פרק 2 - פרח מדבר

ינשוFון

New member
פרק 2 - פרח מדבר

השעה היתה כמעט אחת עשרה כשהדלת נסגרה מאחורי מרגריט. הוא הוציא תנור גז קטן מתחתית הארון והניח עליו סיר מחוטא. שפך את האמפולה לתוך הסיר וחיכה עד שהטיפות האחרונות יואילו לצאת. החומר היה שמנוני והוא ערבב אותו עם כמות שווה של סודיום כלוריד מעל להבה דקה. אחרי חצי דקה הוא כיבה את האש ונתן לזה להתקרר. השיניים שלו חרקו מתסכול. כל כך קרוב, רק שיתקרר עוד קצת.
המצב שלו הזכיר את הסיפורים האלה מהחדשות על גנרלים שפיקדו על יחידות שלמות, עד שנפלו מחסדי המפלגה. אז כל אדון גאה לשעבר היה מגלה שלפעמים אפשר להסתפק בשתיית רסק תפוחי עץ בקשית דרך שיניים מרוסקות. משם נדדה מחשבתו אל אלבר ואן שלייכר. האם יתכן וזה היה העניין, מישהו רצה לנטרל את הגנרל המזדקן דרך הנכדה הפגיעה ?
זהו, זה היה מוכן. הוא הזריק את תכולת הסיר לתוך הזרוע. לקח לזה יותר זמן להקלט מחומר שהוזרק לוריד, אבל זה גם החזיק יותר זמן. אחר כך הוא שכב על המזרון ונתן לתרעלת זמן להיקלט.
אור השמש פלש לחדר מתחתית הדלת כאשר צלצול השעון העיר אותו. הוא שפשף את העיניים. הוא לא זכר שנרדם. לילה בלי חלומות, בלי האנגאובר, בלי זכרונות. הוא נותר בשכיבה וקרא למחשב. "ניאון", הוא אמר.
המחשב לא שמע אותו מעבר לדלת או שכמו לפעמים, הוא פשוט בחר להתעלם.
אחרי כמה דקות הוא קם והתמתח. לבש חליפה שחורה מגוהצת ועבר למשרד. הוא מזג כוס מים והתיישב על הכסא הגבוה והסתובב אל המסך הגדול. "בוקר טוב, ניאון. תציג את מה שיש על ואן שלייכר", הוא אמר ורוקן את הכוס.
תמונות וקטעי וידאו הוצגו על כל החלונות. הפרצופים של אלפרד ונטשה ואן שלייכר. הבת שלהם אלנור בתמונה האחרונה שלה. יואכים עצר מול התמונה. היה לה אף רך ורחב משל ילנה.
הוא עבר לתמונות ההורים. לאלפרד ואן שלייכר היו פנים צנומות ועיניים שקועות שהעניקו לו מראה לא בריא. המשקפיים העגולים שגלשו לקצה האף לא הוסיפו לו הרבה חיוניות. אשתו נטשה לעומת זאת, היתה שדרוג יחסי. היה בה את היופי של הבת, אבל מסוגר מאחורי מזג קודר. היה ניתן לדמיין אותה כמלכה אירופאית נושנה, שולחת מתנגדים לצינוק.
בשעה אחת עשרה בבוקר ניאון הודיע שהגיע אישור הכניסה לצפון ג'ורדן.
זה היה יום חם בצורה יוצאת דופן לעונה והמונית הריחה מזיעה. המושב האחורי, עשוי עור סינטטי, היה לוהט. הנהג, מהגר ממוצא ספרדי, הסתובב אל יואכים ונגע קלות בכובע על ראשו לאות התנצלות. "מזגן מקולקל, יום חם."
יואכים הנהן ופשט את המעיל. זה בהחלט היה בוקר חם. לפי כמות האבק שהצטברה על פתחי האיוורור, המזגן היה מקולקל עוד מהקיץ הקודם. הוא פגש בעיני הנהג דרך המראה האחורית ואמר, "אני צריך להגיע לשיכון גנרלים." זה היה השם המקובל לצפון ג'ורדן בקרב כל אלו שלא היו מורשי כניסה.
הם נסעו בשתיקה. הנהג הפעיל את הרדיו על תחנה של מוסיקה מסתלסלת. הוא זרק מבט בוחן לכיוון יואכים, ומשלא נתקל בהתנגדות, הגביר את הקול.

