פרק 6 - משימת שן הזהב

אפשר לייצר מתח גם עם....

6 זוגות תקועים במשימת החציר. או 4 ועוד שתי זוגות שעדיין לא הגיעו אליה. ובמקביל שאר הזוגות ממשיכים קדימה.
&nbsp
נראה לי שרוב ההצבעות לעצירה הלכו לבועזשווילי ואמו. הם עדיין לא נעצרו אבל ככה זה יהיה בתוכנית הבאה. אז בדיוק כשהם תועים בדרך והופכים להיות אחרונים, הם גם נעצרים. זו לא פעם ראשונה שדבר כזה קורה במירוץ הישראלי. מה אני אומר, שההפקה רוצה שהם יעופו? אני לא יודע איך פועל הראש המניפולטיבי (עלק ככה עושים ריאלטי, תעשו לי טובה, לא כל תוכנית ריאלטי חייבת להיות ככה בשביל להיות מבדרת. להגדיל את הבידור? ליצור בידור מסיטואציה לא מבדרת? אולי, אבל לא לגעת בכל דבר) של המפיקים המיושנים. מרוב מניפולציות אני הופך לפרנואיד. אבל אני עדיין מצליח להנות.

יש שתי בריתות כאשר הברית של ההזנקה הראשונה איבדה זוג.

לכן טילטיל ומיזרחי יחטפו את העצור, לדעתי.

רוני ויעל דואני... הזוג המושלם?

לכאורה יש להם הכל: יפות, חזקות [בעיקר רוני], בעלות כושר גופני, חכמות, מאוד משופשפות תקשורתית. לא עושות טעויות, לא רבות. הכל טוב..
אז למה משהו חסר לי? משהו חסר. הן מרגישות לי יותר מדי פרווה: הכל לפי הספר- אבל אין אישיות, אין נשמה, אין אנושיות...רובוטיות. ראינו את האקס-דוסיות, למשל, רבות בטרוף במהלך המשימה, מאבדות את זה, ומתפייסות. לא שזה כיף לראות אנשים רבים , אבל ... זה יותר מעניין. הדוסות הן פשוט זוג יותר מעניין ו"עגול" [שמעתי פעם את המושג הזה, לא סגור על מה זה אומר ואין לי כח לבדוק בויקיפדיה אז נקווה שההקשר נכון פה]. יותר קל להתחבר לזוג כזה.
אבל אני עדיין אוהב את הסופרסטאריות , מקווה שהן יגיעו רחוק ושיפגינו קצת... לא הרבה, אבל קצת
We fight, we break up. We kiss, we make up

&nbsp
&nbsp

לסופרסטאריות כבר אין את זה....

פרווה זו לא מילה בשבילהן. או שהן יעופו מהר (ולכן לא מראים אותן הרבה) או שמול המצלמות, למרות האינטנסיביות של המירוץ, הן לא מספקות יותר מעצמן ולכן לא יוצאות מעניינות, וזו הסיבה שלא מראים אותן הרבה.
כמובן שמנקודת המבט שלהן זה לא מפריע. הן נהנות בתחרות, למי אכפת כמה העריכה נותנת להן זמן מסך.

במחילה מהבעלים הייתי קורא להן " שקשוקות טריפוליטאיות חמות"

אצל אחינו בני עדות המזרח, כותבים ,"במחילה" אחרי איזה פתגם או אמירה קצת קשה

אז בגלל שהן נשואות, וצריך לכבדן ואת הבעלים שלהם, כתבתי דברים קצת אולי לא ממש ראויים, אבל בכ"ז..

יעל ממש מדהימה , לא רבה, לא רבנית מבני ברק, צנועה , ממש מושלמת

(אחת מהנדירות בישראל)

ddvic

New member
כן! פרווה לא פרווה הן ממש סבבה

ולא נראה לי שצריך לחפש דברים מתחת לאדמה.
ודווקא פי 1000 יותר נעים שהן לא "עגולות" לפי המובן שלך!
האחיות דואני אולי הן הזוג הכי אציל בכל ה-4 עונות של המירוץ למיליון!

