פשיטת רגל/כינוס נכסים

מצב
הנושא נעול.

murphyr

New member
פשיטת רגל/כינוס נכסים

פשיטת רגל/כינוס נכסים
מקום עבודתי הקודם חייב לכל עובדיו כסף רב (לפחות 2 משכורות +פיצויי פיטורין). לטענת הבעלים, אין לו כסף לשלם, ומינוי מפרק לחברה דורש כסף רב ולכן אינו מפרק אותה אלא מחכה שמישהו אחר יעשה זאת. למיטב ידיעתי, ברגע שהחברה מפורקת ע"י כונס נכסים, ביטוח לאומי משלם את התשלומים שהחברה פושטת הרגל חייבת לעובדיה. האם מישהו יודע בכמה כסף כרוך פירוק? מה אתם ממליצים לי לעשות על מנת לקבל את מה שמגיע לי? שמעתי שיש אפשרות להיעזר בהסתדרות, (אני לא חבר הסתדרות), במה זה כרוך? תודה מראש על כל התייחסות

שיר ורד

New member
הפתרון המקובל הוא התארגנות

פשיטת רגל/כינוס נכסים
מקום עבודתי הקודם חייב לכל עובדיו כסף רב (לפחות 2 משכורות +פיצויי פיטורין). לטענת הבעלים, אין לו כסף לשלם, ומינוי מפרק לחברה דורש כסף רב ולכן אינו מפרק אותה אלא מחכה שמישהו אחר יעשה זאת. למיטב ידיעתי, ברגע שהחברה מפורקת ע"י כונס נכסים, ביטוח לאומי משלם את התשלומים שהחברה פושטת הרגל חייבת לעובדיה. האם מישהו יודע בכמה כסף כרוך פירוק? מה אתם ממליצים לי לעשות על מנת לקבל את מה שמגיע לי? שמעתי שיש אפשרות להיעזר בהסתדרות, (אני לא חבר הסתדרות), במה זה כרוך? תודה מראש על כל התייחסות
הפתרון המקובל הוא התארגנות
של כל העובדים לבקשה למנות מפרק. ישנן כאן שתי מערכות של עלויות. שכר טרחה לעו"ד שיגיש את בקשת הפרוק - זה ממומן ע"י מבקשי הפרוק. כמה שידוע לי שכר הטרחה לעו"ד להגשת בקשת הפרוק הוא אלפי שקלים , כשזה מתחלק על עשרות עובדים זה יוצא כמה עשרות או מאות שקלים לכל אחד. שכר הטרחה של המפרק - זה ממומן מתוך הנכסים אותם הוא מצליח לממש.

מצב
הנושא נעול.
למעלה