פתיחת חשבון בנק בעודי באה"ק?

איל שחר

New member
פתיחת חשבון בנק בעודי באה"ק?

אני שוקל לפתוח חשבון בנק בקנדה בעודי בישראל. מועד ההגעה יהיה מן הסתם בשנתיים הקרובות. מי התנסה בכגון זה? HSBC למשל, סביר שבקלגארי? פתיחת החשבון מישראל, נושאי המיסוי שם, השקעות בחסכונות שם, יצירת וצבירת Credit History,העברת כסף מישראל לשם או מארה"ב לשם, עלויות של העברות כאלו. ניהול החשבון מישראל, שימוש בכרטיס אשראי קנדי למשל, פעולות בניירות ערך/מניות בקנדה ו/או הבורסא האמריקאית. אם איני יכול לעבור עדיין לפחות אתאמן ואתכונן. בסקי - אתאמן באירופה (אולי ויסטלר) בכספולוגיה - אתאמן מישראל. אולי ישפר את הרגשתי.
חן חן למשיבים. בין המשיבים על סעיף אחד ויותר יוגרל חיוך.

predoc

New member
היה בנושא שירשור לפני שבוע לערך

איך פותחים חשבון בנק ב HSBC מישראל משהו שכרוך בפניה לסניף דווקא בוונקובר ושליחת המסמכים לארץ וחתימה עליהם בארץ. יכול רק לומר שהניסיון שלי לפתוח חשבון בישראל בפניה לשלוחה הישראלית של HSBC לפני שהגעתי לפה, נכשל. הם לא רצו להתעסק עם לקוחות שיש להם פחות מחצי מיליון דולר - ואז לא היה לי את הסכום...בעצם גם היום אין לי את הסכום...בעצם לא יודע אם אי פעם יהייה לי את הסכום. פניתי שם לכמה וכמה גורמים בבנק והעבירו אותי מאחד לשני בניסיון לכאורה לעזור וזאת היתה המסקנה הסופית לאחר מספר לא קטן לא אנשים שאיתם דיברתי בבנק בישראל. מקווה שלך תהיה יותר הצלחה ..ותחזור לספר פה

איל שחר

New member
מכיר את השירשור, רציתי לדעת יותר

אני מנסה ללקט כמה שיותר פרטים. האם לא מדובר בחושבון עו"ש לכל דבר? למה שיבקשו כ"כ הרבה כסף? אם אבהיר להם חד משמעית שאני עובד על המליון הראשון שלי, זה יעזור?

מה שפרדוק עשה זה לפנות לשלוחה בישרא

מה שאני עשיתי זה לדבר ישירות עם המחלקה הבינלאומית של HSBC קנדה שיושבת בוונקובר. הם פותחים לך חשבון עו"ש רגיל, בבנקאות ישירה באינטרנט. אתה יכול גם להפקידד בו רק 50 דולר אם אתה רוצה, ואין שם עמלות על פעילות יום יומית רגילה. 2 פנקסי צ'קים עולים 15 דולר אבל נדמה לי שאצלם גם זה חינם.... מה שהם צריכים זה שעובד של HSBC יאשר את חתימתך, אנשי HSBC בתל אביב לא ישמחול לעשות טובה לאחיהם בוונקובר אבל נדמה לי שאין להם ברירה. לא עולה לך כסף לנסות. טלפן לוונקובר בקש את המסמכים, כשתקבל אותם לך לשד' רוטשילד, תגיד שאתה מהגר לקנדה ופותח חשבון ב HSBC ושאתה צריך לאמת חתימה. אולי יגבו ממך 100 שקל בשביל זה (נבלות) ואולי לא, ואולי לא יסכימו בכלל לעשות את השירות. צריך להעמיד את זה למבחן פעם אחת....

איל שחר

New member
יש חשיבות היכן אבחר לפתוח חשבון?

וונקובר? קלגארי? סניף מסויים בקלגארי? אולי כשאגיע לשם פשוט אעביר את סניף הבית למקום הנוח לי? אם אפקיד כמה אלפי דולרים, אוכל לקבל כרטיס אשראי? אולי אם אשתמש בו מעט, אתחיל לצבור קרדיט היסטורי?

האם אתה בטוח שתתגורר בקאלגארי?

האם יש לך שם חבר שתוכל לשלוח אותו לבצע הפקדות? או לתת לו יפוי כח? ושייתן לך כתובת קנדית כדי שיהיה יותר קל להתחיל לצבור קרדיט? (הפרמטרים העיקריים לצבירת הקרדיט הן הכתובת והשם, אחר כך מצרפים כשיש גם את ה SIN ) כן תוכל להוציא סקיורד קרדיט קארד ולהתחיל לבנות היסטוריה וותק מול חברות האשראי ומול הבנק וזה טוב. זה חשוב אפילו בשביל היכולת לשכור דירה שאם אתה בא בלי כלום יהיו כאלה שיסרבו להשכיר לך. אם תפתח בטורונטו אשמח לסייע ולקבל דואר בשבילך. בכל מקרה זה בנק וירטואלי ולא בטוח שאתה חייב לקשר את החשבון לסניף מסוים,ויכול לתת כתובת בישראל אבל לדעתי כתובת קנדית לדואר חשובה לבניית הקרדיט. העברה של החשבון מסניף לסניף בכל קנדה היא עניין לשיחת טלפון קצרה.

