פתיל הסיפורים של מטריקס

preacher

New member
ועוד משהו

זה הסיפור היחיד שראיתי שכל משפט בו ,כמעט ללא יוצא מהכלל, נגמר בסימן קריאה. תשתדל להמעיט ככל שתוכל בסימני קריאה, בתוך דיאלוג המשמעות של זה זה צעקה.

kick a dog when it´s down

אפשר להצטרף לחגיגה? הבעיה אינה בסימני הקריאה, או במסר, או בהסברים. הבעיה הרצינית מבחינתי הייתה ההפתעה והחטף שנלוו לכל פעולה ופעולה. גם אם מישהו פתאום מצמץ בעיניו! ו-פתאום! היה רגוע לגמרי, למה אני צריך להיות מופתע עימו?

Boojie

New member
לא נעים לי לומר,

אבל אתה כותב ממש רע. אני מנחשת שאתה תלמיד בית ספר, ולאו דווקא בכיתה גבוהה, אחרת אין לי הסבר לאיכות הסיפורים האלה. הרעיונות שבהם קלושים ושחוקים במקרה הטוב, והם כתובים ממש רע (לא כל משפט חייב להסתיים בסימן קריאה, אתה יודע...) אם אכן אתה צעיר כמו שאני מנחשת שאתה, אני ממליצה לך להמשיך לכתוב, ובמקביל להמשיך לקרוא - והרבה. זה המתכון הבטוח להשתפר עם השנים.

מאטריקס

New member
טוב - יש לי הערה...

את לא יכולה להגיד ´אתה כותב רע´ סתם ככה... אם יש לך רעיון לשחזור או לכתיבת הסיפור שלי מחדש, תכתבי - מה רע באיך שכתבתי אותו?! אני מכבד את זה שאת מעירה לי, אבל סתם כך בלי הסבר? נ.ב: אני לא תלמיד בית ספר כבר....ואני קורא ספרים ביום... אז אני לא מבין כל כך אתכם...אתם זורקים הערות סתם ככה.

Boojie

New member
את רוב ההערות כבר נתנו לך -

אתה כותב נדוש, לסיפורים שלך אין ממש עלילה, אין להם ממש סוף, אין להם ממש משהו מעניין לומר, הם נראים כמו קטע עלום ולא ברור שנלקח מאיפה שהוא באמצע ספר "צמרמורת" כלשהו. אבל מה שהתכוונתי אליו, בהכי גדול שאפשר, זה שאתה כותב רע. השימוש שלך בשפה לא טוב. ולזה אני לא יכולה לתת לך הערות בונות - הדרך היחידה ללמוד לכתוב טוב היא לקרוא הרבה ולכתוב הרבה, ומשם זה יבוא לך. אין לי שום הערה בונה שאני יכולה לתת לך שתשפר את איכות הכתיבה שלך. גרומיט המליץ לך על לקסיקון טרקי סיטי. במקרה אחר הייתי מסכימה אתו, אבל במקרה שלך, אני חושבת שאתה עוד ברמה בסיסית מדי בשביל להעזר בלקסיקון טרקי סיטי. בכל מקרה, סיפור בנוסח "הילדים יצאו לשדה, ואז הופיע שד ואמר להם ´בוווו, אני השד השחור´" הוא לא ממש סיפור, אתה יודע, גם אם מותחים אותו על שני עמודים, וזה בערך האופי של מה שבנית כאן. תיאור של סיטואציה די שחוקה, בלי שהקורא ייצא עם שום ערך מוסף מהסיפור. לא מסר, לא פואנטה, לא משהו משעשע, לא משהו לחשוב עליו, סתם תיאור של סיטואציה לא מעניינת ולא מקורית במיוחד.

מאטריקס

New member
אוקיי - עכשיו אני מבין קצת יותר

ממה שאמרת... הסיפור שלי לא אמור לצאת עם מסר או משהו בלתי נשכח... הוא אמור להיות סתם סיפור על אלוהים שמגיע לבקר בצורת אדם.... אפשר להכניס את הסיפור במילה אחת - אז מה יהיה העיקרון? אני מכניס כמה דברים (שאמנם לא כאלו מיוחדים) בשביל הסיפור... אני לא כותב ´במשפחה אחת - ביקר אלוהים בצורת אדם´ אני מכניס כמה הוספות (שהם באמת לא חשובות).... למרות זאת - עכשיו אני מבין יותר טוב....

Boojie

New member
בדיוק כמו שאמרת בעצמך:

סתם סיפור. אני, אישית, מאד לא אוהבת "סתם". נראה שרוב האנשים בפורום גם לא. ושלא יתפרש שאני רוצה להעליב אותך (למרות שאני יודעת שכשמקבלים ביקורות כאלה על דברים שכותבים, אין אפשרות להתחמק מזה) או לעודד אותך להפסיק לכתוב. אתה פשוט צריך להשתפר.

מאטריקס

New member
בוג´י יש לי רעיון...