ינשוFון

New member
המשך 1

אחרי רבע שעת נסיעה, הוא החל להרגיש רדום. המחשבה שלו התמזגה עם השיר מהרדיו. "הוי, את שלי... הוי, את שלי...", הזמר נאנק בסבלי הנאתו. ג'מיל, בעלה המנוח של ילנה, נהג להקשיב למשהו דומה כשהיה צעיר חמום מוח.
בלימת הרכב הוציאה אותו מההירהורים. חייל משועמם במדים חומים עצר את הרכב במחסום. היה קשה לפספס את הדוב השחור שהיה רקום לו על הכתף. איש המשמר ההיקפי. חבר'ה קשוחים למדי שלא היו מגיעים הרבה לאבטחת כבישים, יואכים ידע. את הנשק שסחב היה נדיר לראות במקומות האלה, כל תרמיל במחסנית הכיל פלאסמה מתפוצצת. זה היה הנשק שאפשר לדחוק את החשוכים מהגדרות.
זה גם היה הנשק שאפשר לעירייה להדק את האחיזה סביב אנשי הוורקפול. לא חשוב, יואכים חשב. דם שנשפך לא יוחזר אל הלב.
למרות הבעת פנים עוינת החייל היה מנומס כשהחליף כמה מילים עם הנהג. הוא שלח מבט חשדני לעבר יואכים, שהעביר לו את האישור. רק אחרי שהכין עותק נוסף של האישור הם הורשו להמשיך.
צפון ג'ורדן היתה פרבר מגודר של בתי קרקע נרחבים בליבה של פורט ארטמיס. שכונה שטוחה ברובה שהקיפה מספר גבעות גבוהות. ככל כהתקרבת לגבעה או עלית בה, כך היית נתקל באנשים חשובים יותר בעיני עצמם. כלומר, אילו הם היו טורחים לצאת לרחוב.
"זה הרחוב", הנהג אמר ופנה לתוך כביש צר שהתפתל בין צילם של שני בתי מגורים. אלה היו רחוקים מהכביש והוסתרו מאחורי הרבה צמחייה פרועה למחצה. באמצע הרחוב היתה התקהלות. בין ניידות המשטרה הירקרקות הוא זיהה גם כמה רכבים שחורים של המשרד לביטחון העיר. הוא היה צריך להתגבר על דחף מיידי להתכופף ולהסתתר.
"אתה חושב זה כאן ?", הנהג שאל.
"לא. זה צריך להיות בהמשך."
הנהג לא עצר, אלא גלש באיטיות ליד מוקד ההתקהלות. שביל עפר מכוסה עלי שלכת בגוונים כתומים הוביל אל הבית שהוסתר מאחורי גדר חיה של שיחים חומים אדמדמים. על השביל הוא ראה תנועה צפופה של חיילים ושוטרים במדים וגם גברים בלבוש אזרחי.
אחרי עוד מאה מטרים, הם התקרבו לטירה קטנה שהציצה מאחורי שורת אורנים גדולה. הנהג האט ועמד לפנות אל כביש הגישה המפותל שטיפס ונעלם מאחורי העצים. יואכים ביקש ממנו לעצור ויצא החוצה.
ערימות קטנות של מחטי אורן נערמו כל עשרה מטרים לצד הכביש הסלול. מתחת לעצים היה מוצל ולא צמח דבר מלבד מקבצי פטריות חומות-אפורות. הוא לא חשב שהן רעילות, אבל מעולם לא היה מבין גדול בצמחייה.
אחרי בערך עשרים צעדים הדרך התעקלה שמאלה בחדות וחשפה את המבנה הראשי. עבר זמן מה מאז שראה בית כזה מקרוב. הוא זכר מסרטים בהם צפה בילדות שהעשירים והחזקים נהגו לחיות כך פעם. אבל זה היה לפני שהעולם השתנה. הוא לא חשב שיש עוד הרבה מקומות כאלה בפורט ארטמיס, והם כולם היו מרוכזים ברחוב הזה.
שביל עיזים נפרד מהכביש שהוליך אל הבית ונעלם בחורשה מימין.
הוא פנה אל הבית. זה היה מבנה אבן בסגנון שכבר נחשב ארכאי לפני מאה שנה וכוסה בחלקו בצמח מטפס. שלוש קומות גבוהות, כאשר הקומה התחתונה השתרעה על שטח של מאתיים מטרים רבועים. החלונות הראו שילוב של פנים הבית עם השתקפות האורנים מסביב, חוץ מחלון של חדר בקומה השלישית שהוסתר מאחורי וילון לבן.