איל שחר

New member
משפחה יש לי בוונקובר דווקא ../images/Emo13.gif

האם חשבון כזה יאפשר לי להעביר כסף לחברות השקאות בקנדה או ארה"ב? אפשר גם דרך הבנק להשקיע אבל העמלות בדרך כלל גבוהות יותר.

predoc

New member
לא צריכה להיות בעיה להעביר כספים

שיש לך לכל גורם אחר לפעמים זה כרוך בעמלות כאלו ואחרות לפעמים לא תלוי אם זה תשלום לחברה מסחרית או סתם העברת כספים וכו אשראי כמובן בהתחלה לא תקבל אבל עם הזמן גם את זה תוכל לבקש ולקבל.

womandl

New member
אם תשאיר פקדון

תקבל גם כרטיס אשראי. בדר"כ הם מבקשים פקדון באותו סכום של המסגרת ואתה מקבל עליו בערך ריבית של 3 אחוז.

איל שחר

New member
איני בטוח היכן אתגורר.

אפילו לא אם בקנדה או ארה"ב. גם שם יש לי משפחה (אישתי אמריקאית) וגם ארה"ב היא אפשרות. שנינו מעדיפים את קנדה.

predoc

New member
דעתי

בארהב לפחות יש כמה בנקים שמאפשרים פתיחת חשבון בנק און ליין לחלוטין עוד לא ממש ניסיתי לבצע בפועל - אבל ככה לפחות כתוב באתרים הריבית בארהב נכון לרגע זה היא לא פחות מ 5% לשנה ואפשר גם יותר.( על דולר אמריקאי) בקנדה במקרה הטוב תקבל 4% על דולר קנדי ופחות מ 5 על דולר אמריקאי. אז אם אתה מדבר על השקעה סולידית אולי עדיף סניף וירטואלי ( של בנק מוכר ) אמריקאי. גם תלוי אם אתה רוצה להשקיע בשוק ההון הקנדי או האמריקאי. נכון שאומרים ש....הכלכלה האמריקאית בנסיגה...והקנדית בצמיחה...ואולי הדולר הקנדי עוד יתחזק ....אבל שנה שעברה הוא היה חזק בקרוב ל 8% ! היום 85 סנט לדולר והיה 92 סנט לדולר ממש לפני שנה. מאחר ונכון להיום אם הבנתי נכון אין לך ביד PR או אישור עבודה, והכל תלוי בהרבה משתנים לא בדיוק הכי צפויים, ויש לך כן אפשרות להגיע לארה"ב תודות לאזרחות האמריקאית של אישתך הייתי חושב שוב שהשקעה בדולר האמריקאי עדיפה. ואם יש איזו מחשבה של חזרה לארץ ...הדולר האמריקאי מטבע סחיר בישראל והדולר הקנדי למעשה לא - השער שלו נגזר משער הדולר האמריקאי מצד שני אם אתה מגיע לביקור בקנדה אני חושב שתוכל לפתוח חשבון בנק דיי בקלות ( מבקשים רק שתי תעודות מזהות עם תמונה) ישאלו עוד שאלות לראות מה רמת הסיכון איתך אבל בעיקרון יקחו סיכון נמוך ויפתחו לך חשבון וגם יתנו לך כרטיס אשראי שמסגרת האשראי פה תהיה בדיוק כמה דולרים שתשים בחשבון סגור בפקדון נושא ריבית אם תשלם הכל בזמן תצבור היסטוריית אשראי טובה לכל מה שצריך לכשתגיע לפה אם תגיע לפה בצורה דומה אני חושב זה עובד בארה"ב , עד כמה שהבנתי אין ממש קשר בין היסטוריה שנצברת בארה"ב להיסטוריה קנדית עד כמה שזה ישמע מוזר אפילו שאתה מחזיק כרטיס אשראי של לכאורה אותה חברה בין לאומית - ויזה או אמריקאן וכו.

predoc

New member
אשקול בחיוב לסלוח...

אם תדליקי את המסנגר מדי פעם

איל שחר

New member
יש לי גם PR וגם אישה אמריקאית. אני

רק מחכה לזכות בהגרלת הגרין קארד כדי להחליט מה לעשות...
צחקתי ביחס להגרלה אבל החלק של ה PR והאישה - נכון.

אחי

בתור אחת שעבדה בחברה הזו של ההגרלה אני אתאפק מלהביע את דעתי.......... טוב מתי אפשר להדליק את הבר בקיו? האוכל כבר מתקרר

איל שחר

New member
נרשמתי ישירות מול האמריקאים

וכזכור, מאז גם נשאתי לאחת...
וכי לא על זה נאמר ש"אלוהים נותן אגוזים למי שלא מסוגלים להחליט אם הם רוצים לאכול אותם"? אתם, קודם תדליקו את המסנג'ר שלכם ותרשמו ל JAJAH. המסנג'ר שלכם מהבהב ב 60 HZ. אי אפשר לתפוש אתכם מקוונים. בשביל מה קניתי צלמניית אינטרנט חדשה?

למעלה