פתח לדיון

פתח לדיון

השאלה הזאת אולי לא כל כך קשורה ישירות ללד זפלין, אבל אני בכל זאת רואה זאת לנכון להעלות את זה כאן. שבוע שעבר היה את הסיפור על החניך צופים ההוא שנפל ומת בחוד עקב ליד שדה בוקר. היה כתוב במקומון בשרון (הוא מרעננה) שהצלצול בפלאפון שלו הוחלף ל"מדרגות לגן עדן" לפני חודש. אז השאלה היא האם אתם חושבים שכל מיני אנשים לוקחים ברצינות שמות של שירים או ליריקה שלהם, וגורמים להם להשפיע על חיי היום יום שלהם, או להפך, שאנשים שלא מכירים את הלהקה/ליריקה, עלולים לחשוב ששם (בליריקה), נעוצות כל מיני בעיות. המסקנות המהירות האלה זה לא דבר חדש, והרי לי להזכיר לכם את בלאק סבאת'. בכל אופן, מה אתם חושבים?

Vera roz

New member
אני חושבת,

למשל שאין קשר בין מה שקרה להין השיר בשהוא בחר (לפני חודש!).. גם לי למשל יש את הצלצול "STAIRWAY TO HEAVEN" ולמזלי, ביינתים, לא קרה לי כלום... תראה לעולם לא נכול לדעת למה הוא נפל ( אולי מחוסר שיווי משקל ..) אבל ממש לא נראה לי שזה בחירת שיר לא נכונה... זו מסקנה מהירה כי בני אדם שלא מפחדים ממשהו, או מוציאים הקשר מפחיד לארוע מפחיד נוהגים , בד"כ להסיק מהר מסקנות. ככה אנחנו בני אדם מחפשים סיבה למה אנחנו קיימים ולמה השמש באמצע כשמגיעה השעה 12...זה טבע האדם.

אני יותר מתכוון בכיוון של

התקשורת קופצת למסקנות... (אוי, זה קצת אכזרי לכתוב קופצת בהקשר הזה..) אותי לא מעניין למה הוא נפל, אם להיות טיפה מניאק, זאת בעיה שלו. אותי יותר מעניין מה יקרה, אם יקרה, אם דבר כזה תופס תאוצה. הכוונה היא שתקשורת מחליטה ששיר מסויים גורם ל"אסון" להגדרתם

Vera roz

New member
הבנתי:)-

תקשורת מנפחת הכל לממדי ענק שאי אפשר לאמוד את גודלם. אם זה שיר אם זה מצב מדיני אם זה הכל. וכן, אתה צודק שזה ממש מטומטם ולמי אכפת בכלל מה הקשר בין המוות שלו לבין השיר. תראה, גם אם דבר כזה יתפוס תאוצה זה לא אומר כלום..בעיה של הילד והבחירה הטובה שלו בשירים:) שלך ויום טוף

Vera roz

New member
חח,

טוב, לא חיברתי טוב את המשפטים..בכל מקרה..כן אני יודעת. מסכן- ז"א הוא כבר לא מסכן.

ouria

New member
אמממ,

מאוד מאוד קשה לי לראות את השיר הזה מוקצה כ"כ רק בגלל התקרית המצערת הזו, אישית לא שמעתי שומדבר על העניין הזה, וגם אם כן - קשה לי להאמין שזה יתפוס, כי שיר שקיים כ-35 שנה ישרוד מהפוכת זמנית שכזו
והתקשורת? סתם מעצבנים.

RuStY RaStA

New member
הם החליטו שהוא התאבד???(!) רק בגלל

שהוא שמע מוזיקה מעולה? וזה ממש לא אכזרי, "קופצת" זו מילה עדינה למדי כדי לתאר את התפקוד של התקשורת במצבים כאלה. זה לא משנה מה התקשורת מחליטה כל אדם שיודע להשתמש בשכל שלו כמו שצריך יודע שהתקשורת היא לא מקור ראשון ברוב המקרים ורק מחפשת אחר דרמות וסקנדלים לא משנה מי נפגע ומה הנזק הנפשי שהם גורמים למקורבים, ואם היא לא תמצא, היא תבדה ותיצור בעצמה. הידיד הכי טוב שלי התאבד ב-22 בספטמבר, בעיתון היה כתוב שהוא עשה את זה בעקבות ריב עם אח שלו. ככה הם קפצו למסקנות בלי לדעת שום רקע על כלום. אפילו שאתם לא יכולים ממש להרגיש את זה, אתם בטח מבינים מה היו ההשלכות של הכתבה הזאת, נער בן 16, לא מספיק שהוא סובל וכואב, עכשיו הם מעלים בו ספקות שאולי הוא אשם (לא משנה שסביר להניח שהיו גם לפני). וגם מה בדבר המוניטין, לא מספיק שבחברה שבה הוא חי (קיבוץ.. *אהמ* שמועות.. *אהמ* רכלניות מקצועניות זקנות ש"מרעילות" את הילדים שלהם) הוא נחשב "פרחח" "פושטק" וואט אבר רק בגלל שהוא שומע גראנג', בלאק מטאל וכ"ו... (לא מבינה בזה יותר מדי). כשהתקשורת הגיעה למקום (כאילו דה.. פאקינג משת"פים), אף-אחד לא אמר להם שום-דבר, בהוראה של המבוגרים כמובן.. העיתונאים/כתבים/צלמים וכ"ו מצדם מקווים מאוד להשיג ראיון ממקור ראשון, על הבנאדם שהיה (לאחר עיוות "קל", מושלם הוא הסקנדל!). קבוצה של בני 14-15 יושבים על הדשא ובוכים על החבר שעזב, מוכי אימה ומתקשים להבין, מעבר לגדר העיתונאים מריצים להם בדיחות...בלי בושה, ככה.. כי משעמם... אבל הם לא ילכו כי עוד לא הכה בהם הייאוש, וגם עוד לא הכה בהם הנבוט שאולי יחזיר להם קצת מהתובנה שאבדה לה אי-שם במנהרת הזמן. סתם דוגמא אישית. ובאשר ל"מה יקרה אם דבר כזה תופס תאוצה?" תלוי עד כמה מטומטם או תמים או חובב סקנדלים בנאדם יכול להיות. אוף אני כבר לא יודעת מה לחשוב...

