שטח עירוני הוא בעייתי בתנאי שנלחמים בכוחות
שווים, או כמעט שווים, ובתנאי שלאויב יש נשק אנטי טנקי, זה לא המצב במקרה שלנו להלחם זה לא קל בשום מקום "לצה"ל יש חיילים מאומנים, והוא צבא חובה", אגדה מפורסמת, חבל לנפץ אותה, אבל חייבים, לצה"ל אין לוחמים מיומנים ומעולם לא היו, לצה"ל גם אין מפקדים מיומנים או קצינים מיומנים בזרוע היבשה, ומעולם לא היו, קומץ יחידות מובחרות ואלף סיפורי לילה ולילה יצרו את האגדה שלצה"ל יש לוחמים מיומנים, לצה"ל יש אנשים טובים, אפילו מעולים, אבל לוחמים מיומנים יש מעט מאוד, והם ברובם כישרונות טבעיים ולא תוצר של המערכת "נכון, צה"ל נכשל כמה פעמים", לא נכון, צה"ל נכשל באופן רצוף מאז מלחמת ההתשה עד ימינו אלו, מעולם זרוע היבשה לא ביצעה את מטרותיה בהצלחה, חיל האוויר הוא היחיד שתפקד במלחמות ישראל הכישלון ביום כיפור היה גם כישלון חד פעמי של חיל האוויר, אך בעיקרו נבע מהנחות העבודה של צה"ל הירוק, קו בר לב לא התאים לעצירת התקפה מצרית, המערכת להבערת התעלה לא פעלה, והתקפת הנגד הגדולה ביום השני למלחמה בחזית המצרית נכשלה כישלון גמור אחריה אמר משה דיין שזהו "חורבן בית שלישי", הצליחה של אוגדת שרון נעשתה נגד הפקודות וכמעט שבוטלה ועל מוצב "ישראלי" בחרמון נהרגו 70 לוחמים ונפצעו 150 (הסורים כבשו אותו עם 60 חיילים) ובכלל על מלחמת יום כיפור נכתבו מספיק ספרים עבים ורציניים כך שאני יכול לפטור את עצמי מהנושא לאחר מכן, במלחמת לבנון צה"ל נכשל נגד הסורים, למרות שהייתה לישראל עליונות אווירית מוחלטת, כך הוא נכשל גם בשנים הארוכות בלבנון, כך גם נכשל במלחמת ההתשה, וגולת הכותרת, ב"מלחמת לבנון השניה", בעדיפות מספרית, טכנולוגית, איכותית ואווירית מוחלטת, צה"ל נכשל כישלון חרוץ מול מיליציה עלובה, והצליח להרוג בקושי 600 מלוחמיו במשך חודש שלם אני אשאל, מתי זרוע היבשה של צה"ל הצליחה? "אני אשמח לשמוע למה אתה רוצה להשתמש בפתרון צבאי", אני אשמח להשמיע, לפלסטינים עדיין אין נשק נ"ט, נ"מ וקטיושות ארוכות טווח, ברגע שיהיה להם, כניסה ללחימה מולם תהיה מרובת אבידות, עלינו לנצל את היתרונות המוחלטים שלנו עכשיו, לפני שיהיה מאוחר, לאחר מכן נהיה תלויים בחסדיהם, אז בברירה בין לבחור פתרון "מדיני" שאין אינו יודע מתי יגיע אם יגיע, לבין פתרון צבאי, שהוא מהיר ויעיל עכשיו, אני בוחר באפשרות השנייה, במחשבה נוספת גם אתה תבחר בה