פרארי1

New member
כמה תובנות בעקבות הפרק של היום

- בתחילת הפרק ממש ריחמתי על הצלם של יפה ובועז, לבן אדם בטח לא נשארו כבר שערות לתלוש מרוב החפירות והשירים שלה, בהמשך זה נרגע כי הם התברברו וכנראה שזה הצליח לדכא אותה קצת.
&nbsp
- הצלם בעדויות של וובה ואלה חייב דחוף ללמוד לעשות פוקוס, שמתי לב לזה כבר בפרקים קודמים וזה ממשיך, ממש מוזר.
&nbsp
- וובה ואלה ממשיכים להיות הכי משעשעים, האמירה של אלה, שרק לא יקחו אותם למשימה אצל גניקולוג (בזמן משימת הרופא שיניים), הייתה הכי מצחיקה מתחילת העונה.
בהמשך היא גם הבריקה עם מרלין מונרו כשהתעופפה לה החצאית, וובה שיחק אותה עם ה"יש לך צבע יפה בשיער", הרגיע אותה בשניה.
&nbsp
- התאומים סתומים.
לא שעד עכשיו חשבתי שהם מועמדים לפרס נובל בפיזיקה, אבל הם מתעלים על עצמם כל פעם מחדש.
&nbsp
- נפל לי האסימון ומסתבר שאני מכיר את יוכי, אחותה עבדה איתי לפני כמה שנים והיא הייתה מבקרת אותה מדי פעם.
&nbsp
- לצערי, יוכי ולינור, יש הפועל אילת והם ניצחו את ירושלים בכדורסל השבוע, הפסד ראשון שלנו העונה בליגה.
מאירופה עפנו הערב סופית (בגלל זה ראיתי את הפרק באינטרנט, הייתי במשחק בזמן השידור), אבל זה בטח לא מעניין פה אף אחד.
&nbsp
- הפרסומות כשצופים באתר של רשת עוד יותר מעצבנות מאשר כשרואים את זה בטלויזיה ואם אני אתפוס את המנוול שהחליט להכפיל את הווליום כשיש פרסומות, אני אשים לו אוזניות על הראש עם רוק כבד בווליום שיהפוך אותו לחרש תוך חמש דקות.

פרארי1

New member
ועוד משהו קטן

- כנראה שהגיאורגים לקחו להפקה ממש מעט כסף על שיתוף הפעולה וארגון המשימות אצלם, אני מקווה שתוך 9-10 פרקים הם יעברו כבר לארץ אחרת...

אתה לא [הירושלמי] היחיד פה

יש לפחות עוד אחד...
לא שציפיתי מהברביות לשלוט ברזי ליגת ווינר ולדעת שאילת היא קבוצה ותיקה וליגיטימית בליגה, לא בושה לא לדעת אבל למה לנופף בזה...
&nbsp
אגב: הבעייה היא לא שהפסדנו עכשיו לאילת, אלא שבסוף העונה, בפיינל פור נקבל רגלים קרות מול מכבי. וזה חבל. 30 הפרש זה נחמד, אבל אליפות [הסטורית] הרבה יותר.
התעופה מאירופה היתה צפויה, אנחנו עדיין לא שם כנראה

ועוד משהו קטן

מילא שהתאומים סתומים, כבר התרגלנו לא לצפות מהם ליותר מדי במישור הזה*. אבל אפילו במשימה פיזית כמו החציר, אפילו שם להפסיד לברביות??
&nbsp
*כמובן יתכן שהם מדעני טילים והכל זה מניפולציות עריכתיות. אבל לא סביר

פרארי1

New member
הם הגיעו למשימה אחריהן

קשה לדעת מה בדיוק היה הפער, העריכה יכולה ליצור רושם שהיה פער של חבילת חציר אחת כשבפועל היה פער של 50.
האמת, לא מבין למה כל הזמן צריכים מניפולציות בעריכה, המירוץ האמריקאי מעניין וקיצבי בלעדיהן.
&nbsp
לגבי ירושלים, הייתי בחו"ל בתחילת העונה ורק ראיתי תוצאות, חשבתי שאנחנו תותחים שטוחנים את הליגה, מאז שחזרתי וראיתי כמה משחקים זה נראה כמו בלון שהאויר מתחיל לצאת ממנו, לא ראיתי באמת כדורסל טוב, לצערי.
אם איכשהו, בטעות, היינו עולים שלב באירופה, זה היה מתפוצץ לנו בפרצוף והיינו מקבלים תבוסות משפילות מהקבוצות היותר טובות בשלב הבא.

