פתגמים בחרוזים

לייציק

New member
נחמד ../images/Emo13.gif יש שם שניים שהזכירו לי

משהו מתקופת הילדות של ילדי ... כשהיינו בקיבוץ וקבלנו לראשונה את כרטיס הבנקומט, הלכתי עם בתי הקטנה לטייל בעיר הקרובה... היא ביקשה משהו ואני עניתי לה: אין לי כסף מאמי, אז היא ענתה בתמימות האפיינית לילדה בגילה שאינה יודעת עוד בדיוק את ערך הכסף: "אז תוציאי בבנקומט...,
אחד מבני היה יותר מדי טוב ונאיבי... היה מסוגל לחלק לחברים אפילו את הסוכריה האחרונה מבלי להשאיר לעצמו כלום... אני מתוך רצון ללמד אותו קצת את עובדות החיים, קניתי לו פלקט עם הפתגם: "עשית טוב, לא יזכרו לך זאת, עשית רע, לא ישכחו לך זאת..." בהקשר לזה, היום אני דוקא חושבת אחרת ש- "תמיד תן לזולת מבלי לזכור וקבל בלי לשכוח..." ובקשר לעבודה... הבן השני לעומת זאת היה בקטנותו די "עצלן" ולא אהב לעבוד ולהתאמץ (בלימודים הוא מאד הצטיין, שלא תהיה לכם טעות...) ולו קניתי פלקט בנוסח הזה: "אני מאד אוהב את העבודה, אני יכול לשבת ולהביט בה שעות..."

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif לייציק

כמה אהבתי את האימרה "אני אוהב את העבודה, אני יכול להביט בה שעות" זה הזכיר לי את בני, כאשר שעות על גבי שעות היה מסוגל לשבת או לשכב בסלון ולבהות לחלל.... תדעי לך שתמיד חשבתי שבזמן הבהייה שלו הוא מתכנן לו בראש המצאות מדעיות חדשות וזה רק עיניין של זמן לגבי הגילוי.

שלא תהיהיינה לך אשליות באה....

הבהייה הזו היא פינטוז על חתיכות או בלשונם על "כוסיות"

../images/Emo6.gif חונוש....איןלי אשליות כלל

אבל כמו כל אמא פולניה יותר יפה לדבר על מדע לא?
במקום על כוסיות... הרי האמא הפולניה כל הזמן עסוקה ב - "מה יגידו השכנים"

emmy5

New member
באה,ערב טוב...

ברוכה הבאה , אני היתי קצת מבולבלת אבל פתאום מה אני רואה ? פנים שאני לא מכירה אותם ... אבל למה לפעמים? נשמח לפגוש אותך יותר ...אני הצעירה שבפורום ...בקושי יודעת עיברית ... שחכתי להגיד לך ...אני בת עשרים ויש לי את הפנקיסטית החמודה ... חברה שלי הטובה גם אני אמא לא פולניה ...אבל הסבתא שלי כן היתה פולניה

יופי של פתגמים רק ש.....

הפואנטה נעלמת קצת -- בתרגום לעברית. אני מבינה שאת הפלקט לבן העצלן הגית לפני שנים..נראה שיש לך עוד נשמה תאומה על הפלנטה..

emmy5

New member
../images/Emo24.gifממני .....

ממני גמר חתימה טובה לכולכם שרהל'ה, זה אחד הקונצים בציור היא ממש חמודה ,איך לקלקל לה את הפרצוף דני התמונות עושות שעות נוספות ... אני מסתכלת כל הזמן שחכתי לשאול את הנכדה מה היא אומרת על הצוציק

לייציק

New member
אמיייי ../images/Emo25.gif הציורים על הבניינים

ממש מדהימים... מאיפה יש לך אותם...? ראיתי פעם משהו דומה באוניברסיטת מכסיקו ובארה"ב - לא זוכרת בדיוק באיזו עיר ...

emmy5

New member
לייציק ,אני בקשר עם כמה אנשים

מכל העולם ,,,אוהבים אמנות ...זה החובי שלי הלכו לי הרבה חומר כשה וירוס מאוד קטלני מחק לי הכל

bimbo.

New member
בגרמיש שבבווריה, רוב הבתים ../images/Emo82.gif

מצויירים, אם כי סוג אחר של ציורים, אבל בהחלט מקסימים. אמי, מחכים לעוד!!!!!!! ו
לך

emmy5

New member
BIMBO בוקר טוב לך ולכולם../images/Emo24.gif

מה את עושה כל כך מוקדם ? אני אשלך עוד ...שיהיה לך בוקר נפלא

למעלה