אולי את תכתבי סיפור "אמיתי ויפהפה" ואני אראה סוף סוף איך את כותבת חוץ מההערות שאת נותנת?

Boojie

New member
תודה על שחסכת לי עבודה, דרגורן. ../images/Emo13.gif

אני דווקא לא מאד אהבתי את הסיפור הספציפי הזה - היה סיפור אחר ששלחתי לאותה תחרות ואהבתי יותר. אבל לא זה מה שיגרום לי לדחות את הזכייה...
אגב, אפשר, אם כבר, לתת גם את כתובת האתר שלי. אמנם נורא לא מעודכן - כל הסיפורים החדשים יותר חסרים, וחלק מהלינקים שבורים, אבל זה בטח יענה על הדרישה...

Boojie

New member
אני רוצה לחלוק אתכם משהו משעשע:

מכיוון שהסיפור פורסם בוואינט לפני זמן די רב, במשך די הרבה זמן כבר לא היו תגובות אליו. לפיכך, אחרי שדרגורן פרסם כאן את הלינק, ציפיתי לראות שם איזושהי תגובה הולמת. ואכן, צצה שם התגובה המשעשעת הבאה: ============ שם השולח: מריה גונזלס אזור מגורים: שכם עילית דואר אלקטרוני: אזאיף@כאילודה.קום נושא: שיעמום המוות תוכן: זה סיפור זה? זאת התחלה? זה אמצע? זה סוף? מה זה היובש הנוראי חסר המעוף המשעמם תיכו הזה? וזה עוד הסיפור הזוכה בתחרות מד"ב..וואוו. ממש קקה. ותסלח לי גברת טוכטרמן, שתמשיך לתרגם ופחות תיצור- יותר טוב לקומפלקשן. ================= לא, אני לא הולכת להעלות ספקולציות מי כתב את הביקורת הזו, פתאום עכשיו.

מה פתאום ספוקלציות? הרי זה ברור

מריה גונזלס - זה כתוב בפירוש. מה קרה ליכולת הסקת המסקנות שלך, זה מה אני תוהה...

דרגורן

New member
"as if, כאילו Duh" ישר מלמד אותנו ש

הכותב/ת הנ"ל צופה המון ברמת אביב גימל (גם המילה קומפלקשן מוסיפה לזה), מה שאומר שהוא/היא או במצב כל כך גרוע שהם צופים בסידרה הזאת (כלומר מקווים להיות כמו בסידרה), או שהם חיים כמו בסידרה (יש להם כסף). עכשיו מכוון שאנו יכולים להבחין בשימוש הוולגרי במילה "קקה" ניתן להניח כי הכותב/ת הינו מהקבוצה הראשונה! כי בקבוצה השנייה משתמשים במילה "צואה"! מה אומרת לכם הוספת המילה "תיכו"?

Boojie

New member
שזה מוזר,

כי אצלנו היו כותבים "טיכו" ולא "תיכו". אבל אני לא מתיימרת לדעת את הכתיב הנכון של מילות סלנג... אני לא נכנסת כאן לניתוח אישיותו של הכותב על פי דבריו. האישיות שלו/ה לא ממש מטרידה אותי. בכל פעם שהסתכלתי על תגובות הקוראים, חוץ מאשר בפעם האחרונה (שבה הייתי סקרנית לראות אם תצוץ תגובה רלוונטית בעקבות הפתיל הזה), חיפשתי ביקורות ענייניות. לא ממש היו הרבה כאלה (היו מעט מאד דברים שיכולתי להגיד עליהם "וואלה, אני אחשוב על זה, אולי זה יעזור לי להשתפר בפעם הבאה, וזה נכון גם לגבי המחמאות וגם לגבי ה, נו, אי-מחמאות
), והביקורת הזו בהחלט היתה מז´אנר הביקורות שאין ממש מה ללמוד מהן. אז לא טרחתי...
למעשה, אף אחת מהביקורות שם לא נגעה בנקודות שלטעמי היו חלשות בסיפור הזה. אז או שהטעם שלי שונה מהרגיל, או שאנשים לא קראו את הסיפור לעומק, או משהו.

Boojie

New member
אם יותר לי לציין,

יכולת הכתיבה הקיימת או לא קיימת שלי לא רלוונטית כאן בכלל. מה שרלוונטי כאן הוא רק יכולת הקריאה שלי. קראתי המון ספרי וסיפורי מד"ב ואחרים בחיים שלי, ויש לי מושג איך סיפור כתוב טוב צריך להיראות. בדיוק כמו שכדי לומר "השניצל לא טעים", אני לא צריכה לדעת להכין שניצל בעצמי, מספיק שאני יודעת מה הטעם של שניצל שהוא כן טעים. יש?

גרומיט

New member
יש לי לינק שמאוד יועיל לך

ונראה שאתה זקוק לו - לכסיקון טרקי סיטי - עם שלל עצות מועילות לדרכים שבהן לא מומלץ לכתוב סיפור. עברת על חלק גדול מהן.

למעלה