תגובה.
---קודם כל, איראן היא מדינת הלכה, לפי הקוראן. גם מטוס זה חתול, לפי המכבסה שלך (לשניהם יש זנב, לא?). ----- לא הבנתי למה כוונתך. אבל כוונתי הייתה שבסוף גם אנחנו נהיה מדינת הלכה, אם לא נמגר הדת מאיתנו. ------כלכלית? אתה רוצה להזכיר לי באיזה תחום זכו פרופ` אומן והכיפה שלו בפרס נובל? אז דתי אחד קיבל פרס נובל, איך זה קשור למה שאמרתי, חבר? ---ואתה רוצה להגיד לי שאלה הלא-דתיים, אלה שמחנכים את הילדים שלהם לחופש ופתיחות (שהדת כובלת, אלא מה), ומה שיוצא מרובם (וזה מחמיר עם כל דור שעובר) זה חבורת נהנתנים נטולת ערכים עם חברה בעלת היררכיה מעוררת גיחוך, שבגלל חלקם אנשים מפחדים לתת לבנות שלהם להסתובב בחוץ או מפחדים לשלוח את ילדיהם לבית הספר, וזה רק על קצה המזלג.-------- אני רוצה להגיד לך שאתה לא יכול להכליל את החילוניזם, מכיוון שחילוני הוא פשוט בנאדם לא דתי. את הדתיים, אתה כן יכול להכליל, בגלל שהדת תופסת חלק עיקרי בחייהם וכל חיי הדתיים מושתתים על ספר אחד.(אותו הספר). אני רוצה להגיד לך שאני לא מעדיף שהילדים שלי ידברו אל הקירות, יאמינו ברוחות, יחשבו שאנחנו עם נבחר, ויקראו לכל מי ששונה מהם גוים, יתנו חשיבות לדת, ויבדילו מכך את חבריהם, אני רוצה להגיד לך שאני לא רוצה שהילדים שלי יפתחו מחלה נפשית עקב הדת. באיזו זכות אתה מכליל את החופש והפתיחות אל האלימות? אין קשר בין השניים. זה שיש זבל אצל החילונים, לא אומר שהחופש הוכח ככושל. אנשים צריכים לדעת להתנהג ע"פ חוקים סוציאליסטים. לדוגמא:אנגליה. המדינה שלנו אלימה, גם הדתיים בה. אין קשר לשטויות שהוצאת מהפה. לפי מה שהבנתי, אתה אומר, שאם בנאדם לא יכול להחזיק את עצמו, צריך לאיים עליו עם אקדח? אתה פשוט בלבלת שטויות... ---קצה המזלג. ואל תספר לי על זוטות ושוליים של החברה הדתית והחברה החילונית, ברור שהחופש שאתה דוגל בו הוא הגורם מספר 1 לכמות האונסים, הרציחות, האלימות ושאר החולאים שבשנים האחרונות עוברים כל גבול בחברה החילונית-ליברלית-חופשית-פתוחה. אם באמת היית כואב מכל מה שציינתי, היית מסכים לקבל כמה סייגים בצורת "מדינת הלכה" כדי לבטלם. לילה טוב
----- והדת שאתה דוגל בה היא הסיבה מספר אחד למלחמות, לנרצחים בעולם, למתים, לתועבה, לאלימות, להבדלה, לגזענות, לאנטישמיות, לסטיות(חרדים), לגניבות, ועוד. אין קשר, שוב, בין החברה הליברליסטית לבין זה שיש בה אנשים אלימים. מעבר לזה שהדתיים אלימים לא פחות, רק שהם שומרים הכל בפנים, לא מוציאים. אם בת נאנסת בחברה הדתית, היא לא תגיד את זה מפחד שה" כבוד " שלה יירמס... כואב לי אכן מה שציינת, אבל מדינת הלכה זה לא הפיתרון. מדינת הלכה זה מה שיביא להרס ואובדן השפיות של המדינה שלנו, ולבסוף של העולם. בסוף נהיה פה כמו איראן.