ouria

New member
צודקת

לתקשורת אכן יש נטיה להגזים, לחפש כותרות צעקניות ופרובוקטיביות. לא יודע בקשר לידיד שלך, אבל באמת "ריב בין אחים הסתיים בהתאבדות" מושך יותר תשומת לב מ"סתם" "התאבדות". ורוב האנשים אכן קוראים עיתונים מסויימים שיש להם נטיה להגזים, מתוך חוסר רצינות עיתונאית או לא יודע מה, בלי לבדוק עובדות ככה לזרוק הנחות ומסקנות חפוזות, ולא פעם קורה שמתברר שהייתה טעות והעיתון מתקפל עם הזנב בין הרגליים מכל הפרשה. ואם נחזור לרגע לנושא המקורי: צריך להיות די דביל, וסליחה על הביטוי, כדי להאמין לכזו רמה של סנסציה זולה.

ב ו צ י

New member
בתור רעננית שנמצאת בצופים

אני יוכלה להבטיח לכם שזה לא קשור לצילצול שלו. הישר הזה פשוט היה השיר האהוב עליו ולא, הוא ממש לא ניסה להתאבד. הוא מעמד ונפל וכל השטויות שרשומות בעיתונים ממש לא נכונות אני שמעתי את הסיפור אהמיתי מחברים שלו שהיו במקום! בכל מקרה אין קשר לשיר!

השאלה ששאלת......

היא אינדיוודואלית מאוד. יש כאלו שלוקחים מאוד ברצינות את הליריקה ויש כאלו שסתם נעים להם באוזן. כל אחד, יחד עם טעמו האישי מחליט אם להתייחס ברצינות לליריקה ולחיות את המילים או סתם להתענג על המוזיקה ... בטח יהיו פה תשובות מכל הסוגים, מה ששוב מראה, שזו שאלה אישית, שכל תשובה שתינתן תיהיה סובייקטיבית.

BrokenLight

New member
זה לא הליריקה של השירים...

זה האדם עצמו שמחפש שירים עם משמעות שנוגעת בו באופן אישי זה שהתשקורת מייחסת נטיות אובדניות לאנשים ששומעים רוק\רוק כבד מעצם היותה סטריאוטיפית, זה לא אומר שהנטיות האובדניות של אותו ילד, באם היו כאלה (הרי עדיין לא נקבע חד משמעית שהוא התאבד), הושפעו מטעמו המוזיקלי. התשקורת מן הסתם מנסה לעורר עניין ולהכניס צבע לכתבות, וזו כנראה היתה הסיבה שציינו בכתבה את העובדה שהוא החליף את הצלצול שלו לשיר המפורסם של לד זפלין...הם כנראה רצו לעורר אצל ציבור הקוראים את הסברה שהוא התאבד, והרי זו תפקידה של התשקורת, לברוא ולהשתמש בסטריאוטיפים קיימים: קחו לדוגמה כתבה על אלימות בין בני נוער, שאחד מהם במקרה הוא עולה חבר העמים, הרי במקרה כזה הם יטרחו לשגר רמזים סמויים ופחות סמויים למוצאו לאורך כל הכתבה... בקיצור, הכל סטריאוטיפים...חבל רק שהם מונצחים בצורה כזאת... BrokenLight

זה ממש עצוב!../images/Emo10.gif

זה ממש לא קשור השירים שהוא שמע לזה שהוא נפל וזה ממש עצוב שמנסים לתרץ את הנפילה שלו בשירים שהוא שמע,כי ממש אין קשר בין הדברים.

זה ממש דפוק!

ואם אני החלטתי יום בהיר אחד להקשיב לבריטני ספירס (איכס...) אז מה זה אומר לגביי? שאני נהייתי שמייח יותר? אנשים יודעים שהתקשורת מטופשת אבל עדיין ממשיכים לקבל ממנה את מנות הזבל התקשורתי לוורידים! יש לי אפילו דוגמא חיה: עיתונים שבפרונט ליין רואים זוועות מצולמות - הרבה יותר פופולאריים (כמו מעריב וידיעות) מעיתונים שלא דוחפים את זה לכל מקום ובכמה שיותר זוועתיות (כמו הארץ).

למעלה