פתיחות מינית בבית ההורים

בא מבית דתי

אני דתי לשעבר.
בבית, כצפוי, לא דברו על כלום.
גם לא המורים בבית-הספר.
התוודעתי למיניות די במקרה, בעקבות בדיחה של מישהו. כל הידע שלי על מין היה די מקוטע, עד שלאט לאט הפאזל הושלם, פחות או יותר.

אם זה קשור - לא יודע. בשורה התחתונה בגיל 18 הייתי מצוייד בידע די סביר, וגם עובדה היא שרוב הדתיים כן מתחתנים.

אצלנו מאוד סגורים בנושא.

אבל לאח/יות שלי אף פעם לא הייתה בעיה עם זוגיות או מין, אז זה קשור יותר לאופי של האדם מאשר לכמה ההורים פתוחים בנושא.
כשאחותי הייתה הולכת לישון אצל חבר שלה בתיכון ההורים שלי היו זועמים.

בהקשר המשפט הראשון שלי, אני מכירה בתים בהם ההורים כן מדברים על זה בחופשיות וה"ילדים" עדיין לא מצליחים למצוא זוגיות.

ליטל 34

New member
כמה אני מרגישה כמוכם ...

אצלנו בבית בגיל המוקדם לא דיברו או הדריכו אותי בגיל ההתבגרות ,ובמהלך הזמן רק חשבתי שזה הגרוע מכל ...
לצערי אצלי בגלל חוסר הניסיון וחוסר מידע שקיבלתי מההורים ,בגיל 21 ניסיתי לחוות את החוויה הזאת עם אדם שאהבתי ,אבל זה הפך לטראומה
ולצערי ,ההורים אשמים המון בגלל שאין את המידע או בכלל יד תומכת כדי לא להרגיש קורבן ...
אני יודעת שילדיי לעולם לא ירגישו ככה כי אתן להם את כל המידע הרצוי גם אם יהיה לי קשה ומביך ...
והכי חשוב אתן להם אוזן קשבת לכל דבר ,כי חוסר החופשיות הזה רק מאלץ אותך לשמור על דברים בבטן .
ואם הזמן זה הופך ממטרד גם לפחד או טראומה בגלל חוסר ידע .

אני מאוד מבין אותך ומקוה שכאן

תוכלי להפוך את המטבע.חוץ מזה אומרים שמה שלאהורג מחשל,
ואני מאמין שאת תהי לאמא נהדרת

זה אחר

New member
אין קשר

או לפחות מאיפה שאני בא...

אמנם בבית לא היה דיבור על אינטימיות יחסים ומיניות בכלל... אבל זה לא מנע משתי אחי לחיות חיים מלאי זוגיות וניסיון.
לצורך העניין כשהיו מצבים אינטימים בטלויזיה, לדוגמא לא הרחיקו אותנו מזה או העבירו למשהוא אחר..

אני חושב שזה הרבה יותר תלוי אישיות.
יש אנשים שיותר פתוחים להתנסויות ומצבים ויש כאלה שסגורים יותר (אם מחוסר עניין, חוסר ביטחון או חוסר בשלות...) - כמוני (דאז).

ממ..

לא מדבר על זה עם ההורים, אין לנו פתיחות בנושא

אבל אני לא חושב שיש קשר הדוק בין חוסר פתיחות מינית וחוסר ניסיון מיני בגיל מבוגר. ייתכן ובשילוב עם אופי מסויים, או התנהגות קיצונית של ההורים, יש השפעה, אבל בד"כ לא.
דוגמה פשוטה לזה היא אחים, שאחד הוא כזה והשני הפוך. שניהם גדלו לאותם הורים..

הבית שלי מתנהל בפתיחות...

ואני זוכרת אי שם בגיל 13 שקיבלתי את הספר הזה מאמא (מישהי זוכרת את זה..? :))

ולכל הגברברים והבנות שלא מכירים את זה הספר, יש שם הסברים מפורטים על כל מה שילדה/בחורה מתבגרת צריכה לדעת. בין היתר, על סקס והתפתחות מינית.

ובכלל, כל נושא הסקס במשפחה הוא לא ממש בגדר טאבו.
ברור שעד גיל 16-17 ככה, כשהייתי נוכחת בסלון כששודר סרט עם קטע של 18+, הייתי מאלה שמסתירים להם את העיניים.
אבל אף פעם לא דיברו על הנושא הזה בשוּשוּ, ועד היום זה נושא לצחוק עליו בשולחן שישי וכאלה. ארוחות משפחתיות אצלנו זה כמו ערב סטנדאפ אחד גדול

ואני לא בטוחה שיש קשר.

אני גדלתי בבית עם פתיחות דיי מלאה בנושא המיניות, אני באופן כללי טיפוס דיי מיני בעצמי (מזל סרטן וזה. ;)) ובכל זאת - בתולה.
מבוכה מקשר עם בן המין השני לא בהכרח נובע מחוסר פתיחות מינית מהבית או בכלל.. זה לפעמים סתם עניין של ביישנות. לפחות ככה זה מרגיש אצלי..

Elle992

New member
הספר
גם לי אמא

הביאה אותו! אבל לפני שנה!
זה היה קטע מאוד מצחיק בהתחשב בכך שכל מה שכתוב שם הספקתי לשכוח

הוריי דתיים, נחשו לבד

אבל אני מאוד מיני וסקרן, ככה שמגיל צעיר אני חוקר את עצמי.
אני גם לא מאלה שנתפסו על חם בידי אמא.
אני אדם מחושב וזהיר ויודע לדחות סיפוקים עד שמגיע הרגע הנכון.
עד שתגיע זוגיות אני אוגר את הכל בפנים.

sanaya7

New member
אצלי יש קשר

אצלנו במשפחה הנושא של סקס תמיד היה טאבו
גם לא ראיתי גילוי אהבה בין ההורים
אני גיליתי דברים על סקס רק מספרים וחברים.

לדעתי יכול להיות דווקא קשר הפוך.

בבית (כמו שלי) שבו לא עושים אישו מסקס, לטוב ולרע, ושהוא חלק טבעי מהחיים (היו לנו בבית קלפי משחק עם בחורות עירומות
) - לא מרגישים בגיל הנעורים סקרנות בוערת למשהו לא מוכר, ובטח שלא תחושת מרד בעניין, ואז לוקחים את הזמן.

C l u e

New member
גם הבית שלי היה בדיוק כזה

ההורים שלי היפים להחריד, סקס ואהבה מעולם לא היו טאבו אצלנו.
אמנם עובדתית לא לקחתי את הזמן מעבר לגבול הנורמאלי, אבל בהחלט לקחתי את הזמן עד שהרגיש לי נכון וכך גם אחיות שלי.

למעלה