פרשיית מריה

fannyd

New member
לא משנה מה תעלה החקירה

זה עלול להיגמר רע מאד עבור המיעוט הצועני ולא רק ביוון.

China8

New member
לא כל דבר זה גזענות

ראשית, אני חושבת שרובנו מסכימים כי להרבה מן הילדים הכי טוב לגדול עם משפחתם הביולוגית.
שנית, אלו הגורסים ״תשאירו אותה/ו שם, היא/הוא כבר התרגלו״ זה לרוב במקרים בהם המשפחה המאמצת באופן בולט (ועל פני השטח כי אף אחד לא יודע מה קורה בכל בית) מהווה כביכול מקום אופטימלי, אוהב ומגן לילד המדובר בהשוואה לתנאי המשפחה הביולוגית.
פה מדובר בילדה שהועבדה. האנשים ששלחו אותה, המתקראים הוריה, שלחו אותה לפזז ברחובות תמורת כסף למחייתם. היא ילדה בת שש. זו עבדות וניצול.
וזה לא משנה אם היא לבנה או שחורה.
כנראה שאם הייתה כהה אז אף אחד לא היה מגלה, כי הייתה נטמעת יותר בסביבה, מה גם שלרוב בני מיעוט הרומא לא ממש מתערים באוכלוסיה. אבל כאן יש מקרה בולט של ילדה שאינה נראית כמו סביבתה, עם הסברים שאינם מתקבלים על הדעת, עם רישומים כוזבים של 14 ילדים שמתוכם רק 4 זוהו. פלילי לחלוטין.

Daria34

New member
אז הנה מה שקורה, היום הוציאו ילדה בת 7

בלונדינית מהבית באירלנד שגם גדלה בין בני מיעוט הרומא.
מעניין, האם עכשיו יבדקו את כול הילדים או רק את הבהירים?
ולפי מה שגילו שם בקהילה את כול הילדים צריכים לקחת להם.
את יודעת כמה משפחות של כהים טוענים שנלקחו להם ילדים בצורה לא חוקית?
המון....

fannyd

New member
טוב, זה הרי זה כל כך מתאים לסטיגמה

שאגב גם אני גדלתי עליה שצוענים חוטפים ילדים. די הופתעתי כשקראתי מאמרים של חוקר צוענים בסונוב שמפריך את הטיעון הזה כמו הרבה סטיגמות אחרות לגבי צוענים. מסתבר שאחת המסורות של הצוענים היא דווקא לתת בית לילדים נטושים. ברור שעכשיו בכל מדינות אירופה יתחילו פשיטות על ריכוזי צוענים ויהיה כבר מי שיוסיף שמן למדורה.

China8

New member
אני בטוחה שיש

ועם זאת, יש גם המון משפחות של בהירים שהוציאו להם ילדים מהבית.
אי אפשר לבדוק את כל הילדים ולכן כמובן שראשית בודקים את אלה שנראים חריגים בסביבתם.

משתפרת

New member
את יודעת כמה פעמים שאלו אותי

את אמא שלו? באמת?
גם ילדים, גם מבוגרים. אילו הייתי חיה בקבוצה שבשולי החברה, כזו שהמשטרה פושטת עליה כדי לחפש סמים ורכוש גנוב, אין לי ספק שהייתי צריכה להראות תעודות כדי להוכיח שאנחנו- האשכנזים הלבנבנים- אימצנו כחוק את בננו החום.
זו לא גזענות

fannyd

New member
כשמדובר בצוענים הגזענות תמיד ברקע

אפילו אמש הכותרת בוואלה "הצועני נגד אשתו". אילו היה מדובר בכם יש להניח הכותרת הייתה "החשוד נגד אשתו".

משתפרת

New member
בדיקת זהות של ילד שנראה שונה- איננה גזענות

להכליל שהצוענים הם כאלה או כאלה (עם תכונה או התנהגות שלילית) זו גזענות. לומר שהם נולדים כאלה זו גזענות. לבדוק רקע של ילד שנראה חריג במשפחתו זו לא גזענות.

fannyd

New member
הדגשת המוצא האתני גזענות

לא לחינם ראשי הקהילה הצוענית ביוון הביעו חשש מהשלכות המקרה.

