פתאום הכתומים חסרים לי

ashomer

New member
פתאום הכתומים חסרים לי

לפני חדשיים עזבתי בשעה טובה את אורנג´ יחד עם הביג-טוק המעצבן שלה שממש לפני כמה ימים העלה את כל המחירים שרק יכל (הביג-טוק). נורא שמחתי על הSK מלא השכלולים שלי. כשסוף-סוף פתחו לי את שירות הSMS לסלקום ומירס בכלל הייתי בשמיים. אבל מה עכשיו כשאני רוצה לשלוח הודעה לכתומים אני לא יכול ומה לעשות יש הרבה כאלה - מבאס

ashomer

New member
אני לא אתאפק...

אני יודע מה יקרה - אני אלך לקנות כרטיס ביג-טוק ל5110 הטרנטה שלי כדי לשלוח... אני חייב לעשות משהו כדי לשלוט בזה... לפחות יש לי את הסיקי

PingPong18

New member
אני יודע בדיוק איך אתה מרגיש ../images/Emo7.gif

גם לי באמיגו אין אפשרות (עדיין, אני מקווה) לשלוח SMS לאורנג´... וזה חסר בתור אחד שהוא אקס של אורנג´... (אגב גם אני עד לפני שבועיים היתי באורנג´). מקווה שזה ישתנה כי לא בא לי לסחוב על עצמי שני מכשירים שאחד ישמש בעיקר לSMS... בעצם רק לSMS
ייל. גם אני רוצה משהו מיוחד בשם שלי

3310 4ever

New member
בשורה משמחת ללקוחות פלאפון

אם תיכנסו לאתר של "פלאפאן" (זה לא טעות התכוונתי ל-PeleFun). תראו שבצד כתוב על "חווית ההודעות של פלאפון"- או משהו כזה. והיה כתוב שם שניתן לשלוח הודעות SMS למירס ולסלקום ובקרוב גם לאורנג´. מקווה שזה נכון (וגם שזה לא יעלה הרבה כסף
)..
33 4ever אני גם במתקפת "אני חייב ציור בשם שלי"...אבל זה יעבור

m e i r

New member
בקרוב sms גם אל orange

ב18.2.2002 הודיעו חברת פלאפון ופרטנר על חתימת הסכם לאפשרות משלוח sms בין מנויי שתי החברות. השרות אמור להיכנס לתוקף בשבועות או בימים הקרובים. עדיין לא ידוע מתי בדיוק.

eranavni

New member
או סוף סוף

מעניין אם אוראנג´ יורידו מחירים או ששאר החברות יעלו

m e i r

New member
ברור שהחברות האחרות יעלו מחירים

אני אסביר למה: במשלוח sms ישנה עלות לכל אחת מהחברות, זו ששולחת וזו שמקבלת. אמנם, העלות לא מגיעה למה שהחברות גובות אולם כאן מרכיב הרווח שלהן. בהסכם בין סלקום לפלאפון על משלוח sms ביניהן נקבע כי כרגע לא ייגבה סכום מעבר למחיר שליחה בתוך הרשת אולם נאמר במפורש כי החברות רשאיות לקבוע סכום נוסף לתשלום במשלוח בין החברות, וכנראה שכך אכן יעשו. בהסכם בין סלקום לפרטנר כבר נקבע במפורש מהו הסכום הנוסף- בכל שליחת sms בין החברות תקבל החברה הנמענת 45 אגורות. סלקום, באופן מפתיע ומבלי להודיע לפרטנר החליטה לספוג את העלות וכך יוצא שעל כל משלוח מסלקום אל orange סלקום מפסידה 21.6 אגורות. פרטנר שתכננה מלכתחילה להוסיף את המחיר הופתעה מהמהלך ולצורך ההשקה הכריזה שלזמן מסוים, עד 4.3, לרגל ההשקה המחיר יהיה כמו בתוך הרשת, ואכןמ5.3 החברה גובה גם את ה"אינטרקונקט", משמע את המחיר המשולם לחברה האחרת, סלקום במקרה זה. סלקום לא תתמיד לעולם בספיגת העלות של משלוח לפרטנר, אם כי בגלל רווחיה היא מסוגלת לספוג זאת לעוד זמן מה (מה שנקרא במונחים כלכליים "תמחור טורף" שנראה ללקוח כהטבה אך מטרתו להתיש מתחרות ולהוריד את התחרות- שזה מה שלקוח צריך לשאוף אליו, כדי שיוכל לבחור ברצינות) וכך בסופו של דבר גם פלאפון תעלה את מחיר השליחה לרשת אחרת וכך גם סלקום.

eranavni

New member
דבר אחד לא הבנתי

אם סלקום מפסידה מזה למה היא לא מעלה עכשיו את המכירים?

Nokia Fan

New member
כדי שתתרגל לשלוח SMS לאורנג´...