טוב אז קצת חפרתי בפרק למען המחקר-

והנה 2 תמונות :
בתמונה 1 - נראה כי העגלה שלהן כמעט מלאה וערמת החציר כמעט ריקה. מהדיבור שלהן אפשר להבין שהבנים עכשיו הגיעו.
תמונה 2 - פער ברור בין העגלה שלהן לבין זו של התאומים. סביר להניח שהפער בגלל שהן הגיעו הרבה לפני הבנים. אבל אולי כי הן היו יותר מהירות?
בקיצור... אין הוכחה חד משמעית

אם היה צריך להרים 5 חביות כבדות אז היה להם יתרון משמעותי

אבל במשימה כזאת הסיבולת יותר חשובה

יש כאלה שהם שריריים אבל הם לא ממש חזקים כי חסר להם גמישות בנוסף למסה של השרירים

פרארי1

New member
סחתיין על ההשקעה

תכלס, עם כל המניפולציות של העריכה, אני לא יודע אם הם מקפידים על סדר כרונולוגי, הם יכולים לנסות ליצור מתח מזוייף על ידי שינוי קטן בסדר ההתרחשויות...

לדעתי זה שהזוגות מצביעים למי לתת פרסה זה לגמרי מיותר

הרי לא מדובר במשחק חברתי כמו ה"אח הגדול" ו"הישרדות" אלא במירוץ

התאומים האלה ממש דפוקים.. רבים על כלום.. דרך אגב לבועז יש גם כן אח תאום

פרארי1

New member
הפרסות הן עוד דרך לשמור על מירוץ צמוד

ולתת לזוגות שנמצאים מאחורה, אפשרות לעקוף ולהתקדם.
זה יוצר עניין וחוסר ודאות, בדיוק כמו השיטות של יישור הקו בין כולם כמו המתנה לטיסה משותפת, פתיחת אתר בבוקר וכולי.
אלמלא כל אלה, היה בקלות יכול להיוצצר מצב שזוגות חזקים יתפסו פערים של ימים שלמים מזוגות חלשים, מה שיוציא את הטעם מכל העניין.
&nbsp
אגב, לחלוטין לא ברור לי השיקול של כל הזוגות שהצביעו לטילטיל ומזרחי.
במקום לעכב זוג חזק שנמצא לפניכם ואולי לעקוף אותם, מעכבים זוג שממילא אחרון ואם יודח זה יותיר את המעכבים עדיין למטה בדירוג ויותר קרובים לסוף הרשימה עם סכנת הדחה בלג הבא.
השיקול היחיד שבערך הגיוני כאן הוא שיקול חברתי, לא ליצור ריבים עם זוגות חזקים, אלא לעכב זוג שבסבירות גבוהה ממילא יעוף בסוף הלג.
אלה שאומרים שהם מעכבים כי "לא התחברו אליהם", כמו התאומים, לא ממש מפגינים חשיבה אסטרטגית.

זה בדיוק העניין

הם הרבה פעמים מצביעים לזוג שבמקום האחרון כדי לגביר את הפער מהמקום האחרון

אם אני הייתי בין האחרונים אז גם אני הייתי מצביע נגד אלה שנמצאים במקום האחרון

ואם הייתי בין הראשונים אז הייתי מצביע נגד זוג חזק כי לא הייתי חושש להיות מודח באותו יום

גםצופה

Member
מנהל
השיקול של לעכב זוג שרוב הסיכויים שיודח

הוא באמת מהסיבה - שבהמשך זה לא יתנקם במי שעיכב אותו...
ובאמת לא מובן הרעיון, שהזוגות לא מנסים לעכב דווקא את החזקים יותר...

אני גם שמה לב שהמתמודדים לא יצרו קשרים בין הצוותים... בארה"ב זה מאד בולט (יש עונות שיותר ויש עונות שפחות) שצוותים עושים כל מיני דילים וככה מתקדמים בצורה יפה כל מיני צוותים שמראש לא חשבת שיהיה להם סיכוי להגיע רחוק במירוץ....

למעלה