פתרון הומניטרי או מדיני?

yonatan31

New member
פתרון הומניטרי או מדיני?

במהלך השנים הוצעו פתרונות רבים לסכסוך עם הפלשתינים, אשר מתחלקים לשני סוגים-פתרון הומניטרי ופתרון מדיני. -פתרון הומניטרי טוען לפתרון הסכסוך על ידי שיתוף פעולה ופיתוח כלכלי, ועל ידי כך להביא לאחווה בין העמים. עמדה זאת אומצה לאחרונה על ידי פעילי ימין בעיקר, כמו בני אלון ובנימין נתניהו. -פתרון מדיני קורא להסכמות מדיניות שיצמצמו את האיבה בין הפלשתינים והיהודים, מה שיביא לקדמה כלכלית במזרח התיכון. פוליטיקאים שמאלנים כמו פרס וביילין שאפו להגיע לפתרון מסוג זה. מה אתם חושבים שהפתרון הנכון, הומניטרי או מדיני?

yonatan31

New member
מדיני- פתרון על ידי הסכמה בין הנהגות

על פתרון שעיקרו כולל מהלכים מדיניים בין שני הצדדים: מסירת שטחים, שינוי מעמדם של שטחים, עצמאות, שליטה בטחונית וכו'.

JackDanyells

New member
אז אני בעד המדיני

אבל בשלבים... לעזוב מקום אחד ואם רואים שאין בעיות לעזוב גם את השאר

antreprize

New member
פתרון מדיני בלי כלכלי זה כמו כדור בראש.

פלסתיני שהלך לחמאס כי אין לו עבודה לא יקבל עבודה רק בגלל שעכשיו הוא לא צריך לעבור במחסומים כדי לבקר את אמו החולה.

yonatan31

New member
ומה לדעתך צריך להיות קודם?

מסירות שטחים או הקמת מפעלים?

JackDanyells

New member
קודם המפעלים

כדי שכשנמסור את השטח נמסור אותו ל"ידיים טובות"

antreprize

New member
אנשים פרטיים, הרשות הפלסטינית ומדינת ישראל

יתנו תמריצים כדי לעודד בניית מפעלים.

yonatan31

New member
לרשות הפלסטינית יש אינטרס

באוכלוסיה נבערת וענייה ששונאת את ישראל. היא לא תקים תעשייה, כמו שהיא לא עשתה ב-15 שנות קיומה והעדיפה לקנות נשק. אנחנו צריכים לפרק את הגורמים משמרי העוני בשטחים ולעשות את העבודה בעצמנו.

antreprize

New member
זה לא ממש נכון.

הרש"פ מורכבת מבני אדם, ואותם תמיד אפשר לשכנע להחליף אינטרסים.

antreprize

New member
לא יודע, אני מניח שהנחות מס או בונוס

בסגנון של "אתם תשלמו %X ואנחנו נוסיף %Y" יכולות להיות תמריצים טובים.

antreprize

New member
כי הבעיה היותר חשובה היא עם הפלסתינים.

כשנסיים איתם או כשתושבי דימונה או מקום אחר יתחילו להפוצץ במסעדות אז נעודד בניית מפעלים בשאר המדינה.

רגע, אם פריחה כלכלית היא דבר טוב

וכולנו מסכימים שזה דבר מצוין, מדוע לא לתת את ההנחות במס בכל המדינה? למה צריך שמישהו "יתפוצץ" בשביל לעשות משהו, מה קרה, המצב הכלכלי של ישראל היום טוב מידי לדעתך?

antreprize

New member
אני לא אומר שלא צריך לתת הנחות מס בכל המדינה,

אני אומר שכרגע צריך לתת אותן רק באזורים שבהם הן יצרו שת"פ כלכלי עם הפלסתינים כדי לסיים את הסכסוך, בעתיד אני לא רואה סיבה לא לתת הנחות מס בכל המדינה.

yonatan31

New member
אני אומר שדווקא כן כדאי לקצץ במס בכל המדינה

וגם בשטחים. די לסוציאליזם.

למעלה