פשוט כואב הלב..על מפוני הגוש...

Dark faith

New member
פשוט כואב הלב..על מפוני הגוש...

זאת תקופה שנזכור לדורי דורות...

FadleR

New member
כואב על מי שמת.

לא נוראה הדתיים החסרי שכל האילו יכולים גם להתפלל בבית כנסת באזור המרכז ולא ליד מחבלים.

00000

New member
הם יכולים אבל...

זה לא אותו דבר.. זה כמו לישון במיטה אחרת... שאתה לא רגיל אליה והיא לא נוחה לך.

MS6

New member
איזה דימוי טפשי...

לישון במיטה אחרת?? אתה אולי לא יודע מה זה להיות חקלאי.. אבל זה לא לשכור דירה באיזה מקום ולשלם מדי פעם חשבונות.. להיות חקלאי זה לתת את הנשמה שלך בשדות, לטפח ולגדל כל עציץ ושתיל. צריך להבין שתושבי גוש קטיף חלקם משפחות שכולות, חלקם נפצעו בפיגועים, אין אדם בגוש קטיף שלא מכיר מישהו מהיישובים שלא נהרג או נפצע. אם למרות זאת הם החליטו להישאר בבית, למרות החשש שיפגעו ולמרות אלפי הטילים שנחתו עליהם, זה רק מוכיח כמה הם אוהבים את הבית שלהם ואת ארץ ישראל.. עכשיו תחשוב מזה מבחינתם לעזוב את הבית.

L i r a n 5

New member
מעניין

רוב המשפחות השכולות ונפגעי הטרור היו הראשונים לעזוב את גוש קטיף, המסתננים הם אלה שעשו את רוב הבעיות. דבר שני, כמו שאני לא יודע מה זה להיות חקלאי כך גם אתה לא, אל תקנה כל לוקש שמוכרים לך.

Dark faith

New member
שטויות...!

ראינו את המשפחות בוכיות וכואבות! שמענו את הסיפורים המזעזעים הללו על הורים שמשאירים אדמה ספוגה בדם ילדהם.... לירן אני רוצה לראות אותך עוזב את ביתך בשלוות נפש- עוזב למקום שאינו ככל דומה לביתך הקודם.

shiroosh999

New member
כנ"ל.

וחוצמזה זה לא רק לעזוב את הבית, זה לעזוב את הישוב שגדלת בו,לעזוב מקום שאתה כל כך קשור אליו, והאידיאולוגיה שכל כך תפורה על זה, לשוב שיום למחרת ישבו שם בני הדודים שלנו. מי אם לא הערבים.

L i r a n 5

New member
אני ממש לא מקבל את זה

כשתתחתני, לא תעזבי את הבית? מעטים האנשים שנשארים באותו ישוב כל חייהם.

shiroosh999

New member
אבל יש הבדל בין לעזוב את הבית..

מרצון, או בגלל נסיבות שאתה חושב שהן מספיק טובות, מאשר כאשר מפנים אותך, ההרגשה היא שונה. המתנחלים לא חושבים שהם עוזרים למדינה, הם לא חושבים שמשו טוב יוצא מזה. הם רוצים להמשיך לחיות שם. אם היו מפםנים אותך מביתך בעל כורחך בטענה שזה חלק מתהליך בתקווה לשלום, ואתה, כל מה שאתה רוצה זה להמשיך לחיות. חוצמזה אסור לשכוח שזה כל החיים, לא רק הבית, הפרנסה, החקלאות, אנשים ש-99% שהם לא יחיו באותה איכות חיים אף פעם, ואנשים שהם כבר מבוגרים מידי בשביל לעבוד, והחממות והחקלאות היו לכ מה שיש להם.

L i r a n 5

New member
"למקום שאינו ככל דומה לביתך הקודם"

אפשר לחשוב שהמתנחלים עברו לדרום אפריקה. בסך הכל הזיזו אותם קצת זה הכל. אני, למעשה, עברתי דירה לפני שנה וחצי - אני מכיר את ההרגשה. ההורים שלי עברו דירה בערך 4-5 פעמים בחייהם, לעבור דירה זה לא פשע, זו לא שואה ואנשים עושים את זה בכל רחבי העולם. ממש מגוחך הטיעון הזה של "קשר לאדמה" [אני לא מדבר על משפחות שכולות].

MS6

New member
עכשיו זו השוואה פשוט אכזרית..

