פתח לדיון

אני לא שומע בריטני ספירס בעעע...

אני פשוט חושב שעצם העובדה שהמוזיקה עמוקה (להלן לד זפלין) יותר לא הופכת אותה לדיכאונית יותר או סיבה להתאבדות...

ouria

New member
אך עם כל הכבוד

אם יש תואר אחד שלא הייתי משתמש בו להגדיר את המוזיקה של זפלין הוא "דכאונית". מה דכאוני שם? הכי דכאון שיש שם זה "האישה שלי עזבה אותי"
וביתר רצינות: אם רצו להטפל לזמר שמשדר דכאון, יכלו להדבק לניק דרייק, לפינק פלויד בתקופות מסוימות ויש עוד המון דוגמאות, אבל בטח לא לזפלין. במה פשעו 4 האנשים האלה? עשו מוזיקה שברובה מדברת על מסעות או על נשים, מה מדכא בזה? נכון, יש להם שירים כועסים ויש שירים יותר עצובים, אבל מכאן ועד לשייך ללהקה אשמה בהתאבדות נערים הדרך ארוכה (ומיותרת).

אמממ אז ככה נראה לי:

1. הליריקה של השיר...המממ דיי הזוייה וכל אחד יכול לפרש אותה, יכול להיות שלא מדובר בדיוק על מוות, לא מוות שכזה אולי..אין לי מושג. 2. השיר קיים 35 שנים, אז בואו נגיד שאם היו לוקחים אותו ברצינות הרבה מאוד אנשים היו מתים עד עכשיו.. משתתפת בצערם של המשפחה.

T a u r u s

New member
אני חושב

שברגע שאני לא אוכל לשמוע מוזיקה וליריקה שאני אוהב, מוטב שאפול לאנשהו... התחלתי לתרגם (מאנגלית) טקסטים של שירים שאהבתי בערך מכיתה ו' ולרוב מצאתי שהם מבטאים רגשות שאני מזדהה איתן במידה רבה. הטקסטים של השירים שאני אוהב לרוב לא משמחים, בלשון המעטה (לא בלאק סבאת', אבל בכל זאת), ובכל זאת אני חיי וקיים, ודיי יציב... אין ספק שישנם אנשים במושפעים במידה רבה מליריקה של שירים, אבל זה בלתי נמנע. באותה מידה יש אנשים שמופשעים מספרים, סרטים, ציורים ואידאולוגיות כאלה ואחרות. נ.ב. גם אני אוהב את "המדרגות לגן-עדן" ואת Led Zeppelin.

פלקט

New member
בהחלט אני מושפע מליריקה של שירים

(בעבר אפילו של לד זפלין למרות שדווקא איתם הכי פחות...) אם אני מזהה במילים של השיר בעיות שיש לי בחיי האישיים, והשיר למשל מדבר על חוסר תקווה או על פתח לתקווה חדשה בנושא, אני בהחלט מושפע מזה...

ouria

New member
אני האדם האחרון בעולם

שיתנגד לדכאון-מוזיקלי, אבל בזפלין?? איפה בדיוק הדכאון נכנס??

ouria

New member
ובאופן כללי

לדעתי השיר סטיירווי מדבר על תקוה בעיקר, ופחות על סמים/מוות/חוסר-תקוה... הרי שרים: "there are two paths you can go by" אבל "there's still time to change the road you're on" שוב חוסר-ידע של עיתונאים שמוביל לכתיבת שטויות גמורות :S

למעלה