פתיל שר הטבעות

א ד ם

New member
ללכת או לא ללכת?

ללכת או לא ללכת? זו השאלה- מה נעלה יותר?- להשאיר את שר הטבעות בראשי כפי שדומיין במקור או אם חמוש לצאת מול ימבה זאטוטים מצעקים ולראות את הסרט? פעם ראשונה שממש מקנן בי חשש מלצפות בסרט אני נוצר את טולקין בראשי מאז שידעתי לחבר מילה למילה ויש בי פחד שהסרט יהרוס לי הכל. רק רציתי לדעת- אני היחיד?

שר הטבעות...

זה ספר מדהים... באמת אחד הדברים הטובים ביותר שקראתי... למרות שלא קראת כל כך הרבה דברים בחיי הקצרים. אני לא מבינה איך ישנם כאן אנשים שיכולים להעריך יותר את ה"פנטזיה המודרנית" שמיום ליום הופכת יותר ויותר למדע בידיוני מתוחכם... מפוצץ בטכנולוגיות חדשניות שהופך דרקונים לווירוסים שקמים לחיים ומכשפים להאקרים חולניים שחולמים להשתלט על העולם... תסבירו לי...

אראגורן

New member
שר הטבעות-התרגום

אני מחפש כבר בערך 3 שנים את התרגום העברי הישן של שר הטבעות. כן, כן, את התרגום של רות לבנית. מישהו יודע איפה אפשר למצוא אותו? אני כמעט ונואש, חיפשתי כמעט בכל מקום אפשרי

.inbal

New member
לאדם

ראיתי אתמול כתבה עם הבמאי שאמר שאי אפשר לנסות להכנס לראש של כל כך הרבה מעריצים ולתת לכל אחד את מה שהוא היה רוצה לראות, אז הוא מראש מודיע שזו הפרשנות שלו. אני לא חושבת שסרט יחליף את מה שיש בראש. סביר להניח שלפחות חלק מהדמויות תהיינה שונות מאיך שכל אחד מדמיין אותן. אני אלך לסרט, בדיוק בגישה הזו - זו פרשנות שלא תחליף את איל שאני רואה את הדמויות אלא תראה לי איך מישהו אחר רואה אותן. חבל לי קצת שמוציאים רק את חבורת הטבעת. אני חושבת שיחסית לשאר חלקי הטרילוגיה החלק הזה פחות מיוחד ואנשים שלא קראו את טולקין ויבואו לראות לא יחזרו לראות את שאר החלקים.

גרעאפס

New member
מה שאני לא מבין זה למה

נדרש לשר הטבעות 800 כרכים? כמה כבר אפשר לכתוב על הזבל הזה?

רק בחנויות ספרים משומשים

וגם זה במזל. עד לפני שנה ומשהו עוד אפשר היה למצוא אותו בצומת ספרים, אבל מספרים לי שגם משם הוא אזל.

epitaph

New member
אפשר למצוא אותו בספריה של...

הביה"ס שלי,לא ממש אהבתי את התרגום הזה,נראה לי שצריך להיות אבשלום קור כדי להבין מה הולך שם לפעמים...אבל הצלחתי במשימה הזו...נראה לי...

הישן?

זה בלי הציורים על הכריכה? זאת אומרת עם ציורים של עיגולם כזה ועין בפנים או משהו? כי יש את זה בבית אריאלה בת"א...

Ergil

New member
זה ברור לגמרי

נדרשים לשר הטבעות 800 כרכים כי פחות מ800 לא יכילו את כל מה שהסופר רוצה לספר עליו. לעומת זאת, ספרי ה"פנטזיה מודרנית" מכילים 1000 כרכים כל אחד כי פחותמ1000 לא היו מספיקים למשכורת שהסופר רוצה.

ללכת!!!

