פרשיית הנשיא קצב

סליידר

New member
פרשיית הנשיא קצב

מההתחלה חשבתי שמשהו מסריח בכל העניין נגדו. הוא זה שפנה ליועה"מ (ככה מקצרים יועץ משפטי לממשלה?), ותמיד צצו שמועות שמישהו מנסה להפיל אותו. אחרי איך שהוא דיבר אתמול - אתם מאמינים לו? לי בראש צצה פרשה מסועפת שכוללת מפלגות וקומבינות והכל למען הפלת הנשיא, ממש מוזר, ומפחיד שהחלטה גורפת יכולה להפיל בנאדם. אבל הוא עדיין לא נפל.

MetalSinagouge

New member
אני אגנוסטי גם בעניין הזה.

אף אחד מאיתנו לא יכול לראות את התמונה המלאה הכוללת שלל מסמכים, עדויות של כל הצדדים וכו'. מה שכן אפשר לבקר זה התקשורת. לדעתי הפרשה הייתה צריכה להחקר בסתר (כמו כל פרשת אונס שבה כבר יש חשוד פוטנציאלי ביותר). לסיכום: אם הייתי שופט מההתרשמות שלי בגלל המראה\התנהגות של קצב הייתי אומר שהוא לא עשה את זה. העדויות אומרות אחרת. אם תהיה חקירה נקייה, האמת תצא לאור.

Gilliana

New member
בודאי שמנסים להפיל אותו

כמי שגם ניזונה מקצת מידע פנימי בפרשה - אני יכולה להגיד שאין עשן בלי אש, ושאין ספק שהחרמנות של נשיאנו (לשעבר?) עולה לו ביוקר, אבל הוא לא מטרידן ובטח ובטח שלא אנס. אין ספק שגב' א' (השם שמו במערכת) ניסתה לסחוט אותו - הדבר עולה בבירור מההקלטות ואני גם מאמינה שעו"ד שומרון לא היה מעז לטעון כי עבדה בזנות אלמלא היו לו הוכחות מוצקות בעניין, שכן מדובר בעו"ד שיודע היטב את משמעותה של תביעת לשון הרע ולא יסתכן בכזו בכדי. מילא מפלגות וקומבינות, אבל מה עם התקשורת שערכה באיש לינץ' עוד בטרם הוגש נגדו אפילו כתב אישום? לא יודעת אם אתה זוכר, אבל כשהתפוצצה הפרשה, לפני מס' חודשים, הציע פרופ' מיכאל הר-סגור לקצב, מעל גבי העיתונות, לא פחות ולא יותר מאשר להתאבד! כמי שהעריכה מאד את הר-סגור ואת פועלו, הזדעזעתי לחלוטין. אין לי מושג אם הר-סגור אמר את הדברים על מנת להשיג מטרה כלשהי או סתם משום שהוא כבר אינו בקו הבריאות הנפשי, כך או כך - האיש שכ"כ הערכתי הפך בעיני לבזוי בין רגע. פרשית קצב היא מקרה קיצוני של שטיפת מח תקשורתית משומנת שאין לי ספק שעומד מאחוריה גורם בכיר וחזק במיוחד.

לדעתי מה שעלוב פה

הוא שהוא מנסה לייחס לכל המדינה שנאה כלפיו בגלל שהוא מזרחי. ולגבי תאוריות הקונספירציה - למה שכל כך הרבה אנשים יתאמצו להפיל אדם בעל תפקיד שולי עם השפעה מינימאלית על אורח החיים בישראל?

Gilliana

New member
סתם, כי...

... למישהו, פוליטיקאי בכיר אבל לא מוצלח במיוחד במדינת ישראל, בוער להיות נשיא משום שהוא כבר עבר את גיל 80 וראש-ממשלה כבר ברור לו שהוא לא יהיה, אז לפחות נשיא. אובססיות הן דבר מסוכן ביותר, בפרט כשמדובר באדם הזה.

הוא לא כזה

אחת הבעיות שלו היא שהוא מוסרי מידי לפוליטיקה בישראל. בגלל זה דרכו עליו ב-23 השנים האחרונות.

Gilliana

New member
מוסרי???

אנחנו כנראה לא מדברים על אותו אחד, ואם כן - הוא מוסרי בערך כמו המעשן מ X-files, רק שהיה מת להגיע לנעליים שלו.

Gilliana

New member
יש תרגום ../images/Emo8.gif

בשורה התחתונה - אם אנחנו מדברים על אותו אדם, הדבר האחרון שאפשר להגיד עליו הוא שהוא אדם מוסרי. ידו בכל ויד כל בו - אין קלחת שהוא לא בוחש בה כולל, ואולי בעיקר, הארוע הדרסטי ביותר בתולדות מדינת ישראל, AKA רצח רבין.

ואם עד עכשיו יכולתי לומר

שאת אומרת דברים בלי ביסוס (אם יש, אשמח לקרוא), עכשיו את ממש גולשת להכפשה שגובלת הוצאת דיבה. אם לא, אנא הסבירי איך הברנש המדובר מעורב ברצח רבין.

Gilliana

New member
א. לא הזכרתי שמות

כך שלא הוצאתי דיבתו של איש. ב. ע"ע ערך ברי חמיש וספרו "מי רצח את רבין". יש לחמיש גם אתר רחב היקף באינטרנט ואגב, למרות שחמיש נוקב בשם המפורש, הוא מעולם לא נתבע בגין הוצאת דיבה.

Gilliana

New member
P.S

מעניין שמיהרת לטעון להוצאת דיבה במקרה הזה כאשר בעניין קצב אינך חושב בכוון אפילו. לידיעתך, כל עוד לא הוכיחה התקשורת "אמת דיברתי" - הרי שמדובר בהוצאת דיבה לכל דבר ועניין.

נו ג'... בחייך

אל תשלחי אותי לקרוא ספרים של הקונספירטור הזה, תני הוכחות מוצקות. מה קרה לך פתאום? ממתי את מדברת סתם באוויר?

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif

העיקר לא ג' יפית
ולגבי ש' - מי אמר שיש לי הוכחות? אני חושדת - ובהתחשב בזה שהיה לו יופי של מניע, אני לא פוסלת את האפשרות על הסף. לא ערכתי לאיש משפט בינתיים...

0Pandemonium0

New member
בחייכם, תראו איך הוא נראה.

בן-אדם כזה מסוגל לאנוס? אבל מצד שני, באמת אין לי את כל הראיות והעדויות ביד, ואני לא יכול לקבוע. התשובה שלי לשאלה "האם הוא אשם?" היא: "לא יודע". האם אני נוטה להאמין לו? שוב, זה קשה. בדיוק היום דיברנו על זה בשיעור אזרחות, והמורה שלי אמר שאם היועץ המשפטי החליט להגיש כתב אישום נגד נשיא מדינה, יש לו מספיק ראיות, וקצב אשם. זה נשמע הגיוני מאוד. תחשבו שיתגלה שזו טעות, כמה אנשים יצטרכו להתפטר? ובראשם, כמובן, היועץ המשפטי.

Gilliana

New member
את המורה הזה צריך לפטר!!! ../images/Emo88.gif

מורה לאזרחות מעיז להוציא משפט כזה מפיו? משפט שנוגד את כל ערכי מדינת ישראל והחוק??? פשוט מזעזע - אין מילים אחרות. איך אפשר להגיד על אדם "אשם" בטרם נעשה לו משפט בכלל??? הרי זהו בדיוק העניין שבו אנו דנים.

למעלה