פתרון מיזוג לבית חדש

דנצי21

New member
פתרון מיזוג לבית חדש

אנחנו בונים בית חדש - 2 קומות.
קומה ראשונה סלון מטבח פינת אוכל, יחידת הורים וממד. קומה שניה 3 חדרי ילדים.
מבקש להתיעץ.
1. לגבי השטח הציבורי - מניח שהפתרון הוא מיני מרכזי. השאלה אם נדרש אינוורטר
2. חדר הורים וממ"ד - מזגנים נפרדים או מולטי מאייד?
3. חדרי ילדים בקומה 2 0 מזגנים נפרדים או מולטי מאייד?
4. האם כדאי להשקיע אינוורטור בחדרים?

תודה לעונים

יוסיזיו

New member
הכל מתחיל בסוג הבניה והאם אפשרי

להתקין יחידות בודדות על הגג . לגבי אינוורטר או לא השאלה היכן הבית ,באיזור ההר התשובה כן לאינוורטר. לגבי חדר שינה הורים אינוורטר מומלץ כן ולא כל מזגן המתהדר בשם הזה הוא באמת אינוורטר כמו שצריך להיות . לחלל הציבורי אם יש גובה להנמכה כין בעיה עם מיני מרכזי .

יוסיזיו

New member
לגבי יחידות המולטי לחדרי ילדים שוב

אם יש מקום על הגג ואין מגבלה אז עדיף מזגנים בודדים לכל חדר .

דנצי21

New member
תשובה ליוסיזיו

בניה רגילה יש גג תשתיות אז אין בעיית מיקום.
למה חדר הורים מומלץ אינוורטר?
חלל ציבורי, עדיף מיני מרכזי או 2 מזגנים נפרדים?
אחד לסלון מטבח שיהיה בשימוש כל הזמן ושני לפינת האוכל?

Sanchez

Member
לא ברור לי בכלל כל נושא האינוורטר...
אני כן מבין שיש לו יתרון בשימוש באזורים קרים (בחורף)...לא קופא כמו הרגילים.
בנוסף הבנתי שאם השימוש הוא מאסיבי (הרבה שעות כל יום)- אפשר יהיה לחסוך בסופו של דבר כמה גרושים (לא יודע מתי החסכון יגיע בסוף).
&nbsp
כן אני יודע שהאינוורטרים ה"נפוצים" הם למעשה לא כל כך אינוורטרים. כי ה"אמיתיים" עולים משמעותית יותר מהמתחזים. גם התיקון שלהם יעלה כנראה בהתאם !
עוד דבר שאני יודע, שאם הולך הכרטיס באינוורטר- אפשר לזרוק את המזגן מהגג ולחפש מזגן חדש.
&nbsp
לא יודע אם אני מדייק ממש בכל הטיעונים, אבל זה מספיק כדי להרחיק אותי מהחייה הזאת ולהתמקד במזגנים ה"רגילים".

Sanchez

Member
כמו שאמרתי...
זה הידע שיש לי ואני תמיד שמח ללמוד עוד.
עד היום היו לי רק מזגנים רגילים, שעבדו בסדר גמור וגם כשהיו צריכים תיקון- זה עלה לי סכומים זניחים.
כנראה שיש מזגנים "יעילים" יותר וחסכוניים יותר, אך מספיקה תקלה אחת וכל החסכון יורד לטמיון, כיון שהחלקים שלהם יהיו ברוב המקרים יקרים יותר וגם כי לא כל אנשי המקצוע בתחום יודעים איך לטפל בהם.

בינא

Member
דעתי המקצועית שונה בנושא מיזוג לבתים, אבל לא כתבתם מיקום...

