פרק 29 - פרק הדחה מטלטל

nofi1456

New member
אוףף לא רציתי שהם ילכו!

הם מאוד דומיננטיים בכל הפרקים...הם יהיו חסרים לי על המסך.
לפחות זה לא כזה נורא בשבילם כי גם ככה לא חסר להם כסף והם נטו באו בשביל החוויה...

ny22

New member
מנהל
חברים, לצערי גם את הפרק היום לא ראיתי בגלל אירוע

מסוים לזכר מדריכה שלי שנהרגה (לפני מספר שנים).
לכן אראה אותו רק מחר או מחרתיים (לא בטוח שמחר אני אספיק)...
&nbsp
לא חשבתי על זה שפתחתי את הפייסבוק וראיתי הודעת פרידה של דניאל ומאירי
...
דווקא קיוותי שהם יגיעו לגמר

שירשור פרידה + דעה על הפרק אכתוב מחר או מחרתיים...
&nbsp
תודה על ההבנה וסליחה

יש רמיקס לטום ואוריאל?

היי, שמעתי שיש רמיקס חדש לטום ואוריאל קורעעע..
למי יש את הקישור? אני רוצה לשלוח לחברים

DANAMIR4

New member
מישהו יודע מדוע הפרסים נשארים עלומים וסודיים?

לא תצאו בידיים ריקות.........
ולמה לא מספרים לנו מה הפרס?

JAMES DEAN

New member
כי לא יודעים מי נותני החסות. השנה זה ריבוק, כאל, וספרינג

מישהו הבין את פתרון משימת תפוחי האדמה?

לא הייתי כ"כ מרוכזת בפרק אז אני לא זוכרת שהסבירו את פתרון המשוואה או איך הזוגות הגיעו לפתרון.
להוציא עינייני פוביות, נראה לי שזו הייתה המשימה הקשה ביותר עד כה והכי מתסכלת, גם עבור הזוגות שטעו ונאלצו לחזור שוב ושוב (כמו גל וליאל שאאל"ט עשו את זה פעמיים ושני ושי פעם אחת (מה עם וובה ואלה? הם הצליחו על הפעם הראשונה? אני כבר לא זוכרת) ובטח שעבור דניאל ומאירי שהגיעו ראשונים וראו איך כולם עוזבים והם עדיין מגששים באפלה (הלכה למעשה, בסוף המשימה).
משימת הכלא, לעומת זאת, הייתה די סתמית.
יש לי הרגשה שאף אחד מהזוגות לא יחזור לחופשה מפנקת בבוליביה.

כמו שכתבתי בפורום הציפורים על ההדחה של המאירי ודניאל

"וואו.
את זה לא ראיתי בא.
המשימה שהפכה את כל הסדר של הזוגות ופתחה את המשחק.
משימה עם תפוחי אדמה ומשוואה נעלמה, וכאן דניאל והמאירי מתברברים והולכים רחוק מדי ומאבדים את המשחק.
לא האמנתי למראה עיני. איך נפלו גיבורים. הם לא היו אף פעם זוג אהוב עליי אבל קיוויתי שגל וליאל יודחו לפניהם.
תכלס, הפרק היה משעמם. משימות משעממות עד מוות. בוליביה לא ממש מדינה שאני רוצה לבקר בה.
מאוד הזדהיתי עם אלה. מסוג המדינות שהייתי מוותרת עליהן בשמחה. מזג אוויר מגעיל, עליות איומות ומחסור באוויר ובחמצן.
בסך הכל, פרק פושר ביותר עם הדחה מפתיעה ביותר. להראותנו שבמירוץ לא מספיק רק מזל, צריך גם שכל. רצוי גם היגיון בריא.
אני אוהבת איך טום ואוריאל עובדים ביחד. פשוט תענוג. שי ושני ניצלו בציפורניים. "

בסך הכל הם היו צריכים לספור תפוחי אדמה בדיוק כמו שמופיע במשוואה ששמו להם.
כמובן שהיה נעלם אחד שלא היה להם בשקים והרבה לקחו אותו בחשבון בתור 0 כאשר היה צריך לקחת אותו בתור 1
הבעיה של מאירי ודניאל שהם פשוט לא זיהו את תפוחי האדמה וספרו כמויות אדירות במקום לספור את הכמות הקטנה של תפוחי האדמה שבמשוואה.

וכן, וובה ואלה מקסימים, אבל בכל זאת אני רוצה שטום ואוריאל ינצחו את המשחק, אבל לא אזיל דמעה אם שי ושני ינצחו.

תודה יחפה, אבל עדיין לא הבנתי את זה

למה להחשיב את החסר כאחד ולא כאפס?
מתמטיקה זה הצד החלש שלי אז אני מודה שאני לא מבינה את הרעיון מאחורי זה.

ממשימת התפודים לא השתעממתי, כי כבר הייתי בלחץ של קו הסיום, מי יתחרבש שעות, מי יצא לסיבוב סרק ומי יסיים בזמן. משימת הכלא הייתה בלה.

