פרשיית מריה

פרשיית מריה

ההורים המאמצים אומרים שהוריה הבילוגיים של מריה מסרו את מריה כי לא יכלו לגדל אותה. אם כך, אז ההורים המאמצים הצוענים הם צדיקים והתקשורת עושה להם עוול.

אם באמת ההורים הביולוגים נתנו מרצונם את מריה להורים המאמצים, אז הצדדים המעורבים (ההורים הביולוגיים שמוסרים לאימוץ וההורים המאמצים) צריכים לקבל אישור מבית משפט ? אם הם לא פונים לבית משפט ולעמותות אז הם נחשבים כמבצעי עבירה פלילית למרות שהכל מוסכם בין הצדדים ?

יסמין@

New member
קודם כל

בדיוק כדי למנוע חטיפות וסחר בתינוקות ובילדים/ות - יש פרוצדורה לאימוץ חוקי ואי אפשר להעביר תינוק מיד ליד. מדובר באדם ולא בחפץ.
נוסף לכך, הצוענים השתמשו בילדה כדי שתבקש נדבות. כלומר העבידו אותה... ממש צדיקים.

KallaGLP

New member
אני לא מתמצאת כלל בחוקי האימוץ

במדינות המדוברות, אך אני מניחה שמי שמזייף תעודות לידה לא פועל באופן חוקי. מעבר לזה, אני מניחה שהיות שבכל זאת מדובר במדינות אירופה ולא בשבטים נידחים באפריקה, חייב להיות תהליך משפטי קבוע בחוק המסדיר את האימוץ, כולל רישום במסמכים חוקיים, ולא מספיק שהצדדים מסכמים ביניהם משהו כזה בפרטיות. לפחות מהעובדות העולות בכלי התקשורת, אין לדעתי מקום לספק שההורים המאמצים במקרה הזה עברייניםושהם ביודעין היו מעורבים באימוץ לא חוקי במקרה הטוב ובחטיפה במקרה הרע.

היה לנו דיון סלון

והועלה הנושא של זוגות ישראלים שמאמצים מרוסיה. מה קורה כשהורים מרוסיה חולי איידס עניים מוסרים מיוזמתם לזוג ישראלים את הילד/ה שלהם באדמת רוסיה ועושים ביניהם חוזה כתוב אצל עורך דין פרטי ששומר עותק נוטריוני אצלו במשרד, ולא פונים לבקש אישור מעמותה ומבית משפט, וההורים המאמצים מישראל מגיעים עם הילד/ה המאומץ לישראל, האם כל הצדדים המעורבים (ההורים הביולוגים מרוסיה וההורים המאמצים) עוברים עבירה פלילית ? האם הילד/ה נחשב כתייר במקרה כזה כשהילד/ה מגיע לישראל עם הוריו המאמצים מקבל אז הוא מקבל מעמד של תייר או שהוא מקבל מעמד תושב מסוג אחר ? איזה מעמד תושבי הילד/ה מקבל בישראל ?

משתפרת

New member
לא קורה

גם לפי החוק הרוסי וגם לפי החוק הישראלי אסור לעשות את זה.

אבי351

New member
בלי אישור משרד הרווחה בארץ והרשויות ברוסיה

דרך עמותה בארץ הילד לא יוכל להיכנס לארץ

year of the cat

New member
ואיך הזוג הישראלי היה מוציא את הילד מרוסיה?

הרי הוא היה מייד נעצר על ידי המשטרה
אי אפשר להוציא ילדים מרוסיה סתם ככה
גם עם צו בית משפט, בדקו לנו שם את כל המסמכים ועוד עשו כמה טלפונים ליתר ביטחון..