ויימס

New member

ינשוFון

New member
המשך 2

הדלת הראשית היתה עשויה עץ כבד ומעוטרת בקשת. הוא צלצל בפעמון ונאלץ להמתין בערך דקה עד שמרגריט ואן שלייכר פתחה את הדלת. חליפת העסקים הלבנה שלבשה היתה מגוהצת ומדוייקת אבל לפי העיניים היא לא ישנה הרבה בלילה. כמו צל שקט עמדה מאחוריה אישה שחומת עור לבושה בסינר.
"אדון ראמברנדט, שמחה שהועלת להגיע." עייפה וקטנונית. במצבה זה היה לא מעט, יואכים לא יכל שלא לחבב אותה. "אלבר היה צריך לצאת בלילה, אז אתה רק איתי."
הוא רצה לקלל. אם ואן שלייכר הזקן יצא, ההרשאות לרשת הביטחון הלכו איתו. "זה קורה הרבה ?"
"תלוי בתכיפות שבה גנרל בכיר מת באמצע מסיבת חשק עם תיכוניסטיות", היא אמרה. היה לא קשה לדעת מה חשבה על מי שלקח חלק במסיבה כזאת.
הוא הנהן. "את מתכוונת להכניס אותי ?"
עיניה חזרו אליו והיא בהתה בו לרגע ארוך, ולרגע הוא חשב שבאמת לא תכניס אותו. אולם אז היא הנהנה ופסעה לאחור. "אני ממש מתנצלת. אולי קשה לי לקבל את הרעיון שהיא לא תחזור לבד."
"כן", היא אמרה כאילו למילים היה טעם לא טוב. היא ראתה שהוא מחזיק את המעיל ותלתה אותו על הקיר. אז הסתכלה עליו בדריכות. "אתה בטח רוצה לראות את החדר שלה ?", היא אמרה.
היא הובילה אותו לאורך מסדרון רחב, והמשרתת הלכה מאחוריו. שריפה היתה אישה נמוכה ושמנמנה שהסתירה את הפנים מאחורי רעלה צבעונית. העיניים השחורות שלה נעצו בו מבט קר כמו של המעסיקה שלה. אולי כעסה על כך שהבישולים שלה הופסקו, אבל משום מה הרגיש שלא זה המצב.
הם טיפסו במעלה גרם מדרגות שהתעקל סביב עמוד תמיכה עבה. על הקיר היו תלויות תמונות דרמטיות עם כיתובים גדולים. "הרוזן ממונטה קריסטו". הוא עצר ליד התמונה. "אני זוכר שקראתי את זה פעם", הוא אמר למרגריט. "סבא שלי היה אספן."
מרגריט מצידה שתקה והביטה בו בחוסר סבלנות. הוא בחר להתעלם ממנה ועצר ב"ציידי הערפדים." זה לא היה מוכר לו.
אם מישהו היה נכנס בשעה מאוחרת לאחד הברים הזולים יותר של המחומש, אלה שמאחורי השדרה הראשית, תמיד היה מוצא שם שיכור תורן שיילל על עשירי פורט ארטמיס. אלה החוטאים, אלה שמעדיפים להפנות את הונם לאיסוף חולני של שרידי העולם שהיה במקום לתת משהו למי שבאמת צריך את הכסף. שזה בדרך כלל הצטמצם לאותו שיכור שצריך עוד ג'ין ניצחון. זו היתה הפעם הראשונה שיואכים ראה את העושר הזה בעצמו. שרידים אחרונים של המאה העשרים. היו כנופיות שלמות של ציידי עתיקות שהסתובבו בצחנה שהשאירו החשוכים מפאריז ואמסטרדם וחיפשו כל שטות סנטימנטלית שאפשר לתלוש.
גם החדר של אלנור לקה באספנות, אבל כאן היה לה אופי אחר. התמונות היו צבעוניות וכללו יותר בעלי חיים. בפינה אחת היה גליל שקוף מלא במה שנראה כמו סוכריות אדומות, ובפינה אחרת מיטת יחיד עם כיסוי מיטה מאוייר בסוסים. ילדותי משהו. הוא משך את המגירה מתחת למיטה וחיטט בין כל מיני חפצי פלסטיק. מרגריט והמשרתת עמדו ליד הדלת ובחנו אותו.
"אמרת שאלנור בת שש עשרה ?", הוא אמר וזרק מבט לכיוון מרגריט.
"כן", היא ענתה.

