הו לא
עכשיו אני מבינה ש:
1. צדקתי - זה באמת אותו סיפור. מצד שני, אני תמיד צודקת, אז אולי זה לא אמור להפתיע אותי.
2. ענבל הסופר-כיפית לא עומדת לככב בו, ולמעשה בכלל לא ברור ששני הגיבורים המעצבנים הקודמים שלך, משמם (מיס-כאפה-מושלמת ומר-תבעטו-לו-בביצים-בבקשה. הם) אכן נלקחו על-ידי האופל ולעולם לא ישובו.
3. הטריק הזה שאתה מדבר עליו הוא הרעיון הכי נוראי ביקום (השני הכי נוראי, אחרי להשאיר את הגיבורים שלך מהגרסה הקודמת, אני מתכוונת). למה לכתוב סתם מלל? סתם דמות שסתם קיימת שסתם תמות? אולי גם תכניס הפסקות פרסומות באמצע הספר? מתכונים לסלמון מאודה? כי...סתם? כדי להעביר מסר?
עשית אותי עצובה עכשיו. שייאלק רע!
איך תהיה שייאלק טוב?
1. תאכיל אותי. סלמון זה בסדר.
2. תכתוב את הסיפור מחדש, עם ענבל בתור גיבורה. היא דמות מעניינת. מערכות היחסים שלה מעניינות (החבר התלותי, אילן, האנשים שמפלרטטים איתה), האופי שלה מזכיר לי את סאטון ממשחק השקרים, אחת הדמויות האהובות עלי בעולם-ever-ever, וגם את אחת הגיבורות שלי, שהיה מאוד כיף לכתוב.
3. תפסיק לעשות טריקים בשביל לגרום לקוראים לעשות 'אווו'. אתה לא כותב בשביל הקוראים. כאילו, בסופו של דבר כן, אבל בראשיתו של דבר אתה כותב יצירה מוגמרת שאמורה להיות טובה בפני עצמה, גם בעולם ללא קוראים, על אי-בודד בו כל הזמן נופלים עצים ביער ודמויות מפליצות ואף אחד לא רואה ולא שומע. אחר-כך תתחיל לחשוב על הקוראים, ואולי תכניס בוטנים קטנים בהתאם. אבל ככה, מה שאתה עושה - זה פשע.