...לכן לא ניתן לענות כראוי על שאלתכם, כי יש הבדל גדול בצורך למיזוג אם הבית ייבנה בשפלה או בהר, בצפון או בדרום, לאורך חופי הים התיכון או במזרח הארץ, בעיר או הרחבה...
אין תשובה כללית לנושאי מיזוג ומה שעוד חסר במידע שנתתם הוא האם אתם כבר בשלהי בניה? או אולי בשלבי תכנון?
כי אם בבניה, יש מגבלות שכבר קיימות וכוללות גובה וגודל חללים, מיקומי עמודים וקורות, פתחים וחלןנןת וכיו"ב.
תשובות יעזרו לנו לעזור לכם, מעבר לתשובת המומחה קיבלתם, יוסי זיו.
בכל זאת הערה בנושא מחיר:
האינוורטר יקר פי 3 ממיני מרכזי ואין שום הצדקה להתקינו מטעמי חיסכון כספי.
הסיבה להתקנתו יכולה להיות נעוצה, אולי במיקומו אזור קר מאוד בקיץ שבו יורדות הטמפרטורות את מתחת ל-5 מעלות שהם גורם לקפיאת המזגן כשמנסה לחמם, אהל בכל מקרה, חימום מזגנים הוא הגרוע ביותר הקיים (למרות שנחשב הזול ביותר) כי חימום צריך לעלות ממחמם שמוצב על הרצפה. באזורים הקרים מתקינים רבים חימום תת-רצפתי, וברוב המקרים מאווררים מספקים פתרון לחום כי הוא יבש ושלא כמו בשפלה ובחוף שיש הרגשת סאונה חצי שנה בשנה, החום היבש בקיץ מחייב רק צל, בתנאי שלא גרים בקוביות בטון שנבנו ע"י בניה כפרית של משרד השיכון.
הבידוד הכי טוב למבנה נעוץ ויכול להתקיים בשיטת הבניה עם בידוד ואז באזורים היבשים, המזגן באמת מיותר.
באזורים הלחים מזגן מיני מרכזי שמוצב בקומה א' עם שלוחות צנרת לקומת הקרקע, יהיה היעיל ביותר לאורך של עד 20 שנה וההמלצה שלי היא חד-משמעית על מזגן מיני מרכזי של חברת "אלקטרה" מהניסיון רב שנים עם מזגני חברה זו, מצאי של טכנאים טובים, שירות טוב וחלקי חילוף גם למזגנים בני יותר מ-10 שנים ולא... אינני מקבל מהם כסף כדי לכתוב דברים אלה.

יוסיזיו

New member
בוא אתקן אותך ,בחימום במערכות vrf

אין את הרגשת האי נוחות שיש החימום במזגן עילי ,במערכת שכזו ניתן לשלב חימום תת רצפתי ואין צורך להריץ שרשורים או תעלות פח ארוכות שפוגעות בעוצמת המיזוג ורמת הרעש נמוכה משמעותית . המחיר אמנם יקר אבל כשמשלמים חצי בעלות החשמל זה שווה . תרצה לראות סמס של לקוח עם יחידה של 6 כס עובד 24/7 בכל הדירה בתל אביב ומשלם בין 1000 ל 1100 שח חשבון חשמל כולל כל המכשירים בבית וזה זוג צעיר עם 3 ילדים . ואם יש אילוץ של מיקום יחידת מעבה זה פותר את כל הבעיה . באינוורטר רגיל זולים שמסתובבים בשוק אין הבדל בינם למזגן רגיל בצריכת החשמל אותו דרוג אנרגטי אבל כשיש מזגן אינוורטר אמיתי שהדרוג האנרגטי שלו מסתובב סביב ה 5 אז יש הבדל משמעותי . ו... יש אינוורטרים אמיתיים לא בהכרח יקרים כמו המיצובישי .

Sanchez

Member
תסלח לי, אבל אני לא מאמין לסמסים כאלה...
אפשר פשוט לתת את נתוני ההספק של הדגם הספציפי ובהנחה של פעולה 24/7- אפשר לחשב את עלות ההפעלה של מזגן זה בדיוק ב 2 דקות.
&nbsp
שלא תבין אותי לא נכון...זה לא שאני אומר שאתה לא דובר אמת...אני פשוט לא מאמין לכל מיני סיפורים של "סיפרו לי", "אמרו לי".
&nbsp
אז אם לא קשה לך לספק את נתוני ההספק של הדגם המדובר אני מבטיח לעשות לך את החשבון החשמלי וככה כולנו נראה לאן הרוח נושבת...

יוסיזיו

New member
אל תאמין .וכמו שכתבתי במענה לך

לפני כחודש שאינני מגיב לך אז סנ לשלום בלעדיי.

