פתגמים ישראליים...

מהשדק

New member
אממ.. גם אני רוצה להוסיף

משו' שלי... מטאטא זה לא יעה אולי זה לא כל כך שחור אבל מילא ממילא כולנו נמות מחר

Bassman

New member
אין בתולות אין פיגועים.

אין ערבים יש יהודים אין ערבים אין פיגומים ערבב את הטיח אחמד

neuron

New member
הנה כמה פתגמים ../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

"כל המציל חולת נפש אחת, כאילו הציל את אברבנל במלואו" "סייג לזיון דפיקה" משהו בארמית: "איסטרא בלגינה קיש קיש קריא" שהמשמעות של זה בעברית זה: "אישה! איזה בלגאן עשית מהקיש?! לזה את קוראת קיש?!" "אין התחתון מעיד על כביסתו" ...ואם אתה צריך עוד אל תתבייש לבקש

NK The man

New member
תראה אני ביישן...

ואני מכיר את הפתגם "לא הביישן יורד לכושי עם כזה גדול..." אבל מה לעשות? אני מתבייש להפסיק עם הביישנות... וכן, אני מכיר את המשפט, "אין דבר העומד בפני הרצון אלא עם יש רצון אבל אין דבר, בגלל שאתה נכה מלחמה!!!" וזה עדיין לא עוזר לי... מה לעשות, האם זה אומר שאני ימות לבד ועכברושים יכרסמו לי את האגודל השמאלית???????

neuron

New member
תשמע, תירגע, כמו שאומרים ../images/Emo26.gif

..."אסור לתת לחתול לשמור על החלב שנשפך"

NK The man

New member
באמת? למה מה כבר החתול יעשה?

אפשר לחשוב... זה כמו שאומרים "מי שטרח בערב שבת יוכל להתפוצץ בצומת גהה ביום ראשון בצהריים!" פתגם עם הרבה היגיון אבל בלי שום משמעות, כי באמת, למה שמישהו ירצה להתפוצץ בצומת גהה! פשוט טמטום...

beatman

Member
תיקון:"אין דבר העומד בפני הרצון אך

לפעמים יש רצון והדבר אינו עומד" .

NK The man

New member
לא, אני די בטוח שזה,

"אין דבר העומד בפני הרצון בגלל שהרצון הוא 3 מטר ושוקל 242 קילו וכשהוא נכנס עם תת מקלע לגן ילדים, יש רצון, אבל אי אפשר לעמוד!"

neuron

New member
אני פעם ניסיתי לעמוד מול הרצון

...רצון ברדוגו, שמכונה על ידי החברה "הרצון". ואת הלקח שלי למדתי. הייתי במשך יומיים בחדר טראומה, שלושה חודשים עברתי בין הכירוגית-אורטופדית לבין כירוגיה פלאסטית, ואחרי זה עוד שמונה חודשים בשיקומית. עד היום אני לוקח תרופות בשביל להפחית את הטיקים.

NK The man

New member
וזה עוזר????

תראה, לי רשמו כדורים דומים בגלל שהייתה לי שפעת מה שלא אמרו לי זה שיש לכדורים האלה תופעות לוואי... אבל זה לא משהו רציני, הרופאים אמרו לי שלפחות בשתי אחוז מהמקרים של סרטן השד, האשך וסרטן הנחיר... החולים מחלימים, אז אני אופטימי!

אם הדשא של השכן ירוק יותר,

תשרוף אותו. (השאלה המתבקשת: את הדשא או את השכן?)

Treker

New member
אל תשכחו את האשה, הילדים, הסבתא

והחתול. אם כבר עבודה אז עבודה יסודית

../images/Emo26.gif שהרי לא כל יום רואים

דשא ירוק משלי. אני החשודה העיקרית בכל מצב

neuron

New member
תשימי אחרי זה את כולם במכונית...

...ותדרדרי במדרון.

למעלה