין בכלל מתגוררת בסאן-פרנסיסקו ואילו כאן היא בכלא בלוס אנג'לס + יש לה סיכה חדה מספיק כדי לחתוך בבשר שלה ולהוציא משדר חסוי (ממה שידוע לנו על הקרומגס הם מאוד מתקדמים מבחינה טכנולוגית ואין שום סיכוי שהם לא יבחינו במשדר סמוי ו-/או בסיכה חדה , שיכולה לשמש כנשק) + אם שמת לב, בזמן שקוויין היה עם "אימו" צפה בהם מפקד הכלא (אם הדבר לא היה מתוכנן מדוע הוא לא הפריד ביניהם) + תחשוב מה הסיכויים צריכים להיות שבדיוק שקוויין יגיע לעולם הזה ויתפס ע"י הקרומגס אימו תעונה ע"י הקרומגס לידו ועוד תהיה עימו בתא. + הפרק השלישי של העונה אנו רואים כי שוב הקרומגס נותנים לקוויין והגולשים לברוח כי הם רוצים לעקוב אחרי קוויין. לסיכום, קוויין לא תוכנן להיות באמת מעולם "קרומגס פריים" אבל מכיוון שהסוף שונה וג'רי וצ'ארלי לא חזרו לעונה 5 הדבר מעולם לא נסגר סופית. לפי מה שנראה על המסך קווין כן היה מקרומגס פריים וכל מטרת קנוניית הקרומגס הייתה לגרום לקוויין להוביל אותם לקרומגס פריים (ובנוגע לכל הרמזים האחרים על כך שקולין הוא לא מי שהוא טוען, להם אין ממש הסבר). ובנוגע לשאלתך, האם עולם הבית שקוויין ומגי ביקרו באקסודוס אכן היה עולם הבית האמיתי ובכן... בכל הנוגע מבחינת ההפקה, כן הוא היה וכך גם היה עולם הבית שנראה בפרק "אל תוך המיסטי". מבחינה כרונולוגית עברו יותר מ-3 שנים ולכן השער, בתיאוריה, יכול היה לחרוק שוב. מבחינת היגיון עלילתי, האם עולם שאליו הגיעו ווייד ורמי אכן היה אותו עולם שאליו הגיעו קוויין ומגי באקסודוס? כאן זה כבר תלוי בך. אם אתה מאמין כי אכן זה אותו עולם אז כן זה עולם הבית האמיתי אך אם אתה מאמין שלא (שזה עוד עולם שמאוד זהה) אז הדבר מסביר מדוע פתאום אימו של קוויין נמצאת ב-ל.א. ומדוע הקרומגס פלשו לעולם הזה לפני שקוויין הגיע אליו עם המשדר שהיה בגופו (הם פשוט פלשו לעולם הזה בלי ידע מוקדם שמגי או רמי שם, הרי מפקד הכלא לא ידע שווייד ורמי הם אותם ווייד ורמי שנחקרו בפרק "הפלישה"). כיצד ניתן להסביר זאת? פשוט. הרי הטיימר של ריקמן נהרס (השבב שלו נשרף) והטיימר שלו תוקן ע"י קוויין הכפיל (בפרק "הצד האפל של הגלישה" ) ועל כן הנתונים על עולם הבית של קווין (העולם בו הוא ומגי ביקרו באקסודוס) יכול היה להימחק. אני מקווה שהצלחתי להבהיר לך מס' דברים ושעניתי לך על שאלתך, אם לא, תאמר לי ואנסה לענות ביותר פשטות.

nick at noon

New member
ברכות מקריפטון

הקטע שבו ההורים של קווין דיברו אליו דרך הדבר הזה הזכיר לי מאוד קטע קלאסי מאיזשהו סרט סופרמן (או אולי מהסדרה לואיס וקלארק) שבו ההורים של סופרמן מדברים אליו בהקלטה או משהו ומסבירים לו שהם שלחו אותו כדי להציל אותו מהשמדת עולמם ושהם מאוד אהבו אותו. חוץ מזה שזה ממש מה שההורים של קווין אומרים לו, יש גם את זה שההורים של קווין לבושים שם בבגדים כאילו הם אנשי חלל או משהו, כאלו מדים צמודים וזוהרים.

למעלה