Sanchez

Member
כמו שחשבתי...
אז אם אתה מסרב בכל פעם לספק נתונים טכניים- תרשה לי להמשיך ולפקפק בכל אותן הסיסמאות של: "עובד לי המזגן בלי הפסקה ואני משלם 1000 ₪ חשבון חשמל (כולל) לחודשיים".
&nbsp
כרגיל...נפרד כידידים.

יוסיזיו

New member
אני לא עובד אצלך או בשבילך ולמי שיתענין אמסור

כולל מספרי טלפון שיוכלו לשוחח ולהתרשם ולא כמוך לא מאמין לצל שלו .
ותבדוק במדינות המתוקנות כמה אינוורטרים נמכרים לעומת מזגנים פשוטים
ועם כל החכמולוגיה שלך לא תוכל בחיים לחשב עלויות שחמוש באינוורטר שכזה או אינוורטר בכלל כי הנתונים שישנם מתייחסים להספק נקוב ולא להספקים משתנים שכך עובד אינוורטר פעם הוא יכול לעבוד 25% ופעם 130%.
כל הנתונים שנאספו ממשתמשים הם נתוני אמת של שנתיים שלוש של שימוש החל ממיזוג בייתי ועד למפעלים,ואם אומר שבמפעל החלפנו מערכת מיזוג אויר גדולה של 120 כ"ס ב VRF וחיסכון בחשמל מדוד מדי חודש בחודשו בממוצע 40000 ש"ח גם לא תאמין אז מה יש לי להתעסק עם אחד כמוך,תישאר בקופסה שלך .

Sanchez

Member
לטענתך אפשר לחשוב שדברים כאלה לא מדידים כלל...
לפני שמחליפים מערכת למערכת אחרת ומשוים חשבונות ?!
&nbsp
בשביל זה יש מהנדסים ומהצד השני יש מתקינים !
כל אחד מתעסק במה שהוא מתמחה בו.
אתה בהתקנת מזגנים ולספר איך החשבון התכווץ (לאחר מעשה) ומהצד השני אני שיכול גם לחשב עוד לפני שתשכנע מישהו באמיתות הדברים.
הדברים הללו הם לא בדיוק מדע טילים. רחוק מזה. עשיתי בחיי חישובים "טיפל'ה" מסובכים מאלה.
&nbsp
בנוסף, כשמחליטים להחליף (להשקיע) כל מערכת, קודם כל מחשבים ROI. וזה כלל לא קשור לתורת המיזוג.
אבל עזוב...מה אני מבין במזגנים...

יוסיזיו

New member
ורק דבר אחד שכחתי .תקרא מחדש מה כתבתי

בתגובה הראשונה . מזגנים בודדים אם יש מקום .והאינורטר לחדר שינה הורים .הגיל משפיע על הגוף ותגובותיו .

shaib12

New member
עלות חודשית למזגן מיני VRF של סמסונג 6 כ"ס

לפני כשנתיים וחצי התקנתי בדירתי בת 5 חדרים מערכת מיני VRF בעלת 6 כ"ס של חברת SAMSUNG

המזגן הוא בעל יחידה אחת דו מנועית,
המזגן עובד אצלנו בחורף או בקיץ ללא הפסקה - או שהסלון ממוזג משעות הבוקר ועד הלילה, ובלילה החדרי שינה ממוזגים (כמעט בכל שעות היום הבית מאוכלס)

אנחנו משפחה + 3 ילדים ועלות החשמל החודשית המקסימלית שזכורה לי היא כמו שיוסי זיו כתב בין 1000-1100 ש"ח לחודשיים

(יש עוד יתרונות רבים - מזגן שקט, לא היה כמעט צורך בהנמכות תקרה מלבד בסלון ששם יש 40 ס"מ הנמכה)

ואני יכול עוד לכתוב פוסט שלם על יוסי זיו (המתקין שלנו), שהוא איש מקצועי במלא מובן המילה ובעל לב רחב ונדיב.

דנצי21

New member
גרים בעמק יזרעאל

תכנון הסתיים. הבית בתחילת בבניה אבל עדיין בשלב שאפשר לבצע התאמות קלות אם נדרש

יוסיזיו

New member
יש הבדל אם זה בכפר ברוך או בדברת,הבן שלי בונה שם ועל גבול

הקרה בחורף.

למעלה