משתפרת

New member
מה שנראה לי כגזענות זה לא הפרסום על מריה

גם לא זה שפורסם שהיא נמצאה במשפחה צוענית, זה חלק מהמידע. גם אם אני הייתי נחשדת בחטיפת ילד אינדיאני היו מדברים על הישראלית (אם זה היה בחו"ל) או על האשכנזיה.
מה שנראה כגזענות זה שמזכירים שיש לזוג 14 ילדים שרובם בעצם לא נולדו להם. את זה הזכירו כלאחר יד, בקושי מתיחסים לזה הסערה מתחוללת בגלל הילדונת הבלונדינית.
מה שעוד נראה כגזענות זה ההתיחסות לצוענים כבעלי נוהג של חוטפי ילדים, במקום להתיחס למשפחה הספציפית הזו. ניתן להזכיר מקרים קודמים, אבל בהחלט לא נכון להגיד שזה מובן מאליו שהצוענים חוטפים/גונבים/קונים תינוקות.

China8

New member
אפשר גם להחליף צוענים ב"יהודים"

ומשמעות המשפט לא תשתנה.

כשהופיעה מאדונה ברומניה המשפט שפתח את הופעתה היה כזה שתמך במיעוט בני הרומא והיו מי שמחו...
כמובן שיש כאלה שאינם רואים בעין יפה את ההתבדלות החברתית שלהם, את חיי הנדודים, את חייהם של רבים מהם על קצבה וקיבוץ נדבות ולבטח יש גם הרבה אחרים, אולם הסטיגמה כבר דבקה...
ועם כל זאת, אני עדיין מעדיפה שיבדקו כל ילד שקיים לגביו חשד פלילי מאשר להמנע בכך בשל שיקולים של פוליטיקלי קורקט.

fannyd

New member
תעודת עניות לרשויות

שפוגשות לראשונה את הילדה בגיל כזה ובנסיבות כאלה. הילדה הזאת קיבלה בכלל איזה שירות אלמנטרי כמו חיסונים?

Daria34

New member
מהתחלה חשדתי שמדובר בילדה שלא נחטפה אלא

נמכרה. זוכרים ששמתי סרטון על מכירת ילדים של המיעוט הרומא?
זה בדיוק מה שקרה פה. אמא שלה מכרה אותה.
אם היא לא הייתה בלונדינית לאף אחד לא היה איכפת...ממנה.
התפוצצה להם הפרשה בפנים...כמה צביעות...
שיחזירו להם את הילדה להורים המאמצים אלא אם הם מתכוונים
להוציא להם את כול הילדים על הזנחה.

KallaGLP

New member
זה לא עניין של אכפת, לפחות לא בהכרח.

הרי זה לא שהרשויות היו עוברים מבית לבית ובודקים את ההיסטוריה של כל הילדים שנראים פחות או יותר דומים להוריהם. אבל מישהי בעלת מראה חריג זה בולט ולכן מעורר שאלות.

fannyd

New member
סליחה

קודם מוציאים מרשות ההורים ומדליפים לתקשורת שמשתלחת ואחר כך בודקים? באירלנד זה בדיוק מה שקרה. מערכת בירוקרטית כושלת ופרוצה.

KallaGLP

New member
אני לא חושבת שיש מספיק מידע

כדי לטעון שלא הייתה עילה מוצדקת להוציא מרשות ההורים. אם לא היו מסמכי אימוץ תקפים וחוקיים, למשל, זו עילה די רצינית. ואגב, אני לא אומרת שבהכרח אין גזענות, אני אומרת שלא בהכרח יש. אני לא יכולה לקבוע בוודאות אם במקרה הספציפי הזה יש או אין, ומבחינתי זה טעון הוכחה, כמו כל האשמה.

fannyd

New member
באירלנד?

שם הוציאו מהבית, עשו רעש, בדקו וכשהוכח שהילדה בתם הביולוגית של הוריה החזירו. וביוון נראה לך סביר לרשום בלי כל בעיה תינוקת בת 7 חודשים רק על סמך דיווח שנולדה בלידה ביתית ומבלי לראות אותה?

KallaGLP

New member
אין לי מושג על אירלנד. לא מכירה את המקרה.

דיברתי על יוון. ואני לא יודעת מה כללי הרישום במדינה כמו יוון. אם אכן יש תקנה שלפיה חייבים לראות כל תינוק לפני שרושמים - אזי נעשתה כאן עבירה, וגם אם אין תקנה כזאת - אז סביר שצריכה להיות, אך זה רק אומר שהחוק דפוק. אבל זה לא בהכרח משהו שיש לו קשר לגזענות.

למעלה