ינשוFון

New member
המשך 3

"ואת...", הוא שאל את המשרתת, "מה השם שלך ?"
"זו שריפה", מרגריט אמרה. "עובדת אצלנו כבר כמעט חמש שנים."
"שריפה", הוא חזר אחריה. "תגידי לי שריפה, איך היית מתארת את הקשר שלך לילדה ?"
"אני אחראית על הניקיון בחדר. ועל האוכל במטבח", שריפה אמרה במבטא שהוסיף ניגון למילים.
"המממ...", יואכים אמר ונשך את השפה התחתונה. היה פה משהו עקום. הוא נמנע מלהביט במשרתת ושאל, "משהו היה שונה אצל אלנור בתקופה האחרונה ?"
"שונה...", מרגריט אמרה והעיניים שלה היו קרות. אצבעות הידיים שלה יישרו את קצוות החולצה באופן לא מודע. "היא היתה מאוד שקטה מאז שפרדי ונטשה נפטרו."
"שונה לאחרונה ?", הוא לחץ.
מרגריט נדה בראש בתנועות קטנות, כמו מישהו שמנסה לשחרר בד שנאחז בין לסתות של כלב. הוא חשד שאם יפרוץ את החזות הקרה עכשיו יהיה קשה להרכיב אותה חזרה.
הוא ניגש לשולחן הכתיבה. על מדף היתה מסודרת שורה ארוכה של מחברות. הוא משך אחת. על הכריכה היה כתוב "שתיים עשרה." באותיות דפוס צבעוניות. הוא פתח אותה באמצע.
"25 לדצמבר.
סנדי כזו מעצבנת. היום היתה העצרת. אבא לקח אותי ושתי בנות, רות'י וסנדי מהכיתה לטקס ממש במרכז של המחומש. הכל היה מקושט בכדורים של אור. עכשיו, רות'י ואני מבינות אחת את השנייה כל כך טוב כשאנחנו רק שתינו אבל עם סנדי הנדחפת הזאת רות'י היתה גם היתה מעצבנת ויש להן בדיחות של מפגרות. לפחות אבא היה שם. רציתי לבכות שיקח אותנו הביתה אבל הוא כל כך נהנה. חבל ש-"
יואכים קפץ הלאה. נראה שהיא כתבה כמעט כל יום. הוא הניח את המחברת על השולחן ומשך את האחרונה מהמדף. "שש עשרה" נכתב בכתב דק עם עט שחור. הרישומים נהפכו יותר קצרים ופחות סדירים. נראה שאלנור התחילה לחפף.
"ה-2 במרץ.
היום זה קרה. סיפרתי לרות'י איך אני מרגישה. אני חושבת שהיא ניסתה להבין אבל... רק האלים בבדידותם יודעים כמה אני אוהבת אותה אבל רות'י היא ילדה. אין לי עם מי לדבר."
יואכים קפץ חודש קדימה.
"ה-7 לאפריל.
היום עברו שנתיים מאז שאבא לא איתי. אבא שלי. מאז היום ההוא אני מנסה לקלף החוצה את המילים האלה. הוא היה האדם שתמיד הערצתי. תמיד לקח אותי למקומות מעניינים, תמיד ידע להסביר הכל כדי שאבין. כמה החיים היו יכולים להיות פשוטים אם הוא היה כאן עכשיו. בעצם... בטח הייתי מסתגרת עכשיו בחדר וכועסת שגם הוא כבר לא מבין אותי. אבל הוא כן היה מבין. בסוף זו אני שלא מבינה אותו. לא מבינה למה הוא השאיר אותי לבד."

