פרק 7 - הדילמה

moonlight B

New member
../images/Emo45.gifועוד../images/Emo45.gifואלף כן

על אדמת אביך הם יושבים? שצרכים אותם לשרת בצא פשוט מלקקים להם ... אולי פתרון אחד קטן וזהו לזרוק אותם לים מה דעתכם?

הבדואי

New member
במדינה ששאלה כזו מקבלת

לגיטימציה ובמה להיות נשאלת, המצב בכי רע, האם מיעוטים הם בני אדם כמונו, זה הניסוח של השאלה שלכם... עלוב, מאוד עלוב... ומה שעלוב עוד יותר, שאנשים בקלות דעת נוראית, פשוט מאוד, עונים לא [המיעוט לא מגיע להם לחיות חיים נורמלים], וחוזרים להנות מתרדמת המצפון התמידית... כמה טובים הם החיים... אכן, לפני 25 שנה באו אל סבא שלי, אני זוכר את זה, והציעו לנו לעבור לרהט, אמרו לו, ששם יהיה טוב יותר, כל מה שהוא צריך לעשות זה פשוט מאוד, לזרוק את האוהל, להתפטר מעדר הכבשים והגמלים [הפרנסה] להעביר להם את האדמות שבהם הוא גידל מטע זיתים ובמטע הוא גם גידל ירקות בחלקה קטנה ועדשים במקום נמוך ששם קיבלו המון מים... פשוט לזרוק הכל, ובוא לרהט, אז בזמנו, רהט היה כפר מתחיל עם בתים בודדים רק... ומה אני אעשה ברהט הוא שאל? יהיה לך בית, חשמל, הכל... הכל... כל מה שאתה צריך!!! ומאיפה אני אתפרנס, אני איש מבוגר כבר, ויודע רק חקלאות !! מפרנס את המשפחה בכבוד... הגינה שלי יש בה עדשים וחומוס וכל הירקות.. ומהכבשים אנחנו מקבלים חלב, וצמר שממנו מכינים גם אוהלים חדשים וגם מתחממים בשמיכות צמר.... מה יש ברהט? כמה בתים, בית ספר מאספסט, מסגד, ומקום להנהגה, ונוקטה [נקודת בריאות ששירתה את הקיבוצים ותושבי הפזורה טופלו בה במקרים דחופים]... מאיפה נתפרנס? מה יעשו הילדים שלי כשיגדלו? מה התוכנית שלכם בכדי להקל עלינו את המעבר. האם יש לכם תוכנית ברורה של איכלוס? תסתכל על רהט היום, אחרי 25 שנה ותדע את התשובות. מספר הבתים גדל מאודדדד! מספר המסגדים גדל, בתי ספר, ועירייה . בנוסף יש איזור תעשיה [מוסכים, פחחות, ושטיפת מכוניות] זה המקום שאמור לפרנס את 35000 הנפשות שגרים שם. האבטלה גואה, הפשע עובר כל גבול הגיוני, הצעירים משועממים ממורמרים ומופלים לרעה. תוכנית ברורה ומובנת של איך מעבירים את הבדואים שבפזורה למגורי קבע לא היה להם! [בכל זאות היה להם יעדים ברורים, להעביר את הבדואים למגורי קבע וזה כל התוכנית] רהט, מחולקת לשכונות לפי חמולות [משפחה מורחבת], עיר של חמולות, כאשר החלוקה הזו באה כבקשה מלמעלה, בעצם , רהט זה שימור של הפזורה רק שהמדינה הקצתה ותחמה את הפזורה הזו תוך תוכנית המתאר של העיר. ומה עם הפזורה שלא הסכימה לעבור למגורי קבע? אם מקודם איך שהוא חשב סבי או היסס שניה אחת לעבור או לא, אני בתוכני יודע שאין לעבור!!!!!! אין, אני נשאר בפזורה שלי, את התנאים הבסיסים הם מספקים לנו ואני מתכוון למים... אומנם לא מים זורמים אבל בכל זאות זה עדיין מים וזה בעצם כל התנאים ההומוניטרים שהם מספקים לנו. ואתם יודעים מה?! לאור המצב שאנחנו רואים בישובים מאוכלסים בבדואים, אנחנו לא צריכים מעבר לזה. אתם ידידיי, שכחתם דבר אחד פשוט, שבישובי הפזורה האלה, קיימים יצורים כאלה שדומים לכם, ויש להם צרכים כמו של כולכם, אוכלים, שותים, חושבים, מרגישים, וחולים ויש להם תרבות משלהם, ממש ממש כמו בני אדם רגילים... [כי כנראה את זה אתם שכחתם] אני זוכר שבתקופה של מלחמת המפרץ, רצינו לאטום את האוהל, לאטום את האוהל זו משימה בלתי אפשרית, והפחד מהגז שעושה פלאים למערכות הגוף השונות תמיד הפחיד אותנו, והמדינה, ???? שכחה מהקיום שלנו, אנחנו כן רוצים לעבור למגורי קבע!!! תדעו לכם, כל כך רוצים לעבור לזה, ומוכנים לעשות הכל למען זה, אבל שהמדינה תהיה איתנו טיפה פיירית!!! קצת הגינות לא תזיק למדינה דימוקרטית כמו שלנו[ מה חשבת שהמדינה היא לא שלנו?, שלנו אחי, שלנו!]. שלנו!! אתם יודעים את זה טוב מאוד.. כי אנחנו משרתים? לא.. כי קרוב משפחה שלי נפל בפיצוץ המנהרה? לא היא שלנו כי אנחנו נולדנו פה! וכי אנחנו מוכנים להיות חלק, אם רק תחשבו עלינו כחלק... אומרים לנו, גוזלים את השטחים של המדינה... תחשבו על זה שוב, עם יד על הלב... מדינה שנכנסת לשטח מאוכלס, הורסת את רוב האיזור המאוכלס, מקימה על ההריסות של הכפרים ערים וישובים יהודים, נותנת שליטה לרוב השטח לקק"ל שיש בתקנות שלה סעיף המתיר מכירת קרקע רק ליהודים, בשביל לגזול את השטחים שלנו היא כופה עלינו לעבור למגורי קבע, הורסת לנו את צורת החיים שלנו ולא נותנת לנו חלופה הגיונית, ועוד לנו קוראים גוזלי קרקע של המדינה? לכל אלה שאמרו לא!!!! לא מגיע לנו לקבל חשמל ושירותים בסיסיים, תהיו הוגנים כלפי עצם היותכם בני אדם, לפחות תודו ביניכם לבין עצמכם, שהמדינה לא פייר איתנו.. ולפני שתחשבו על גזילת אדמות, תחשבו מי היה פה קודם, ישראל או בדואים.

../images/Emo14.gif

הבדואי

New member
../images/Emo24.gif תודה עמיתושששש ../images/Emo24.gif

יקירי... תודה מקרב לב על התמיכה

הבדואי

New member
../images/Emo24.gif אשאושה הכי הכי ../images/Emo24.gif

גמני חולה עלייך אישה עם אש...
וווואאאווו המון המון תודה על התמיכה... הכי הכי אישה, הכי הכי אש, ואני הכי הכי מת עלייך.
אתם נשמות טהורות ואני מעריך את התמיכה שלכם מאוד...
מוני קמאן יא אחלה מוני, ועמית ואישה ודלית.. (DIDI?)

למעלה