האפקטים במעבר ברואינן שווים הכל!!! אבל תנמיך ציפיות. סרט זה לא ספר ואין סרט שיוכל להקיף את שר הטבעות, לא לרוחב (ועל כך יש אנשים שישמחו מן הסתם), ולא לעומק. אם קראת את הרכילות אז אתה בטח יודע שטום בומבדיל קוצץ לחלוטין, וכן עוד דמויות רבות, וחלקים מהעלילה. לדעתי יש גם בעיה רצינית עם יצירת תחושת האימה שמתחייבת מן הפרשים השחורים, אבל הרבה מאד מהקסם כן עובר. ג´קסון בפרוש עשה מלאכת אהבה, למרות אילוצי הזמן. כמעט 3 שעות ישבתי מרותקת למסך וזה אומר הכל. למי שלא קרא את הספר זה כנראה הסרט הכי טוב של השנה, אם לא של העשור. למי שקרא... להתחיל לשנן "זה לא פרשנות, זה הומאז´"

עידית_

New member
אוף! גם אני נקרעת בניסיון להחליט

הנטייה החזקה שלי מראש היא לא ללכת, כדי לא לקלקל לי. אבל: ראיתי את הפרסומת לסרט בטלוויזיה והיא כל כך מושכת אותי ללכת!!! אוף! זה נראה שם פשוט מקסים ומלהיב בטירוף. אני לא יודעת אם אני אצליח לעמוד בפיתוי
ואני רוצה לעמוד בפיתוי, כי אני יודעת שאחרי שאראה את הסרט, אני לא אוכל שוב לקרוא את הספר באותה הנאה, מבלי שהשחקנים והסצינות מהסרט יהיו כבר תקועים לי בראש ויפריעו... אוף אוף אוף!!! נ.ב. אפילו הפוסטר של ווד כפרודו עושה לי חשק ללכת, כי הוא כזה יפהפה... מצד שני, פרודו אמור להיות בן 50, ואילו ווד נראה כמו בן 15... וואט ד´ה פאק איז ד´אט? (שלא לדבר על זה שבדימיוני לפחות, פרצוף של הוביט הוא קצת שונה מפרצוף של אדם)

kookoo1

New member
חברה שלי התעצבנה כל הסרט

בגלל שפרודו דומה שם לוינונה ריידר!! הרס לה חצי מהכיף של הסרט.

Boojie

New member
פתיל שר הטבעות ../images/Emo47.gif

(מה אני אעשה שאין טבעת באמוטיקונים?) לפתיל זה ישורשרו הודעות שונות ומשונות בענייני שר הטבעות, מפאת ריבויין בפורום לאחרונה, מטעמים לא ידועים...

חובבן

New member
שר הטבעות - ספר לילדים בלבד?

אקדים, אני אוהב מאד את הספר. סיפור שאין בו נשים, מין, משפחה, דמויות שהן לא טוב/רע. האם זה לא ספר לילדים? לדעתי ניתן לקרא ולהנות מספרות ילדים טובה כל החיים, אבל להפוך את הספר לפיסגת הסיפרות זה קצת מוגזם.

עידית_

New member
לדעתי

אני בשום אופן לא מסכימה עם מה שמשתמע מהודעתך, שספר לילדים/מבוגרים מוגדר לפי מה שהוא מספר עליו או לא מספר עליו. העובדה שאין בו נשים/מין/משפחה זה בשום אופן לא מה שקובע אם הוא לילדים או למבוגרים. (לכל היותר העובדה שאין בו מין יכולה לקבוע שהוא לא "לא לילדים"...) לא כל ספר למבוגרים חייב לדבר על הנושאים האלה! בעיני מה שיכול לקבוע מי הקהל (ילדים או מבוגרים) של ספר כלשהו הם: 1. רמת הכתיבה וסגנונה 2. מורכבות המסרים/אמירות/פילוסופיות בספר 3. (והכי חשוב:) מיהו הקהל של הספר בפועל עכשיו, האם שרה"ט הוא ספר לילדים או לא - אני לא יודעת. מן הסתם הוא נכתב, לפחות בהתחלה, בתור ספר ילדים, אך עצם העובדה שמבוגרים רבים אוהבים אותו (כולל אתה) - מעידה שהוא לא "לילדים בלבד ". ובקשר לשאלת "פסגת הספרות" או לא - מדוע לדעתך ספר ילדים לא יכול להיות פסגת הספרות? (ראה לואיס קרול - "עליסה בארץ הפלאות", א.א.מילן - "פו הדוב" ועוד רבים וטובים (ופחות מוכרים). יש ספרי ילדים מובהקים שהם יצירות ספרותיות עשירות ואינטילגנטיות ונפלאות.)

למעלה