לא מעבירים ילדים מיד ליד, ברור שזה לא חוקי, ילד הוא לא רכוש של הוריו

fatfat

New member
כדי שהילד יצא מרוסיה ואחר כך

כדי שיוכל להיכנס לארץ הוא זקוק לדרכון אותו ניתן להוציא ברוסיה רק לאחר שהשופט חתם על צו אימוץ ועל אישור להוציאו מרוסיה על ידי המאמצים. כדי שיורשה להיכנס ארצה הוא צריך מסמכים שאותם מספקת העמותה. אם מישהוא זייף את כל זה אין לך אפשרות לשלוט על זה, אבל זה לא פשוט.

KallaGLP

New member
במקרה כזה כל הצדדים עבריינים

ואין מצב להוציא ילד כזה מרוסיה ו/או להכניס אותו לישראל.

KallaGLP

New member
ועוד משהו.

ברוסיה הוויתור על הילד לא נעשה בפני אנשים פרטיים ו/או אזרחי מדינה זרה אלא אל מול הרשויות בלבד. כדי שהילד בכלל יהיה מועמד לאימוץ, האם הביולוגית צריכה לחתום על ויתור בפני רשויות הרווחה. הילד מועבר לידי הרשויות, שוהה בבית ילדים, והופך למועמד לאימוץ. תחילה יש להציע אותו לאזרחי רוסיה בלבד, ורק אחרי פרק זמן די ארוך שאף אזרח רוסי לא מאמץ את הילד, בכלל אפשר להכריז עליו כבר אימוץ על ידי אזרחים זרים. כך שאין בכלל מצב שהילד ישירות עובר ידיים מהורה ביולוגי להורה מאמץ כלשהו, כל שכן להורה מאמץ שהוא אזרח זר. אימוץ הוא לא שוק והילד הוא לא סחורה.

דיוני סלון הם משחקי "נדמה לי"

אבל תמיד קיים בינם לבין המציאות פער. במקום להמשיך את משחק ה"נדמה לי" בו התחלתם, אני מעדיפה להתייחס למציאות.

* העימות הראשוני עם המציאות מתחיל בנקודת הפגישה בין הזוגות.
איך זוג ישראלי הרוצה לאמץ ילדה פוגש זוג רוסי עני חולה אידס שיש לו ילדה שהם מחפשים לה משפחה מאמצת?
איך שני הזוגות מכירים עורך דין עליו שני הזוגות סומכים לעריכת חוזה בנושא אימוץ?
למרות שבמשחקי נדמה לי זו סיטואציה שיכולה להתרחש, איני רואה אותה מתרחשת במציאות ללא מעורבות של גורמים הפועלים בצורה לא חוקית. מישהו צריך לקשר בין הזוגות האלו, מישהו צריך לתקשר עם שני הזוגות האלו, והמישהו הזה לא יעשה זאת לשם שמיים. במצב החוקי העמותות הן אלו שעושות את עבודת הקישור בין הורים מאמצים לילד מאומץ (לא להוריו הביולוגים), ומוטל עליהן פיקוח מצד שתי המדינות כדי שלא יהיה ניצול לרעה.

* העימות הבא הוא ההגירת אדם ממדינה למדינה. נהלי יציאה מרוסיה, ונהלי כניסה לישראל.
כיצד אדם כלשהו יוצא ממדינה אחת ונכנס למדינה אחרת בימינו אנו? כך יצא הילד מרוסיה ויכנס לישראל.
אם האימוץ נעשה בצורה חוקית ברוסיה ובישראל, הילד יכנס לישראל ויקבל אזרחות ישראלית (בסופו של הליך בירוקרטי כלשהו).
אבל אם לא נערך אימוץ חוקי על פי נהלי ברוסיה, אי אפשר לאשרר אותו בישראל, ולילד אין שום מעמד בישראל, בהנחה שהצליחו להכניס אותו בכלל לישראל.
איני מכירה את נהלי הימיאה מרוסיה, אך מי שאינו אזרח ישראלי, ולא משנה בן כמה הוא, זקוק לאישורי כניסה מסוג זה או אחר לישראל. תיירים ממדינות מערביות יכולים לנכנס לתקופה מסויימת ללא קבלת אישור מראש, אך כניסה לתקופה ארוכה (וילד מאומץ אמור להכנס לתקופת חיים) מצריכה אישורים לפני הכניסה. זו בירוקרטיה ארוכה ומסובכת. במקרה של ילד שאינו יכול לטפל בזה בעצמו, אפוטרופוסיו אמורים לעשות זאת. אבל אם ה"אימוץ" נעשה בצורה פרטית לחלוטין, ההורים המאמצים אינם אפוטרופוסים, ואינם יכולים לבקש דבר עבורו.