ינשוFון

New member
המשך 4

יואכים הנהן לאט. זה היה חומר מרומם. הוא הרים את המבט והרגיש את המשרתת שריפה עדיין נועצת בו מבט. "אכפת לך להביא לי כוס מים. עם קרח."
הוא שמע אותה יורדת במדרגות. מרגריט עמדה ליד הדלת, בפינת החדר.
הוא המשיך לדפדף במחברת שאוכלסה בעיקר בהערות על אופיה הלא בוגר של רות'י וגעגועים לאמא ואבא.
לקראת סוף המחברת היה משהו שונה.
"ה-12 לאוקטובר.
היום חטאתי. עוד לא החלטתי מה העונש שמגיע לי. האישה הזאת כל כך עיצבנה אותי שצעקתי עליה. כמעט החטפתי לה אבל תודה לאלים ששריפה עזרה לי להרגע והצלחתי לעצור את עצמי. לא מגיעה לה לקבל ממני אפילו יחס רע. האישה הזו לא קיימת עבורי. לקח לי זמן להבין את זה."
הוא שלח מבט לכיוון מרגריט והנהן לעצמו. משהו נתקע לו בגרון. כמו ילנה, גם אלנור היתה נבגדת. אידיוט, הוא ניער את עצמו. אין לך מה לעשות בשבילה, כמו שאז לא היה לך מה לעשות, לא חשוב מה אתה חושב לעצמך כשאתה לבד בלילה. זה תמיד היה מאוחר מדי בשביל ילנה.
הוא היה עדיין שקוע במחברת כשהרגיש מישהו בדלת. הוא הרים את הראש וראה את המשרתת עם המים. היא הניחה את הכוס על השולחן. עם קרח.
על הכסא היחיד בחדר היתה ערימת ספרים. הוא הרים כמה מהם. ספרי לימוד על היסטוריה ומדעים. הוא הניח את הערימה על השולחן וסימן למרגריט לשבת על הכסא שעליו ישבה נכדתה כאשר הכינה שיעורי בית. הוא הרשה לעצמו לשבת על קצה מיטת היחיד. המחברת "שש עשרה" עדיין אצלו ביד.
"מר רמברנדט, איך אני יכולה לעזור ?"
"לא שמעתי כלום על הכלה שלך."
"נטשה...", היא אמרה והנהנה לעצמה משום מה. "נטשה, תמיד היתה לה נפש עדינה. הוא היה החזק מבין השניים. פרדי עבד קשה והיה עמוד התמך שלה מאז שהם הכירו. תבין שהיא באה מבית לא כל כך טוב, אבל היא היתה יפה. יפה כמו אלנור ואישה יפה צריכה משהו להשען עליו. פורט ארטמיס מלאה בתנינים. אבל היה לה את המזל להכיר את הבן שלי."
"פרדי...", שם החיבה הרגיש זר בפה שלו. "מי הוא היה ?" היא לא כל כך הבינה את השאלה. "איזה מין אדם הוא היה ?"
"הוא היה ילד שקט. מתבונן עליך והיה משהו עמוק שם, מאחורי העיניים. וככה הוא היה. מסור למשפחה ולעבודה שלו."
שקט ומסור. "ומה היתה העבודה הזו ?"
מרגריט נדה בראשה. "במה הוא עשה... לא יודעת לומר בדיוק. כמו שאמרתי", היא ניגבה דמעה. "לא היה אחד שמדבר הרבה, בטח על עבודה. הוא היה חושב שזה לא מנומס להטריד אותנו עם זה. הוא למד היסטוריה וביולוגיה באקדמיה, זה מה שאני יודעת."
היסטוריה וביולוגיה. כנראה שלא נהג במונית.

