פתיחות מינית בבית ההורים

פתיחות מינית בבית ההורים

האם הבית שלכם היה פתוח בענייני מין ואינטימיות

ההורים דיברו על זה חופשי, הסבירו לכם על סקס וכו' או שזה היה נושא שלא דיברו עליו בבית

האם לדעתכם יש קשר בין חוסר פתיחות מינית לבין חוסר ניסיון מיני בגיל מאוחר

Elle992

New member
כן,

תמיד הייתה פתיחות בנושא אבל רק מצד אמא וטוב שכך(לא בעד לערב את אבא בדברים כאלה)

הסבירו לי מגיל קטן הזהירו ואמרו ודיברו וחפרו, זה לא באמת החזיק משהו כי היו לי דעות משלי בנושא.

כן יש קשר, אם אין פתיחות בבית והילד גדל וגדל וצריך ללמוד לבד זה קצת יותר קשה, אבל גם לפתיחות יתר על המידה יש חסרונות ויתרונות כמו לכל דבר אחר בחיים, אני מאמינה שסך הכל פתיחות מינית ברמה הנורמלית ובטוב טעם זה חשוב וטוב.

הקבUע

New member
דיון מאוד חשוב

אבא שלי מאוד שמרן. כשהייתי ילד קטן, והוא היה צופה בסרטים ופתאום הייתה סצינה אינטימית, מיד היה מעביר ערוץ\מסלק אותי מהסלון.
ההורים לעולם לא דיברו איתי על הנושאים האינטימיים הללו.

אני אומנם לא פסיכולוג, אבל אני בהחלט חושב שיש קשר בין חוסר הצפה של נושאים אינטימיים לבין חוסר הניסיון שבהם.
עצם המניעה הכוחנית מדיבור וצפיה בדברים מיניים (כאילו יש בהם משהו פסול) גורמת להתפתחות של חוסר נוחות ביכולת לדבר על יחסים אינטימיים בכלל, ובהגעה אליהם בפרט.

יש קשר, ועוד איך

אבי הינו אדם שמרן, שבמסגרת עבודתו היה נעדר הרבה מהבית
אני כבן יחיד (יש לי עוד שתי אחיות צעירות) כמובן שלא יכולתי, לפחות ריגשית
לדבר על נושאי מין עם אימי. גם כלפי אבי די הייתי סגור. טוב אני לא אכנס לזה
אבל סגירות וחוסר שיתוף זה משהו שמאוד איפיין אותי, וזה די השליך על
חיי מחוץ לבית.

Light18m

New member
אני לא מאשים את ההורים

הם דווקא תרמו לביטחון העצמי שלי מאז שהייתי קטן.
אני קצת מאשים את החינוך הדתי המפריד בין בנים לבנות, למרות שיש דתל"שים בלי בעיות עם המין השני.
נראה לי שהביישנות שלי הגיעה עם הגנים.

הבית שלי לא פתוח

אני יודעת שאמא שלי כן מסוגלת לדבר עם סבתא שלי על דברים כאלה אבל לי ולא אין קשר כזה שמאפשר.
אמא שלי די שמרנית, זו הסיבה שמעולם לא שיתפתי אותה בכלום בנושא הזה.
מבחינתה אני בתולה ואני לא כזו במציאות ומבחינתה לא היה לי כלום עם אף אחד ואפילו נראה לה שלא אכפת לי.
ומאוד אכפת לי, מאוד מפריע לי במצב שלי ואני כן עם ניסון מינורי.
יש איזשהו קשר כי אני לא יכולה להרשות לעצמי להביא אנשים, כלומר גברים אלי הביתה אלא אם כן אני יודעת בוודאות שאנחנו בזוגיות יחסית יציבה.
ואני לא אעשה סקס בבית שלי או אשן אצל גבר וכו'.

ניר4819

New member
שאלה מצויינת

אצלי הבית סגור מאד מהבחינה הזו. וההורים שלי הם גם ממש לא מודל לזוגיות בריאה וטובה מהסוג שאני מאחל לעצמי. וודי אלן אמר על כך פעם - ההורים שלי לא הסכימו להתגרש, למרות שאני התחננתי בפניהם
. את כל מה שאני למדתי על מין וזוגיות למדתי בעצמי, דרך חברים וספרים וכדומה. ממש לא דרך ההורים. ככה שאולי במקרה שלי יש קשר בין חוסר פתיחות בבית וחוסר ניסיון בגיל מאוחר.

ניר4819

New member
אני רוצה להוסיף על כך שאלה...

במידה וההורים שלכם לא היו פתוחים בנושא, האם יש לכם אחים/אחיות בוגרים או בוגרות שיכולתם לדבר איתם על הנושא ושלמדתם מהם? או שכמוני, אתם ילדים יחידים, ואז זה או ההורים או באמת ללמוד על הנושא מחוץ לחוג המשפחה?

Elle992

New member
בת ..יחידה

הדרך היחידה שלי להבין בנושא זה רק דרך אמא ובעיקר עם הידע שנולדתי איתו בנושא.

עוד לפני שאמא הסבירה לי דברים ידעתי את "הבסיס" היא גם לא הייתה מפרטת לפרטי פרטים רק הייתה מסבירה בכללי שחשוב לעשות את זה מאהבה ולהזהר מגברים שלא ינצלו אותך ולא לשכוח אמצעים, ובלה בלה אחרים.