לעבוד דירה... צריך להיות אדם מאוד רע בשביל להשוות טרנספר בכוח, טיהור אתני, למעבר דירה. איך אפשר להשוות מהלך שהוא בחירה לגמרי שלך.. שנובע משיקולים מסויימים של עבודה/נוף/אוכלוסייה/התפתחות לבין מעבר בכוח, שבו אתה נעקר ממקור עבודתך, מסביבתך, במקרים מסוימים מהשדות שהשקעת בהם את מיטב שנותיך, מהחברים שלך, מתחושת הביחד שכ"כ חסרה בארץ ושאותה אפשר למצוא אך ורק בהתיישבויות, למעבר לקרוואן לשנתיים, מעבר שבגללו תצטרך לוותר על רכוש רב כמובן זאת משום שהמקום הוא הרבה יותר קטן מהבית הישן שלך ככה שריהוט רב צריך להיזרק, כשאתה לא יודע איפה הילדים שלך ילמדו ב1 בספטמבר כי פשוט אין יותר בתי ספר בגוש קטיף וצריך למצוא להם סביבת לימוד חדשה, אתה צריך בגיל 30-40-50 למצוא עבודה חדשה או פשוט מאוד להתחנן לקרקע ושוב לעבד אדמה קשה מאוד, אדמת לס, אדמת נגב, ולנסות שוב להפריח שממה (זה לא כאילו שלוקחים אותם לעמק יזרעאל.. משאירים אותו באדמה הקשה של הנגב) וכמובן אתה מוותר על חלום. על ההגשמה שלך. הרי אף אחד לא רוצה להגיע לאיזור מסוכן סתם... מתיישבי גוש קטיף ברובם עשו זאת מטעמים אידיאולוגים. הם רצו להיאחז בחבל ארץ עברי שנשלט ע"י ערבים, כמו אבותיהם הרוחנים, החלוצים, הם העדיפו להמשיך בגוש קטיף למרות כל המכות. ועכשיו מי שמוציא אותם זה לא הערבים שניסו ותקפו ולחמו בשביל שהם יסתלקו אלא זה האחים שלהם, הם אלה שמוציאים אותם בכוח ובעצם עושים מה שהערבים לא הצליחו לעשות ההשוואה הבזויה הזאת למעבר דירה מצריכה אחד מהשתיים: לב אכזרי בצורה בלתי רגילה או בורות מדהימה

Dark faith

New member
אז צר לי להגיד לך...

יש כזה מונח שנקרא "אידיאולוגיה". האנשים האלה חלוצים מבחינתי! ההקרבה שהם הקריבו להיות שכבה אנושית מגנה על מדינת ישראל....חלוצים, כבר אמרתי?

MS6

New member
אתה אומר שטויות..

וזה אני אומר לך ממקור ראשון... המשפחות השכולות נשארו גם נשארו.. היישובים גנים-כדים שאותם אני מכיר אישית משום שהיה מעו"ז פעיל של בית"ר ביישובים הללו, יישובים חילונים לגמרי, אולי היישובים שהכי סבלו באינתפיאדה ואחוז הנפגעים שם הוא פשוט מדהים. ולמרות זאת המשפחות נשארו ביישובים הללו עד הגירוש של שרון. מה שאתה אומר זה פשוט מאוד לא נכון, אל תגיד דברים שאתה לא יודע לא צריך להיות חקלאי בשביל לדעת שצריך להשקיע בחקלאות מהלב. במיוחד כשאתה מגיע לאיזור כמו גוש קטיף.. שזה למי שלא יודע מדבר... ולהפריח בעצם את השממה. אגב אל תתבלבל ותאמר שמי שעזב ראשון את גוש קטיף כשהיה פינוי עשה את זה מרצון... יש אנשים שפשוט מאוד לא רוצים לעשות חיים קשים לחיילים. רוב תושבי גוש קטיף כאלה.. ובגלל זה הם עזבו ברגע האחרון לפני שהחיילים נכנסו. בתקשורת מנסים לצייר את זה כאילו הם רצו או שלא היה להם חשוב מספיק להישאר, אבל אם הם נשארו שם למרות שנחתו להם על הראש 6000 פצצות מרגמה ו500 קסאמים.. אז כנראה שהם מאוד אהבו את היישובים הללו!

00000

New member
לפי דעתי זה לא טיפשי

כי השינה מאוד חשובה לי וקשה לי לישון במקום אחר ובמיטה אחרת.

Dark faith

New member
תגיד...

איך אתה בכלל משווה?! מדובר כאן בחיים שלמיםש ל משפחות שנגדעות! איך אפשר להשוות את זה לכמה שעות שינה?? אהבת המולדת, הרגשת הרצוי, הרגשת הביתיות- מעבר לשעות שינה

00000

New member
מאז שכל הזמן מפריעים לי לישון

אני מבין שהשינה זה דבר חשוב.. ובלי שינה טובה אני לא מתפקד.. אין לי חשק לעשות כלום.. אני מסוגל אפילו להיות שבוע בבית מבלי לצאת ממנו.. גם החום.. גם העייפות............... ואני חושב על עצמי אם היה צריך לפנות אותי והייתי צריך לישון במטה אחרת.. שאני לא רגיל אליה והיא לא נוחה..במקום אחר(ואולי רועש יותר) אז היה לי קשה מאוד להירדם(וכשקשה לי להירדם לוקח לי איזה שעתיים וחצי להירדם) ובלי שינה טובה אני מרגיש רע.. בקיצור מה שאני מנסה להגיד שכל ההרגלים משתנים.. והתקופה של ההתרגלות יכולה להיות רעה.. ותמיד מתגעגעים להרגלים הישנים במקום אחר.

shiroosh999

New member
זה לא עניין של הרגל!!!

ממש לא! זה עניין של לנטוש את הבית שלך לטובת משו שיכוליות שלום, לנטשו את המקום שתמיד אהבת, אולי לטובה, אבל לנטוש את הבית שלך, לעקור אותך מהמקום שאתה תמיד קשור אליו! בלי כל קשר לשעות השינה שלך!

למעלה