פתיחת גן ממלכתי-דתי בכפר האורנים

anataa

New member
האם גן שפתי פחות חשוב מגן דתי?

השנה סגרו גן שישי (שפתי) בישוב והקימו 5 גנים מפוצצים מילדים בגילאים שונים ולא תמיד מתאימים. הילדים שנזקקו לגן שפתי מצאו עצמם בגנים מחוץ לישוב. האם פתיחת גן שפתי פחות חשוב מגן דתי? הרבה הורים קמו וניסו בכל זאת לפחות לקיים גן שישי כדי שילדינו יוכלו לקבל קצת יותר חינוך ותשומת לב מהגננת. זה לא קרה. כולם הבטיחו שבשנה הבאה יהיו 6 גנים (גם מספר הילדים יהיה גדול יותר). העובדות הן ברורות - יש 6 מבני גן בישוב והמון המון המון ילדים. את בעצם מבקשת לקחת בשנה הבאה את הגן השישי ולהופכו לגן דתי ל 15-20 ילדים, ולפוצץ עוד יותר את שאר הגנים, כי לך חשוב לתת לילדייך חינוך דתי. אילו תגובות את מצפה לקבל? אמנם את ליברלית ומציעה לאחרים להצטרף, אבל רק אם הם יתאימו את עצמם אליך - זו קצת חוצפה, את לא חושבת? הרבה אנשים באו לכאן אחרי שנכוו במקומות במו ירושלים שבהם הם סולקו לאט לאט בשם הסובלנות הדתית. סליחה, אבל התחשבות צריכה להיות הדדית. אסור להפלות מיעוט כמו שציטטת, אבל רוב מותר להפלות? למה הרוב צריך לסבול בשביל לרצות כמה משפחות בודדות? גם כך הילדים שלנו לא מקבלים מה שצריך בגנים. הרבה משפחות בישוב שולחות את ילדיהן לכל מיני מוסדות חינוך מחוץ לישוב - דמוקרטי, יחד, אנתרופוסופי וכו'. ולא תמיד מבחירה אלא מאילוצים לא פחות חשובים מהדת. לכל אחד יש את הצרכים שלו וכל אחד מתאים את עצמו לסביבה. אני חושבת שקיים צביון מאד יפה בישוב שלנו, ורואים את זה בחגים. חבל לקלקל את זה עם העדפת קבוצה אחת על השניה.

kanizond

New member
הגן השפתי חשוב כמו הגן הדתי

הגן השפתי נסגר כיוון שמספר הילדים שהיו זקוקים לו ירד מתחת לתקן לפתיחת הגן. רוב הילדים מהישוב שהיו בו פשוט עלו, בשעה טובה ומוצלחת, לכתה א'. לא היה מחסור במבנים, משאבים ובוודאי לא בגלל גן דתי. שוב, אין כל כוונה לפתוח גן שאינו עומד בתקנים, אך במידה ויהיה ביקוש לגן דתי אין שום סיבה שלא לפתוח אותו, בדיוק כשם שאין סיבה שלא לפתוח גן שפתי במידה ויש לו ביקוש. גם הגן השישי לא נפתח מחוסר במשאבים אלא מחוסר בילדים - מה לעשות, לצערי, כמו לצערם של רבים אחרים, תקני משרד החינוך המקסימלים עומדים על 35 ילדים. אגב, גם ילדינו לומדים כיום באותם חמישה גנים מפוצצים והאמביציה לפתוח גן דתי אינה נובעת מהרצון להכניסם לגן "אקסלוסיבי" וקטן, אלא מהרצון שלא להוציאם מחוץ ליישוב לחינם. באופן אישי, הייתי שותפה לחשיבה על מציאת פתרונות למצוקת הגנים יחד עם כמה הורים מהגן של בני. חשבנו בעיקר על פתרונות לשנה הבאה, כאשר הבנו שהשנה הזו אבודה. אני השתתפתי בדיונים אלו בשל חשיבותם, על-אף שהיה ברור לי שבני לא ילמד באחד הגנים הללו, כיוון שהתכוונו לשולחו בכל מקרה לגן דתי - בין אם בישוב ובין אם מחוצה לו. במידה ותהיה כמות ילדים מספיקה לפתיחת שישה גנים, גן שפתי וגן דתי משרד החינוך, המועצה והועד יצטרכו לתת פתרונות לכולם. שום דבר לא אמור לבוא על חשבון האחר. גם כשהיה צריך לפתוח בי"ס ולא היה מבנה מצאו פתרונות. השאלה היחידה היא למה כאשר מדובר במשהו שקשור לאנשים דתיים מיד זה עושה פריחה לכמה אנשים?????????

אלי בקר

New member
מה את לא מבינה?

כי הדת מביאה איתה רק צרות לאלו שדוגלים בחופש הפרט. עצם ההגדרה של דת זה הגבלת חופש הפרט על פי סדרת חוקים שלא אכנס לצד ההגיוני שלהם. אין לי בעיה שאת תקיימי את כל החוקים הנל כראות עייניך. הבעיה היא שבמדינתנו הקטנה נתנו לדת מעמד של חוק מדינה להגבלת החופש של הלא מאמינים וזה אסון. ישוביים חילוניים שרוצים לשמור על החופש שלהם חייבים במציאות זו לשמור על רוב מוחלט כי אחרת מתחילים להצר את צעדיהם. תראי כבר איך סוגרים את ישפרו סנטר בשבת אפילו שהדתי שגר הכי קרוב לשם נמצא במרחק 3 קילומטר. אז למה סוגרים - כי הדתיים מתנהגים בכוחניות כלפי שכניהם. ולכן אני אתנגד לכל מוסד ציבורי עם אפליה על רקע דתי.

אלי בקר

New member
שוב מבולבלת

זה לא שנאה זה פחד לגי התקופות האפלות -למה ללכת להיסטוריה אנו חיים בתקופה אפלה - שרבנים מאד מכובדים מוציאים דין רודף לראש ממשלה ויש מי שיבצע זאת בשם הדת וקדושת הקרקע. או שאולי את מתכוונת לתקופה הקדומה בה השליכו אבנים על רכבים בשבת ושרפו תחנות אוטובוס כי היה בהם פרסומת עם תמונה של אשה. שימי לב אני לא נגד יהדות - אני נגד עירוב של כל דת שהיא בחיי האזרח החופשי

ענת קדם

New member
גם דתיים הם אזרחים חופשיים

או שאולי זו המטרה ?להפריד אזרחיםם חופשיים מדתם?

למעלה