איננו ילדים יותר. משחקי "נדמה לי" אינם מציאות. זה הזמן להתבגר.

משתפרת

New member
ומה ששכחת לציין-

שלא קיים עו"ד שיערוך חוזה בלתי חוקי לחלוטין. מסירת ילד באופן פרטי מיד ליד כאילו היה חפץ היא בלתי חוקית.

לא ששכחתי, כמו

שהסנריו כלכך בלתי חוקי בעיני, שברור ומובן לי שהעו"ד שישתף פעולה איתו אינו מתייחס לחוק לא ככתבו, לא כלשונו, ובוודאי שלא כרוחו.

fannyd

New member
לא קיים עו"ד לא מושחת

את יודעת כמה תוצאות מקבלים כשעושים חיפוש ברוסית לפי "שחיתות", "אימוץ"?

אוי באמת

ניסיתי לחשוב על כותרת מנומסת יותר, אבל כשהכותרת שלך כה בוטה ומכפישה ציבור שלם של אנשים, איני רואה מדוע להתאמץ ולחפש משהו מנומס יותר.

קיימים גם קיימים עורכי דין ישרים!
העובדה שקיימים גם מושחתים אינה סותרת את המשפט לעיל. כמות התוצאות בחיפוש שהצעת אינה רלוונטית ליושרם של כלל עורכי הדין ברחבי העולם כולו. העובדה שקיימת שחיתות ועורכי דין מעורבים בה אינה אומרת שכל עורכי הדין מושחתים, אלא ששחיתות היא אחד התרחישים בהם עורכי דין מעורבים.

משתפרת

New member
אוי באמת!

א. נגה צודקת, יש כאלה.
ב. בלי שייכות לישר או מושחת, עו"ד לא יכתוב חוזה על משהו בלתי חוקי באופן מובהק, כדי לא לאבד את רשיונו. כשם שעו"ד לא יכתוב חוזה בו מישהו יקבל חלק מהפיצויים שיתקבלו מחברת הביטוח אם יחבל ברכב של אדם אחר, כששם שעו"ד לא ינסח חוזה בו אדם מוכר דירה שברור שאיננה שלו לאחר.

KallaGLP

New member
מעבר להכללה ולהקצנה באשר ל*כל* עורכי הדין

יש פער עצום בין שחיתות לבין טיפשות. ניסוח חוזה כזה וחתימה עליו על ידי עורך דין הם בגדר טמטום מוחלט. למה שפשוט לא יסור לסניף המשטרה הקרוב ויבקש שיעצרו אותו? יחסוך הרבה כאב ראש גם לו וגם לרשויות.

אבי351

New member
ברור שללא אישור מבית משפט זאת עבירה פלילית

חמורה מאוד כי זה נחשב לסחר בילדים וזה מה שנראה שהיה שם או חטיפה בכל מקרה זה נראה רע מאוד ומנוגד לחוק הביל ולהאמנת האג

Daria34

New member
This whole case is like a highlighter

pen to racist hypocrisy.
אם זה היה הפוך אף אחד לא היה חושב לבדוק מה עושה ילדה כהה במשפחה רחבה
שכזו שהיא לבנה. מעניין שלא צועקים, "תשאירו אותה שם היא כבר התרגלה"

למעלה