...ואז, כשהיא תעלה מחירים, אתה תמשיך לשלוח והיא תרוויח יותר...

m e i r

New member
כלכלה פשוטה

אני אסביר באמצעות דוגמה מהעבר. בארה"ב ביתה חברת רכבות אחת שבנתה את כל פסי הרכבת וכן הלאה. באיזה שלב באה חברה אחרת ורצתה גם כן לדשות כמה ג´ובות מהסעת נוסעים והובלת משא ממקום למקום. החברה הראשונה לא רצתה לתת לה להשתמש בפסים שלה אבל באיזשהו שלב הממשלה הכריחה אותה לאפשר זאת. אז מה החברה הותיקה עשתה? זה פשוט: הורידה מחירים למחירי הפסד, וככה כולם באו אליה. החברה החדשה נקלעה לקשיים והתחילה להוריד מחירים. כולם חשבו שזה מצויין אבל מה שקרה בפועל זה שהחברה החדשה הגיעה לפשיטת רגל והחברה הותיקה, יכלה להרשות לעצמה להפסיד קצת עד שתישאר מונופול, ואז דפקה מחירים גבוהים, ובהיעדר תחרות, לקחה את כל הקופה. נכון שסלקום לא תביר ככה את כל הלקוחות אליה, אבל ככה נוח לה להכפיש את פרטנר, שעל פי הצהרותיה, היא התחרות האמיתית מולה היא ניצבת. לטעמי, פרטנר עושה בצדק- אם היא לא תרוויח אין ערך לקיומה, ואם היא לא תהיה, לא תהיינה הרבה אפשרויות לבחירה, וממילא המחיר יעלה. זה הכול, תודה.

m e i r

New member
כמו שNOKIA FAN אמר ובצדק

סלקום מרגילה את הלקוחות, בעוד שנראה שפרטנר אומרת את העובדות וגם אם חלק מהלקוחות כועסים עליה, יש להם את הבחירה לטוב או לרע. מי שמתרגל לשלוח בסלקום לorange יכול תיאורטית להפסיק כשיעלה המחיר אבל בפועל, זה קשה. אז אני אישית חושב שהגישה של פרטנר עדיפה לטעמי, כי גם אם התעריף זמנית יותר יקר, הרי שמדובר ביחס מכובד כלפי הלקוח, בלי להסתיר ובלי לנסות להפעיל מניפוליציות.

1אריאלה

New member
אפשר להסתכל על זה גם ככה...

מי שהתחילה בארץ עם מחירי הפסד לשיחות והודעות כתובות היתה אורנג´ עם מבצע קשר משפחתי 12 אג´ לדקה ו 11 אג´ להודעה כתובה. המחירים של ההודעות כבר עלו ל 28 אג´..... אבל מאיר לא יגיד שאורנג´ הרגילה למחירים נמוכים.... מה פתאום...... זה היה מחיר חדירה לשוק ..... מחיר הכרות..... אני מסכימה איתך שהמחירים יעלו קרוב לודאי, אבל תנסה קצת להיות אוביקטיבי, גם אורנג´ עושה את התרגילים האלה!

m e i r

New member
השאלה אם זה תרגיל

בorange המחיר היה 11 אג´ במשך כשנתיים וחצי. הם לא הפסידו מהעניין, לדעתי. מדובר בהשקה ולכן המחיר היה זול יחסית, כי בעצם היה מדובר בשירות חדש יחסית בארץ, ובorange כמו בכל GSM יש אפשרות לשלוח ולקבל sms בכל מכשיר, ולכן היה עניין להכניס את השירות במחיר רווח שעדיין די זול. עם הזמן עודכן המחיר, כמו גם בסלקום בגלל שינויים שונים כמו עדכוני מדד וכו´. עד כאן זה בסדר, בין אם מדובר בפרטנר, סלקום או פלאפון. מה שאני טוען זה שסלקום מוכנה להפסיד כדי להרגיל את הצרכן ואז להעלות את המחיר ולהנות מכך שהוא הורגל. בזה שפרטנר העבירה את עלות ההודעות לסלקום אל הלקוח, כמעט מההתחלה אני מוצא אומץ רב וכן הגינות, גם אם רוב האנשים פה קפצו והאשימו, אבל זה מובן, רק בישראל אנשים רוצים לקבל הכול במחיר אפס. לא מבינים מה שאני חוזר ואומר- חברה שלא תרוויח פשוט לא תהיה ואז כשלא תהיה בחירה המחירים יאמירו, וממילא ישלמו הרבה יותר ביוקר. אריאלה אני אחזור על העיקר: ההבדל הוא - orange גבתה עבור השירות 11 אג´ בלי "לתכנן" להעלות פתאום את המחיר בשונה ממה שסלקום עושה כרגע את הרי לא אומרת שסלקום תמשיך ככה להפסיד רק כדי לשמח את הלקוחות נכון?!

m e i r

New member
PeleFun נשמע לי מוכר לא?

ברור שזה נשמע מוכר!!! orange fun. קשה למצוא בימינו מקוריות.

geostant

New member
עדיין לא הבנתי...

ממה כולם מתלהבים מה-SK.... מה כל כך מיוחד בו שכולם רצים לקנות אותו ומדברים עליו גדולות... "מצאתי" אחד כזה אצל משהו שבא לבקר אצלי ופשוט לא מצאתי שום דבר מעניין בו... הצלצולים בסגנון "WAV" הדבר הכי "מעניין" שיש בו וגם ככה יש לי את האופציה ב-9110.

ashomer

New member
ה9110

שלך הוא גדול ומסורבל והSK שלי קטן וחמוד. יש לו משיבון, משחקים נחמדים ואנימציות. נכון הוא לא 9110 אבל הוא אחלה...

למעלה