ינשוFון

New member
המשך 5

"...ואלנור. את יכולה לספר לי עליה ?"
היא הניחה כף יד על שולחן הכתיבה. האצבעות שלה רעדו אבל הקול שלה נותר יציב. "מאיפה אני אתחיל לדבר על אלנור ? כזאת ילדה פיקחית ויפה מדי בשביל להיות כזו חכמה. כשהיא הגיעה אלינו היא היתה תלמידה טובה. מצטיינת. ובהתחלה הכל המשיך כרגיל-"
"-המשיך כרגיל", הוא נכנס לדבריה בקול שקט. "ההורים שלה מתו. כולם דיברו על איך אבא רצח את אמא, והכל כרגיל ?"
"ככה זה היה נראה. ברור שהייתי מודאגת. משהו הרי היה חייב לבעבע שם מתחת." העיניים שלה שקעו ברצפה. "אולי אנחנו זקנים מדי. אחרי חודשיים שמעתי שהיא מחסירה לימודים. ומצאתי בדלי סיגריות בחצר."
בדלי סיגריות. טוב, זה אומר הכל.
היא המשיכה לדבר, "בחודש האחרון קיוויתי שהיא חוזרת לעצמה."
"חוזרת לעצמה. אכפת לך אם אני אשאל איך בדיוק ?"
"היא באה אלי בוקר אחד מוקדם. אני זוכרת שזה היה בזמן שאלבר ואני ישבנו לאכול. ביקשה לדבר. היא החליטה להתאפס על עצמה, זה מה שהיא אמרה לי, במילים האלה. שזה מה שפרדי היה רוצה."
"מה בנוגע לבחורים ?"
מרגריט הרימה את הראש והקור חזר לעיניה. "מה בנוגע לבחורים ?", היא חזרה אחריו, אבל הוא לא חשב שזה מתוך סקרנות.
הוא סימן לה ביד שזה לא חשוב וקם מקצה המיטה. "תכיני את החומר." הוא הרים את העיניים ותפס את המשרתת נועצת בו מבט. "קחי אותה איתך."
אחרי שהן יצאו הוא עמד ליד הדלת והקשיב. הוא שמע את נקישת הנעליים של מרגריט יורדת במדרגות. הוא פתח את הדלת לכדי חריץ. שריפה עמדה מהעבר ההשני. משום מה היא נראתה מופתעת שהבחין בה. הוא סגר את הדלת. טוב, עכשיו הוא היה בטוח.
הוא הסיט את הוילונות ופתח את החלון. הוא לא ראה בדלי סיגריות בין הביגוניות למטה. המרזב היה נראה מלוכלך מבוץ, כאילו מישהו החליק עליו ונחת בין הפרחים. אלו ממש מתחת לצינור נראו כאילו הרגישו את תחתיתן של סוליות נעליים כמה פעמים. הוא הניח את הידיים על המרזב ונתן לו ניעור. הברזל הרגיש מקובע למקום. הוא נאחז בצינור והחליק למטה, מאט את עצמו עם הרגליים. למטה היו הפרעות באדמה שהופיעו ונעלמו בין השיחים לכיוון החורשה שגבלה בחצר. בטח גם החורשה היתה שייכת להם. הוא נדחף בין שני שיחים. דרך עיזים ירדה במדרון הגבעה. מקבץ של עצים סמוכים הסתיר את הקרקעית מהשמש, ומישהו בנה בינהם בקתת עץ.
יואכים גירד זיפים בני יומיים. הוא ראה לפעמים ביקתות עץ בשכונות הפחונים. הילדים היו גוררים כל פיסת אשפה שיכלו למצוא ואז היו עורמים אותן כדי ליצור בית דמיוני או חללית. זו לא היתה בקתה מהסוג הזה. היה בה עידון, למרות שזו לא היתה עבודה מקצועית. מישהו טרח והזיע עליה הרבה אהבה. משטח העץ ששימש כרצפה היה תלוי בגובה של שישה מטרים בערך, וטיפס אליה סולם עץ צבוע בצהוב.
העלים שהצטברו סביב תחתית הסולם התפזרו עם כל משב רוח ונאספו חזרה כשהרוח שכך. יואכים פיזר אותם עם הנעל והבחין בעקבות של נעליים מעט מעוקלות. היו בקרקע עוד שינוי צורה שרמזו על סוג נוסף, פחות מוגדר, ומרווח יותר בצעדיו.

