פתיחת עונת המתוקים שלי 2015

shragam

New member
פתיחת עונת המתוקים שלי 2015

היום סוף סוף הגיע הזמן לפתוח את עונת המתוקים.
היה תכנון לעלות לאלבקורים, אבל עקב תנאי מזג האויר, החלטנו לעלות צפונה במקום מערבה ;).

בשעה 7 בבוקר, אנחנו(אני, אלון ואודי) מתייצבים בירדן במקום של שנה שעברה (אין מה למהר, עד שהשמש לא עולה, הביניות לא תוקפות שם).
מארגנים את הציוד ויורדים למים.
מתחילים לטייל לאורך הנחל ולחפש את המקומות הטובים לחיפוש ביניות.
לאחר כמה מ' נמצא הבריכה הראשונה (קטע רגוע עם עומק בשוליים וזרם באמצע), זריקה שלי לתוך הזרם ותוך כדי מתיחה, הדמוי מתחיל לצאת לכיוון השוליים ואז תקיפה ויש בינית ראשונה ל2015. מאבק קצר עם קצת יציאת חוט והיא בחוץ לבדוק ראשון. תוך כדי גם אודי ננעל באותו מקום.
שחרור מהיר של הבינית למים, עוד כמה נסיונות באזור וממשיכים הלאה.
שיטת העבודה היא לסרוק קטע מסויים, אם אין תקיפות, עובדים הלאה. אם יש תקיפות אז ממשיכים . בד"כ יוצא דג או שניים ואז נגמר האקשן באותה נקודה.
ככה ממשיכים ללכת במורד הנחל, אודי חוגג עם תקיפות, אצלי מדי פעם ואלון (זה לא יום המזל שלו :().
מדי פעם אני מחליף את סוג הדמוי (תלוי אם יש זרם חזק או קטע רגוע יותר) מגרד תקיפה פה ושם.
אודי המשיך הלאה ומדווח על אקשן רציני יותר בגזרה שלו.
בסביבות 10 + בבוקר, האקשן נחלש כמעט לגמרי (בדיוק אותה תופעה כמו שנה שעברה באזור הזה).
לקראת 11 התחלנו את המסע חזרה לאוטו, מתקפלים וחוזרים הביתה ללא עצירה הפעם בכנרת (שתחכה ליציאה הבאה).

היה בוקר מהנה עם אקשן כיפי.

אני עם 7 ביניות ואודי כ20 . כל הדגים שוחררו בשלום.

ציוד:
חכה : Daiwa Cosscast אורך 2.28 מ' משקלי זריקה 1-10 גרם.
רולר: טיקה ליברה 3000
חוט: Power Pro slick 10 ליברות ירוק.
דמוי: Rapala CountDown 5 גרם בצבע כחול/כסף, גיג סיני 7 גרם וניקל של Acme דגם Little Cleo 7 גרם צבע זהב/אדום

נו , חצי נחמה ,

לפחות בנחלים יוצאים דגים .

את הביניות האלה דגתי בגיל 5 עם בוס קטן 3מטר וחתיכות לחם ,

בלי מסעות כומתה מסביב לירח .

זה דייג אח שלי היקר , הסרגוס ,

צריך להנות מהדייג , ולא לעשות מזה סיפור , להפוך את השעות המעטות הפנויות שיש לכייף ומרגוע , ולא למרדף אחרי הלא נודע ,ולחזור הביתה מותשים אחרי גמיעת קילומטרים רבים ברכב ומסעות ארוכים ברגל כדי לתור כל נחל , כל שלולית וכל נהר שיש בו כמה דגים .

זהו בסך הכל תחביב לנפש והנשמה לשעות הפנאי , ולא עיסוק אובססיבי של יום יום , לא צריך לרדוף אחרי השעון , התאריך ,הירח והמזל , אלא לקחת את זה בקלות , כמו מדיטציה כשמרגישים את הצורך להרגע , והדג לא צריך להיות המטרה , אלא היציאה לטבע , החיבור לרחש הרוח ,הגלים והמים , העיסוק עצמו של הדייג הפשוט , והחזרה הביתה עם אנרגיות חדשות לקראת המשך השיגרה היומית .
אין לי דבר נגד שיטה כזו או כזו , אבל אני מתרשם שאיבדנו את הכיוון והמשמעות של הובי הדייג . אנחנו הרי לא עושים את זה למחייה ולפרנסה .

shragam

New member
כל אחד עם ההנאות הקטנות שלו. יש את אלו שלא משקיעים ויש את

אלו שכן משקיעים ונהנים יותר :)

alonps

New member
את הטרחנים והמטרידים הסדרתיים דגנו מזמן

הבעיה שהם לא רוצים ללכת...

hdavid

New member
לאנשים שאוהבים לא לפרגן

מה לעשות עם אנשים שלא יודעים תמיד לפרגן, ותמיד מטילים דופי בשני או בשיטת הדייג של אותו דייג ?. אני למשל במשך 40 שנות דייג לא זכור לי ולו פעם אחד שהערתי לדייג למה הוא דג בצורה שכזו או למה הוא מכתת את רגליו. כל אחד מבין בעצמו את שיטת הדייג הכי טוב בשבילו. ולכן מיותר להתנגח בדייגים אחרים בשיטות הדייג שלהם.

