פשרה בין אשכנזים לספרדים-מזרחים

כי או שאתה כותב דברים מובנים מאליו

כאילו המצאת אידאולוגיה חדשה ומהפכנית לשינוי העולם, או שאתה כותב שטויות ברמה אלוהית.

doresh shalom

New member
../images/Emo41.gif

מקס אתה מתעלם מחלק גדול מאוד מהציבור המזרחי/ספרדי וכו' . ובנוסף אתה מתעלם מכל הציבור הערבי הישראלי. אם אתה רוצה מדינה יהודית, אתה צריך להתחשב בכולם ולא רק בציבור אחד, אני חייב להגיד שמה שאתה אומר די מפתיע כאשר אתה מדבר על פשרה בין אשכנזים למזרחים.

ד ר ו ר 1

New member
../images/Emo41.gifאני מזמין את כולכן לקרוא את

תגובותי למקס בפורום יחד, בו מתנהל דיון זהה לדיון זה על יידיש, ועל ההאידיאולוגיה המפלה שלו, המתעלמת לחלוטין מאוכ' ערבית ומזרחית שלמה בארץ. זה לא נוח לכתוב את אותם דברים בשני פורומים, אולם זאת כאן יותר נעים לכתוב, מפני שלא מגיע צרור הערות וגידופים מאנשי ימין למינהם. תגובתי כאן

Leiden

New member
תגובה רצינית להצעה לא רצינית

שאלות טעונות תשובה: 1. מדוע היידיש ראויה להיחשב שפה רשמית? 2. מדוע ערבית/רוסית/אנגלית אינן ראויות להיחשב שפות רשמיות? 3. כיצד הגדרת המדינה כמדינת כל אזרחיה פוגע/משנה ציביון המדינה? 4. נתונים מעידים על כך ששיעור הילודה תלוי ברמת דתיות ואילו רמת הכנסה/השכלה מהווה רק משתנה מתווך (לראייה- ציבור המתנחלים ששיעור הילודה בו גבוה ואילו רמתו הסוציואקונומית גבוהה). האם לגיטימי מצד ממשלה לפעול להורדת רמת דתיות של אזרחיה? 5. אם לאו- כיצד ישראל תשמור על "זהות יהודית" בהעדר רוב יהודי?

doresh shalom

New member
ידידי (?), אתה סותר את עצמך. ../images/Emo41.gif

מחד גיסא אתה מדבר על שיוויון זכויות מלא למיעוטים, ומאידך גיסא אתה טוען שאין לתת לערבית להיות שפה רשמית, משמע אתה מסרב לתת שיוויון זכויות למיעוט לאומי.

Azazel

New member
שוויון זכויות לאנשים, לא ל"מיעוטים"

אני חושב שיש בזה הגיון.

Azazel

New member
יידיש?! ../images/Emo6.gif

שפה רשמית אחת, שוויון זכויות לכולם, חופש הפרט כחלק כתרבות, תרבות ישראלית אחת, כלכלה סוציאליסטית, ושלום על ישראל....

shay or eli

New member
תן לי לנחש

"שפה רשמית אחת" היא עברית נכון? כמה קל לוותר על תרבות, שפה ומורשת... של מישהו אחר.

Azazel

New member
מה פתאום "שלי"? ../images/Emo12.gif

אני רוסי מושפל ומדוכא ע"י הממסד הציוני-אשכנזי! יש לי מאבק זהה למאבק הפלסטינאים בישראל, ואחינו המזרחים.

nuna4

New member
אוך.......כתבת מלא שטויות! אבל אני

אסביר לך אותן כי אף אחד אחר לא עושה את זה..... נתחיל מי זה שצריך להוסיף ערבית מ2 סיבות 1.אמרת שיהיו אחוזים גדולים של ערבים(כמו היום). 2. אם אתה מאמץ את ה"תרבות האשכנזית" אמץ גם את המזרחית.....

לא הבנת אותי

אני אישית מחזיק באשכנזית, אבל המדינה צריכה לאמץ את שתי התרבויות.

ד ר ו ר 1

New member
את סותר את מה שאתה אומר

במידה ובישראל יונהגו שתי שפות- עברית ויידיש (חס וחלילה), היא לא בדיוק "תאמץ" כדבריך את שתי התרבויות.... לפעמים אני שואל את עצמי - אתה קורא את מה שאתה כותב, או שאתה סתם מוציא טקסטים חסרי הגיון?

תגובה

אלינו לשכנע את היהודים מכל רחבי העולם (ש 98.9% מהם חיים בארה"ב ובאירופה ומדברים יידיש ולא עברית) לעלות לישראל, ולכן אלינו להפוך עברית ויידיש לשפות רשמיות. ורק אתה כותב טקסטים חסרי היגיון, אתה בעצם הצעת למזרחים להתאסלם כשאמרת "מאבק משותף בין ערביים ועדות המזרח", אתה בעצם מנסה לקרוע את המזרחים מהעם היהודי ולהוסיף אותם לערביים. כיום כבר אין הפליות, מה שכן נכון הגיע הזמן להגיד סליחה על מה שהיה.

למעלה