אבל מצד שני כשיותר גדלתי היא הסבירה לי שלמרות שיש הרבה סכנות במין מין הוא גם דבר מאוד חשוב ושזה טבעי וכל זה.

כן, אני יודעת שזה מתנגש עם האנטי שהיא החדירה בי לגבי גברים, אבל יש לאמא שלי 2 צדדים-אחד שמין לא עושים עם כל אחד וצריך להזהר ורוב הגברים חרא ונצלנים, והשני-שצריך להתחתן ולהביא ילדים ולאהוב גבר ולקיים יחסי מין עם גבר שאוהבים ומרצון ואהבה תבוא ולא צריך לחכות ותכירי מישהו ופשוט תאהבי אותו לבד, חפרתי........סורי
מקווה שהבנת את הרקע בכללי

Casey 30

New member
יש קשר !

אצלי בבית זה היה נושא שלא מדברים עליו.
ההורים שלי לא ידעו ועדיין לא איך להתמודד איתנו בדברים האלה.
גדלתי בתחושה שזה אסור ,זה לא בסדר ולא טבעי.
הרבה כעס ועונשים
ואני מאמינה שזה חלק מהסיבות שאני היום במצב הזה.

אריאל362

New member
מזדהה מאוד עם המשפט השלישי

גם אני גדלתי בתחושה שזה אסור, זה לא בסדר ולא טבעי
זה גם נובע מהעובדה שבאתי מבית דתי אמנם לאומי אבל שמרני מאוד
יחד עם זאת, לא מאשים רק את הוריי, גם אני לא העליתי את הנושא הזה בכלל
הם ואנחנו הילדים יצרנו תחושה שעדיף לא לדבר על מין!

Grey Wind

New member
יש קשר ברור

זו טעות פטאלית של הורים לא לחנך את הילדים שלהם בנושא מין. ואפשר לחשוב מה זה דורש -להסביר קצת על גוף האדם, ומה קורה ביחסי מין ולהגיד שהם מתבצעים רק בהסכמת שני הצדדים וכו'. מי שמגונן על הילד שלו מהנושא(או חס וחלילה מסית נגד גברים\נשים) לא מגן עליו, אלא מזיק לו.

dori78

New member
בגדול אתה צודק, אבל...

יש לך טעות בסיסית בהבנת המושג "פתיחות מינית".
לא בהכרח מדובר על העברת שיעורי חינוך מיני, אלא על היכולת להעלות מין וקרבה גופנית על פני השטח.

הורה יכול לשבת ולהעביר לילד שלו הרצאה לקונית על כמה חשוב להיזהר ממחלות והיריון לא רצוי.
זה עדיין לא אומר שכשאותו ילד יבוא הביתה עם בת זוג ההורה ייתן לו תחושה טובה.
בסופ"ש האחרון שמעתי סיפור על בחורה, שההורים שלה הרשו לה להביא בחורים הביתה, אבל בעצם התעקשו לחשוב שהיא בתולה והכריחו אותה להיפרד מהחבר שלה, כשהבינו שהיא כבר לא... ולא מדובר בבת עשרה, אלא בבחורה באמצע שנות העשרים שלה.
פתיחות מינית אומרת, שכדוגמה אישית אתה מאפשר לעצמך לחבק ולנשק את אמא של הילדים שלך בפומבי, כדי לשדר להם שזה לגמרי בסדר והגיוני לגעת אחד בשניה כשזה במסגרת של שני מבוגרים שאוהבים אחד את השני.
פתיחות מינית אומרת, שאם אתה לא מרגיש נוח לדבר על זה עם הילד שלך, אתה תמצא דרך (גם אם זה בלהשיג לו עלונים מ"דלת פתוחה" או משהו בסגנון, כדי שיבין שאתה מעוניין שיהיה לו המידע, גם אם קשה לך להעביר אותו בעצמך.

iba90

New member
אני דווקא סגרתי את עצמי מיוזמתי...

אני בן יחיד בין אחיות ואני ממש לא חושב שהייתי רוצה לדבר\ לשמוע או לדעת דברים כאלה על\עם אחיות שלי למרות שזה טבעי ושות'. אני חושב שבסביבה של אחים בנים יש יותר שיתוף ודיבורים והשוואות...אבל זה לא המצב אצלי. מבחינת הפתיחות של הנושא עם ההורים אז אני אני זה שמתפדח בכל פעם כשההורים שלי "מפגינים אהבה" או דברים שכאלה.

אצלנו בבית לא דיברו על מין...

זה לא היה טאבו אלא משהו שפשוט לא דיברו עליו.
אני תמיד אזכור לגיס שלי שקרא לי ביום אחד בהיר כשהייתי בת 15 לדעתי וביחד עם אחותי ניסה להסביר לי על קונדומים, סקס וכו'. כמובן שהתפדחתי כי הייתי סופר ביישנית אז וברחתי משם כל עוד נפשי בי....

אני חושבת שחלק מהעניין שלי שלא הרגשתי מוכנה עד גיל מאוחר זה בגלל שאף פעם לא סמכתי מספיק ותמיד הרגשתי שיעזבו אותי אחרי זה כי בבית שידרו שזה משהו שלא מדברים עליו וזה הלחיץ אותי מאוד באיזשהו מובן.

למעלה