ויימס

New member
*חובטת בשולחן*

אתה סיריוסלי בן 21? אתה חכם. how's that working out for you?

ינשוFון

New member
המשך 6

הוא טיפס על הסולם ועצר כשהראש שלו הגיע לגובה הרצפה. היתה לו הרגשה שמישהו היה שם לא מזמן. מישהו שהשתדל לנקות אחריו. בלי פחיות שתייה ריקות או סיגריות משומשות או עטיפות של ממתקים, הכל נראה נקי לכאורה. אבל לפי שביל הנמלים על רצפת הקרשים היה כאן משהו נחמד ומתוק. הוא אקב אחרי הנמלים עד לפח פלסטיק קטן שמוסמר לפינה הרחוקה. יואכים פתח אותו בצפייה אבל הוא היה ריק. אחר כך הוא תלש את הפח מהמקום וסובב אותו בין הידיים. התחשק לו לשרוק. מאחורי הפח היה דבוק קונדום משומש, מלא בנמלים מתות שנדבקו אליו כמו אל קורי עכביש. מסתבר שהבקתה ראתה כמה ימים לוהטים בחורף הזה.
הוא גירד את הזיפים בקצה הסנטר. משהו היה חסר. אלנור כתבה על כמעט כל רגע בחיים, למה לא על הבקתה ?
הוא חזר לחדר. הוא פתח את ארון הבגדים והפך את המדפים. הרים את השטיח וחיפש טביעות באבק. הוא שלף את המגירות מהארונית ליד המיטה ובדק לתחתית כפולה. הוא שכב על הגב ליד המיטה והחליק את היד מתחתיה. משהו חלק ודק היה דבוק שם. מחברת, כמו האחרות, אבל על העטיפה של זו לא היה כתוב דבר. התאריכים היו חופפים בחלקם לאלו של "שש עשרה", אבל הרשומות היו ארוכות וצפופות יותר. על הדף הראשון היו רשומות כל מיני כותרות שאחר כך נמחקו. שלושה קווים אופקיים ועבים שכמעט קרעו את הדף מחקו את "היומן הסודי של המטומטמת". היו אחרות, עוד פחות מחמיאות. קרוב לתחתית הדף נכתב, "זה היומן של פרח מדבר." לא מחוק הפעם.
הוא גלגל את המחברת ודחף אותה לכיס המעיל. כשיצא מהחדר המשרתת לא היתה שם.

למעלה