פתרון למחסן עם בעית גישה - ממוקם בחנית דייר

moshehazvuv

New member
פתרון למחסן עם בעית גישה - ממוקם בחנית דייר

שלום,
אני לא בטוח שזה הפורום המתאים אבל בכל זאת יש קשר להיותי דייר במתחם פינוי בינוי.
בזמנו חתמתי על דירה +הצמדות אשר שידרגתי בתוספת תשלום לדירה גדולה יותר עם הצמדות חדשות.

כעת הבניין לקראת סיום ונודע לי שהמחסן שעליו חתמתי הוזז ממקומו המקורי למיקום בקיר אחר לאורך חניית דייר כאשר ישנה בעיית גישה שתלויה בגודל הרכב ובמיקומו ביחס לדלת המחסן.

הקבלן מנסה לפתור את הבעיה בהחלפת המחסן שלי (מחסן מרווח וגדול עם גישה מוגבלת) במחסן של בעל החניה המגבילה (מחסן קטן וצר יותר עם גישה נוחה).

השאלות שלי -
1. האם ניתן לפתור בעיה תכנונית זו על ידי "זיקת הנאה" למעבר שלי בחניה שלו? במה כרוך רישום כזה? מה עלותו הכוללת? האם זה פתרון מקובל? האם קבלנים מבצעים רישום כזה או שנמנעים ממנו?

2. האם הוא יכול לחייב אותי להחליף את המחסן שלי בזה של בעל החניה?

3. מצב אפשרי ולא רצוי - אם אקח את המחסן ובעתיד אאלץ לפנות לערכה משפטית כדי לפתור סכסוך עם דייר עקשן :( האם יש לי עילה לתביעה כנגד הקבלן? הוא יכול לטעון שאני חתמתי בידיעה שתהיה בעית גישה...
מצד שני, אני יכול להגיד שביקשתי ממנו רישום זיקת הנאה או החלפה למחסן אחר שווה ערך..

מה דעתכם?
תודה!

הצמדות בבית משותף

שלום, שאלתך אכן לא כל כך קשורה לפורום הזה, שכן היא אינה מתייחסת להתחדשות עירונית ולתמ"א 38.
יחד עם זאת, אענה לך בקצרה שבמצב כפי שתיארת, אינני סבורה כי יש מקום ברישום זיקת הנאה. גם אם כן, העלויות הן אינן גבוהות, בכפוף לכך שתקבל כמובן את הסכמתו של בעל החניה.
אינני מבינה מדוע אתה סבור שיהיה סכסוך (האם הדייר בעל החניה לא ייתן לך להיכנס למחסן שלך)? בכל מקרה, אינני יודעת מדוע הקבלן החליף את המחסן שהיית אמור לקבל, אבל אם אתה צופה בעיות, הייתי מציעה שתתעקש על לקבל את המחסן שחתמת עליו מראש (ולהבנתי אף הוספת בגינו כסף).
בהצלחה

למעלה