פרשתי להכין לי ארוחת ערב

In Limbo

New member
בובה

ההיא מתחתי צודקת, כדי לחלוט משהו שמים אותו במים חמים למספר דקות, מוציאים ומקררים אותו כדי להפסיק את הבישול (אפשר לשים אותו במים קרח, אפשר לשפוך עליו מים קרים - כל דבר שיגרום לו להפסיק להתבשל). אחרת זה לא ממש חליטה אלא חצי בישול במים חמים (אל-דנטה) כמו שאת עושה עם הנודלס
 

In Limbo

New member
ודרך אגב!!

תראי שאם תבשלי את הנודלס במים חמים ואח"כ תעבירי אותם למי קרח כדי להפסיק את הבישול - ורק אחר כך - תערבבי את הנודלס עם כל שאר הירקות והבשר על האש, הנודלס יהיו הרבה יותר טעימים וירגישו יותר כמו נודלס ופחות כמו פסטה.
 
קבלו תיקון

לא חלטתי את הנודלס עד עכשיו (למרות שהקפדתי לשטוף אותם אחרי הבישול הראשוני ולפני שהעברתי אותם לערבוב, במים בטמפרטורת החדר כדי שלא ידבקו). ואני עדיין מחכה למתכונים נוספים, זה לא פר שכולן חוקרים אותי על המוקפץ שלי ולא מביאים מתכונים נוספים.
 
אם יש לך מתכון להום פרייז

ולבלינצ'ס שווים במיוחד אני אשמח. מתכונים ל
תשלחי לי במייל.
 

Mip Mip

New member
בבקשה: בלינצ'ס הונגרים אסליים

(מהצד הלא תימני שלי...) מערבלים בבלנדר: 1 ביצה 1 כוס קמח 1 כוס+2 כפות חלב קורט מלח כף סוכר כף שמן ומטגנים לבלינצ'סים (מעט מעט מעט שמן, רק שלא ידבק..) לגבי הג'חנון- זה כל כך הרבה עבודה שפשוט עדיף ללכת לסופר, לקנות קפוא ולשים בתנור כל הלילה...
 

מותר לי

New member
חליטה...

השריה של זמן קצר מאד במים רותחים, לא דווקא להעביר אח"כ למי קרח... ותה דווקא כן אמורים לחלוט... (היתה תקופה שהיינו מכינים בבית תערובות עלים לתה, שמים את העלים על בד מעל הכוס ושופכים עליהם מים חמים. העלים נשארים למעלה, ובכוס יש תה... חליטת עלים!) מה עוד חולטים? יש כאלו שחולטים בשר כדי להוציא ממנו את ה"מיצים"... (הוא נראה אח"כ יותר אסטטי)
 
למעלה