אנחנו עוזרים לדייגים

ולא מתנגחים , עוזרים להם להיות דייגים , ולא ללכת בחור סחור אחרי סיפורים כתובים .

לזרוק "בובה" מיליון פעם ולהחזיר בעיניי זה לא דיג

העתיקו את שיטת הז'ירז'ור מחו"ל ממקומות שופעי דיג שם אין צורך לזרוק ולהחזיר אלא לזרוק בלבד ואיך שהדמוי נוחת במים הדג מתנפל על הבובה וככה ב10 דקות אתה מסיים את הדיג עם שלל בלתי רגיל.
אצלנו מתלהבים להרים חול ואבנים העיקר להגיד אני מז'רז'ר ובינתיים חנויות הדיג צוחקות כל הדרך אל הבנק.
תמשיכו להשקיע בציוד ז'ירז'ור כאילו אתם נמצאים במפרץ מקסיקו מרימים גומברים כמו אראסים.........
&nbsp

alonps

New member
אני מקווה שאתה מאמין בהבלים הללו

גם בארה"ב, מי שלא לומד את השיטה, יתפוס רק במזל.
מטרת הדיג היא לא "לסיים עם השלל" אלא להנות מהמפגש עם הדג והמאבק שבתפיסה.
רוב התפיסות בז'רז'ור (בארה"ב) מסתיימות בכלל בהחזרת הדג למים.
&nbsp
מי אתה שתטיל ביקורת על שיטת הדיג שלי?
לא מתאים לך לז'רז'ר, אתה לא חייב!

למר אלון , גדול דור מזרזרי ישראל

מי שמך לקבוע שמטרת הדייג היא המפגש עם הדג ,מאבק ?

אני מבין שזו עוד אחת מההמצאות הגאוניות והדימיוניות שלך ?

למר אלון

חשבת להפיק אולי גירסה חדשה למובי דיק ?

אתה חי בעולם הסרטים הדימיוניים .

hdavid

New member
לפפו וסרגוס

אני מבין שבעינכם זו לא שיטת דייג, אך כל דייג רואה לנכון מהי השיטה הנוחה והנכונה בשבילו. זה שבעלי החנויות מתעשרים זאת הבעיה של אותו דייג, נכון שאין לנו נהרות כמו שאר העולם אשר שם הדגה בשפע אך האנשים החליטו כי זוהי שיטת הדייג המתאימה להם , ועל כך אני מפרגן להם. כמו שתגידו לי כי ללכת ולשבת שעות על סלע ולנסות לתפוס בורי זה דבר מטומטם לעשות. זה התחביב שלי וכך אני רואה את שיטת הדייג שלי כנכונה לעצמי

אף אחד לא אמר שזו לא שיטה .

זו שיטה שאינה מתאימה לאזור שלנו ,והוחדרה בתנופת שיווק והסברה שהטעתה הרבה מאד אנשים שלא היו דייגים לפני כן ולא היה להם שום מושג מהו דייג וים . על חלק זה של הציבור ,שהתפתה והאמין לסיפורים , וקורא לעצמו דייג, החנויות עשו ועושים קופה .
מסביב לזה קמו הפורומים השונים , ומסביב לזה במקביל קמו הרבה נוכלים שזיהו את הפירצה , רצו לחול לייבא ציוד , ופתחו חנויות , ויש אפילו משלוחים עד הבית כמו פיצה .
במקביל ,בחסות המחשב והאינטרנט, סיפורי הדייג המצולמים עשו את שלהם ,ושאבו לתוך המערבולת הזו עוד ועוד פראירים חדשים , שרכשו עוד ועוד ציוד , וכינו את עצמם דייגים . (לא ברור על שום מה , אבל שיהיה. כל רוכש מקל ובובה דייג , יאלה בסדר שיהיה )
בטכלס , כולם מאוכזבים . הוצאות כמו חול ואין מה לאכול .
אבל אין מה לעשות , זה מין עם שכזה , מכים אותו אומר תודה .

חשמלן

New member
פפו יקירי טוב שלאדם יש דעות משלו

אבל מכאן ועד הטחת האשמות מפורשות באנשים שהם מטעים ביודעין אנשים אחרים כדי לקדם מכירות של ציוד דיג או חנויות או פורומים. הדרך עוד רחוקה.
כמו שבוודאי אתה מבקש שיכבדו אותך כך כדאי שתכבד את האחרים ולא תכפיש את שמם. טוב שיש לך דעות, ובוודאי יש עוד אנשים עם דעות זהות לשלך, כמו שיש אנשים שיתנגדו לדעותך. אבל הכל צריך להיכתב בצורה מכובדת ולא בצורה פוגעת.
שיהיה לך דיג נעים .

אז אם רק צורת הכתיבה מפריעה לך

אני מאושר שאנחנו מסכימים לתוכן .גאה לשאת את הדגל של הוצאת האמת לאור .

למעלה