הבנתי למה דניאל ומאירי (אגב, כל הזמן אני כותבת "המאירי" בגלל תוגת המאירי וחוזרת ומתקנת...) נתקעו, הם היו יסודיים מידי והתחילו לספור ולמיין את כל תפוחי האדמה בלי לחפש קודם את ההגיון שבמשוואה (בעוד שטום ואוריאל ישר חיפשו את הזנים הדומים) וזה די מאפיין אותם האמת. במשימות אקסטרים הם הצטיינו אבל היו להם קטעים שבהם הם מתקעו באותה הצורה - בלג הראשון בירושלים למשל, כשהם נתקעו על הכנר והחליטו שזו ציפור בגן החיות התנ"כי בעוד שכל הזוגות פתרו יחסית במהירות בעצמם או בעזרת העוברים והשבים והבינו שמדובר בכינור דוד. כשהם נתפסים על משהו הם לא זזים. גם במשימת המיון במפעל היה סיפור דומה, הם הגיעו ראשונים וסיימו אחרונים, כנראה שהם גם יותר מידי פרפקציוניסטים במשימות כאלו והם נתקעים על לסדר את הכל נכון ולא מחפשים דרך קצרה יותר לבצע את המשימה, כי קשה לי להאמין שהם איטיים יותר מאחרים. לפעמים היו להם הברקות (כמו במפעל אח"כ, כששמו את הסליל על אחת המכונות כדי שיסתובב מהר או במשימת הקוקוסים כשהשתמשו בחולצות) אבל כנראה שברגע שיש משימה שמפעילה את מתג ה-OCD שלהם הם פשוט נתקעים בה.

לגבי בוליביה - זו כנראה מדינה שצריך לבקר בה כשלא ממהרים...
יחסית גם לי היא קסמה פחות מרוב היעדים שהיו עד כה במרוץ, מה גם שכל הלג היה בלה-פאז, ועוד באתרים ממש מרתקים כמו מפעל לצמר אלפקות. בעצם גם בגרוזיה זה היה ככה, מה אני זוכרת מגרוזיה? סלאמס, מפעל ברזל, מגרש גרוטאות והקליניקה של רופא השיניים של פרנקנשטיין.

אני אנסה להסביר את המשוואה

הם היו צריכים למצוא X תפוחי אדמה אדומים ארוכים + תפוח אדמה אחד שחור (לא נמצא בשקים) + Y תפוחי אדמה חומים (סגולים מתחת לקליפה)

עכשיו נניח שהם מצאו 10 תפוחי אדמה חומים + 4 תפוחי אדמה אדומים ארוכים = 14 תפוחי אדמה, אבל הם חייבים להוסיף את האחד השחור שבמשוואה. ביחד זה 15

Gרר

New member
נעלם שלא נמצאו לו תפוחי אדמה

צריך לקבל 0, ולא 1.
את הנעלמים עצמם לא סופרים, אלא מציבים ערכים במקומם.
נעלם שלא מצאת עבורו ערך ייחשב כ-0.

אבל במשוואה שהם צריכים לפתור

היה תפוח אדמה אחד שחור. לכן היה צריך לקחת אותו בחשבון כתפוח אדמה ולא כנעלם. לא היה שם שום נעלם ולכן זה לא 0 אלא 1

אני לא חושבת

תפוחי האדמה שבמשוואה היו רק ייצוג לנעלמים כדי שהם יספרו כמה יש מכל סוג.
ולכן תפוח אדמה שאין כמוהו בשק = 0.
&nbsp

אולי את צודקת מבחינה מתמטית

אבל לא כך כיוונה ההפקה.
גם הזוגות שהגיעו בהתחלה לתוצאה של 13 ו-14 הוסיפו עוד אחד וכך גם שני הוסיפה עוד אחד. כולם בסופו של דבר הגיעו ל-14 בגלל שרשמו 0 ולא 1
זאת לא הייתה משוואה רגילה, היה בה איזשהו טריק שהיה צריך לספור גם את התפוח אדמה השחור כחלק מהתרגיל. רק טום ואוריאל הגיעו ל-15 בפעם הראשונה
אבל באמת אין לנו מושג איך הם ספרו.

l86

New member
לא נכון, כמו שכתבתי, שני הצליחה בטעות.

זה הצליח לה במקרה כי היא ספרה רק 10 מהזן הראשון וככה באמת יצא לה 15. טום ואוריאל רשמו שם 0 והגיעו ל-15 וכך גם אלה ווובה, הם גם אמרו בפירוש שהתשובה היא 0 כי אין את הזן הזה בשק. וכל מי שטעה פשוט ספר מחדש עד שהגיע לתוצאה. גם דניאל אמר בראיון ההדחה שלו שמה שהכשיל אותם הייתה העובדה שהוא לא האמין שלא יכול להיות שאין בכלל תפוחי אדמה מהזן השני, למרות שמאירי אמר לו שאין ובעצם עלה על התשובה הנכונה. זה בעצם היה הטריק של המשימה הזו, להבין שהנעלם השני שווה 0 כי אין את הזן הזה בכלל בשק.

טוב, תודה, אז כנראה אני טועה

אם כל כך הרבה טוענים אחרת, אז כנראה שאני באמת טעיתי ולא שמתי לב שהם לא סופרים את התפוד השחור שלא היה בשק.

שני הצליחה לבלבל אותך?

התפוח אדמה שלא היה בשקים נחשב כ-אפס. אין לי מושג מאיפה שני הביאה את ההגיון המתמטי שלה, אבל בשום משוואה לא מחליפים באופן רנדומלי את אחד הנעלמים בספרה אחד.
שני ושי הגיעו לתוצאה הנכונה בטעות, כי הם ספרו לא נכון.
כל יתר הזוגות שהגיעו לתוצאה, פשוט הבינו שיש זן אחד שלא נמצא ולכן הוא שקול ל-0. הזנים האחרים שכן היו בשק (4+11) הובילו לתוצאה.

למעלה